icon

Môže sa muž a žena iba kamarátiť?

zuzka618
11. júl 2023

Ahojte, chcem počuť od vás názor na moju situáciu.
Zistila som, že môj muž si pol roka píše a telefonuje s inou.Povedal mi, že je to bývalá kolegyňa z práce a po 3 rokoch si na ňu spomenul, tak sa jej ozval, lebo sa mu s ňou skvele kecalo. Keď som mu našla spravu v mobile všetky konverzácie si rýchlo vymazal. Bavili sa iba o rodinných problémoch, o mne a mojom dieťati ako nás miluje a že by som potrebovala kamarátku a bol by rád, keby sa s ňou skamarátim. Že ju bral ako kamaráta, ktorému sa vykecá a porozpráva o spoločných záujmoch, a chcel počuť aj názore na rodinu od druhých ako len odo mňa. Mám mu veriť ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kiwi3
11. júl 2023

kamaratstvo medzi muzom a zenou je velmi obmedzene. je len malo muzov, co sa dokazu "kamaratit" so zenou len tak. ak doteraz ziadne kamaratky nemal, tak by som povedala, ze tam nieco bolo... minimalne citove. hlavne ak mazal spravy, tak to nebude celkom koser. jednoznacne nieco taji.
totizto muzi sa vedia kamaratit iba so zenami, co ich fyzicky nepritahuju, ale vacsina z nich nema dovod kamaratit sa s takou, ked si viac rozumeju s chlapmi na pive... proste nebudu vynakladat na kamaratenie so zenou zbytocne usilie, ak z toho nic "nekapne"...
zeny sa dokazu viac odosobnit a kamaratit sa s chlapom viac, vidno aj tu podla odpovedi.
takto to potvrdzuje aj moja osobna skusenost, ked som si zoparkarat myslela, akeho kamosa som si nasla a prdlajs, vzdy tomu chlapovi islo o nieco ine...

ema22270
11. júl 2023

@elizabet173 tak ano, asi mas pravdu, bolo to prve dieta a vsetci sme mali soky z toho,,, pri druhom uz to bolo lepsie a celkovo, on je dobry otec a super sa vie zahrat hlavne so starsim. Ked je babo male, je to povedzme trosku divne pre nich, ked gro casu (kojenie atd) casu stravi s nimi mama a nevedia kde je sever.

pralinka25
11. júl 2023

inak zatial som vzdy opis kamaratstva medzi muzom a zenou citala z pohladu zeny. sama som zena tak to tiez vidim z pohladu zey. este som necitala uprimnu storku od chlapa ako to berie. zaujimalo by ma to. nie je tu nejaky taky?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jamimo
11. júl 2023

@elizabet173 áno, absentuje dôvera a zároveň prevažuje dôvod na podozrenie. Priateľstvo medzi ženou a mužom môže ku spokojnosti všetkých strán fungovať len v takom (mojom) prípade ako som popísala v prvom príspevku.

denisah6
11. júl 2023

Áno, existuje. Sama mám kamarátov, manžel má kamarátky. Aj nezadaných, aj rozvedených, aj v manželstve. Ale teda ani jeden z nás nemaže smsky. Sem tam vybehneme na kávu, alebo sa stretneme v práci alebo niečo, ak treba pomôcť, prípadne niečo, tak pomôžem/pomôžu mi. A kľudne ak by mi volali, aj manžel dvihne telefón a pokecajú chvíľu, rovnako ako aj ja.

zuzulka558
11. júl 2023

Opýtam sa môjho muža, ten bol kedysi môj dobrý kamarát 😅💞

lienka.7
11. júl 2023

@zuzka618 nečítala som diskusiu...
Za mňa nie. Mam aj niekoľko príkladov okolo seba, nikdy to nebolo čisté nezištne kamarátstvo. Vždy jedna strana dúfala vo viac, aj keď to nie vždy musela priamo vyjadriť. Ale "pripravenosť nezištne pomoct" tam bola vždy. Bola by som veľmi opatrná aj s tým, aby ste sa spolu vy dve kamarátili. Ona tak napr.ziska veľmi ľahko prístup do vášho bytu a môžu sa tam polepšiť spolu. Ziadne tajnosti prečo bola Naďa (meno vymyslene) u nás? Vsak predsa došla za tebou a ty si nebola doma? Co som ju mal vyhodiť? No dali sme si spolu tu kávičku... a jej vlády v spálni/na sedačke? Vsak tam.bezne chodi s tebou, resp.sedela tu v piatok keď ste popíjali aperolik... za mna non go

777januska777
11. júl 2023

@zuzka618 podľa mňa kamarátstvo medzi mužom a ženou môže existovať, ale ak je ten človek pre nás viac ako partner, tak vtedy to už nie je o kamarátstve, ale je tam niečo viac. Najlepší priateľ ci priateľka ma byt náš partner, ak to tak nie je a je ním niekto iný, tak to môže byť veľmi nebezpečné pre vzťah.

pralinka25
11. júl 2023

@zuzulka558 no ty si presne ten pripad ... 😉 (ber to prosim ako vtip)

zuzulka558
11. júl 2023

@pralinka25 aj beriem ja som neni hneď urážliva 🤣

pralinka25
11. júl 2023

@zuzulka558 super lebo tu clovek nikdy nevie 😀 (nedalo mi to 😝 riskla som to)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzulka558
11. júl 2023

@pralinka25 ved to na to som narážala slušne 🤣🤣

pralinka25
11. júl 2023

@zuzulka558 😘👍

candii
12. júl 2023

Hahaha 🤣🤣🤣🤣🤣 neverím .. určite to nie je žiadna kamarátka. A keď vymazal konverzácie evidentne má čo skrývať. Aj môj mal takuto vraj kamarátku. Ešte bol pohorseny že mu zakazujem mať kamarátky a nešla som mu vysvetliť že kamarátky predsa nepíšu zadanemu mužovi s dvoma deťmi že ho všade vybozkavaju. Nie moja toto nie je určite kamoška

zoeeoz
12. júl 2023

Jasne, ze muz a zena mozu byt kamosi

asocial
12. júl 2023

@toskanka
@yoxinka ja mám otázku. Čo je to kamarátstvo? Áno, keď trebárs ste v kontakte raz za mesiac a stretnete sa párkrát do roka..ok. ale to ja nepovažujem za nejaké extra kamarátstvo. Predpokladám, že sa nevidate každý deň ani nie ste v pravidelnom DENNOM kontakte. Lebo takéto kamarátstvo podľa mňa neexistuje. To nebolo rypanie, len ma to zaujíma. Ja napríklad za seba poviem - na gympli som mala chalanskych kamošov, stretávali sme sa aj po asi VS. Neboli mobily, takže intenzívny kontakt nebol ani príliš intímne debaty. Ale - skúsenosť iná (moja dvojnasobna). Na kolegialnej úrovni, debaty o všetkom možnom... Vo voľnom čase nie. A je cítiť, že je tam istá náklonnosť z oboch strán, no chvalabohu, človek vie používať aj rozum... Preto si myslím, že je je rozdiel intenzívny kontakt denný ako raz za čas...

luba28
12. júl 2023

@zuzka618 no ,,naco lezies muzovi do telefonu??,,a naco si pisala tej zene??,,ved len seba si strapnila a ukazala,ze svojmu muzovi neveris a ziarlis az prehnane ,,keby ju chcel tak ta uz davno opusti ci s dietatom ci bez ,,uplne zbytocne hystercis a vesias to tu dalsim “sto” ludom na krk ,,co keby ,keby atd,,ak by ta chcel podviest tak ani o tom nevies ,,asi uz ti je dlho doma

iveta1970
12. júl 2023

No ja by som povedala.... máš výborný nápad ....veď aj ja mám kamaráta xy dobre sa s ním kecia ...mohli by sme sa viac skamarátiť a stretávať. Uvidíš reakciu....prejdú ho takéto nápady!

toskanka
12. júl 2023

@asocial Mám kamarátov, kde bol ten kontakt práveže veľmi intenzívny, väčšinu z nich sú kolegovia, s ktorými som trávila aj voľný čas, dokonca aj spoločné akcie s prespávaním. A sú to priateľstva spred 20 rokov.

veronikastrickova
12. júl 2023

Esteze mojmu muzovi staci kecat so mnou, nepotrebuje si spomenut po rokoch na nejaku kamosku, lebo sa nudi.

taja567
12. júl 2023

Myslím si, že kamarátky z vás nebudú, neviem, pokiaľ ona nemá deti, nevidím v tomto momente žiadne spoločne záujmy. A čo sa týka priateľstva medzi mužom a ženou, neboj sa, ver mi, ty to sama vycítiš, či je to tam o akomsi "iskreni", alebo zahoreni po starej láske, to ti nikto ani nemusí radiť... pokiaľ chodí na týždňovky, určite si s nou píše, ale na to sa vykašli, bude to len z nudy. Keby chcel, tak si píše s nejakou babou zo zoznamky, takze to máš aspoň pod akousi kontrolou ako sa hovorí... a keby že veľmi pre veľmi túžila po priateľstve s tebou, daj si s nou kávu a nechaj ju hovoriť, čo vlastne chce... Bude to ôk.

zuzu11166
12. júl 2023

@zuzka618 aj toto mu povedz! Ze ak by si si ty pisala s kamaratom,tak jemu by sa to nepacilo.

flafly
12. júl 2023

Môj muž ma takú kamarátku, zoznámili sa dva roky dozadu vo fitku. Píšu si denne aj volajú, ona je rozvedená a ma milencov na každý prst, a môj muž furt vraví, že ju berie ako sestru, aj ona ho vola brate. Zoznámil ma s ňou, aj si zvykneme písať my dve, aj volať, aj sa navštevujeme, neni medzi nimi žiadna chémia 🤷‍♀️ mobil neskrýva aj mi správy ukáže atd

rika1968
12. júl 2023

@tosomja
Moje slová, môj názor. Určite jeden cíti viac....

aandrea9
12. júl 2023

@zuzka618 po 3 rokoch si na ňu spomenul? Zaujímavé, že vás nezoznamil, keď spolu pracovali 🤔 zmazaná konverzácia tiež o niečom napovedá. Inak...týždeň je preč a ma potrebu sa vykecavat s inou? Vy si nemáte čo povedať? Suma sumarum, na kamarátstvo medzi mužom a ženou neverím. Zo zásady.

vecicky1805
12. júl 2023

@zuzka618 vymazal to, neverila by som..nemal by prečo mazať keby bol na čistom jedine žeby si bola prehnane žiarlivá..moj má tiež kolegyne nemá potrebu mazať žiadne správy..poznáme si heslá od mobilov, veľa krát si ich aj postriedame keď treba ..