Môže samostatnosť ženy odradiť mužov?
Ahojte. Taká téma na rano. Môže mužom vadiť veľmi samostatná žena ? Mám dve deti, žijem sama, mám svoj byt, auto, dobrý príjem. Nepotrebujem v podstate nikoho. A ani nemám. Rodina žiadna, kamarátky malo. Ale keď stretnem nejakého muža a zisti že fungujem sama čo sa tyka všetkého tak odíde. Mala som po rozvode vzťah kde chcel byt chlap dominantný ale ja som mala lepsiu prácu čiže aj väčší zárobok, mala som vodicak a auto, on nemal. Po roku odomna odišiel. Povedal že za všetko dakuje čo som preňho urobila ale nezvláda moju samostatnosť a že nepotrebujem pomoc. Že načo ho vlastne mám keď ho nepotrebujem. Ja som žena ktorá si všetko doma urobí, opraví. A ak to neviem tak si na to zavolám niekoho kto to vie. Nebudem sa nikomu prosiť. Tak neviem kde je problém.
prispevok mi znie arogantne a namyslene. zvlast veta, ze sa nebudem nikomu prosit a ze nemas ani kamosky. A ze ani nikoho nepotrebujes. Od takych zien muzi utekaju. Si prilis dominantna a namyslena podla mna. A prispevok cital aj moj muz a ma ten isty nazor.
Na mňa pôsobíš ako šikovná žena...nájdi si šikovného chlapa a nie nejakého ťuťka.
A problém budú viac tvoje 2 deti, pre muža cudzie deti..dnes ľudia už nechcú pomaly jedno vlastne dieťa, nie sa starať o 2 cudzie..A ešte exmanzel na krku..starosti..
Na to vlastne nepotrebujes priatela. Resp partnera.
Na to ti moze stacit kolega/kolegyna. Kamoska. Mama. Sestra. Suseda. S kymkolvek mozes ist von. Do kina. Na prechadzku. Na kavu…
Partner je ten co ti chce byt napomocny. No ty tu pomoc nepotrebujes.
Mne sa paci ked je zena samostatna. Ale nie az na tolko ze treba vyzdvihnut deti niekde a ta zena si ide dokazat ze to stihne aj ked vie ze nie. A muz je pobliz, ale proste to ta zena nedopusti. A to je iba jeden priklad. Ale inak ako to mas, mas dobre. Mne zas vadia zeny co nevedia varit, nechce sa im upratovat, a nemaju to auto, resp nesoferuju
Nevadí ak to žena neprezentuje. Ja osobne som randil s babou , ktorá mala auto v cene mojej nehnuteľnosti a nevadilo mi to do času kým na to sama nepoukázala a to tiež nemám auto za 5 000. Takže ak to nedávaš mužovi najavo - za mňa a moje okolie - nevadí. Len ľudia majú tendenciu zvaliť rozchod - na niečo. A možno ten rozchod vôbec nebol preto prečo ty myslíš.
Odpoviem takto hromadne. Ohľadom toho že nedovolím mužovi mi pomôcť. No mile rada, ale keď sa niekomu prosím 3 mesiace že tečie batéria v kúpeľni a 3 mesiace nie je schopný ju opraviť tak si na to niekoho zavolám. Už ani neprosím ani nepripomínam ale rovno si to riesim sama. S deťmi mi fakt pomáhať netreba. Školu školu a prácu mám na jednom mieste čiže nevidím dôvod prečo si to nezariadit sama. Ja by som bola rada keby mi chlap pomohol. Len som asi natrafila na zlý kus.
ja autorku chapem tiez niesom typ co pptrebuje na vsetko chlspa..Je pekne ked pomoze ,ale vela veci zvladam sana.Niektore sa bez chlapov nevedia ani vysra.😁autorka ty potrebujes muza ,ktory vie co ma robit a nie ho prosit..Presne vidim nieco pokazene idem opravim ,ak neviem riesim..
@earlgrey ja tu mam obdivovateľky? 😍, alebo som už ich mal? 🙂
@niekto2hy nebotrebujem ho 😕 zatial
@princkrason jasnačka 😀 MAL je správne slovo
Ja rada nechám mužovi mužské prace. Keď ma o to záujem. Mrzí má že to znelo namyslene. Myslela som to tak že keď žijem sama viem sa o všetko postarať.
Ja som tiez dost samostatna. Ked som zila sama, chodila som kludne sama aj na dovolenky aj hocikam, nemam problem chytit sa hocijakej roboty - zapajat elektrinu, kachlickovat, murovat. Niekoho to mozno aj odradilo, ale nie kazdeho, manzela mam a funguje nam to velmi dobre. Je ale pravda, ze odkedy mame dieta, tak sa uz tak samostatne necitim, uz nie je len partner na rozhovory a spolocne projekty, ale citim taku nejaku bytostnejsiu potrebu mat muza a otca pre maleho.
Nemas ale skor problem si pripustit muza k telu? Nehra tam rolu este sklamanie po rozvode?
Môjmu mužovi to nevadí ..on má má v telefóne už roky uloženú ako " emancipovana láska " 😂 .
Ale .... Často muža požiadam o otvorenie zaváraniny , o niečo čo dokážem síce sama ,ale keď to o urobí a ten pocit ,že je muž
Snáď sa chápeme .
Nebolo tomu dávno ,čo som si menila rezervu na aute on bol doma. 🫣 Chcela som to ja ,lebo neurobil to hneď,ako som mu to povedala . My sa tak doberame už 17 rokov .
Môj muž vlastne musí mať pri sebe autonómne fungujúcu ženu .smeje sa mi tu za chrbtom čo tu píšem 😂 . Ale verí tomu ,že by sme dnes neboli tam ked sme keby som nesamostatna . 🤔
No občas , sa jednoducho urobím nemotorné a hlúpa a slabá ,aby mohol o prejaviť jeho mužskú stránku . A občas som unavená zo svojho nastaveného tempa a nechám jeho "kormidlovat"
Veľa chlapov ťažko nesie keď je žena lepšia v tom čo je považované za "chlapské", napríklad keď viac zarába, má lepšie auto, či ovláda takzvané mužské práce (stierkovat, obkladat, montovať nábytok... ).
V takýchto veciach musia mať väčšinou aspoň trochu pocit že sú o dačo lepší.
Nerozumiem prečo sú takí. Ale je to tak.
Ani ten najsamsebavedomejsi najvyrovnanejsi chlap neznesie ak budeš úplne vo všetkom lepšia.
Pokiaľ nájdeš fajn chlapa čo je na tvojej úrovni dopraj mu občas pekný pocit že ma navrch.
Napríklad spolu skladate nábytok, ty už dávno vieš ako to k sebe patrí, ktoré srouby kam pôjdu. On ešte stále čumí do návodu. Zhlboka sa nadychni, navrhni že uvaris kávu a nechaj ho nech na to príde sám 😂
Na začiatku je to, že muž sa chce nejako cítiť. Schopný, užitočný, kto dokáže naplniť potreby tých, na ktorých mu záleží, a tak podobne. Keď mu to partnerka umožní, vhodne si to vypýta, bude preňho dôležitejšia. No byť slabou si žena musí dovoliť. Treba na to sebadôveru: "Viem, že budem obslúžená","Viem, že na mne záleží". Pre ženu je to odvážnejšie než urobiť si sama alebo zaplatiť.
Autorka a ty preco nevies opravit vodovodnu bateriu? Nie kazdy muz je hned istalater s hasakom v ruke. Tak ako to ty nevies, nemusi to vediet ani muz. Mas ocakavania, ale sama nesplnas, to co pozadujes.
Autorka ja mam pocit ze si tu nepochopena. Mne su sympaticki samostatni sikovni zivotaschopni ludia- ako Ty!
Mozno si vzdy bola taka, alebo tym ze zijes sama s dvoma detmi, ta situacia proste prirodzene vyzadovala ze sa naucis postarat-o deti, o seba, o vsetko
Problém je v mužskom egu... Aj keď chlap zo začiatku tvrdí, že mu samostatná žena nevadí, časom to 99% pre svoje ego nezvládne...
Ahoj, akčná šikulka 😉
Podľa knihy 5 JAZYKOV LÁSKY každý človek potrebuje a aj dáva jeden z piatich jazykov lásky. Sú to:
• slová uznania,
• pozornosť,
• skutky služby,
• fyzický dotyk a
• prijímanie darov.
Podľa toho, čo si napísala, ty dávaš skutky služby a našla si si mužov, ktorí ti dávali práve tento jazyk lásky. No ty si ho nepotrebovala, a preto sa oni cítili zbytoční a nemilovaní, takže odišli.
Nepíšeš, čo potrebuješ, a preto neviem identifikovať, aký jazyk lásky je pre teba dôležitý.
• Ak ti chýba neha, bozky, masáž a objatie, potrebuješ fyzický dotyk.
• Ak ti chýba čas strávený spolu, spoločná káva, raňajky a rozhovory, potrebuješ pozornosť.
Riešenie tvojho problému s mužmi je teda veľmi jednoduché:
1. Prečítaj si knihu 5 jazykov lásky.
2. Nádi si muža, ktorý ti bude poskytovať to, čo potrebuješ (no nemôže ti dávať skutky služby). Naopak, on musí byť príjemcom skutkov služby, pretože ty ich poskytuješ jemu.
Príklad:
• On potrebuje skutky služby (ty mu ich dávaš, a preto je šťastný a cíti sa milovaný).
• Ty potrebuješ pozornosť a on ti ju dáva a preto si pri ňom šťastná a milovaná.
Ako ho nájsť, neviem🤷🏻♂️
No skús možno nejakú zoznamku.
Napíš tam niečo o sebe a pridaj vetu:
„Ponúkam skutok služby a potrebujem “pozornosť,” ak vieš, o čom hovorím, napíš a dáme kávu.“
PS: Nie som autor, ani predajca tej knihy a nemám žiadne % z jej predaja🙂
Podla mna muzom nevadi ked je zena sebestacna. Tvoj ex sa citil nepotrebny . Neoceneny. Ked sa nam pokazi susicka manzel zavola opravara a nie je na tom nic co by mà robilo zavislou. Zavolat a cvaknut to viem Aj Ja . Ale sme team a niektore veci mame proste podelene. Tvoj ex to Asi nevedel inak vysvetlit preco ide von zo vztahu . To ze sa citil nepotrebny ako nejaky dekoracny kus nabytku v tvojom byte. Moze byt aj to ze si mu nedala priestor nieco rozhodnut alebo urobit spolocne. Ako rovnocenny par. Tak sa citil menejcenny ked si mu vsetko davala takto najavo ze ty tvoj byt tvoje deti tvoja volba . Ty chces len niekoho na spolocne chvilky to znie ako randenie. Tak si najdi niekoho co bude zit ako ty vo svojom byte mat svoje deti svoju nezavislost.. s ktorym sa budes len stretavat a travit ten volny cas spolu . Akoby si sa bala zavazku pustit si toho chlapa blizsie aby si mala vsetko pod kontrolou. Co je uplne ok kazdemu vyhovuje iny vztah . Potrebujes k sebe niekoho co je viac ako ty. Mà taky zivotny styl a obaja budete dalej zit ako separatne štaty . Moze byt ze ex sa pri tebe citil ako friends with benefits ked ti bol v podstate dobry len na jednu vec .

Tak si takého nájdi, ale k sebe ho nesťahuj.Ty potrebuješ spoločníka na trávenie voľných chvíľ o ostatné sa vieš postarať sama