Som tridsiatnik a stále sám. Kde robím chybu?
Ahojte, mám 30 rokov a neviem si už 7 rokov nájsť priateľku. Aj tie s ktorými som chodil odišli po mesiaci/dvoch. Vždy som si myslel že mám čas a že len nemám šťastie na tú pravú, ale pred pár dňami som sa celkom dosť pohádal s najlepším kamošom a vykričal mi také veci čo mi teraz vŕtajú v hlave. Povedal mi že nech sa nečudujem že nikoho nemám, že kto by chcel 30 ročného chlapa čo pracuje ako vykladač tovaru v obchode, nemá školu, nemá vodičák ani auto, stále sedí za počítačom a býva v študentskom byte. V podstate to je všetko pravda. Po maturite som dlho robil v Ikea skladoch, potom som išiel do Orange, tam som vydržal rok. Potom som bol v predajni kde som predával koberce, teraz pracujem v Actione a vykladám tovar, už cca 2 roky. Vodičák nemám, lebo nemám na auto tak načo. Po robote nikam moc nechodím tak áno, hrávam hry ale tak to len z nudy. Že bývam s tromi študentmi na byte je hrozné, to viem, oni majú od 20-24 rokov a ja 30 ale na vlastné bývanie jednoducho nemám. Ale je toto dôvod prečo by ma nikto nemal chcieť ? Už by som chcel normálnu priateľku, rodinu ... neviem čo robím zle. Ďakujem za rady.
Bohužiaľ ty ako chlap nie si ľúbený pre to aký si (teda bezdpodmienečne) iba ženy a zvieratá sú tak ľúbené. Žena z chlapa chce niečo mať. Postupom veku som zistil ako to je. Ty ako chlap nemáš byť závislý na tom nájsť si niekoho ale žiť si svoj život. Mať ciele, záľuby a podobne. Ale keď ťa nikto nefinancuje alebo nie si povolanie syn je to ťažké lebo za všetko sa platí (posilka alebo nejaký kurz). Aj to na tých kurzoch zoberú len peniaze a nič poriadne nenaučia lebo sa nikomu nechce.
Môžeš kľudne žiť aspoň máš pokoj. Žena si to neuvedomuje, ale vo vzťahu je väčšia egoistka ako muž. To, že vidíš ako sú muži ľúbení niekde na insta to je len pre niečo vieš (peniaze, majetok, skrachovanie vzťahu tak ten druhý ju vypočul a pod.). Žena je emocionálny tvor. Jej záleží len na jej pocitoch.
Si pomaly vo veku, kedy tvoje rovesníčky pomýšľajú nad rodinou. Nie si typ, s ktorým by si žena chcela nejakú založiť.
Si pomaly vo veku, kedy tvoje rovesníčky pomýšľajú nad rodinou. Nie si typ, s ktorým by si žena chcela nejakú založiť.
@anonym_c0490f prečo?
Tie chodenia dosli do stadia, ked ste mali sex ? Ak ano, po akej dobe nastal rozchod a aj ti uviedli nejaky dovod ?
@anonym_autor napr tvoje zamestnanie nie je podľa mňa problém ako žena píšem... Ale to ako z teba ide, že nemáš svoje záujmy, niečo čo čo na tebe zaujme, chuť do života, si ešte mladý. Nechodíš moc von, na vodičak a vlastné bývanie hovoríš, že nemáš peniaze. Je to ťažké v dnešnej dobe s peniazmi, to áno ale mám pocit z teba taky, že dajte slamu, padnem na ňu, neuraz sa prosím. Tým, že mám z teba taky pocit, že ten život neuzivas, tak ženu na tebe nemá čo zaujať a pritom by si jej ako partner mohol sedieť. Takisto nepíšeš, ako vyzeráš, nemusíš byť pekný alebo vyrysovany ale pomôže isto keď bude z teba vidieť že trošku sa o seba staráš, nechodíš v obnosenych veciach, trošku aspoň sportujes, nezanedbavas svoje zdravie a čistotu. Dať si nejaký parfém dobrý, začať chodiť von a trošku krajšie sa obliecť, nejaká jednofarebná košeľa s krátkym rukávom, bermudy na leto... Musí ísť z teba nejaká iskra a keď niekoho stretneš, byť iniciatívny, smelý, dávať komplimenty ale primerane, zaujímať sa o ženu, pozvať na rande.
@anonym_c0490f prečo?
@anonym_f650e8 Pretoze nevie zabezpecit zenu na materskej zo svojho platu a nema ani byvanie pre rodinku.
@anonym_autor napr tvoje zamestnanie nie je podľa mňa problém ako žena píšem... Ale to ako z teba ide, že nemáš svoje záujmy, niečo čo čo na tebe zaujme, chuť do života, si ešte mladý. Nechodíš moc von, na vodičak a vlastné bývanie hovoríš, že nemáš peniaze. Je to ťažké v dnešnej dobe s peniazmi, to áno ale mám pocit z teba taky, že dajte slamu, padnem na ňu, neuraz sa prosím. Tým, že mám z teba taky pocit, že ten život neuzivas, tak ženu na tebe nemá čo zaujať a pritom by si jej ako partner mohol sedieť. Takisto nepíšeš, ako vyzeráš, nemusíš byť pekný alebo vyrysovany ale pomôže isto keď bude z teba vidieť že trošku sa o seba staráš, nechodíš v obnosenych veciach, trošku aspoň sportujes, nezanedbavas svoje zdravie a čistotu. Dať si nejaký parfém dobrý, začať chodiť von a trošku krajšie sa obliecť, nejaká jednofarebná košeľa s krátkym rukávom, bermudy na leto... Musí ísť z teba nejaká iskra a keď niekoho stretneš, byť iniciatívny, smelý, dávať komplimenty ale primerane, zaujímať sa o ženu, pozvať na rande.
@anonym_586232 Bermudy, kosela, parfem ? To je kombo ako pre predstieranie uspechu juniorom v OVB ...
@anonym_c0490f prečo?
@anonym_f650e8 Zle zarábajúci chlap v strednom veku , ktorý má mizernú prácu a žije v byte s cudzími ľuďmi by ma ničím nepriťahoval. Môžeš si povedať- aha, jasné, zlatokopka. Ibaže ja som zažila aj úplný opak- klamársku socku, ktorá ma pripravila o čas a úspory a ešte oveľa viac a po tejto skúsenosti som intuitívne dala prednosť schopnému a šikovnému chlapovi , s ktorým je radosť žiť a nie prežívať.
@anonym_f650e8 Zle zarábajúci chlap v strednom veku , ktorý má mizernú prácu a žije v byte s cudzími ľuďmi by ma ničím nepriťahoval. Môžeš si povedať- aha, jasné, zlatokopka. Ibaže ja som zažila aj úplný opak- klamársku socku, ktorá ma pripravila o čas a úspory a ešte oveľa viac a po tejto skúsenosti som intuitívne dala prednosť schopnému a šikovnému chlapovi , s ktorým je radosť žiť a nie prežívať.
@anonym_c0490f Co je evolucne uplne pochopitelne, naozaj nie si zlakopka. Ta muza zneuziva a vyciciava, rozumne uvazujuca zena hlada niekoho, kto ma nejake zazemie (pracu, byt), aby neriesila na materskej, preco je pred vyplatou na ucte nula.
Este to spolocne byvanie by som mu odpustil, ak je cielom nasetrit na vlastne.
Tak mi povedzte kto ma ten tovar vykladať keď nie mladý a zdravý chlap? Starý to už robiť nemôže lebo nevládze. A robiť to niekto musí nie? To znamená ze taky vykladac tovaru nemá nádej na lásku, na partnerstvo, lebo len vykladá tovar? Pekne sme dopadli, keď už človeka beriete ako len nejakú investíciu.
@anonym_c0490f Co je evolucne uplne pochopitelne, naozaj nie si zlakopka. Ta muza zneuziva a vyciciava, rozumne uvazujuca zena hlada niekoho, kto ma nejake zazemie (pracu, byt), aby neriesila na materskej, preco je pred vyplatou na ucte nula.
Este to spolocne byvanie by som mu odpustil, ak je cielom nasetrit na vlastne.
@patrike Tipnem si, že našetrené nemá. Je fakt, že ak by peniaze odkladal na úkor vlastného pohodlia v podobe svojho podnájmu, tak aj z toho slabšieho platu si za 12 rokov práce môže našetriť slušnú sumu na štart . Teda ak je fin. gramotný.
Ženy chcú chlapa, ktorý sa o ne vie v prípade tehotenstva a budúcej rodiny postarať. To je tvoje hlavné mínus. Ďalším je bývanie s ďalšími ľuďmi. Málokto sa chce zbližovať keď je za dverami toľko ľudí.
Tak mi povedzte kto ma ten tovar vykladať keď nie mladý a zdravý chlap? Starý to už robiť nemôže lebo nevládze. A robiť to niekto musí nie? To znamená ze taky vykladac tovaru nemá nádej na lásku, na partnerstvo, lebo len vykladá tovar? Pekne sme dopadli, keď už človeka beriete ako len nejakú investíciu.
@anonym_f650e8 Nadej ma, ale musi rubat primerane vysoko.
@anonym_c0490f prečo?
@anonym_f650e8 Prečo? Však nevie sa postarať ani o sebe. Nemá ani na bývanie, ani na nájom. Neviem kam dáva ten plat čo dostane, že nemá našetrené
@anonym_f650e8 Suhlas. Ale potom budu v 50tke nariekat, preco ich normalni muzi nechcu a aky je zivot nefer, ze ich nikto nechce stare. Ak je chlap hodnoteny podla toho, co ma a zarobi, potom su zeny hodnotene podla vzhladu a veku. A podla coho ineho ... Ale predtym nemali problem poslat kazdeho normalneho muza do prd..., lebo sa im zdalo, ze nema pre nu dost ... A nieco take, ze dame hlavy a sily dokopy a spolu, to sa dnes uz prilis nenosi. Najlepsie prist na hotove, prepis na mna dve nehnutelnosti a daj mi kreditku. Inak budem dalej cakat na takeho, co to urobi.
@anonym_f650e8 Presne, treba sa iba slepo zaľúbiť a vybrať si dobrovoľne život v chudobe. Pribudnú k tým, čo sa tu zvyknú pýtať , či už niekomu nabehla na účet materská, lebo nemajú ani na plienky. Alebo im tento spoľahlivý živiteľ rodiny bude vyhadzovať na oči každú vec, bez ktorej by sa mohli zaobísť, keď príde počas tohto obdobia žena o svoj plat a budú žiť iba z toho rodičovského príspevku a jeho platu. Ani hypo by pravdepodobne nedostali. Ale môžu sa spolu hrať pc hry, to je pekná predstava.
@anonym_f650e8 Presne, treba sa iba slepo zaľúbiť a vybrať si dobrovoľne život v chudobe. Pribudnú k tým, čo sa tu zvyknú pýtať , či už niekomu nabehla na účet materská, lebo nemajú ani na plienky. Alebo im tento spoľahlivý živiteľ rodiny bude vyhadzovať na oči každú vec, bez ktorej by sa mohli zaobísť, keď príde počas tohto obdobia žena o svoj plat a budú žiť iba z toho rodičovského príspevku a jeho platu. Ani hypo by pravdepodobne nedostali. Ale môžu sa spolu hrať pc hry, to je pekná predstava.
@anonym_c0490f No hadam dvaja normalni ludia vedia dat dokopy taku rezervu, ze zvladnu jedno dieta a tri roky z pracovneho zivota 40-45 rokov byt mimo pracu zit z jedneho platu a rezerv ... Lenze to by chcelo premyslat do budcna, trocha setrit a nevyhadzovat na donasky, mobily, ... podobne hovadiny
To je take vyplakavanie, ze aky by ju s nim cakal tazky zivot. No ak by chcela iba sediet a zit polku zivota z jedneho platu, tak by ich tazky zivot cakal. Ale ak budu robit dvaja, tak v pohode.
@anonym_c0490f No hadam dvaja normalni ludia vedia dat dokopy taku rezervu, ze zvladnu jedno dieta a tri roky z pracovneho zivota 40-45 rokov byt mimo pracu zit z jedneho platu a rezerv ... Lenze to by chcelo premyslat do budcna, trocha setrit a nevyhadzovat na donasky, mobily, ... podobne hovadiny
To je take vyplakavanie, ze aky by ju s nim cakal tazky zivot. No ak by chcela iba sediet a zit polku zivota z jedneho platu, tak by ich tazky zivot cakal. Ale ak budu robit dvaja, tak v pohode.
@anonym_53b1d0 Ja by som ho nechcela, to neznamená, že by ho nechcela žiadna iná.
@autor mimo temy. Mas 30, robis, nikam nechodis, nemas ani, kde minat peniaze. Tak snad mas nejake uspory. Tak co uz si davno nekupil 2+kk, kludne 30m2 a uz si ho mohol pomaly splacat. Ked splatis a bud ti male, predas, doplatis a kupis vacsie ... Zena nemusi mat byt, aby mala sex. Ty ano ...
@anonym_53b1d0 Ak si doteraz nevytvoril nejakú rezervu, tak je asi zbytočné takto optimisticky uvažovať a navyše- nie je v poriadku, že má človek možnosť výberu? Napr. pre bežného chlapa sú dôležité iné aspekty. Asi najviac vzhľad. Darmo je tá moletka milá a má vlastný byt a super prácu. Dal by radšej prednosť usmiatej, štíhlej, dlhovlasej a cickatej kočke, čo robí predavačku. Každý si volí podľa vlastných preferencii. Niektoré sú vedomé, iné podvedomé. Ale sú.
@anonym_53b1d0 Ak si doteraz nevytvoril nejakú rezervu, tak je asi zbytočné takto optimisticky uvažovať a navyše- nie je v poriadku, že má človek možnosť výberu? Napr. pre bežného chlapa sú dôležité iné aspekty. Asi najviac vzhľad. Darmo je tá moletka milá a má vlastný byt a super prácu. Dal by radšej prednosť usmiatej, štíhlej, dlhovlasej a cickatej kočke, čo robí predavačku. Každý si volí podľa vlastných preferencii. Niektoré sú vedomé, iné podvedomé. Ale sú.
@anonym_c0490f No prepac. 🙂 Aj ty pozeras po peknom muzovi, nie? Plus len vzhlad u neho nestaci, kdeze, este cakas od neho dalsie veci. Vid hore, co vsetko nema autor. Vzdelanie, byvanie, dobra praca,... Mila moletka, co sa ti nepaci a este aj ju zivit a dotovat. Lebo aj skarede zeny sa chcu citit ako zeny, aby im muz (skoro) vsetko platil. 🙂
@anonym_c0490f No prepac. 🙂 Aj ty pozeras po peknom muzovi, nie? Plus len vzhlad u neho nestaci, kdeze, este cakas od neho dalsie veci. Vid hore, co vsetko nema autor. Vzdelanie, byvanie, dobra praca,... Mila moletka, co sa ti nepaci a este aj ju zivit a dotovat. Lebo aj skarede zeny sa chcu citit ako zeny, aby im muz (skoro) vsetko platil. 🙂
@anonym_53b1d0 Pozerám. Spoza slnečných okuliarov max 😎 Ale pri výbere partnera to nebolo pre mňa také dôležité. Iste, chémia musí byť, ale tá vie fungovať aj pri inom type, ako svalnatom, opálenom Adonisovi. Vieš čo, aj tu na koníku zvykne písať viac starých dievok- zabezpečených , so skvelým platom a márne si niekoho hľadajú. Už som zaregistrovala chlapov, ktorí im napísali niečo v zmysle že pre bežného chlapa tá oslnivá kariéra a prachy, či byt nie je dôležitá, niektorí sa necítia pri takejto úspešnej žene komfortne. Mnohým mužom tradičné postavenie ženy a muža stále vyhovuje. Preto je fajn, že máme na výber.
@anonym_f650e8 vykladanie tovaru je práca pre brigádnika, na dohodu, prvé zamestnanie do životopisu. Nie dlhodobé zamestnanie.
Schopná zena chce od muža vidieť snahu niečo dosiahnuť, niekam sa posunúť, nie robiť za minimalku celý život.
@anonym_f650e8 vykladanie tovaru je práca pre brigádnika, na dohodu, prvé zamestnanie do životopisu. Nie dlhodobé zamestnanie.
Schopná zena chce od muža vidieť snahu niečo dosiahnuť, niekam sa posunúť, nie robiť za minimalku celý život.
Ja by som si Ťa za chlapa určite nevybrala. Prepáč. Súhlasim s @april171 a to nemám pri sebe muža, ktorý zarába veľké peniaze.
Pozri, stretneš milú ženu okolo 30tky, ktorá predáva v Actione a býva v zdieľanom byte. A preskočí iskra a bude to, Treba mať aj dostatočnú sebareflexiu a urobiť pre to zoznámenie niečo. Nielen online, ale vyjsť von, ísť do fitka, zabaviť sa.
Pravdu??? Je to presne preto, čo ti povedal tvoj kamarát, akože za mňa chlap čo nemá vodičák je neschopák, za mňa vodičák je nevyhnutnosť, a tak isto 30 ročný chlap by mal už bývať sám, keď nemám na byt, existuje podnajom ale sám pre seba, kde vezmeš frajerku do zdieľaneho bytu? No zbohom, to že si skladník podľa mňa by žene absolútne nevadilo, ale všetky vymenované ostatné veci sú celé zlé, takto budeš sám aj v 40 tie prepáč, ale realita
Problemom nie je tvoja praca ani tvoje byvanie. Zena vsak chce chlapa, ktory je lepsi ako ona - staci v niecom, nemusi byt vo vsetkom. Mal by si sa teda sustredit na zenu, pre ktoru budes lepsi ako je ona sama a uvidi v tebe nieco preco bude davat do teba nadej. Teda dolezite je mat ambicie. Namiesto tych hier by si si vsak mohol najst druhu brigadu, z ktorej by si si nasetril na vodicak (napr. ambicia c. 1). Hry su len zabijak casu. Ked budes mat vodicak mozno ta to motivuje nasetrit na auto (ambicia c. 2) alebo si najdes pracu pripadne partnerku s autom. Veľa šťastia!
Kým muži na ženách ako najdôležitejší faktor hodnotia ich vzhľad, ženy na mužoch niečo úplne iné.
1. Prístup ku zdrojom
Na prvom mieste pri výbere muža sa žena pozerá na prístup ku zdrojom. V minulosti to mohlo byť prístup ku jedlu, bezpečiu atď. V dnešnej dobe je to najčastejšie prístup ku peniazom. Peniaze však nie sú v tomto bode jediná vec. Schopnosť muža sa postarať o seba, ženu (a v budúcnosti o spoločne deti), schopnosť riešiť prípadne problémy sú v tomto prvom bode zahrnuté tiež. Všetky tieto body vnímajú ženy podvedome a preto sa veľa krát stane, že ich pri debate odmietajú. Ide však o podvedome rozhodovanie. Je to podobné ako keby muž zamietol, že sa rozhoduje podľa vzhľadu ženy. Väčšina názorov prečo to tak je, hovorí o tom, že žena sa podvedome rozhoduje a myslí na budúce deti, ktoré by s konkrétnym partnerom mala. Ženské puto k jej deťom je naozaj silné a preto by to dávalo zmysel. Mužský partner, ktorý by mal prístup ku zdrojom, by sa vedel skorej postarať o ich deti.
2. Status
Druhý bod hovorí o statuse. Status resp. postavenie v spoločnosti. Ide o ďalší faktor, ktorý opäť vie žene napovedať, aká Vás asi čaká spoločná budúcnosť. Napr. v minulosti keby si bol na spodnej priečke v spoločnosti, žena by vedela, že Vás čaká ťažší osud. Bola by ona, ty (a opäť aj eventuálne vaše spoločné deti) v ohrození. Či už v zdravotnom, ekonomickom atď. V dnešnom svete to platí tiež, už len to ohrozenie nie je také značné. Pokiaľ je teda tvoj status v spoločnosti vyšší, žena podvedome vie, že máte šancu na ľahšiu budúcnosť.
3. Atraktivita
No a až na treťom mieste je u mužoch atraktivita, teda vzhľad (zdravý muž, zdravý chrup, maskulínny výzor, mocné ruky, výrazná čeľusť, primeraná svalová hmota, výška).
Prvé dva body žena nevie ovplyvniť a vníma ich podvedome - je to evolučná vec.

Proste poznas svoju cenu a neberies hocikoho, kto sa o teba obtrie. Neznizuj svoje naroky. Co ma prist, to pride. Aj keby to malo byt v 70tke.