Môže vzťah fungovať kvôli nátlaku spoločnosti?
Dúfam že tu budú len normálne komentáre.
Je to divná téma, vek rozpisovať nechcem ale tu diskusiu som založil práve kvôli tomu.
Bývam v malej dedine kde lgbt je veľmi odsudzovane a rodičia sú stará škola, neprijali by ma ak by som sa im zdôveril a ani okolie. Pamätám si keď prišlo na tému ohľadom lgbt v rodine a mama povedala že by takého syna nechcela keďže sa teší na vnúčatá a stále hovorila aká je rada že raz bude babkou.
Posledný rok mám z toho depresie, žiadna chuť do života, vyhorenie v práci a dneska som dokonca dostal zjeba od starej mamy lebo vravela že ľudia v mojom veku majú rodiny a ja stále nič že kedy sa chcem ženiť a ďalšie zbytočne uštipačne narážky.
Moja otázka teda znie, či môže fungovať vzťah ak je chlap bisexual a ho vzrušujú viac chlapi ale ostane vo vzťahu s dievčaťom kvôli nátlaku spoločnosti z okolia a rodiny ?
Poznáte prípady alebo príbehy kde proste chlap odišiel od ženy aj keď bol ženatý a šiel žiť s chlapom ?
@anonym_3efa4b skor on tým kryje homosexualitu a ona nechce ostať sama na starobu. Aby sa mal o ňu kto postarať.
Akú pikošku o Baranovi? Tiež je gay?
@anonym_autor tak si bi tu nejakú podporu nečakaj.Najlepsie by bolo odsťahovať sa preč a žiť slobodne ako to cítiš.
@anonym_2e624c to nebudem písať je to jeho vec.Kto chce zistil by si v koho byte byva a kto to je aj, keď nebývajú spolu.Pre mňa to je charizmatický človek a s kým ma vzťah to je jeho vec.Je teraz menej hodnotný?
Ja už som stará kofola, z generácie čo neprijíma inakosť tak ľahko, ale nechápem tu nenávisť voči vám inaksím. Ste takisto ľudia z mäsa a kostí, len vaša dna sa v prenatalnom období nejako inak zamotala. Takže ty zato nemôžeš.
Pýtaš si tu slušne pohľad a názor iných, a hľa typické pixle sa ozvali. Hnus a špina. Áno aj mne vadia príliš intímne prejavy na verejnosti, ale to je jedno o aký pár ide. Ale nevadí mi vzťah, ani manželstvo páru rovnakého pohlavia. Prečo by malo !?!
Vadilo by mi, ak by si klamal a išiel do vzťahu a manželstva napriek svojmu stavu len aby si nesklamal rodinu. Aby si mal deti len aby tvoja bigotna zaprdena rodina bola spokojná, aby si matka aj babka honkali ego vozenim kočika na tvoj úkor. Vadilo by mi klamstvo voči partnerke aj voči rodine, a hlavne že by si klamal sám seba a žil ako chrapun a podvodník.
Ja by som ti poradila - intenzívne si hľadaj prácu inde, pár sto kilometrov od zaprdenej riti, a začni žiť tak ako to vyhovuje tebe. ( Vždy si vieš nájsť tzv. nevinne výhovorky , prečo ešte nemáš babu, alebo ste sa práve rozišli - lebo ty si ani babu nehladaš). Prípadne ak si bi, máš šancu nájsť si tiež bi partnerku a viete sa slušne seriózne dohodnúť na pravidlách vhodných pre vás.
Tu na mk však necakaj veľmi pochopenie, tie slušne píšu málo, ale pixle sa ozývajú a s radosťou sa na teba vrhnú ako harpyje
@anonym_03151c veď mňa by neprijali, sama mama to povedala a oco len keď počuje niečo ohľadom lgbt ta nadáva, má nenávisť. Niesom z Bratislavy kde je to aspoň trochu prijateľné ale bývam v úplnom zapadakove. Je to dosť zložité.
Kto nezažil, nepochopí.
@anonym_autor prezatial si urob priestor tym, ze doma povies mame i babke, ze ti tym nutenim si niekoho najst a vyprodukovat vnucata, dievcata zhnusili a nemienis sa zenit nasilu, a ziadne dievca zatial nechces ani vidiet. Ze uz mas toho uhanania plne zuby. A maju ti s tym dat pokoj.
Ze ked pride cas, daku si mozno najdes.
Jednoducho to otoc a urob z toho ich chybu, ze ta do toho nutili.
Nie je to uplne fer, ale na nejaku dobu budes mat pokoj.
A naozaj ries to odstahovanie.
Máme také hovä.o v rodine. V 18 svadba, potom postupne 3 dcéry. V 40. si našiel chlapa, rozvod, odsťahoval sa. Sesternica v šoku, ale už prebolelo. Nikto sa s ním nekontaktuje, ani dcéry, ani jeho rodičia. Veď si tie dve pras.tá vystačia sami.
Kebyže som ja jedna z tých dcér, tak by zažil, čo nezažil.
@anonym_5a057a “ Kebyže som ja jedna z tých dcér, tak by zažil, čo nezažil.”
Ach, tieto bombasticke vyhrazky. 😂
@anonym_5a057a “ Kebyže som ja jedna z tých dcér, tak by zažil, čo nezažil.”
Ach, tieto bombasticke vyhrazky. 😂
@moonlight1210 hej, realita by bola taká že možno by ona schytala výchovnú 🤣🤣
Neskutočne drzá ženská z toho čo píše, mať takú ženu doma jak je ona tak naozaj utekám čím skôr ku chlapovi 😂😂😂
@anonym_autor prezatial si urob priestor tym, ze doma povies mame i babke, ze ti tym nutenim si niekoho najst a vyprodukovat vnucata, dievcata zhnusili a nemienis sa zenit nasilu, a ziadne dievca zatial nechces ani vidiet. Ze uz mas toho uhanania plne zuby. A maju ti s tym dat pokoj.
Ze ked pride cas, daku si mozno najdes.
Jednoducho to otoc a urob z toho ich chybu, ze ta do toho nutili.
Nie je to uplne fer, ale na nejaku dobu budes mat pokoj.
A naozaj ries to odstahovanie.
@moonlight1210 vďaka za normálny komentár bez narážok. Kiežby bolo viac takých žien na modrom koníku.
Ty byvas s rodicmi v tej dedine?
@anonym_1a188d stereotypy, predsudky....si v podstate ako oni;)
@anonym_758273 Ja mám predsudky? Píšem o tých debilných ľuďoch a ich predsudkoch. Nevieš čítať?
@anonym_758273 Ja mám predsudky? Píšem o tých debilných ľuďoch a ich predsudkoch. Nevieš čítať?
@anonym_1a188d Máš. Voči starším ľuďom z vidieka. Veď to opakovane potvrdzuješ;).
@anonym_autor moj brat mi velkomozne prisiel oznamit ked mal asi 30 r, ze je gej. Bol v takej obrannej poze, hned sa obranoval ani ma nenechal nic povedat, ocakaval utok. Ja som bola ticho a ked konecne ztichol aj on tak mu hovorim, ze viem. Viem to uz asi 10 rokov ved som s tenbou zila vyrastala.
Takze mozno to podvedome vedia aj doma len si to nechcu pripustit. Ja to neodsudzujem, kazdy ma pravo na zivot. Len prosim nebud zbabelec a nerob si deti. Budu len trpiet kvoli tomu. Aj my sme z dediny, brat odisiel daleko, nasiel si kamosa dokonca sa aj vzali. Rodina to vacsinou predychala. Drzim ti palce postavit sa sam zA seba.
O mojom bratovi to nikto okrem rodiny nevie. Dokonca ani v praci. Je z neho vynervovana troska aby sa nejako neprezradil. Jeho partner je s tym zmiereny, vsetci to o nom vedia a on je spokojny. Kazdy to ma inak.
Ty byvas s rodicmi v tej dedine?
@anonym_72a4ee ja chodím domov len na týždeň. Bývam u nich ale pracujem úplne v inom meste. Čiže po tých troch týždňoch keď prídem domov tak dostanem aj tak iba hejt od rodiny že kde mám frajerku a kedy si konečne nájdem frajerku, či chcem skončiť do konca života sám a takéto somariny
@anonym_72a4ee ja chodím domov len na týždeň. Bývam u nich ale pracujem úplne v inom meste. Čiže po tých troch týždňoch keď prídem domov tak dostanem aj tak iba hejt od rodiny že kde mám frajerku a kedy si konečne nájdem frajerku, či chcem skončiť do konca života sám a takéto somariny
@anonym_autor Povedz im, že aj keď si sám, nie si osamelý a že je to takto dobre. A že ani nevedia, ako aj im je dobre, kým si sám!;)
Ja som mala kolegu, o ktorom som od prvej minúty zoznámenia vedela, že je gej. Vtedy mal ženu a 2 deti do 10 rokov a celé mi to hlava nebrala, lebo som to z neho proste cítila. Trvalo to 2 roky, kým sa priznal mne a bolo to vo chvíli, keď stretol JEHO. A keďže si bol hneď istý, hneď podal žiadosť o rozvod, aj keď ako rodina žili celkom normálny život. Nikto nechápal, dlho skrýval skutočný dôvod, lebo sa zrejme hanbil (tiež žil na dedine).. vzťahy boli veľmi zlé. Prešlo pár rokov, emócie sa ukludnili a on sa odhodlal svojho partnera predstaviť deťom a exmanželke, aby im dal konečne vysvetlenie. On je so svojím partnerom vyše 20 rokov, je šťastný, robia spoločné dovolenky s deťmi, aj s exmanzelkou a jej súčasným manželom, pravidelne sa vsetci navštevujú a on je dokonca už aj dedo..
A odpoveď na otázku, či by som potláčala svoju orientáciu kvôli rodine a okoliu? Nie. Je to tvoj život, ži ho podľa seba a tak, aby si bol šťastný ty. A ak nechceš svojej rodine "ublížiť", odstahuj sa do väčšieho mesta, kde budeš mať viac súkromia a nemusíš nikomu nič vysvetľovať, ak si myslíš, že by to nepochopili.
@anonym_autor moj brat mi velkomozne prisiel oznamit ked mal asi 30 r, ze je gej. Bol v takej obrannej poze, hned sa obranoval ani ma nenechal nic povedat, ocakaval utok. Ja som bola ticho a ked konecne ztichol aj on tak mu hovorim, ze viem. Viem to uz asi 10 rokov ved som s tenbou zila vyrastala.
Takze mozno to podvedome vedia aj doma len si to nechcu pripustit. Ja to neodsudzujem, kazdy ma pravo na zivot. Len prosim nebud zbabelec a nerob si deti. Budu len trpiet kvoli tomu. Aj my sme z dediny, brat odisiel daleko, nasiel si kamosa dokonca sa aj vzali. Rodina to vacsinou predychala. Drzim ti palce postavit sa sam zA seba.
O mojom bratovi to nikto okrem rodiny nevie. Dokonca ani v praci. Je z neho vynervovana troska aby sa nejako neprezradil. Jeho partner je s tym zmiereny, vsetci to o nom vedia a on je spokojny. Kazdy to ma inak.
@anonym_abf91a to tiež plánujem urobiť, len moja rodina to nezoberie v dobrom a budem musieť prerušiť kontakt. Bude to dosť ťažké 😕
Sestre keď som to povedal tak vravela že nikomu inému to nemám hovoriť lebo by ma vyhodili na ulicu. Preto mám poslednú dobu dosť veľké depresie, žiadnu motiváciu.
Väčšinou idem vonku a musím čakať kým je tma žeby nás náhodou nikto nevidel, je to náročné.
@anonym_abf91a to tiež plánujem urobiť, len moja rodina to nezoberie v dobrom a budem musieť prerušiť kontakt. Bude to dosť ťažké 😕
Sestre keď som to povedal tak vravela že nikomu inému to nemám hovoriť lebo by ma vyhodili na ulicu. Preto mám poslednú dobu dosť veľké depresie, žiadnu motiváciu.
Väčšinou idem vonku a musím čakať kým je tma žeby nás náhodou nikto nevidel, je to náročné.
@anonym_autor práve preto sa snaž osamostatniť, aby si od nich nebol finančne závislý a mohli ťa pokojne poslať na ulicu;). Test rodičovskej lásky.
@anonym_autor práve preto sa snaž osamostatniť, aby si od nich nebol finančne závislý a mohli ťa pokojne poslať na ulicu;). Test rodičovskej lásky.
@anonym_758273 finančné závislý od nich niesom ale potrebujem este nejaký čas kým si našetrim peniaze na vlastné bývanie ale už som veľakrát plakal keď si spomeniem že sa rodina neozve.
Ja som mala kolegu, o ktorom som od prvej minúty zoznámenia vedela, že je gej. Vtedy mal ženu a 2 deti do 10 rokov a celé mi to hlava nebrala, lebo som to z neho proste cítila. Trvalo to 2 roky, kým sa priznal mne a bolo to vo chvíli, keď stretol JEHO. A keďže si bol hneď istý, hneď podal žiadosť o rozvod, aj keď ako rodina žili celkom normálny život. Nikto nechápal, dlho skrýval skutočný dôvod, lebo sa zrejme hanbil (tiež žil na dedine).. vzťahy boli veľmi zlé. Prešlo pár rokov, emócie sa ukludnili a on sa odhodlal svojho partnera predstaviť deťom a exmanželke, aby im dal konečne vysvetlenie. On je so svojím partnerom vyše 20 rokov, je šťastný, robia spoločné dovolenky s deťmi, aj s exmanzelkou a jej súčasným manželom, pravidelne sa vsetci navštevujú a on je dokonca už aj dedo..
A odpoveď na otázku, či by som potláčala svoju orientáciu kvôli rodine a okoliu? Nie. Je to tvoj život, ži ho podľa seba a tak, aby si bol šťastný ty. A ak nechceš svojej rodine "ublížiť", odstahuj sa do väčšieho mesta, kde budeš mať viac súkromia a nemusíš nikomu nič vysvetľovať, ak si myslíš, že by to nepochopili.
@anonym_526809 veď dieťa je to najmenej urobiť ale proste to tak necítim. Dieťa by som chcel v inej krajine ale s chlapom. Nie so ženou. Už som sa o tom s kamarátom rozprával a možno o pár rokov sa nám to podarí, riešili sme už aj bývanie ale zatiaľ nič z toho.
Závidím mu že sú spolu vyše 20 rokov. Ja som s mojim prvým bol 6 rokov a boli to moje najlepšie roky v živote ale chcel dieťa a ja som sa vtedy nato necítil a dodnes ľutujem že som s ním nešiel do zahraničia.
Ja poznám dokonca 2 takých chlapov čo sa rozviedli po rokoch. Toto by som nerobila na tvojom mieste. Zničia život nič netušiacej žene. A pokazia ho aj svojim deťom. Vidíš koľko predsudkov je v tejto téme. A vychovávajú v tom aj deti. Predstav si že tvoje dieťa bude spolužiak tej čo tu gejov nazýva prasatami.
A mám v okoli presne aj prípad ako si ty. A keď chalan priznal farbu tak sa s tým nejak doma zmierili. Ťažko ale zmierili.
Ja ak by som bola na tvojom mieste tak hľadám robotu a bývanie v Bratislave minimálne. Resp ak vieš jazyk tak aj Viedeň alebo Praha. Budeš od rodiny dostatočne ďaleko. Nemusíš im vesat na nos svoje súkromie a uvidíš čo prinesie čas. Ak budeš mať vážny vzťah tak by som situáciu prebrala s partnerom. Možno bude mať rovnaký problém ako ty.
Len prosím ta preto nedepkuj. Ja v tomto mám úplne jasno. Pre mňa je tragédia úmrtie mladých ľudí, ťažké choroby a nie to koho si vyberie za partnera môj syn. Ak ma byt šťastný s chlapom som ochotná to akceptovať. Ma 12 rokov a môj názor na to pozná už teraz
@anonym_autor Áno, poznám také prípady, kedy bol chlap ženatý a rozviedol sa so ženou a žije s chlapom. Ale, to sú muži, ktorí si až po svadbe uvedomili svoju sexuálnu orientáciu. Napríklad český moderátor Honza Musil. A sledujem na instagrame aj jeden pár Z ČR, ktorý nie je mediálne známy. Jeden z toho páru bol v minulosti ženatý, rozviedol sa a odišiel žiť s mužom, s ktorým majú teraz spolu tri deti. Otcom dievčatka je ten, ktorý bol v minulosti ženatý a otcom chlapcov (dvojčiat) je druhý z toho páru, pričom všetky tri deti majú rovnakú matku (veľmi dobrú kamarátku oboch mužov z páru) a narodili sa pomocou umelého oplodnenia. Takže áno, za istých okolností je možné aj to, aby ste mali deti. Ale ako som povedala, oba tieto príklady, ktoré poznám, sú muži, ktorí si svoju sexuálnu orientáciu uvedomili až po svadbe. Keďže vy o nej viete už teraz, bolo by voči budúcej potenciálnej manželke kruté, keby ste si ju vzali a nepovedali jej o svojej sexuálnej orientácii pred svadbou. Najlepšie by bolo, keby ste si najskôr ujasnili, ku ktorému pohlaviu Vás to ťahá viac a podľa toho si zariadili život. Ale skúste sa pri tom zariaďovaní si vlastného života riadiť tým, čo chcete vy a nie tým, čo od Vás očakáva okolie. Ak podľahnete tlaku okolia, urobíte vedome nešťastným nielen sám seba, ale aj Vašu potenciálnu manželku.
@anonym_autor kámo, lenže ty nie si bisexuál, si homosexuál... odsťahuj sa do veľkého mesta (Praha a podobne) a užívaj si život. Keď ťa babka bude jazdiť za to, že nemáš rodinu, povedz jej, že dnes je taká doba, že sa s týmito vecami čaká dlho, že je to normálne...
@anonym_autor a koľko máš rokov? Možno si písal, a len som to prehliadla.
Ja tvoju situáciu úplne chápem, a je mi ľúto co prežívaš. Ale neviem co ti poradiť, snáď všetko vyrieši čas. Držím ti palce🫶
@anonym_autor a koľko máš rokov? Možno si písal, a len som to prehliadla.
Ja tvoju situáciu úplne chápem, a je mi ľúto co prežívaš. Ale neviem co ti poradiť, snáď všetko vyrieši čas. Držím ti palce🫶
@anonym_c726de 25r mám ale hej, je to dosť náročné keď som začal rušiť rodinné oslavy, na žiadnych sa nezúčastňujem lebo samého ma tam nebaví sedieť, volať s partnerom ani nemôžem doma žeby má náhodou niekto nepočul z rodiny. Momentálne som mal ísť na svadbu a ani tej sa nezúčastnim lebo bez partnera tam nechcem ísť a ani by sa nedalo. Vonku chodíme len keď je fakt neskoro a to aj tak musíme obaja klamať doma rodine.
Už takto fungujem roky a ma ani život nebaví.
@anonym_c726de 25r mám ale hej, je to dosť náročné keď som začal rušiť rodinné oslavy, na žiadnych sa nezúčastňujem lebo samého ma tam nebaví sedieť, volať s partnerom ani nemôžem doma žeby má náhodou niekto nepočul z rodiny. Momentálne som mal ísť na svadbu a ani tej sa nezúčastnim lebo bez partnera tam nechcem ísť a ani by sa nedalo. Vonku chodíme len keď je fakt neskoro a to aj tak musíme obaja klamať doma rodine.
@anonym_autor ved mas len 25r, povedz ze si mlady a nenasiel tu pravu ked to este nechces povedat.
@anonym_autor @tor u nas mama to vzala ok, podla mna to tiez tusila uz dlhsie. Otec a brat to uplne nespracovali doteraz. Brat sa s nim ani nebavi, ale to kvoli jeho zene, ta je taka jednoduchsia. Co uz.
Bude to tazke, ale uvedom si, ze je to tvoj zivot. TVOJ. Mama ani babka tu vecne nebudu. Cokolvek sa moze stat. Zariad si zivot podla seba aby si bol ty stastny a kto bude chciet nech sa k tebe prida a kto nie, nech si doma trucuju. Treba sa pripravit aj na to, ze to niekto mozno neunesie. Ludia su zadubeni niekedy. Ale ty si mlady, budes zit este mozno aj 60 rokov. A zi ich stastny ked mas na vyber. Odid s priatelom prec do podnajmu. Nevymyslaj.
@anonym_autor kámo, lenže ty nie si bisexuál, si homosexuál... odsťahuj sa do veľkého mesta (Praha a podobne) a užívaj si život. Keď ťa babka bude jazdiť za to, že nemáš rodinu, povedz jej, že dnes je taká doba, že sa s týmito vecami čaká dlho, že je to normálne...
@morpheuss ak by som bol homosexuál tak by som nemal vzťah s babou 2 roky s ktorou 2 roky po intímnej stránky to šlo bez problémov a sme si to pekne užívali a ani netušila že má rajcuju aj chlapi. Vzrušujú má aj baby ale vzťah chcem s chlapom keďže som si lepšie roky prežil.
@morpheuss ak by som bol homosexuál tak by som nemal vzťah s babou 2 roky s ktorou 2 roky po intímnej stránky to šlo bez problémov a sme si to pekne užívali a ani netušila že má rajcuju aj chlapi. Vzrušujú má aj baby ale vzťah chcem s chlapom keďže som si lepšie roky prežil.
@anonym_autor keby si bol bisexuál, tak neslintáš teraz len po chlapoch, kamarát... pre teba je predstava, že by si mal mať znova niečo so ženou utrpením. Teba už ženy nepriťahujú...

@anonym_autor voľakedy vás boli 4% a cusali ste. Teraz robíte krík, ako keby vás bolo 40%. Každý vás má chápať, a co ty? Ty chápeš, aký nevyslovny hnus a odpor citia tvoji rodičia?
@anonym_5a057a hnus si ty. Z "tradicnej" slovianskej ridiny, ze?