icon

Môže vzťah prežiť, keď partner stratí atraktivitu?

10. sep 2025

S priateľom sme spolu 5 rokov. Všetko je snáď idylické, je to milý, starostlivý, ambiciózny muž. Uvedomujem si, že z hľadiska, ako sa ku mne správa som vyhrala. Taktiež po materiálnej stránke dokáže zabezpečiť všetko, čo treba, máme bývanie, autá, dovolenky, znie to, ako by som sa nemohla na nič sťažovať. Predsa, ale je tu niečo, škrípe nám to v posteli. Vždy sa mi páčili štíhli muži a presne takýto v čase keď sme sa spoznali priateľ bol. Odvtedy ale hrozne pribral, narástlo mu brucho a mňa to nejako neberie. Aj som mu to už viackrát naznačila, ale vždy to len otočí na srandu. Ako by ste reagovali/počíňali si vy? Mám pocit, že bez toho tomu vzťahu niečo chýba, na druhú stranu však mám pocity, že si nevážim, čo mám a že to inde ružovejšie byť nemusí.

anonym_3cd80d
11. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub a k tým pesticidom, Ano je toho vela ale na druhu stranu nikto ta nenúti jest chemicky ošetrené potraviny. Bud si doplat za bio eko neviem ake alebo si kúp mrazené alebo nájdi iny spôsob 😅

dankabg
11. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub pozri sa. V minulosti sa ľudia dozivali podstatne nižšieho veku, ako dnes, takže častokrát tu rakovinu ani nestihli dostať. A lekári s ktorými robím ja majú veľmi ďaleko od hrobárov.
Údeniny sú karcinogene či už chceme alebo nie. Aj ja ich jem v malom množstve. Ale postaviť na Tom diétu...no neviem. Podľa mňa niet nad vyváženú stravu, pohyb atď. To, že je znečistený vzduch, voda a pôda je už druhá vec

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_3cd80d
11. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ked myslis, ja sa s tebou doťahovať nemienim 🙂

simca06022011
11. sep 2025
@anonym_3cd80d

@mirokub bravčové a hovädzie maso nie su zdrojom rakoviny, no ich konzumácia k tomu prispieva. Podla viacerých výskumom kolorekt.karc súvisí najmä so spracovaným a červeným mäsom, kam patria aj spekacky parky a pod aj bez rychlosoli-dusitanu.
Vyšší príjem živočíšnych tukov spôsobuje zvýšenú hladinu žlčových kyselin, zápal v creve a podporujevznik nádoru. Tiez ked jeme vela živočíšnych bielkovín mení sa nam črevných mikrobiom a prevažujú baktérie, ktoré tvoria škodlivé metabolity. Výskumov je vela, urcite nie je dobre drzat sa ničoho striktne ale jest pestro a farebne

@anonym_3cd80d nahodou uz su tu aj vyskumy co to pripisuju hydinovemu masu.. tak teraz si urob obraz o vyskumoch a co je dobre a co je zle. Proste fakt je vsetkeho vela skodi a treba si dat primerane vsetko.

https://www.startitup.sk/bezne-jedlo-slovakov-m...

anonym_3cd80d
11. sep 2025
@simca06022011

@anonym_3cd80d nahodou uz su tu aj vyskumy co to pripisuju hydinovemu masu.. tak teraz si urob obraz o vyskumoch a co je dobre a co je zle. Proste fakt je vsetkeho vela skodi a treba si dat primerane vsetko.

https://www.startitup.sk/bezne-jedlo-slovakov-m...

@simca06022011 tato štúdia tvrdí, ze pri nesprávnej úprave kuracieho masa, najmä pŕs, vznikajú karcinogénne látky. Plus dalsi faktor ze to maso nie je kvalitne lebo treba čím skor veľké váhy masa na predaj. Bolo by treba urobit štúdie na vplyv dobre urobeného masa z kvalitného chovu. My robime doma kuracie, väčšinou vsetko maso, s teplomerom na presnú vnútornú teplotu. Najcastejsie kupujeme farmárske take žlté. Sunku sme tiez robievali domácu. V závere štúdie bolo odporúčanie na prípravu masa dusením alebo varením.
Súhlasím treba jest vsetko s mierou, my doma jeme vsetko aj údeniny sem tam iba detom nedávame.

simca06022011
11. sep 2025
@anonym_3cd80d

@simca06022011 tato štúdia tvrdí, ze pri nesprávnej úprave kuracieho masa, najmä pŕs, vznikajú karcinogénne látky. Plus dalsi faktor ze to maso nie je kvalitne lebo treba čím skor veľké váhy masa na predaj. Bolo by treba urobit štúdie na vplyv dobre urobeného masa z kvalitného chovu. My robime doma kuracie, väčšinou vsetko maso, s teplomerom na presnú vnútornú teplotu. Najcastejsie kupujeme farmárske take žlté. Sunku sme tiez robievali domácu. V závere štúdie bolo odporúčanie na prípravu masa dusením alebo varením.
Súhlasím treba jest vsetko s mierou, my doma jeme vsetko aj údeniny sem tam iba detom nedávame.

@anonym_3cd80d to ze kupujes farmarske zlte nezanmena ze je dobre.. poviem ti ze mam kurence na dvore a nikdy zlte neboli.. ty proste nevies co kupujes a jes, pokym to sama nechytis na dvore, predtym nekrmis, nechovas a to nemyslim v zlom... myslim, ze toto je taka diskusia na vacsie studium, lebo aj doma ludia chovaju brojlery, doslova na vahu..
Ale vacsina ludi teda nezozenie maso z kvalitneho chovu (ak neratam marketingove peciatky a napisy v obchode), lebo na pocet obyvateloch a spotrebu hydiny, ich proste mame malo.. ano tepelna uprava je dolezita, ale to pri vsetkom dnes.. vsak uz ani zeleninu/bobuloviny nemozem len tak odtrhnut v zahrade, lebo co ak pasomnica liscia ci aka svinucha sa mi tam dostane :D
fakt keby mal clovek vsetkeho sa bat, a vsetko riesit, tak nejeme nepijeme nic...

marca12
11. sep 2025

@anonym_autor Musis mu to povedat,on o tom nevie a nevie,co prezivas. Bez komunikacie a vyjasnenia si problemov sa len odcudzite. Normalne slusne mu povedz,co citis,ze idete do toho spolu,pomozes mu so stravou,pohybom. Dajte sa spolocne na nejaky sport. A skus si vazit,co vsetko mas. Vzhlad nie je vsetko.

anonym_3cd80d
11. sep 2025
@simca06022011

@anonym_3cd80d to ze kupujes farmarske zlte nezanmena ze je dobre.. poviem ti ze mam kurence na dvore a nikdy zlte neboli.. ty proste nevies co kupujes a jes, pokym to sama nechytis na dvore, predtym nekrmis, nechovas a to nemyslim v zlom... myslim, ze toto je taka diskusia na vacsie studium, lebo aj doma ludia chovaju brojlery, doslova na vahu..
Ale vacsina ludi teda nezozenie maso z kvalitneho chovu (ak neratam marketingove peciatky a napisy v obchode), lebo na pocet obyvateloch a spotrebu hydiny, ich proste mame malo.. ano tepelna uprava je dolezita, ale to pri vsetkom dnes.. vsak uz ani zeleninu/bobuloviny nemozem len tak odtrhnut v zahrade, lebo co ak pasomnica liscia ci aka svinucha sa mi tam dostane :D
fakt keby mal clovek vsetkeho sa bat, a vsetko riesit, tak nejeme nepijeme nic...

@simca06022011 jasne je pravda ze neviem, len som chcela tým povedat ze kazdy robime to co si myslíme ze je najlepsie. Ale fakt keby mame nad všetkým rozmýšľať tak ani nedýchame.
Autorka témy prepac za spam od priateľa k hydine😂

20erika07
11. sep 2025

@anonym_autor moj manžel tiez pribral za 19rokov , on sice pohyb ma, aj fyzickú prácu v zamestnaní, cely zivot vlastne len fyzicky makal, u neho to nastalo večerným vyjedanim, lebo cez den nema tolko času. Nebolo to skokovo, postupne, a ani neviem ako som si na jeho inú postavu zvykla v pohode, ale zase nie je nejaký moc veľký, no dosť zaobleny na bruchu, aj bmi ma vysoke. Nohy a zadok ma vyšportované, to je samy sval.
On si sám povie, ze by sa mu zišlo 20kg zhodiť, ale on sa z ľahkej stravy nenasyti a nema rad pocit hladu. Ani ja, chápem ho, ale mne to našťastie spaľuje aj bez väčšieho pohybu. Stále je pre mňa príťažlivý, nie je to len o vzhľade, ale pôsobí na mňa ako celok, to aký je, keby bol dáky hajzlik, tak by som na nom možno nemala rada ani to telo. Milujem ho a chcem, túžim po nom aj ked nema postavu modela. No a nikdy by som mu za váhu nepovedala nic v tom zmysle, ze je pre mňa uz menej príťažlivý, ale skor zo zdravotného rizika, to mu viem povedať ked sa sám polutuje, ze ma pravdu, jeho srdce a ine organy, by mu poďakovali keby im doprial zdravšiu stravu a celkovo zdravší životný štýl, ale to musi sám chcieť a uvedomiť sa.

princezna_bosorka
12. sep 2025

@anonym_autor porozpravaj sa s nim vazne. osobne by som to skusila tak, ze zacnes tym, ze je ti to neprijemne otvarat tu temu, ale ze si iste svojho casu vsimol, ze sa ti pacili stihli muzi a ze ked sa z neho stava bruchaty panko, ze sa bojis, ze pre teba strati atraktivitu a pokazi vam to vztah.

A zaroven mu ponukni pomoc - zacnite spolu akivnejsie zit, zdravsie varit, nekupujte domov nezdrave veci na mlsanie (chipsy, cola, sladkosti - ani ty pre seba), skuste vyhladat kvalifikovaneho nutricneho poradcu a dietologa a prip. aj trenera, ktory mu spravne nastavi treningy tak, aby to bolo primerane tazke a aby si neublizil, ak si totiz potrha vazy v kolene, moze ho to uplne deprimovat (je dost mozne, ze uz je v stave, ze bez pomoci schudnut nedokaze /a ak by ta o tom niekto presviedcal, nie je to len o pevnej voli, obezita je choroba/). Drzim palce!

btw - ak si na ig, @my_swedish_gynlife mala o tom pekny post nedavno a ona teda fest schudla...

anonym_f8305b
12. sep 2025

@anonym_autor cvičte spolu, motivuj ho. Za mňa toto nie je na rozchod

lucia245
12. sep 2025

@anonym_autor nenaznačuj, otvorene sa o tom s ním porozprávaj. Mne sa muži ani ženy s nadváhou tiež nepáčia, tiež by mi to vadilo v sexualnom živote, takže ti rozumiem. Ak s tým napriek otvorenému rozhovoru nič neurobí, čo je tiež možné, je už len na tebe, ako sa k jeho postoju postavis ty. Aj keď som už počula aj také, že keby je to ten pravý, bolo by ti to jedno, ta chémia medzi vami by fungovala aj tak, nech by vyzeral akokoľvek... Je to naozaj jediný problém vo vašom vzťahu?

anonym_9d113a
14. sep 2025
@morpheuss

@anonym_autor ja som už vážil aj 120 a istý čas som nemal predný zub, vyzeral som ako bezďák... moja ma napriek tomu milovala a páčil som sa jej, hoc ona sama vyzerá stále ako modelka...Potom som sa o seba začal viac starať, schudol som, začal som sa lepšie obliekať a skôr toto sa jej nepáči, lebo sa bojí, že si ma uchmatne nejaká mladá pipka 😂 Doslova mi nedávno povedala, že jej chýba ten starý ja, čo chodil v zadrbanom tričku a nestaral sa ako vyzerá... 😂

@morpheuss cize je to velmi individualne,navyse meniace sa s časom. Ak sa jej tlsťoch hnusi az natolko,ze pri nom neciti sexualnu zensku potrebu,respektive on je lenivy ju obšťastňovať,tak o čom sa tu potom bavíme? Takto moze tiez manzelstvo akoze trebars kvoli detom nadalej fungovat,no obaja si zrejme najdu milencov akceptujucich obezitu macka a vysoke zenske manzelkine nároky . A svet ide ďalej. 😉

morpheuss
14. sep 2025
@anonym_9d113a

@morpheuss cize je to velmi individualne,navyse meniace sa s časom. Ak sa jej tlsťoch hnusi az natolko,ze pri nom neciti sexualnu zensku potrebu,respektive on je lenivy ju obšťastňovať,tak o čom sa tu potom bavíme? Takto moze tiez manzelstvo akoze trebars kvoli detom nadalej fungovat,no obaja si zrejme najdu milencov akceptujucich obezitu macka a vysoke zenske manzelkine nároky . A svet ide ďalej. 😉

@anonym_9d113a keď je chlap osobnosť a dobrý šukač v posteli, neexistuje, že by žene vadilo, že priberie... ak jej vadí, že pribral, znamená to, že jej nemá čo iné ponúknuť

gab1sol
14. sep 2025

@anonym_autor rady sú, že mu to povedz priamo, kontroluj mu jedlo, hýb sa s ním. Len nezabúdaj na jedno, všetci stárneme. Aby sa raz karta neotočila proti tebe a nepovedal ti časom, že si stará, už pre neho nie si atraktívna.

Keď je to taký úžasný chlap, naozaj je ten vzhľad taký problém? Radšej by si bola ochotná ho vymeniť za štíhleho, ale ostatné by tam chýbalo? Ak áno, tak nemárnite svoje najlepšie roky života, ak cítiš, že to nemá budúcnosť. Možno vás oboch čaká niekto iný, kde to bude o level vyššie a už ani ten vzhľad nebude taký podstatný. Alebo aspoň ostane zachovaný. Za mňa, nesnaž sa zmeniť chlapa, skôr si ujasní, či chceš to, čo máš, aj keď s kilami navyše, alebo chceš hľadať ďalej (samozrejme, keď sa bavíme o kilách, či vzhľade celkovo).

anonym_e1468d
14. sep 2025

Nejde tak ani o vzhľad, ale o zdravie, keď je mladý a je pri sebe o 10 r bude ešte pribratejsi, vysoký tlak atď...uvidíš čo s tebou spraví materstvo

mira0611
14. sep 2025

@anonym_autor ahoj autorka, prepac, ale zdas sa mi trosku povrchna.
Skor sa vyhovor, ze sa bojis o jeho zdravie a zacnite zdravsie jest a spolu chodit do fitka, ale spolocne k osobnemu trenerovi.

Moj ex bol a je stihli, ale je to k.kot.
Moja krstna mama nema rada zata, lebo pribral, ale lepsieho cloveka tazko najst.
Je to skvely otec aj partner, rodinu ma na 1.mieste, maka strasne vela, aby zabezpecil rodinu, ale moja krstna (jeho svokra) vidi len to, co nespravi.
Robi psychicky narocnu pracu.

Bud vdacna za dobreho chlapa, lebo stihli deb.l sa najde na kazdom kroku, ale dobry chlap je rarita.

dora281
Autor odpoveď zmazal
mira0611
14. sep 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 no, mudra babka :D

euka210
14. sep 2025

@anonym_autor s mojim manzelom som 15r a tiez za tie roky pomaly pribera a uz je na 100kg. Ale vadi mi to najma kvoli jeho zdraviu. Vzdy som ho mala rada kvoli jeho povahe a srdcu, nie pŕe vyzor.
Moj aj chce schudnut. Skuste sa viac fyzicky hybat, inak varit.

pljanka
14. sep 2025

@anonym_autor chlapom treba povedat na rovinu, im nestaci naznacovat. Povedz mu predovsetkym zdravotnych rizikach, vzhlad nechaj bokom. Vysvetli mu, ze chces aby ste si tie dovolenky a zivot uzivali v zdravi co najdlhsie. A chodte do toho spolu 💪 niekedy staci zmenit len par drobnosti, nepit sladje vody, tolko sladkosti alebo nejaktch hluposti k telke a ono to pomaly pojde dole

mandarinka555
14. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Ja keby som môjmu mužovi dala na večeru "šalát", asi by zjedol mňa.

ravehami
14. sep 2025

Prestan naznacovat a zacni diskutovat 🙂 ja som uplne alergicka na naznacovania

maciatkolulu
15. sep 2025
@anonym_913cc6

@ukgirls ale drvivá väčšina tých žien pribrala v dôsledku tehotestva(tehotenstiev )prípadne nejakých zdravotných problémov. Pochybujem že autorkyn partner by zapadol do tejto skupiny

@anonym_913cc6 ale to je fuk,či tehotenstvo,či choroby,chlap nemôže nič a ženská si kože dovoliť všetko. Minimálne tu na fóre. Chlap mrkne na kolegyňu pruuuser,rozvod urobí to ženská tak zaručene je jej muž tela a 100000 výhovoriek,prečo žena môže. Na obidvoch stranách treba komunikovať s citlivosťou a rešpektom. Je úplne jedno,či z tehotenstva alebo z prezerania lebo nervy,veľa práce atď....

anonym_913cc6
15. sep 2025
@maciatkolulu

@anonym_913cc6 ale to je fuk,či tehotenstvo,či choroby,chlap nemôže nič a ženská si kože dovoliť všetko. Minimálne tu na fóre. Chlap mrkne na kolegyňu pruuuser,rozvod urobí to ženská tak zaručene je jej muž tela a 100000 výhovoriek,prečo žena môže. Na obidvoch stranách treba komunikovať s citlivosťou a rešpektom. Je úplne jedno,či z tehotenstva alebo z prezerania lebo nervy,veľa práce atď....

@maciatkolulu nie je to úplne niečo iné keď žena nestíha cvičiť starať sa o seba atď pri dvoch troch deťoch ako chlap čo sa nestará o seba z pohodlnosti, .prežiera sa a necvičí len kysne hoc možnosti má tisíc

maciatkolulu
15. sep 2025
@anonym_913cc6

@maciatkolulu nie je to úplne niečo iné keď žena nestíha cvičiť starať sa o seba atď pri dvoch troch deťoch ako chlap čo sa nestará o seba z pohodlnosti, .prežiera sa a necvičí len kysne hoc možnosti má tisíc

@anonym_913cc6 no,tiež sa dá nájsť čas. Chlap poväčšine tú ženu s tými dvomi tromi deťmi doma,živý,môže mať stres rovnako,kompenzovať to jedením atď. Písala a myslela som to,že žiaden z partnerov by nemal druhého ponižovať. Z akéhokoľvek dôvodu.

dvanastka
15. sep 2025

@anonym_autor presne tak, správne rozmýšľaš. Absolútne si nevážiš, čo máš. Buď ho ber, taký aký je, alebo si hľadaj inde. A nechaj ho takej, ktorá si ho bude vážiť za to, akým je človekom a nie pre jeho postavu. Fakt smutná a chorá doba.

anonym_46a14f
15. sep 2025
@morpheuss

@anonym_autor ja som už vážil aj 120 a istý čas som nemal predný zub, vyzeral som ako bezďák... moja ma napriek tomu milovala a páčil som sa jej, hoc ona sama vyzerá stále ako modelka...Potom som sa o seba začal viac starať, schudol som, začal som sa lepšie obliekať a skôr toto sa jej nepáči, lebo sa bojí, že si ma uchmatne nejaká mladá pipka 😂 Doslova mi nedávno povedala, že jej chýba ten starý ja, čo chodil v zadrbanom tričku a nestaral sa ako vyzerá... 😂

@morpheuss a prachaty si? Ci by ta ta pipka chcela?