Môže vzťah s partnerom a jeho deťmi fungovať?
Riešim dilemu, prosím o názor...som bezdetna, po 40tke, deti už neplánujem, stretávam sa s mužom rozvedený, dve deti, celkom sme si sadli ale...neviem sa preniesť cez to ze nie som a nikdy nebudem na prvom mieste, nezazlievam mu to, úplne tomu rozumiem ze deti budú vždy prvé ale mne to vadí...keby mam aj ja deti je to iné aké takto...nedávam mu žiadne ultimátum...len akoby sa v tom necítim úplne vpohode....a tak rozmýšľam ci v tom pokračovať....som sebecká nezrela?? Ďakujem za názory
zalezi ako casto ma tie deti a ak velmi sa snazi vynahradit rozvod -rozmanavanim deti -kedze prevazna vacsina si tym navysuje ego ... kazdopadne ak ti to vadi -nepokracovala by som - lebo to bude horsie a horsie
@anonym_autor nikdy nebudes
Ak sa s tym nevies zmierit , dovidenia
V tvojom veku muža bez detí už ťažko nájdeš. A keď nájdeš náhodou slobodného, bezdetneho, tak to nebude normálny exemplar
@anonym_b56ea7 no ved práve...
@anonym_autor nikdy nebudes
Ak sa s tym nevies zmierit , dovidenia
@anonym_cebfaa neviem...jednoducho sa neviem cez to preniesť....ako som napísala keby mam svoje deti ale to nemám....aj keď sa to snažím si racionalizovat proste ten pocit ze ja a všetko čo sa mňa týka bude až keď deti...ten pocit tam stále je
zalezi ako casto ma tie deti a ak velmi sa snazi vynahradit rozvod -rozmanavanim deti -kedze prevazna vacsina si tym navysuje ego ... kazdopadne ak ti to vadi -nepokracovala by som - lebo to bude horsie a horsie
@anonym_d9c74d ma ich každý druhý týždeň...a priori mi deti nevadia mam ich veľmi rada, len samu ma prekvapilo to ze ako sa v tom vzťahu cítim....nemala som predtým muža s detmi
vieš aj vek detí? Lebo ak sú už 15+ tak už budú čoraz viac samostatnejšie. Deti vo veku 18 + majú svojich kámošov a roičia sú vtedy väčšinou na druhej koľaji.
vieš aj vek detí? Lebo ak sú už 15+ tak už budú čoraz viac samostatnejšie. Deti vo veku 18 + majú svojich kámošov a roičia sú vtedy väčšinou na druhej koľaji.
@anonym_b3044e 13 a 15
13 a 15 je úplne v pohode - to už o pár rokov budú úplne samostatné jednotky - a ešte aj iba každý druhý týždeň. Čas, kým je s nimi, by som si vychutnala pre seba 😁
Je to jeho súčasť, to je ako ked baby bojujú so svokrou lebo muz ju ma fakt rád
Ale ajtak si jediná, jediná žena
Či cítiš sa málo milovaná?alebo chýbajú ti vlastne deti? či vadí ti že o čas ho oberá niekto iný?
@anonym_cebfaa neviem...jednoducho sa neviem cez to preniesť....ako som napísala keby mam svoje deti ale to nemám....aj keď sa to snažím si racionalizovat proste ten pocit ze ja a všetko čo sa mňa týka bude až keď deti...ten pocit tam stále je
@anonym_autor nestracaj ty cas a neber ho ani partnerovi, moze si najst niekoho kto to bude vediet prijat
to už je relatívne v pohode. síce puberta, ale však nech sa starajú rodičia.
Je to jeho súčasť, to je ako ked baby bojujú so svokrou lebo muz ju ma fakt rád
Ale ajtak si jediná, jediná žena
Či cítiš sa málo milovaná?alebo chýbajú ti vlastne deti? či vadí ti že o čas ho oberá niekto iný?
@anonym_3f6b3b absolútne to chápem ze je to jeho súčasť....vlastné deti mi nechýbajú, s tým som vysporiadana....len vidím a cítim ze vždy budú prvoradé deti a nemám voci tomu výhradu chápem to len pocitovo to nejak neviem spracovať a nie som s tým ok
@anonym_autor niesi sebecká, si zvyknutá na svoj pokoj atď. Budeš musieť robiť veľa kompromisov keď budeš s nimi. Je iné ci ich ma v striedačke, alebo sa len stretávajú cez víkendy. Keď s nim chceš ostať, budeš sa musieť prispôsobiť, nemusíš ich milovať, svoju mamu majú.
V tvojom veku muža bez detí už ťažko nájdeš. A keď nájdeš náhodou slobodného, bezdetneho, tak to nebude normálny exemplar
@anonym_b56ea7 asi tak nejak. Ale tak zase, no, rozvedený.... prečo asi ..
no mne pride divne, ze to, ze sa zaujima o svoje deti, beries, ako ze ony su na prvom mieste a ty az na druhom.. podla mna je to blbost.. to aj v partnerstve, ked sa narodia deti, tak partner ide az na druhe miesto? ja to beriem, ze ste ty aj deti na rovnakom mieste, len ty mozno nevies rozdychat, ze nie si na tom prvom mieste sama..
@anonym_autor ďakujem za odpovede....pytam sa lebo sa snažím s tým pocitom pracovať len mi to nejak nejde...
no mne pride divne, ze to, ze sa zaujima o svoje deti, beries, ako ze ony su na prvom mieste a ty az na druhom.. podla mna je to blbost.. to aj v partnerstve, ked sa narodia deti, tak partner ide az na druhe miesto? ja to beriem, ze ste ty aj deti na rovnakom mieste, len ty mozno nevies rozdychat, ze nie si na tom prvom mieste sama..
@reanda možno áno zároveň si myslím ze je reálnym faktom to ze ak ma deti tak energia čas a všetko je rozdelené medzi mňa a deti...citim sa o to ukratena som asi sebecka
@reanda keď sú spoločné deti v partnerstve myslím ze to je úplne iná dynamika
@reanda možno áno zároveň si myslím ze je reálnym faktom to ze ak ma deti tak energia čas a všetko je rozdelené medzi mňa a deti...citim sa o to ukratena som asi sebecka
@anonym_autor to nie je sebeckost.. proste sa nechces o partnera delit, to je normalne.. ked ma zena s muzom vlastne deti, tak je to ine, ale jeho deti su pre teba cudzie a proste sa s nimi o neho delit nechces.. tak si to priznaj, ale treba aj vyvodit dosledky, ze to zrejme znamena rozchod, lebo on sa teda asi vlastnych deti kvoli tebe nevzda, ze ano
@anonym_autor to nie je sebeckost.. proste sa nechces o partnera delit, to je normalne.. ked ma zena s muzom vlastne deti, tak je to ine, ale jeho deti su pre teba cudzie a proste sa s nimi o neho delit nechces.. tak si to priznaj, ale treba aj vyvodit dosledky, ze to zrejme znamena rozchod, lebo on sa teda asi vlastnych deti kvoli tebe nevzda, ze ano
@reanda určite nevzdá a to by som ani neziadala....
@anonym_autor musím priznať ze v tom vidím aj finančny aspekt...mohli by sme spolu niečo budovať ale vidím ako sú deti financne náročné...
Nema iniciály T D ? :D
Ajja som mala taky vztah. Nevydržalo to bohuzial. Aj napriek mojej maximálnej snahe a obetavosti, deti vzdy staval na 1.miesto a ja som sa po case nevedela cez to uz preniest.
@anonym_autor musím priznať ze v tom vidím aj finančny aspekt...mohli by sme spolu niečo budovať ale vidím ako sú deti financne náročné...
@anonym_autor no potrebujes slobodneho proste.. pri tomto ta bude vzdy nieco stvat..
Nema iniciály T D ? :D
Ajja som mala taky vztah. Nevydržalo to bohuzial. Aj napriek mojej maximálnej snahe a obetavosti, deti vzdy staval na 1.miesto a ja som sa po case nevedela cez to uz preniest.
@anonym_641ab8 som rada ze napísal niekto s reálnou skúsenostou 🙂 nie sú to jeho iniciály.... Myslím si ze pre ženu v tomto postavení je to veľká výzva co musí zvládnut s veľkou dávkou trpezlivosti tolerancie zrelosti a myslím ze ja to proste nedám......mam trochu pocit zlyhania ale tam je proste toľko náročných vecí pre mňa deti čas peniaze ex..... Ach....
@anonym_641ab8 som rada ze napísal niekto s reálnou skúsenostou 🙂 nie sú to jeho iniciály.... Myslím si ze pre ženu v tomto postavení je to veľká výzva co musí zvládnut s veľkou dávkou trpezlivosti tolerancie zrelosti a myslím ze ja to proste nedám......mam trochu pocit zlyhania ale tam je proste toľko náročných vecí pre mňa deti čas peniaze ex..... Ach....
@anonym_autor zároveň ma to trochu mrzí len sa mi ako muž páči....
@anonym_autor no potrebujes slobodneho proste.. pri tomto ta bude vzdy nieco stvat..
@reanda asi áno ďakujem...
@anonym_autor nie, nie si sebecká. Ale toto je daň za to, že si si našla partnera s deťmi. Preto som ja chlapa s deťmi už nechcela (mala som). Stále sa nájde aj bezdetný chlap v tvojom veku, a nie je pravda, že nebude normálny. Akurát je to ako hľadať ihlu v kope sena. Ale osobne by som už nebola s niekým, pri kom by som mala pocit, že som na druhej koľaji.
@anonym_b56ea7 presne tak brutálne dávam za pravdu 👏
Nie ste sebecká ani nezrelá. Ste v konflikte medzi dvoma legitímnymi potrebami, chcete blízkosť a zároveň chcete cítiť, že ste pre partnera prioritou. A tu narážate na realitu – nie jeho deti, ale vaše miesto v jeho živote má strop. To, čo vás bolí, nie je fakt, že má deti. To, čo vás bolí, je pocit, že vo vzťahu nemáte plnú „emočnú istotu“, po akej túžite. A snažíte sa to prehovoriť rozumom („chápem to“), ale telo a emócie vám hovoria niečo iné („necítim sa v tom dobre“). To napätie vás bude dobiehať stále. Prestaňte riešiť, či je to „správne“ alebo „fér“. Začnite riešiť, či je to dlhodobo udržateľné pre vás. Tento typ vzťahu má svoje pravidlá, flexibilita, čakanie, zdieľaná pozornosť. Niektoré ženy v tom vedia dýchať. Iné postupne vysychajú, lebo potrebujú viac exkluzivity a istoty. Ani jedno nie je lepšie. Skúste si predstaviť nie jeho dnes, ale váš život o 3 roky v tejto dynamike. Bežný týždeň. Víkendy. Sviatky. Choroby detí. Neplánované zmeny. Nie romantiku, ale realitu. Ak vás už teraz niečo jemne „škrabe“, časom to nebude slabšie. Bude to hlasnejšie. Nebojujete skôr s tým, že prijímate menej, než v skutočnosti potrebujete, len aby ste o ten vzťah neprišli? V dospelom veku je sebaláska aj o tom, že si priznáte, na čo máte kapacitu a čo je pre vás už príliš veľký kompromis.