icon

Môže vzťah s partnerom a jeho deťmi fungovať?

Včera o 16:59

Riešim dilemu, prosím o názor...som bezdetna, po 40tke, deti už neplánujem, stretávam sa s mužom rozvedený, dve deti, celkom sme si sadli ale...neviem sa preniesť cez to ze nie som a nikdy nebudem na prvom mieste, nezazlievam mu to, úplne tomu rozumiem ze deti budú vždy prvé ale mne to vadí...keby mam aj ja deti je to iné aké takto...nedávam mu žiadne ultimátum...len akoby sa v tom necítim úplne vpohode....a tak rozmýšľam ci v tom pokračovať....som sebecká nezrela?? Ďakujem za názory

Strana
z2
1mysicka1
Včera o 18:52

@anonym_autor tiež som mala takéto niečo. Našla som si muža rozvedeneho s dieťaťom a ja bezdetná vtedy. Vždy sa všetko muselo prispôsobovat dieťaťu, chyba bola že on ho rozmaznával a všetko sa točilo okolo dieťaťa - výlety ,stravovanie , voľný čas všetko. Hádali sme sa aj kvôli financiám ,ja som bola mlada a snažila som si ušetriť peniaze a on potreboval svoje peniaze všetky míňať na dieťa čo sa mne nepáčilo ,že takto rozhadzuje a neodklada si. Vždy som bola tá druhá , každý druhý týždeň som žila v tieni a modlila sa aby ten týždeň rýchlo ubehol. Potom som ale niečo stalo a to mi otvorilo oči. Jeho dieťa mi zobralo peniaze a nie malo a nepriznalo sa a ešte to obrátilo proti mne. Ja čo som mu pomáhala ,varila mu ,hrala sa s ním tak toto mi spravilo ,muž uveril svojmu dieťaťu a ja som myslela ,že to nezvládnem keďže som dosť citlivá. Ale otvorilo mi to oči a pochopila som veľa veci ,že toto není chlap pre mňa. Ak chceš odomna radu ,skončí tento vzťah skôr ako sa psychicky zničis. Si slobodná ,bezdetná a nájdi si podobného. Takto sa budeš starať o cudzie dieťa a časom ti podkopne nohy ,budeš sa venovať jeho deťom atď. Radšej si užívaj zivot s niekým podobným lebo takto sa všetko bude točiť okolo jeho deti a ty sa vždy budeš len prispôsobovať

anonym_59bbde
Včera o 19:26

@anonym_autor
Ja ti napíšem zo strany toho dieťaťa. Okrem jednej ženy matky, ktoré mal môj otec po rozvode - boli práve matky tie v pohode. Len jedna varná, ktorá aj vlastné deti mala v paží. Tie to chápali, lebo mali tiež deti a boli fakt super aj k nám. Žiadne pretvárky a suplovanie nám mamy. Boli to také fajn ženské. Keď sa občas pritrafilo nejaká bezdetná, boli to o hubu. A my sme fakt neboli rozmaznané ani drzé. Keď ocino pracovné mohol, trávil s nami rád čas koľko chcel. Nemali sme žiadne časové obmedzenia. Ale nebola to vtedy žiadna striedavka.
Čas letel, po škole som odišla do zahraničia a dobehla má minulosť. Rozumej - mama sa druhý x vydala, chlap alkoholik. A teda pubertu som si prežila oneskorené a urobila pár nesprávnych rozhodnutí. Nebolo to nič tragické, len som bola blba a mala syndróm matky Terezy. Chcela som zachraňovať nesprávnych ľudí.
Skončili to tak, že mi ten otec pomáhal keď som mala 23 rokov a presťahovala som sa k nemu na polroka. Keby to nespravím, pre svoju naivitu by som hodne zle skončila. Do vtedy som si platila sama nájom, robila a nebola som na nikom závislá.
A napriek tomu má "musel" riešiť aj po 20tke. Potom som mala ďalší vzťah, nie úplne super, tiež sa snažil mi otvoriť oči. A to som fakt nebola lemra bez roboty, nepila som, nedrogovala, v podstate som bola fakt slušná.
Takže aj dospelé deti ostávajú stále deťmi a občas sa aj v tej dospelosti nejaký ten prúser pritrafí. Jeho vtedajšia priateľka to chápala, sama mala deti v rovnakom veku. Bola fajn. Ale úplne chápem, že nie každej by to vyhovovalo.
Pokiaľ sa nechceš obmedzovať, hľadaj inde. Nemusíš byť preto Sebecká, len si inak nastavená. Možno nájdeš takého, ktorý má super prsnatá a netere, ktoré si občas " požičiate" a vrátite rodičom 🙂 To by bola fajn keď teda máš deti inak rada.

domkakvet
Včera o 19:44

@anonym_autor to nie je tvoj pocit, to tak aj je, ze tvoj partner ich ma na prvom mieste.

anonym_ebd898
Včera o 21:44

@anonym_autor nie si sebecká ani nezrelá. Ak ti to vadí, nebuď v takom vzťahu. Ja by som tiež nemohla cudzie deti, jeho deti, vadilo by mi to. Lebo tie deti by boli stále súčasťou vzťahu a zasahovalo by to aj môj život.

anonym_ebd898
Včera o 21:46
@anonym_b3044e

vieš aj vek detí? Lebo ak sú už 15+ tak už budú čoraz viac samostatnejšie. Deti vo veku 18 + majú svojich kámošov a roičia sú vtedy väčšinou na druhej koľaji.

@anonym_b3044e ale to nie je len o veku a tom ako majú na háku. Tam môžu prísť choroby, problémy v živote, majetky, starostlivosť o partnera. A čo myslíš, ako takého vzťahy väčšinou končia?

vilma7
Dnes o 05:35

Teraz sú to deti, neskôr budú vnúčata. Nie nadarmo sa vraví, rovný rovného si hľadá.

anonym_c89840
Dnes o 05:57

Takže, rozvedení ľudia s deťmi, či chlap, ci žena, už nemajú vôbec šancu si nájsť slobodneho partnera? Lebo je to tak aj opačne. Aj žene budú deti vždy na 1 mieste. Tak Ani ženu s deťmi nechce žiadny chlap? . Či zas dávame dvojaký meter?

autor
Dnes o 06:55
@anonym_c89840

Takže, rozvedení ľudia s deťmi, či chlap, ci žena, už nemajú vôbec šancu si nájsť slobodneho partnera? Lebo je to tak aj opačne. Aj žene budú deti vždy na 1 mieste. Tak Ani ženu s deťmi nechce žiadny chlap? . Či zas dávame dvojaký meter?

@anonym_c89840 ja sa len snažím spracovať svoj subjektivny pocit a nejak sa sama v sebe zorientovať, každý to môže mať inak, možno niektora žena by s tým bola vpohode, možno by bola dokonca rada....a samozrejme naopak muž, možno by sa našiel taky co by bol za partnerkine deti rad a vďačny

autor
Dnes o 06:56
@bjnr

Nie ste sebecká ani nezrelá. Ste v konflikte medzi dvoma legitímnymi potrebami, chcete blízkosť a zároveň chcete cítiť, že ste pre partnera prioritou. A tu narážate na realitu – nie jeho deti, ale vaše miesto v jeho živote má strop. To, čo vás bolí, nie je fakt, že má deti. To, čo vás bolí, je pocit, že vo vzťahu nemáte plnú „emočnú istotu“, po akej túžite. A snažíte sa to prehovoriť rozumom („chápem to“), ale telo a emócie vám hovoria niečo iné („necítim sa v tom dobre“). To napätie vás bude dobiehať stále. Prestaňte riešiť, či je to „správne“ alebo „fér“. Začnite riešiť, či je to dlhodobo udržateľné pre vás. Tento typ vzťahu má svoje pravidlá, flexibilita, čakanie, zdieľaná pozornosť. Niektoré ženy v tom vedia dýchať. Iné postupne vysychajú, lebo potrebujú viac exkluzivity a istoty. Ani jedno nie je lepšie. Skúste si predstaviť nie jeho dnes, ale váš život o 3 roky v tejto dynamike. Bežný týždeň. Víkendy. Sviatky. Choroby detí. Neplánované zmeny. Nie romantiku, ale realitu. Ak vás už teraz niečo jemne „škrabe“, časom to nebude slabšie. Bude to hlasnejšie. Nebojujete skôr s tým, že prijímate menej, než v skutočnosti potrebujete, len aby ste o ten vzťah neprišli? V dospelom veku je sebaláska aj o tom, že si priznáte, na čo máte kapacitu a čo je pre vás už príliš veľký kompromis.

@bjnr ďakujem za tento komentár, veľmi mi pomohol...

autor
Dnes o 06:56
@1mysicka1

@anonym_autor tiež som mala takéto niečo. Našla som si muža rozvedeneho s dieťaťom a ja bezdetná vtedy. Vždy sa všetko muselo prispôsobovat dieťaťu, chyba bola že on ho rozmaznával a všetko sa točilo okolo dieťaťa - výlety ,stravovanie , voľný čas všetko. Hádali sme sa aj kvôli financiám ,ja som bola mlada a snažila som si ušetriť peniaze a on potreboval svoje peniaze všetky míňať na dieťa čo sa mne nepáčilo ,že takto rozhadzuje a neodklada si. Vždy som bola tá druhá , každý druhý týždeň som žila v tieni a modlila sa aby ten týždeň rýchlo ubehol. Potom som ale niečo stalo a to mi otvorilo oči. Jeho dieťa mi zobralo peniaze a nie malo a nepriznalo sa a ešte to obrátilo proti mne. Ja čo som mu pomáhala ,varila mu ,hrala sa s ním tak toto mi spravilo ,muž uveril svojmu dieťaťu a ja som myslela ,že to nezvládnem keďže som dosť citlivá. Ale otvorilo mi to oči a pochopila som veľa veci ,že toto není chlap pre mňa. Ak chceš odomna radu ,skončí tento vzťah skôr ako sa psychicky zničis. Si slobodná ,bezdetná a nájdi si podobného. Takto sa budeš starať o cudzie dieťa a časom ti podkopne nohy ,budeš sa venovať jeho deťom atď. Radšej si užívaj zivot s niekým podobným lebo takto sa všetko bude točiť okolo jeho deti a ty sa vždy budeš len prispôsobovať

@1mysicka1 ďakujem za zdieľanie tvojho príbehu

autor
Dnes o 06:57
@anonym_59bbde

@anonym_autor
Ja ti napíšem zo strany toho dieťaťa. Okrem jednej ženy matky, ktoré mal môj otec po rozvode - boli práve matky tie v pohode. Len jedna varná, ktorá aj vlastné deti mala v paží. Tie to chápali, lebo mali tiež deti a boli fakt super aj k nám. Žiadne pretvárky a suplovanie nám mamy. Boli to také fajn ženské. Keď sa občas pritrafilo nejaká bezdetná, boli to o hubu. A my sme fakt neboli rozmaznané ani drzé. Keď ocino pracovné mohol, trávil s nami rád čas koľko chcel. Nemali sme žiadne časové obmedzenia. Ale nebola to vtedy žiadna striedavka.
Čas letel, po škole som odišla do zahraničia a dobehla má minulosť. Rozumej - mama sa druhý x vydala, chlap alkoholik. A teda pubertu som si prežila oneskorené a urobila pár nesprávnych rozhodnutí. Nebolo to nič tragické, len som bola blba a mala syndróm matky Terezy. Chcela som zachraňovať nesprávnych ľudí.
Skončili to tak, že mi ten otec pomáhal keď som mala 23 rokov a presťahovala som sa k nemu na polroka. Keby to nespravím, pre svoju naivitu by som hodne zle skončila. Do vtedy som si platila sama nájom, robila a nebola som na nikom závislá.
A napriek tomu má "musel" riešiť aj po 20tke. Potom som mala ďalší vzťah, nie úplne super, tiež sa snažil mi otvoriť oči. A to som fakt nebola lemra bez roboty, nepila som, nedrogovala, v podstate som bola fakt slušná.
Takže aj dospelé deti ostávajú stále deťmi a občas sa aj v tej dospelosti nejaký ten prúser pritrafí. Jeho vtedajšia priateľka to chápala, sama mala deti v rovnakom veku. Bola fajn. Ale úplne chápem, že nie každej by to vyhovovalo.
Pokiaľ sa nechceš obmedzovať, hľadaj inde. Nemusíš byť preto Sebecká, len si inak nastavená. Možno nájdeš takého, ktorý má super prsnatá a netere, ktoré si občas " požičiate" a vrátite rodičom 🙂 To by bola fajn keď teda máš deti inak rada.

@anonym_59bbde ďakujem..

anonym_8b8e6b
Dnes o 07:55
@anonym_b56ea7

V tvojom veku muža bez detí už ťažko nájdeš. A keď nájdeš náhodou slobodného, bezdetneho, tak to nebude normálny exemplar

@anonym_b56ea7 tak potom ani autorka nebude normalny exemplar.Ma 40rokov,bezdetna,slobodna.Ci rovnaky meter na zenu nemas?A dalsie co ti dali lajk,akoze zdravy rozum nic?Autorka moze byt tiez vselijaka..

anonym_b56ea7
Dnes o 08:25
@anonym_8b8e6b

@anonym_b56ea7 tak potom ani autorka nebude normalny exemplar.Ma 40rokov,bezdetna,slobodna.Ci rovnaky meter na zenu nemas?A dalsie co ti dali lajk,akoze zdravy rozum nic?Autorka moze byt tiez vselijaka..

@anonym_8b8e6b .. no môže. A troška možno aj je.
Môj príspevok bol písaný na základe mojich skúseností a pozorovaní. Keďže pracujem vo viac mužskej sfére, tak mám viac mužských kolegov ako ženských kolegýň. Pár mesiacov som bola dokonca sama žena medzi 30 timi mužmi.
A vždy, ale naozaj vždy keď stretnem slobodného, bezdetneho muža medzi 30- 40 a 40 + tak po pár chvíľach, pár rozhovoroch a pár dňoch je mi úplne jasné, prečo je ten muž sám. Pri každom zasvieti červený maják každej pricetnej žene.

anonym_ae7984
Dnes o 13:01

@anonym_autor môže, ale nie vám.Teraz sú tu deti, potom vnúčatá to je na celý život.Ci chceš či nie berieš ich ako niečo bez čoho by tvoj vzťah bol lepší.A tie veľké výdavky ešte len prídu.Nie si sebecka iba nemáš pre deti cit, lebo ich nemáš.

luccija
Dnes o 13:21
@anonym_b56ea7

@anonym_8b8e6b .. no môže. A troška možno aj je.
Môj príspevok bol písaný na základe mojich skúseností a pozorovaní. Keďže pracujem vo viac mužskej sfére, tak mám viac mužských kolegov ako ženských kolegýň. Pár mesiacov som bola dokonca sama žena medzi 30 timi mužmi.
A vždy, ale naozaj vždy keď stretnem slobodného, bezdetneho muža medzi 30- 40 a 40 + tak po pár chvíľach, pár rozhovoroch a pár dňoch je mi úplne jasné, prečo je ten muž sám. Pri každom zasvieti červený maják každej pricetnej žene.

@anonym_b56ea7 aj muži medzi 30-40 môžu byť normálni🤣koľko z nich frajerka podvedie, nechce deti, chce deti, boli v zahraničí.Toto by som vôbec nepausalizovala.
@anonym_autor nečítala som všetko bývate spolu?Ak ti inak chlap vyhovuje a deti sú normálne v rámci puberty🙂tak by som sa snažila to prekusnut.Ty vieš ako veľmi ti to vadí a či si schopná ustúpiť v niektorých veciach.V každom vzťahu bude niečo...deti sú už dosť veľké uz sú parťáci tak isto môžeš aj ty niečo čo sa tyka emócií od nich získať, ani oni to nemajú ľahké a ešte v takom veku.Mozete byť fajn kamoši, ak sú vzťahy celkom korektne.A chlap chudák preco ho opustiť, keď si rozumiete.To, čo ti vadí si musíš sama spracovať, alebo hľadať ďalej.zivot je o prioritách😉ak sú ti deti doslovne tŕňom v oku vidíš, že to škrípe tak by som sa rozišla.Vsetko záleží aké tie deti sú aká je komunikácia, spoločný čas.Ked ich má aj vtedy ste spolu v jednej domácnosti?

autor
Dnes o 14:50
@luccija

@anonym_b56ea7 aj muži medzi 30-40 môžu byť normálni🤣koľko z nich frajerka podvedie, nechce deti, chce deti, boli v zahraničí.Toto by som vôbec nepausalizovala.
@anonym_autor nečítala som všetko bývate spolu?Ak ti inak chlap vyhovuje a deti sú normálne v rámci puberty🙂tak by som sa snažila to prekusnut.Ty vieš ako veľmi ti to vadí a či si schopná ustúpiť v niektorých veciach.V každom vzťahu bude niečo...deti sú už dosť veľké uz sú parťáci tak isto môžeš aj ty niečo čo sa tyka emócií od nich získať, ani oni to nemajú ľahké a ešte v takom veku.Mozete byť fajn kamoši, ak sú vzťahy celkom korektne.A chlap chudák preco ho opustiť, keď si rozumiete.To, čo ti vadí si musíš sama spracovať, alebo hľadať ďalej.zivot je o prioritách😉ak sú ti deti doslovne tŕňom v oku vidíš, že to škrípe tak by som sa rozišla.Vsetko záleží aké tie deti sú aká je komunikácia, spoločný čas.Ked ich má aj vtedy ste spolu v jednej domácnosti?

@luccija ale kdeže....ani po 2 rokoch nemáme spoločnú domácnosť, sme od seba 100km, on by sa aj presťahoval ale deti tam majú školu a ja u nich nejak nemám miesto, vlastne ta ponuka ani neprišla

luccija
Dnes o 15:35
@anonym_autor

@luccija ale kdeže....ani po 2 rokoch nemáme spoločnú domácnosť, sme od seba 100km, on by sa aj presťahoval ale deti tam majú školu a ja u nich nejak nemám miesto, vlastne ta ponuka ani neprišla

@anonym_autor ale stretávas sa s nimi, trávite spolu čas?tak to by mi vadilo a kedy ste spolu asi nie ani vtedy, keď nemá deti, lebo diaľka...tak to si mala hneď napísať😆keď si s ním každý druhý víkend na víkend tak to by nebavilo ani mňa byť čakatelka.

autor
Dnes o 15:36
@luccija

@anonym_autor ale stretávas sa s nimi, trávite spolu čas?tak to by mi vadilo a kedy ste spolu asi nie ani vtedy, keď nemá deti, lebo diaľka...tak to si mala hneď napísať😆keď si s ním každý druhý víkend na víkend tak to by nebavilo ani mňa byť čakatelka.

@luccija áno presne tak sa cítim... Čakateľka.... Ked deti vyrastú, keď bude mať čas....

anonym_83c493
Dnes o 16:40
@anonym_autor

@luccija áno presne tak sa cítim... Čakateľka.... Ked deti vyrastú, keď bude mať čas....

@anonym_autor
Čiže kazdy druhy víkend ste spolu od piatka do nedele? Toto môže trvať ešte roky a potom taktiež nemáš záruku, že budete spolu v jednej domacnosti? Máte vlastne vztah na diaľku bez perspektívy.Jemu asi vyhovuje sa stretnut raz za cas a ty by si asi chcela vztah so všetkým čo k tomu patri .Toto vyzerá na rozchod

anonym_04e42c
Dnes o 19:49
@anonym_autor

@anonym_641ab8 som rada ze napísal niekto s reálnou skúsenostou 🙂 nie sú to jeho iniciály.... Myslím si ze pre ženu v tomto postavení je to veľká výzva co musí zvládnut s veľkou dávkou trpezlivosti tolerancie zrelosti a myslím ze ja to proste nedám......mam trochu pocit zlyhania ale tam je proste toľko náročných vecí pre mňa deti čas peniaze ex..... Ach....

@anonym_autor A počítaj s tym, ze vyzivne ho bude stáť čoraz viac, az do ich veku 26 rokov, dokedy sa budu na skole. Výdavky sa budu zvyšovať a byvala moze ziadat vyššie vyzivne. Zaroven tie deti budu aj dedicmi. Predstav si, ze si teoreticky nieco vybudujete, jemu sa nedajbože nieco stane a ty budes z tej jeho časti vyplácať jeho deti (napríklad ked budete mat teoreticky byt, dom na hypo, z jeho polovice vyplácaš obidve jeho deti)... Nikdy nebudes mat pocit naplnenia v tomto vzťahu. Ak by si bola pre neho na prvom mieste, tak by si to cítila a vedela. To, ze neustále uprednostňuje tie deti az do takej miery, ze ty sa cítiš byť na druhej koľaji, veľakrát si tym kompenzuje výčitky voči vlastným detom za rozvod.

Strana
z2