icon

Môžem vymeniť zámky pred rozvodom?

alena68
27. dec 2020

Ahojte s muzom sa ideme rozvádza, zacal si stahovat veci prec, nebyva s nami, mozem vymenit zamky?

Strana
z3
alena68
autor
29. dec 2020

@natalienka12 ale ja som ta nechcela nijak urazit, ja len som rada ze sa niekto podpisal pod prispevok ze je pravnik a vie o com rozprava a viem s kym pisem. Ak sa ta nieco dotklo tak ma zo mrzi

natalienka12
29. dec 2020

@alena68 nevadi, odchadzam z diskusie, este som chcela par veci poradit, ale necham tak...kedze tu kazdy moze napisat, ze je pravnik.

alena68
autor
29. dec 2020

@natalienka12 mozem ti napisat spravu? Ak nie pochopim to

qetka
29. dec 2020

@natalienka12 cize ked u niekoho byvam, tak moze hocikedy vymenit zamok a nepustit ma viac dnu a je to ok?

natalienka12
29. dec 2020

@qetka Ak u niekoho byvas bez pravneho dovodu tak ano. Bezne to robia napriklad rodicia svojim deckam ak fetuju alebo piju alkohol. Matka vymeni zamok a synacik sa viac do bytu nedostane.

natalienka12
29. dec 2020

@qetka Lepsie bude ak zajdes za pravnikom, u mna nemas istotu predsa ci pises s laikom alebo s pravnikom, nie?

qetka
29. dec 2020

@natalienka12 to druhe namoo byt mne. Ja nepotrebujem nikoho vyhadzovat z mohho byt nastastie 🙂
A k tomu, ci mozes niekoho len tak vyhodit, preco sa teda velakrat riesi, ze nie je cesta ako dostat prec ludi, ktori byvaju v byte a nemaju zmluvu o kratkodobom prenajme? Aj ked to je v tomto pripade jedno, ale take pripady u nas casto a majitel sa nevie k svojmu bytu nijako dostat.
A teda v tom pripade, preco nemoze teda zrusit majitel trvaly pobyt manzelovi/manzelke a tiez ich nezopatrenym detom? Nema toto byt prave na krytie tychto ludi v presne tomto pripade? Ci aky zmysel ma potom ten TP?

ljzozv
31. dec 2020

@natalienka12 som zvedava na odpoved pre
@qetka

Ale inak rozumiem dovodu preco hovoris, ze moze vymenit zamky, lebo je vlastnikom bytu.
Ale ked sa jednalo o opacny priklad, skoro vzdy hovorili a teda pisali aj.na nete, ze vymenit zamok manzel nesmie a musi pustit manzelku naspat do bytu, lebo je v nejakej ochrane.
Nie som právnik, len laik.
Len ma to zaujima

alena68
autor
23. jan 2021

Dievcata, manzel nakoniec prvy podal o rozvod a dost ma v tych papieroch ociernuje. Zarazili ma jeho klamstva a vymysly dátumov no najviac co ma zarazilo, bolo ze pijem od kedy som potratila udal datum 2020 a stalo sa to 2019. A vraj od toho 2019 pouzivam alkoholicke napoje. Alkoholik niesom urcite, so susedami si dame to pivko, vinko ale niesom alkoholik o dieta sa riadne staram aj o celu domacnost a to sama od kedy odisiel. Ako dokazat na sude ze niesom alkoholik? Vyhraza sa mi ze ma nejake fotky

natalienka12
23. jan 2021

@alena68 To mi je luto, treba zobrat tie papiere co prisli zo sudu a ist za advokatom sa poradit. On si ta vypocuje, pozrie co je v navrhu na rozvod a dostanes radu. Neviem co chces na modrom konikovi aku radu, ked tu su podla teba vsetci laici.

alena68
autor
27. feb 2021

Dievcata tak sme rozvedení slo to rychlo nakolko sme sa dohodli na starostlivosti o dieta. Je tu vsak nejaky pravnik ktory by mi vedel poradit respektive ma skúsenosti s bsm?

Strana
z3