Môžem vymeniť zámky pred rozvodom?
Ahojte s muzom sa ideme rozvádza, zacal si stahovat veci prec, nebyva s nami, mozem vymenit zamky?
@alena68 nevadi, odchadzam z diskusie, este som chcela par veci poradit, ale necham tak...kedze tu kazdy moze napisat, ze je pravnik.
@natalienka12 mozem ti napisat spravu? Ak nie pochopim to
@natalienka12 cize ked u niekoho byvam, tak moze hocikedy vymenit zamok a nepustit ma viac dnu a je to ok?
@qetka Ak u niekoho byvas bez pravneho dovodu tak ano. Bezne to robia napriklad rodicia svojim deckam ak fetuju alebo piju alkohol. Matka vymeni zamok a synacik sa viac do bytu nedostane.
@qetka Lepsie bude ak zajdes za pravnikom, u mna nemas istotu predsa ci pises s laikom alebo s pravnikom, nie?
@natalienka12 to druhe namoo byt mne. Ja nepotrebujem nikoho vyhadzovat z mohho byt nastastie 🙂
A k tomu, ci mozes niekoho len tak vyhodit, preco sa teda velakrat riesi, ze nie je cesta ako dostat prec ludi, ktori byvaju v byte a nemaju zmluvu o kratkodobom prenajme? Aj ked to je v tomto pripade jedno, ale take pripady u nas casto a majitel sa nevie k svojmu bytu nijako dostat.
A teda v tom pripade, preco nemoze teda zrusit majitel trvaly pobyt manzelovi/manzelke a tiez ich nezopatrenym detom? Nema toto byt prave na krytie tychto ludi v presne tomto pripade? Ci aky zmysel ma potom ten TP?
@natalienka12 som zvedava na odpoved pre
@qetka
Ale inak rozumiem dovodu preco hovoris, ze moze vymenit zamky, lebo je vlastnikom bytu.
Ale ked sa jednalo o opacny priklad, skoro vzdy hovorili a teda pisali aj.na nete, ze vymenit zamok manzel nesmie a musi pustit manzelku naspat do bytu, lebo je v nejakej ochrane.
Nie som právnik, len laik.
Len ma to zaujima
Dievcata, manzel nakoniec prvy podal o rozvod a dost ma v tych papieroch ociernuje. Zarazili ma jeho klamstva a vymysly dátumov no najviac co ma zarazilo, bolo ze pijem od kedy som potratila udal datum 2020 a stalo sa to 2019. A vraj od toho 2019 pouzivam alkoholicke napoje. Alkoholik niesom urcite, so susedami si dame to pivko, vinko ale niesom alkoholik o dieta sa riadne staram aj o celu domacnost a to sama od kedy odisiel. Ako dokazat na sude ze niesom alkoholik? Vyhraza sa mi ze ma nejake fotky
@alena68 To mi je luto, treba zobrat tie papiere co prisli zo sudu a ist za advokatom sa poradit. On si ta vypocuje, pozrie co je v navrhu na rozvod a dostanes radu. Neviem co chces na modrom konikovi aku radu, ked tu su podla teba vsetci laici.
Dievcata tak sme rozvedení slo to rychlo nakolko sme sa dohodli na starostlivosti o dieta. Je tu vsak nejaky pravnik ktory by mi vedel poradit respektive ma skúsenosti s bsm?

@natalienka12 ale ja som ta nechcela nijak urazit, ja len som rada ze sa niekto podpisal pod prispevok ze je pravnik a vie o com rozprava a viem s kym pisem. Ak sa ta nieco dotklo tak ma zo mrzi