icon

Musím aj svokre kupovať darček ako mojej mame?

11. aug 2025

Dobrý deň. Prosím Vás keď kúpite niečo svojej mame, kúpite aj svokre? Kúpila som si pekný fotoalbum mame len tak, kde bude dávať fotky o vnúčke a naše. No a manžel sa pýtal, či som kúpila aj jeho mame? Nie v zlom ale prečo by som mala aj jej kúpiť? Ani on nekupuje mojej mame. A teraz je nahnevaný, že nemám rada jeho mamu bla bla bla. Nechýba mi toto počúvať, mám dosť roboty...

minenkaa
11. aug 2025

@anonym_autor však nech kúpi on alebo nech požiada o to teba
Slusne

marryliese
11. aug 2025

@anonym_autor problém z ničoho, kupim aj svokre a vybavene, načo riešiť takéto malichernosti

januska12323
11. aug 2025

Tak svokra má tiež vnučku, zvláštne, že si kúpila len mame. Ale teda manžel to mohol povedať aj normálne.

veselo_neveselo
11. aug 2025

@anonym_autor Toto je taky problem - neproblem. Vy sa bezne na seba hnevate pri takychto veciach?
Lebo mna keby sa muz pytal ci som kupila aj jeho mame, tak odpoviem ze nie, nejak ma to nenapadlo, ale zajtra sa tam stavim zas a kupim, ak si mysli ze by ju to potesilo. A vec vybavena.
Ziadne silne emocie.

U vas tam bude problem niekde inde a nie.vo fotoalbume.

pininka1
11. aug 2025

Môj muz také veci nerieši, preto kupujem svokre väčšinou darčeky ja, aj fotky vždy dávam obom. Moje deti majú dve babky, nie len jednu. Ale u nás sú vzťahy ok

dskjhfdlkdjhl
11. aug 2025

@anonym_autor No, burka v serbli. Tak si mu mala povedat, ze Ti to nenapadlo, ale ak mysli, ze aj ju by to potesilo, tak na buduce kupite. Pre taketo somariny sa hadat, zduvat. Co mas 3 roky a niekto ti kopol do piekovej babovky?

anonym_681718
11. aug 2025

A aj keby si nemala rada jeho mamu tak co? Dolezite, ze mas rada muza a svoje deti a svoju mamu.

sense
11. aug 2025

Takto ak máte peniaze spoločne je to najmenej kúpiť dva rovnaké. Rovnako ako povedať manželovi že keď kúpi niečo svojej matke mal by kúpiť aj tvojej .
Na druhej strane povedala si mu aj ty že on tvojej nič nekupuje a nemá ju v rád?

marhulka13
11. aug 2025

@anonym_autor ja som tiež kupovala obom albumy, ved je to manželova mama a prišlo mi to prirodzené. U nás takéto veci riešim iba ja

autor
11. aug 2025

@anonym_autor lenže ja mame dávam fotky vždy, ona ma veľa albumov. Vždy aj keď som slobodná bola, bola som na výletoch s kamoškami tak zopár fotiek som si dala vytlačiť a dala aj mame. Manžel nikdy nedával fotky svojej mame tak prišlo mi to zbytočné.

anonym_4721ec
11. aug 2025

@anonym_autor za 20rokov manželstva som nikdy nič svokre nekúpila, ale ani ona mne ani deťom. Keď chce nech chlap kúpi čo uzná za vhodné.

ivik4
11. aug 2025

Tak co sa tyka fotiek ( albumov) dietata tak ano, ked jednej babke tak aj druhej . Ine dary osobne to je uz na Vas. Bud chces niekedy sama od seba potesit svokru alebo proste nie a nech jej kupi jej syn

lukbe
11. aug 2025

Manzel nech sa o svoju mamu a darčeky pre ňu skusi starať sam. No uvidíš, ci ho napadne dat jej niečo na narodeniny. Nič zlé si neurobila.

sissy27
11. aug 2025

@anonym_autor musíme len umrieť. Ja neviem, to ste sa brali minulý týždeň, že sa nepoznáte? Kupovala si niekedy svokre darčeky? Ak nie, prečo by si mala práve teraz? Manžel sa prečo správa ako rozmaznané decko, prečo nevie normálne povedať, prosím ťa, kúp ešte jeden aj mojej mame. A hlavne - manžel tiež nikdy nekúpil darček tvojej mame, tak nechápem, čo je taký prekvapený.
Ale na druhej strane - ak je toto váš jediný problém, tak je to super. Lenže nie je, mám pravdu?

petulda333
11. aug 2025

Ano,ja by som automaticky kupila. Aj tie fotky by som davala ja obom. Aj moj manzel je taky,ze toto ide mimo neho. A ja vzdy davam rovnako. Zo skoly,zo skolky vzdy podelim. Aj na messenger rovnako posielam z vyletov a tak

lucia13022023
11. aug 2025

Záleží.
Minule sme sa bavili so svokrou presne o fotkách a ramikoch, že by chcela taky veľký biely kde si dá fotky, videla som ho v jysku tak som jej ho kúpila. Mojej mamine nie, keďže ona ma ramikov až až. Bol by jej zbytočný.
Ale napríklad minule mal môj otec sviatok, dala som mu urobiť kľúčenku vnúčat keďže to ma rad a vedela som, že sa poteší aj svokra, tak som dala urobiť aj jej a rovno aj muzovym starým rodičom

ukgirls
11. aug 2025

tvoja mama ma teba jeho mama jeho ... mimo sviatkov nevidim dovod kupovat veci 2jmo... ak chce nech ta poprosi a kupi..ale nech zdvohne zadok a ie kupit on . nieje povinnost jej daco davat ... ak mate dobry vztah a vidis nieco co ma rada a potesilo by ju to-ok preco nie-ale netreba hned aj tvojej ... napriklad ak jedna rada strikuje a druha nie-naco kupovat obom vlnu?

minutka
11. aug 2025

Ja davam fotky svokre. Lebo moja mama je v tom bordelar, ona to nezaklada. A svokra ma pekne vystavene, tesi sa. Takze kupujem a davam kazdej podla ich zaujmov. Ale snazim sa spravodlivo. Mame pekne vztahy so svokrou

dzina007
11. aug 2025

Áno kupujem obom stranám, nie rovnaké veci ale podľa záujmu.
Ak náhodou by som kúpila album len mame a muž by sa ma opýtal, či pre jeho mamu nemám, povedala by som: "Prepáč nie, nenapadlo ma žeby chcela, ale ak chceš dokúpim a urobíme jej radosť, veď prečo nie."
Hockedy, keď sme na výlete a vidím že toto by sa svokre páčilo alebo potešilo ju to tak jej to nezištne kúpim. 🙂 ak viem že moju mamu by to nepotešilo nekúpim a aj opačne.
Ale nikdy nenastáva situácia žeby som povedala ty sa staraj o svoju mamu a ja o svoju a tak isto to má muž. Berieme to normálne, že obe strany sú naša rodina, a radi urobíme radosť

autor
11. aug 2025
@dzina007

Áno kupujem obom stranám, nie rovnaké veci ale podľa záujmu.
Ak náhodou by som kúpila album len mame a muž by sa ma opýtal, či pre jeho mamu nemám, povedala by som: "Prepáč nie, nenapadlo ma žeby chcela, ale ak chceš dokúpim a urobíme jej radosť, veď prečo nie."
Hockedy, keď sme na výlete a vidím že toto by sa svokre páčilo alebo potešilo ju to tak jej to nezištne kúpim. 🙂 ak viem že moju mamu by to nepotešilo nekúpim a aj opačne.
Ale nikdy nenastáva situácia žeby som povedala ty sa staraj o svoju mamu a ja o svoju a tak isto to má muž. Berieme to normálne, že obe strany sú naša rodina, a radi urobíme radosť

@dzina007 chápem, na narodediny, Vianoce kupujem svokre alebo keď ideme na návštevu, neidem naprázdno. Fotoalbum bol bežný dar. Ani svokra mi nekupuje bežné dary, samozrejme ani neočakavam.

anonym_b4da35
11. aug 2025

Nekupujem svokre nič. Teda okrem narodeniny , meniny , vianoce . A plus sa postarám až da manžel aj na den Matiek ze ked kupujem mojej tak nech on da tej svojej . Len tak nekupujem nevidim dovod ked chce manžel nech si kupi a je mojej tiez len tak hala bála nekupuje

martul
11. aug 2025

@anonym_autor rovnako vo všetkom obidvom.

janka_266
11. aug 2025

kupovala som obom stranám, teraz už len sem-tam dám vytlačiť nejakú foto, obom stranám stále fotky a videá posielam, tak si môže každý vytlačiť, čo uzná za vhodné

sisska96
11. aug 2025

Nech kúpi on :D Ja tiež nekupujem nič svokre. Ak muž chce niečo, nech si kúpi. Ako aj narodeniny on si vyberie darček a kúpi si a mojej mame ja si vyberiem a kúpim si potom dáme spoločne. Alebo si vyberáme spoločne. Ale sama nikdy

lauruska_sumienka
11. aug 2025

fotoalbum prave spada pod kolonku vnuca a nie osobny dar.
ja taktiez svokre len tak nekupujem veci. svojej mamke kupim obcas nieco len tak, napr knihu, krem na tvar,... to muza nezerie ale pokial ide o vnuca, tak tam musia mat obe babky vysledok. napr davam tlacit fotky, magnetky, .... ak ideme na dovolenku, tak syn im vyberie nejake drobnosti

anonym_e0678a
11. aug 2025

Moj nazor: v rodinach so zdravymi vztahmi dava nevesta (ano nevesta, chlapi na toto nie su) robit taketo darceky automaticky dvakrat, obom starym rodicom dietata (nie rodicom a svokrovcom…)

nicegirl369
11. aug 2025

@anonym_autor obaja ste divní. Hadate sa o albume predpokladám za 20-30e. Máte snáď spoločné financie, tak kúpte este jeden album a davaj fotky do oboch. To snáď nie je taký veľký problém.

fkata
11. aug 2025

Hľadáte problém tam, kde nie je. Ja takéto vôbec neriešim, niekedy kúpim mame, niekedy svokrám - keďže ich mám 2. Fotoalbum by som kúpila aj svokre, je to aj jej vnučka, to je taký problém?!
Ja neviem, prečo by som počítala, čo kúpi manžel mame a ja jeho mame, resp. otcovej manželke.

kiki68
11. aug 2025

Ja kupujem obom ked to je pre obe zaujimave.

anonym_b5e2ca
12. aug 2025

Tak chlapi sa veľmi o tieto záležitosti nestarajú, tak možno by muža potešilo, keby kúpiš aj jeho mame...
Ja keď niečo niekomu kúpim, tak obom...alebo skôr prevažne jeho rodičom.
Lebo ti napíšu dones to a to...moja mama nechce nič.
Ale keď sme dávali robiť fotoalbum, fak samozrejme obidvom. Lebo išlo o ich vnúča.