icon

Muž chce pracovať na turnusoch, ale žena nesúhlasí

16. apr 2025

Ide si tvrdohlavo za svojim nechce argumenty prečo zostať tu.a.žena samozrejme ostáva doma.ona s nim vôbec nie.ubytovanu mu zabezpečí firma.pre ženu a deti nie je miesto...a inde bývať tiež nie to.by mu firma nepreplatila a prišiel by aj o diéty.

silvike
17. apr 2025

Ale ved na tebe komplet to bude dajme tomu tych 8 dni ale na nom to moze byt komplet tych 6 dni. Ved to nie je az take zle. Ved on je celych 6 dni doma. Od rana, do vecera, od vecera do rana, sak vtedy nemusi byt vsetko na tebe. Ved to ta moze paradne odbremenit. Horsie by bolo, ak by to on tak nevidel, a chcel by tych 6 dni vyuzit hlavne na pracu okolo domu a pod. nie na pomoc v domacnosti, s detmi.

ivangeline
17. apr 2025

Prepáč ale myslím si že to je najmenej čo máte medzi sebou riešiť… 🙂 Keď je práca výhodná, je to dosť super ako píšu, byt doma 6 dni… ale ty píšeš, že s vami nestrávi, najmä s tebou svoj čas už teraz, že aj tak bude len okolo domu a záhrady chodiť.. To je už o vzťahu a hodnotách..

janettdamian
17. apr 2025

@silvike veď presne to autorka písala v komentári, že aj keď bude doma, tak sa im venovať nebude. Zrejme asi aj teraz sa viac venuje práci, ako rodine. Ale proste bola navyknutá, že je doma, a mala v ňom aspoň nejaký pocit istoty, že je nablízku.

sfet
18. apr 2025

Mnohé ti tu píšu, že ked bude doma plných 6 dní, tak bude doma viac, akoby chodil do práce u vás. Ano a nie. Po tych 6 dnoch už to bude pomaly ponorka. Prvé týdne nie, ale casom ano. Pre mna je partnerstvo, že sa trebars aj večer stretneme, pokecáme, užívame si tie chvíle spolu a je nám tak dobre, vsetko žijeme akosi spolu system zdielana radost dvojita radost, zdielana bolest polovična bolest. To by nebolo pre mna. Ale niekomu vyhovuje možno, každý je iny. Pre mna radsej pár dní denne + víkend celý než 8 dní nic, a odrazu 6 dní celodenne.

foxie95
18. apr 2025

Ja by som tiež nesúhlasila. Proste som typ, ktorý toho chlapa pri sebe chce. Ale ja mám skvelého muža, ktorý zastúpi veci okolo domu, kľudne uvarí, postará sa o deti, ale spolu sa rozprávame, kedykoľvek objímame... No mám kamošku, ktorej chodí muž do zahraničia na 10 dní a 4 je doma. Na 10ty v noci príde, 11ty ešte doobeda sa dáva dokopy, a 14ty už poobede odchádza. Im to ale vyhovuje. Niekto radšej žije takto a za vyššiu výplatu. Niekto radšej bude spolu, aj keď za nižšie peniaze. Ale my sme sa s mužom zhodli, že to pre nás nie je. Nedávno si hľadal prácu a sám povedal, že on nechce prísť o detstvo svojich detí, takže hľadal tak, aby bol čo najviac doma. Našiel za dvojnásobný plat pracu, kde robí 90% homeoffice. Raz za dva týždne ide do BA do firmy, raz za čas na pár dní na montáž. Takže momentálne pre nás úplne win win 🙂 najväčší vás problém je podľa mňa to, že si to neviete vykomunikovať. Určite proste obaja tvrdíte to svoje a hotovo. Skúste si rozobrať teoretické možnosti. Sadnite si a úplne v kľude bez urazania sa si povedzte, ako si tu možnosť odchodu predstavujete. Ako by to asi prebiehalo, keby teda príde na tých 6 dní domov a podobne. Čo by si od neho za tých 6 dní potrebovala ty, ako si predstavuje tých 6 dní on.

aurora33
18. apr 2025

No ak má robiť okolo domu keď bude doma, tak to je o ničom. Takto nebudete spolu vôbec. Toto by som nechcela.

sidicek
18. apr 2025

Mne by nevyhovovalo ani 8 dní úplne sama ani 6 dní 24/7 spolu.Takze ta chápem a nesúhlasila by som s tym

autor
18. apr 2025

@silvike áno tak to chce.aj preto chce turnusy, že nebude každý deň v práci, ale voľno využije na prácu okolo domu. okolo detí, domácnosti ti ostáva na mne

autor
18. apr 2025

@sfet aj ja to tak podobne vidim, ale on nie

autor
18. apr 2025

@foxie95 rozprávali sme veľakrát, ale on v tomto nechce ustúpiť.vidi iba výhody a hlavne to, že si porobí okolo domu.kamarátke ak to vyhovuje, tak asi len pre tie peniaze.už je zvyknuutá na istý štandard.nič iné.byť manželia a nebyť spolu.

radacak
18. apr 2025

Ten počet dní ktoré by bol následne doma je super...a tých 8 dní tiež nieje až tak dlho.
Ja neuznávam takýto štýl života pokial to nieje nevyhnutné a nieje iná možnosť ale pokiaľ by dobre zarobil tak by to bolo na zvážení lebo tých 6 dní doma znie fajn

autor
18. apr 2025

@aurora33 veď to mu hovorim ak ja

autor
18. apr 2025

@radacak síce doma bude, ale nebudd sa venovať rodine.ale práci okolo domu.

modrykolibrik
18. apr 2025

@autor prepáč autorka ale nechápem. Chovás sa úplne iracionálne. V dnešnej dobe keď každý otáča korunu. A si sa teraz zobudila? Práca doma a okolo detí je tvoja robota. Chlap je od toho aby zabezpečil rodinu. To si taká neschopná že ho potrebuješ mať za ritou? Nieje to skôr o Tom,že sa bojíš,že si nájde niekoho tam?

luba28
18. apr 2025

my tak zijeme uz 13 rokov a to chodi muz na 3 tyzdne prec a tyzden je doma ,,vsetko sa da ak sa chce ,,ma tvoj muz perfektnu moznost ist zarobit a este k tomu robit to co chce a ty si stavias hlavu na uplne hlupych argumentoch ,,🙈 zrejme dovod bude inde a ty ho len nechces na rovinu povedat

autor
18. apr 2025

@modrykolibrik toho sa vôbec nebojím.ak by chcel moze si aj tu niekoho najst.

autor
18. apr 2025

@luba28 co sa tyka vyplaty.ta zas az taka vyhodna nie je oproti tomu co ma teraz...skor mu vyhovuje, ze ma viac volna

eliska13
18. apr 2025

@modrykolibrik ked budeš mať aspoň jedno dieťa potom vyskakuj

foxie95
18. apr 2025

No tak ja neviem, ľudia sú rôzni a aj veľa žien tu ti napísalo, že im taký život vyhovuje. Nemyslím si, že by si zvykla na nejaký štandard, majú rozostavaný dom, peniaze idú tam. Žije úplne bežný život, možno ako my. Ale proste asi sú inak aj naučení. Možno iné hodnoty donesené z rodín. 🤷🏼‍♀️

luci1012
18. apr 2025

Veď to je úplne super! Môj muž tak kedysi pracoval. Týždeň bol doma, to sme si stále vybavili nejaké potrebné veci, nákupy, lekárov, mali sme kopec času na seba a keď bol v práci, mala som zas ja čas na kamošky 🙂 ako bolo vyššie spomenuté, keď si bral dovolenku, bol doma 3 týždne 🤩
Vtedy sme mali len jedno dieťa ale dalo sa to. Teraz chodí domov na víkendy, máme tri deti. Kým boli malé, bolo to ťažké ale už podrástli a sme spokojní, tešíme sa na víkendy, no už sa nedá naňho toľko spoliehať čo sa týka doktorov, prípadne nákupov, keďže víkend je krátky a čas drahocenný. To, ako si to už doma zaradite, či ti bude s deťmi pomáhať, alebo bude robiť čisto len okolo domu je už len na vašom zvážení. A na ubytovni? Veď to nespia stále s úplne cudzími. S tými ľuďmi je v partii, niekedy sú si bližší ako rodina, veď si spolu napr varia, sú spolu celé dni v práci takže až tak cudzí si nie sú, tomu ver 🙂

gabrielabydzo
19. apr 2025

@modrykolibrik Áno súhlas,chová sa ako malé dieťa.Môj chlap by jej povedal tak choď ty do práce ktorá uživí celú rodinu a ja ostanem doma s deťmi.Ten by sa s ňou nehádal.Veď ženy chcú rovnoprávnosť tak ona nech ide kmitať na turnusy a on môže byť doma 🙂

gabrielabydzo
19. apr 2025

@eliska13 ja som bola rozvedená na dve a sama.Dokonca som nemala ani prácu.Chlap sa ma nepýtal ako ich chcem uživiť.Odisiel a ja som ostala s nimi sama.Tak autorka nech sa činí a ide zarábať toľko čo chlap.Kde je písané že chlap má živiť rodinu?Nech ona pohne zadkom.Ja mám teraz dve práce,chlap čo mám ťahá 12ky a sme spokojný.Stiha aj okolo domu aj sa malej venuje.Keď sa chce všetko sa dá a nie ochkať.Ja byť ním ani nechcem takú ženu.Ako vážne ľutujem niektorých chlapov.

kaca222
19. apr 2025

Pozri, zbytočne ti tú budú niektoré písať, že je to ok, keď to tebe nevyhovuje. Malo by to byť spoločné rozhodnutie oboch.
Niektoré sa s tým zmierili, že nemajú chlapa doma, niektorým to dokonca vyhovuje. Ja mám takú kamarátku, čo sa vždy teší, až priateľ odíde na 3 týždne za prácou. No načo by mi bol chlap, u ktorého sa teším, až odíde? My od seba naozaj nepotrebujeme oddychovať a nelezieme si na nervy, tak asi potom v tom vzťahu niečo nie je v poriadku, keď si potrebujú od seba “oddýchnuť”

sisska96
19. apr 2025

Však to je super . 8 dní robí a 6 dní je doma. A predpokladám aj plat je lepší ako tu. Trosku sa zobuď a nefrflaj preboha. A ze muz ma ťahať aj domácnosť, behať z mopom keď robí celý deň v práci plus aj okolo domu, to je taká novodobá sprostosť

autor
19. apr 2025

@eliska13 dakujem

autor
19. apr 2025

@luci1012 viem, že s kolegami, ale myslela som to tak, že nie sú rodina.a my máme jedno ešte menšie dieťa.ak sú už odrastené je to ľahšie.

autor
19. apr 2025

@gabrielabydzo tak vidiš je si mnou.zato teba ten prvý nechal.nechcem byť drzá, ale .ty tiež nie si najmilšia.ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.

autor
19. apr 2025

@kaca222 no je to zvláštne, že sa tesí.

autor
19. apr 2025

@sisska96 ja od neho určite nežiadam, aby behal s mopom.ale keď bude v práci a potom dni, čo bude doma chce robiť okolo domu, tak na nás mu veľa času neostane.

autor
19. apr 2025

@sisska96 plat je iba trochu vyšši.veľa nie