Muž je chorobne naviazaný na dcéru
Dobrý deň,
ani neviem či potrebujem poradiť, ale rada by som vedela názor nestranných ľudí. Ja viem, že nežijete s nami v domácnosti a každá strana má 2 mince. Ide o vzťah ja s mojím mužom. Sme spolu cez 12rokov, máme 8ročnú dcéru. Muž je až chorobne naviazaný na dcéru. Nemá žiadne záujmy, pre neho je strata času ísť napr.do fitka pretože chce byť s dcérou pokým je “malá”, vraj nás o pár rokov nebude potrebovať. Kúpať ju musí len on, takisto s ňou ísť spať len on. Ja si pripadám ako nepotrebná a nemám ani kedy čas byť len ja s malou, pretože končím neskor ako on v práci a keď prídem domov, oni sú už doma. Mám výčitky ísť len von s kamoškami pretože on nemá kamarátov a nechodí nikam. Pripadám si ako zlá mama :( a možno aj preto má dcéra viac bližšie k nemu ako ku mne :( neviem čo mám robiť lebo sa snažím tráviť čas aj s dcérkou. Čo sa týka vzťahu ja a on, to už ani nekomentujem. Už to asi vyprchalo medzi nami dvomi postupom času. Keď som to chcela v minulosti riešiť, nikdy ma nepočúval. A teraz som sa dostala do bodu že už mi je to jedno a stratila som záujem aj riešiť tento vzťah. Len je tam dcéra a bojím sa keby sme sa rozviedli že by so mnou nechcela byť :( neviem ako ďalej vobec😢
@anonym_autor koľko žien spí aj s 11 r chlapcami v posteli.Moj kolega spáva s 2 deťmi chalan 11 a dievča 9 mama robí v nemocnici a spáva v hosťovskej, aby sa nenudili navzajom.Trocha sa ukludnite s tými sklonmi.
@anonym_autor to sa často stáva, ale skôr v opačnom garde žena na deti, ale sú aj muži opici rodičia.Tvoje dieťa bude trpieť aj v 14 r, ak by ste sa rozviedli to máš jedno.Je dosť možné, že by to dalo za vinu tebe a ľutovala by otca.Vztah otec dcéra je tak isto špecifický ako matka syn.
Keď nebudete chcieť ísť od seba, keď dcéra začne tráviť čas s kamarátmi budete musieť na vzťahu zapracovať, alebo si nájdete každý svoj únik hobby, kamarátov a budete spolu len tak, pokým sa nenájde niekto do koho sa zamilujete.Stoji za to zabojovať.
@anonym_ad2316 veľa a nie je tam tom nič zle..
Ale ty si vypichla len jednu vec z celého kontextu.
To, že sa on snaží matku odstrihnúť od dcéry, že už nemá záujem o ich partnerský vzťah a že jeho jediný záujem je dcéra a až chorobné narokovanie si na ňu, to ďaleko presahuje všetky normálnosti vzťahu rodič -dieta.
Ak aj o ňu nikdy nebude mať sexuálny záujem, čo dúfam, pre dobro dieťaťa, že nebude, aj tak ju takáto opicia láska silne negatívne poznačí..
Ako matka, ja by som sa nemohla len tak prizerať..
@selest Presne,cely ten kontext.Vztah nema zaujem rozvijat s manzelkou,je uplne bokom a chorobne sa naviazal na male dievca.Znie to choro a naozaj naozaj divne.
@anonym_7a69f8 on nepotrebuje rozvíjať vzťah s manželkou, on má vzťah s dcérou. Žiadny priatelia, žiadne hobby, všetko sústredil na dcéru, čo je patologické, s ohľadom na všetky skutočnosti.
@anonym_autor No ja vidim hlavny problem nie vo vztahu s dcrerou, ale v tom, ze teba odstavil na druhu kolaj. Proste v dcere akoby nasiel nahradu za teba. Ja mam syna, ale po jeho narodeni mam s manzelom rovnako blizky (mozno aj blizsi) vztah ako predtym. Jedno sa druhym proste u mna neda nahradit, jeden je syn a druhy manzel. U tvojho akoby dcera naplnala vsetky manzelove citove potreby a teba prestal potrebovat. Neviem, ci je za tym nejaka nedospelost alebo nevydarene detstvo tvojho manzela, alebo ma nejaky problem s tebou, ale bohuzial ma nejaky problem a to pre vas vztah nevesti nic dobre :(
Vidím ze sa vyhýbas odpovede, prečo kúpe otec 8 ročnú dcéru. Je to choré, ani sa nehnevaj.
Pre boha ženy, veď ma stále iba 8 r. Prečo by mal byť ten manžel úchylný? Tie komentáre sú hrozné, urobíte z každého úchyla. To je ešte hranica kedy sa to dieťa dá o kúpať od dospelého. Podľa mňa je otázka týždňov az mesiacov, kedy s tým už bude chcieť pokračovať sama.
Riešila by som skôr či jeho vzťah s dcérou je
v poriadku. Ako mama dievčat viem, že v tomto veku už deti ozaj nechcú nikoho do kúpeľne. No na druhej strane je to jeho láska, tiez s ňou robil sprostosti. Za ním od malička plakala, keď išiel do roboty. Ale vlasy som jej vždy umývala ja, neskôr dokonca mimo kúpania nad vaňou. Vzťah medzi nami bol, aj je v poriadku. My si s dcérou 13 r. robíme babské jazdy. Ideme do kina, na nákupy, na spoločný obed. A robíme to tak už od jej 5-6 rokov. Mladšiu baví vtedy tato a kým sme mali len ju, on sa venoval svojmu koníčku. Mala by si si presadiť svoje a nájsť si cestu k dcére. A on nech aj kotule robí. Nevieš ako váš vzťah dopadne, aby si potom o dcéru neprišla úplne. Bude mu všetko veriť a poštve ju proti tebe. Rieš to ešte kým je dieťa.
Pre boha ženy, veď ma stále iba 8 r. Prečo by mal byť ten manžel úchylný? Tie komentáre sú hrozné, urobíte z každého úchyla. To je ešte hranica kedy sa to dieťa dá o kúpať od dospelého. Podľa mňa je otázka týždňov az mesiacov, kedy s tým už bude chcieť pokračovať sama.
@katkazatka ty si tiež vypichla len jednu vec z kontextu...
@katkazatka ty si tiež vypichla len jednu vec z kontextu...
@beronsche vypichla som ju schválne. Ja viem, že pointa prispevku je niečo iné. Majú doma manželské problémy. Len každá druhá tu píše o úchylovi. Nie celkom mi to príde v poriadku.
Ku*va, nehnevajte sa na mňa, ale zasa viem, že nie je úchyl 🙈🙈🙈 veď s ním žijem v spoločnej domácnosti. To, že s ňou je pri vani a púsťajú si pesničky a skôr je pri nej aby dával na ňu pozor, lebo ona tancuje vo vani a robí hovadiny 🙈
Ku*va, nehnevajte sa na mňa, ale zasa viem, že nie je úchyl 🙈🙈🙈 veď s ním žijem v spoločnej domácnosti. To, že s ňou je pri vani a púsťajú si pesničky a skôr je pri nej aby dával na ňu pozor, lebo ona tancuje vo vani a robí hovadiny 🙈
@anonym_autor nuž, opakujem sa, mnohé si to mysleli..
Ale áno, ja netvrdím, že je pedofil.
Ale som presvedčená, že to nie je normálne a najmä žiadúce, to, čo on robí.. pisala som tu už o tom vyššie..
@beronsche vypichla som ju schválne. Ja viem, že pointa prispevku je niečo iné. Majú doma manželské problémy. Len každá druhá tu píše o úchylovi. Nie celkom mi to príde v poriadku.
@katkazatka radšej prehanat, ako by ma malo neskôr niečo mrzieť .
Pozri štatistiky.
Tie matky tiež často nič netušili...
@katkazatka ozaj a pointa vôbec nie sú ich manželské problémy.. to ani náhodou.
Pointa je nezdravá fixácia na dieťa a zámerne "odstavovanie" matky.
@anonym_autor fúha už radšej ani neopisuj ďalej čo robí, doteraz som bola v tom, že ju len osprchuje a on dokonca je celý čas tam s ňou, je to úchyl darmo si to nahováraš, takto to začína, nikdo by v živote nepovedal na chlapa a vykľuje sa to z neho, nepoznáš muža a načo si vlastne s ním? Za mňa ste chorí obaja
Kúpanie: Do cca 5–6 rokov je úplne v poriadku, ak dieťa potrebuje pomoc a cíti sa bezpečne. Okolo 6–7 rokov by sa malo kúpanie postupne meniť na asistenciu, nie plnú prítomnosť. Ak otec trvá výlučne na kúpaní len on a neumožňuje matke podieľať sa, nie je to o starostlivosti, ale o kontrole.
Spanie v jednej posteli: Príležitostne (choroba, strach, výnimočné situácie) je to v poriadku aj u mladších školákov.Dlhodobé a systematické spanie s rodičom opačného pohlavia po 6–7 roku už nie je zdravé. Od cca 7–8 rokov by dieťa malo mať vlastný priestor na spánok a rodič má byť dostupný, nie fyzicky naviazaný.
Kedy to už nie je v poriadku – jasné varovné signály:
– Dieťa má len jedného „preferovaného“ rodiča a druhý je systematicky vytláčaný.
– Rodič si nárokuje exkluzivitu (len ja ju kúpem, len ja ju uspávam).
– Rodič nemá iné zdroje blízkosti, identity a zmyslu než dieťa.
– Dieťa začína regulovať emócie rodiča
– Druhý rodič sa cíti nepotrebný, odsunutý alebo vinný.
Toto už nie je „láska“, ale nezdravé prepojenie.
Prečo je to problém:
– Dieťa sa neučí zdravým hraniciam.
– Dieťa má ťažšie odpútavanie sa v puberte.
– Dieťa môže mať neskôr problém s vlastnou identitou, vzťahmi a intimitou.
– Partnerstvo rodičov sa rozpadá, dieťa sa nevedomky dostáva do stredu systému.
Nie je problém, že otec dcéru miluje. Problém je, ak ju používa ako hlavný zdroj emocionálneho naplnenia a blokuje prirodzený vývin aj vzťah s matkou.
Panebože, nech je toto vymyslené....lebo ak nie, 100% ju zneužíva!! Toto je doslova ukážkový príklad, veď si prečítajte/vypočujte príbehy obetí či odborníkov! Sám je s ňou doma celé dni, izoluje ju od matky, rodiny, kamarátov, manipuluje, nemá zaujem o partnerský vzťah, intímnosti...to sa iné veci dejú pri tom kúpaní či prespávaní 🤮🤮 a chúďa maličká izolovaná, zmanipulovaná, nemá sa komu zdôveriť a hlavne si myslí, že to čo s ňou ocinko robí je normálne 🤮🤮 nech je toto vymyslené....
@anonym_autor Každý vidí, že niečo nie je v poriadku, len ty si oslepla? Nadávať ti určite nepomôže, len si s dcérou pohovoriť. A mužovi vysvetliť, nech si dá spiatočku, lebo toto nedopadne dobre. A všetky, čo tu píšete, že otec kúpe 8.r slečnu , aj ju uspáva, je normálne, tak ste na veľkom omyle.
@anonym_ad2316 ale je rozdiel spať, lebo niečo (ja som napr. bola strašný strachopud) - a uspávať a kúpať…
tiež som chodievala spať s 11-ročným synom občas, sme mali taký rituál, sme pokecali o škole, o živote, o svete - ale nebolo to uspávanie. to akože fakt ti príde ok, že 8-ročná nevie sama zaspať? a sa okúpať?
@anonym_autor Toto je presne situácia, ktorú by mal riešiť psychológ, nie internet.
@anonym_autor chlap je uchyl. Fuj
@anonym_autor ja by som aspoň nastražila kameru pri kúpaní, uspavani,... Tam by sa ukázalo, ak by bolo niečo podozrivé.
@katkazatka ty si doslova odpoveď otázku "ako to, že ju celé roky zneužíval, to tá matka nevedela?" 😉
Neurážam ťa, určite nie si zlý človek, len si veľmi naivná a nevieš čo všetko sa deje v zdanlivo slušných domácnostiach
@kitycat ja syna asi od 7 rokov nemôžem vidieť nahého, a akceptujem to, no za mňa je to uchylné a nič sa na tom nezmení, pokiaľ dieťa nemá diagnózu a je zdravé je to choré a nech si myslí kto chce čo chce, ešte aj žena píše, že nemá žiadny vzťah s mužom čudné to vôbec není že?
@zuzubb007 ano zena pise, ze ma druhe husle lebo muz obskakuje dceru. Tak treba buchnut a striedat sa nech sa muz orientuje aj na ine aktivity a nech premysla ci ma svoju zenu este vobec rad
@anonym_ad2316 ale je rozdiel spať, lebo niečo (ja som napr. bola strašný strachopud) - a uspávať a kúpať…
tiež som chodievala spať s 11-ročným synom občas, sme mali taký rituál, sme pokecali o škole, o živote, o svete - ale nebolo to uspávanie. to akože fakt ti príde ok, že 8-ročná nevie sama zaspať? a sa okúpať?
@biba_18 to nie niečo úplne iné. To, čo popisuješ ty je úplne normálne, dokonca žiaduce.
Dokonca aj keby si ty ako matka robila to isté čo chlap v príspevku by pravdepobne neznamenalo nič zlé. Nechcem znieť ako žena, ktorá nenávidí mužov, ale reálne- koľko je vo svete ŽIEN, ktoré niekoho zneužívajú a ešte vlastne deti?? Absolútne minimum, obrovská rarita. Zato otcovia, ktorí zneužívajú vlastné dcéry sú všade...tisíce príbehov len na Slovensku
Chlap sedi pri vani v ktorej sa kupe 8 rocna,pozera na nu ako si tam tancuje,santi s nou.Zena prepac a le preber sa,toto je chore.
@petracandle veď tvrdím to čo ty, nemusíš mi to vyvracať..
Panebože, nech je toto vymyslené....lebo ak nie, 100% ju zneužíva!! Toto je doslova ukážkový príklad, veď si prečítajte/vypočujte príbehy obetí či odborníkov! Sám je s ňou doma celé dni, izoluje ju od matky, rodiny, kamarátov, manipuluje, nemá zaujem o partnerský vzťah, intímnosti...to sa iné veci dejú pri tom kúpaní či prespávaní 🤮🤮 a chúďa maličká izolovaná, zmanipulovaná, nemá sa komu zdôveriť a hlavne si myslí, že to čo s ňou ocinko robí je normálne 🤮🤮 nech je toto vymyslené....
@petracandle Mozno ju nezneuziva,ale z pohladu vztahu je to od A po Z chore.Ona sinto ani mozno neuvedomuje,ale to neznamena ze on sa uz na nu nediva inak.Absolutne chore.
Najviac zneužívania je v rodinách. Pred pár týždňami zadržali aj vysoko postavenèho manažerá BMW, ktorý zneužívsl vlastnú dcéru a prasklo to, keď mala 11.
Týmto nechcem povedať, že to zaručene robí ten tvoj, ale určite táto jeho naviazanosť "len dcéra" je varovný signál. A čo mňa ešte viac zarazilo, ty akoby ešte na dcéru žiarliš, že vám pokazila vzťah, aj keď je to u Teba podvedome a nepriznáš to.
Toto je fakt veľmi závažná situácia, mala by si to urgentne prebrat s psychológom a rozhodne na dcéru nežiarliť, ale ako matka chrániť jej zdravý psychický vývoj.
Vzhladom na podstatu muzskej a zenskej sexuality je velka vacsina zneuzivani na sposob stryko / knaz / rodinny kamos / otec voci dievcatu. V minime pripadov ucitelka spava so ziakom, ale to su pohlavne zreli chlapci od 12 - 13 rokov vyssie a maju klasicky styk.
Teda reci ako "kupem 7 rocneho syna" pre tento pripad nic neznamenaju.
Nebude nahoda, ked sa nam vsetkym tvoja situacia doma nepozdava a vidime riziko zneuzivania. Kiez by to bolo naozaj len nevinne, to ti uprimne zelam, ale sanca na nieco zle je pomerne velka.
@petracandle Mozno ju nezneuziva,ale z pohladu vztahu je to od A po Z chore.Ona sinto ani mozno neuvedomuje,ale to neznamena ze on sa uz na nu nediva inak.Absolutne chore.
@anonym_7a69f8 Plno pedofilov sa dokaze kontrolovat a nepachaju trestne ciny, hoci je to hlboko v nich. Ucitel zo Spisskej bol tiez ok, kym sa na lyziarskom neopil a nezacal obtazovat chlapcov, lebo alkohol uvolnil zabrany.

@anonym_autor fúha, bliká mi kontrolka...