Muž je obľúbený a ja nie som ľuďom sympatická

2. apr 2024

Krásny večer ženy. Idem sa k Vám takto neskoro vyžalovať. Som tehotná, mam čochvíľa pred pôrodom, mam partnera a teda som dosť nahnevaná z tohto celého co sa mi deje. Môj partner je presne ten človek, ktorého každý miluje. Je s ním sranda, je veľmi zhovorcivy, hneď vie spraviť zábavu, ľudia ho majú radi. Kontakt s ním veľmi vyhľadávajú. Ma naozaj milión známych, kdekoľvek prídeme tak niekoho stretne. Ja som presný opak. Nemám okrem mojej skvelej mamy žiadnu spriaznenú dušu, ľuďom nie som sympatická, neviem hneď nahodiť milión tém a komunikovať ako starý známi ako to vie môj partner. Keď som partnera spoznala tak som sa veľmi potešila, že práve tento opak seba potrebujem, že si pri ňom nájdem aj ja nejaký okruh ľudí. Žiaľ sa tam nestalo, jeho známym nie som sympatická, žijeme v bytovke a úprimne Vám poviem, že tu trpím. Nikoho tu nemám, pozerám z okna a trápi ma to. Nebudem sa tajiť, že môjmu muzovi proste závidím. Neviem, kde robím chybu, ľudí mám rada, keby môžem rozdala by som sa. Prežila som si všeličo zle v živote, takže si viem dobrých ľudí vážiť. Teraz napr. partner rieši zapíjanie malej keď sa narodí. Ma zoznam cez 30 ľudí... dnes ráno ho zastavila suseda /ma muža a dieta/, že si rada pripije na malú, dosť ma to nahnevalo. Somnou sa nebaví, ale muzovi môjmu povie, že chce s ním zapijat malú.

autor
2. apr 2024

Pokračovanie: prišlo mi to smutné, že som zasa odclenena od kolektívu. Chápem, že budem indisponovaná dieťaťom ale aj tak 😔 keď to vravím muzovi, tak mi povie ze natom nič zlé nevidí napr. s tou susedou a ze mi nevie v mojom probléme poradiť. Mňa proste ubíja samota, snažila som sa vždy s mužom chodiť medzi jeho známych ale žiaľ ako keby som ani neexistovala

aeruginosa
2. apr 2024

Tak asi vyzarujes nieco, co druhym dava signal, ze s tebou nebude dobra spolocnost. Inak si to nevien vysvetlit. Snazis sa aj ty nadvazovat kontakt alebo len ticho cakas na druhych?

autor
2. apr 2024

@aeruginosa snažím sa samozrejme. Takže som totálne odpísaná? Nerozumiem prečo.

lalala2020
2. apr 2024

Príde mi to, že sa asi priveľmi snažíš… musíš si vážiť samu seba, mať vlastnú dôstojnosť… nerob to, že sa chceš páčiť iným, buď ty tá, ktorá si svoju spoločnosť starostlivo vyberá… trocha sebadôvery, sebalásky… trocha tam asi bude pocit menejcennosti

taynee
2. apr 2024

Ako tvoj problem vnima tvoj partner? Vnima to on vobec? Ze k tebe sa ludia spravaju inak ako k nemu? Ja by som to nesilila, neries ich.

autor
2. apr 2024

@taynee vníma ale zároveň mi povie, že mi nevie poradiť. A ze kvôli mne sa neprestane on stretávať so známymi len preto, aby som bola ja OK, že keď ja nemám aj ty nebudeš mať.

autor
2. apr 2024

@lalala2020 úprimne už sa menejcenná cítim, žiaľ. Toto všetko má strašne ubíja, čakám prvé dieťa a bola som hodená do vody plávať. Ja som Bohu vďačná za moju mamu, lebo inak neviem...

pralinka86
2. apr 2024

Nie si odpisana. Mozno najdes si nejake zname pri kocikovani, na ihrisku, biac spoznas ľudí z okolia...

taynee
2. apr 2024

@autorka a on ma co na tebe rad? Preco sa do teba zalubil? Cim si si ho ziskala? Vie to pomenovat? Moj nazor je, ze ak si si ziskala jeho, mala by si si vediet ziskat aj inych ludi. Skusil tvoj partner ta viac dostat ku svojim znamym a kamaratom? Urobit ti cestu? Spytal sa svojich znamych, co im na tebe vadi?

aeruginosa
2. apr 2024

Autorka, tazko povedat, pricin moze byt vela. Nie si ten typ cloveka, ze sa vkuse stazujes? Prilisna negativnost je velmi odpudzujuca vlastnost pre ludi… Podla mna tam musi byt nieco z tvojej strany, ked pises, ze sa tak spravaju k tebe viaceri… ale tazko povedat, je to velmi specificka situacia. A mozno chyba nie je v tebe, len si jednoducho musis hladat inde. Coskoro sa ti narodi babatko, tak mozno najdes nejaku mamicku s dietatom v podobnom veku tomu tvojmu a budes mat kamosku, nezufaj.

lalala2020
2. apr 2024

@taynee súhlasím… tak ma napadá, že aká ja by som bola hrdá pred ostatnými ženami😂, ak by som mala takého partnera, ak vo mne autorkine slová vzbudili správnu predstavu o ňom…. Či to nie je závisť susedky😃

svetlonos
2. apr 2024

V prvom rade je blbost ako mraky, ocakavat od muža, ze on vyriesi tvoj problem! Ty nemas kamosov a cakala si, ze ostatni ta prijmu lebo sa snim bavia. No chemia je sviňa a nepusti. Oni mozno citia aj tu tvoju závisť. Lebo keby si sa isla pre dobrych ludi rozdat, tesis sa, ze muz je oblubeny. Takze z teba ide nieco, co ludia ozaj citia a nie je to pozitivne. Ved bud sama strojcom svojho šťastia a neocakavaj to od muza ci tvojej mamy. Raz som sa bavila so zenskou, ktira nemala dobre vyzarovanie. Myslela som, ze prehanam pokial netresla, ze ina potrebuje len kamosov, ktiri ju vedia posunut v pred. Teda = protekčne ju niekde dosadit, pravnici lekari, manageri atd. Ze na čo su jej obycajni ludia, z ktorych nic nemá.
Tym nechcem povedat, ze si taka ty ale nieco mas v sebe, negativne.
Ved hladaj kamosov mimo muza a hotovo. Pokial ta miluje a k tebe dobry, tak co? Mozno najdes teraz nejaku mamicku s babom a bude fajn. Na to su tie baby plavania a hudobne kurzy od 10 nesuacov 😁 V skutocnosti je to pre rodicov, nie bábätka 😂 Nevesaj hlavu a zacni mat radist zo života.

reanda
2. apr 2024

@taynee presne toto som isla napisat..

lonely66
2. apr 2024

no.... nie ste kompatibilní. on totálny extrovert, ty introvert. časom ťa to bude žrať viac a viac, že je taký, lebo okrem toho že si samotár (čo nie je nič zlé), tak budeš "pripútaná" viac k domovu ešte aj dieťaťom.
mala si premýšľať predtým, než ste splodili dieťa, či si vieš takýto život predstaviť a či ho s ním chceš žiť. alebo ešte teraz z kratšej cesty späť.... riešenia sú stále...

reanda
2. apr 2024

@svetlonos vobec v nej nemusi byt nic negativne.. len mozno nie je typ 'pre kazdeho'

reanda
2. apr 2024

inak, autorka, ty mu zavidis mnozstvo vztahov a ako ich vie lahko nadviazat, ale zamyslela si sa aj nad tym, ci by to tebe vobec vyhovovalo, mat to ako on? ono extravert a introvert - tam nebyva rozdiel len v mozstve a lahkosti nadvazovania kontaktov, ale aj v kvalite.. introvertovi vacsinou staci par vztahov, ale hlbsich.. nie kopu povrchnych.. a tym 'povrchnym' teraz nemyslim nic zle, ale niekomu to proste staci, zalozit vztah len na vtipnej konverzacii a smalltalkoch.. ved o co viac moze ist, ak ma len na jedno posedenie tridsat ludi.. ved to by viac ani nestihal s tolkymi ludmi 😀.. vyhovovalo by aj tebe mat take vztahy? ze ci mu mas vobec co zavidiet

yelena159
2. apr 2024

Viem, aké to je, nezapadať do kolektívu. Keď som chodila na strednú, boli dni, keď si spolužiaci až po prvej hodine všimli, že som v škole. Akoby som bola neviditeľná. Pravdupovediac som stále bola ticho, čo priznávam. No nebola som pod neviditeľným plášťom. 🫠
Naozaj neviem, ako ti pomôcť, keďže aj ja sa snažím prísť na to, ako to zmeniť. Proste ja neviem len tak kecať o hocičom. Ak máme spoločné záľuby, tak to je iné. S tými začínam.

taynee
2. apr 2024

Skúsim poradiť takú malú vec. Treba sa usmievať a vždy sa pozdraviť s úsmevom, a môžeš pochváliť kabát, vlasy, topánky, čokoľvek. Vždy sa pýtaj, ako sa človek má, ako sa mu darí, čo má nové, a aktívne ho počúvaj. Ak sa ťa opýta, ako sa máš ty, povedz že super, vynikajúco apd. Ľudia neradi počúvajú, že máme problémy, že nás niečo bolí, nebaví práca apd. Nemusíš vôbec hovoriť veľa, stačí menej, ale k veci. Nesnaž sa byť za každú cenu vtipná, skôr by si si mala pôsobiť veselšie, bezstarostnejšie. A predovšetkým si prestaň namýšľať, že máš negatívnu energiu, či vyžarovanie. Tí ľudia ťa nepoznajú, to je všetko. Tvoj priateľ/partner ťa miluje, to nech je pre teba dôkazom tvojej sebahodnoty.

portret7
2. apr 2024

Niekedy prvy pohlad klame… som typ tvojho muza, vela znamych, rychlo nadviazem kontakt, viem sa bavit, aj pocuvat… ale skuticnych oriatelov mam velmi velmi malo…dokonca som si vsimla, ze ludia sa mi velmi zdoveruju, ale moje problemy ich nezaujimaju, takze im ich uz ani nevesiam na nos… hovori sa, ze najveselsi ludia maju vela priatelov, ale casto su na riesenie skutocnych problemov uplne samy…ked budes mat dieta, urcite si najdes kamosku na ihrisku a pistupne ti bude veselsie, drzim palce

yelena159
2. apr 2024

@taynee Ja sa vždy váham pýtať, ako sa darí, čo je nové, lebo si pomyslím, že čo je mňa do toho? Staraj sa o seba. Potom si myslím, že aj ten človek si to myslí. 😅
Viem, že je to "small talk", no aj tak mi nie je po chuti sa to pýtať, iba ak je to naozaj nejaký kamarát. A "small talk" z duše nenávidím.

miadi
3. apr 2024

Nie je v tebe ziadny problem. Len bola chyba mysliet si ze ked budes mat partneta extroverta stane sa z teba automaticky pani extrovert. Nemozes za to ty ani on ze kazdy ste v tomto iny. Mne by skor vadilo ze preco mà list 30ludi s ktorymi bude zapijat narodenia dietata . Ale to som Ja som rada ze Moj muz nic take nepotreboval ku stastiu.

gribka1
3. apr 2024

Podľa mňa tvoj partner tak vyžaruje svoju energiu, že ty proste popri ňom si neviditeĺná. Všetci chcú byť v jeho blízkosti a ty aj keby neviem čo robíš, ľudia budú chcieť byť v jeho spoločnosti. Ty musíš mať svoj okruh známych, s vlastnymi záujmami. Určite máš niečo, prečo si práve jeho upútala.

sevrin
3. apr 2024

Otázka pre autorku: kto z vás dvoch je krajší?

0silvia0
3. apr 2024

Toto je presne problem mojich rodicov. Moj otec oblubeny, vsetci ho maju radi a moju mamu z toho ide rozhodit a zavidi mu a chce byt na jeho mieste.

katkazuz
3. apr 2024

A ja zase nerozumiem tomu, že si jeho partnerka,
budeš mama jeho dieťaťa a nikto z jeho priateľov- kadejakí známi by mi nevadili, nemá k tebe aspoň toľko úcty, aby s tebou prehodil pár bežných viet a spýtal sa ako sa máš. A to by mňa na mieste tvojho partnera sakra mrzelo a skutočne by som sa zamyslela, či sú to vôbec priatelia.
Veď sa hádam nepoznáte dva mesiace, tak trošku rešpektu by určite nezaškodilo.
A suseda- to nemám slov, a to, že ju partner taktne neodpinkal, by sa mi tiež nepáčilo.

majlo1234
3. apr 2024

Ja nie som uplny introvert, ale ani extra extrovert, zato moj muz, ten ide v spolocnosti bomby, on to uplnw miluje a upada, ked nie je medzi ludmi(pripadne prevola milion minut za mesiac s kamaratmi a znamymi)
Susedy s nim tiez zapijali syna a uz sa vsetci chystaju zapijt druhe. So mnou nie, ved som bola v porodnici, ale normalne sa bavime vsetci spolu.

jumama
3. apr 2024

Prosim autorka, kup si knihu Ticho od Susane Cain - je to kniha o introvertoch, kde sa pochopis. Rozdiel medzi tebou a tvojim muzom je hlavne v tom, ze on je extrovert a ty introvert. On ma kopec povrchnych znamosti, lebo vie byt ako lev salonov - zabavac. A introvert ma vacsinou hlbsie priatelstva, ale iba par. Takze ked budes mat malicku, hladaj v okoli nejaku maminu na spolukocikovanie a skus si kamaratku najst takto, ze budete vela zdielat take maminkovske aj ine veci.

Introvertstvo a extrovertstvo sa podla mna preucit neda, je to povahova crta. Introvert v spolocnosti bude vzdy skor v uzadi pozorovat ako inych zabavat. A velka spolocnost ludi introverta vycerpava, potrebuje sa potom zase utiahnut do samoty. Nie je to chyba, proste je to ina povaha. Treba objat tuto svoju vlastnost, nebranit sa jej, mat sa rada taka aka si. A mala by si si v hlave poopravit to, ze ta ostatni nemaju radi. Z toho zrejme aj prameni tvoja zavist ci ziarlivost na male small talky so susedami. Ty im pripisujes vacsi vyznam ako maju. Tvoj muz vlastne ma vo vela ludoch iba taketo povrchne znamosti, nie priatelov. Zrejme vselico spontane povie. To niekedy zobuda taku vtipnu strunku v ludoch, ze mu chcu kontrovat... A kto sa nerad prida k party zadarmo?

Skus popracovat na tom, aby si ludom prejavila trosku toho, co chces od nich dostat. Otvor sa. Potlac trosilinku svoju plachost, tichost. Usmej sa na susedov vo vytahu, okomentuj pocasie, okomentuj okolie bytovky, ze niekde nieco pekne kvitne, ak ich mas trosku vypozorovanych, nieco im pochval... proste na zaciatku take obycajne veci. Vies aku ma usmev silnu moc? Skus si to na nejakych ludoch v okoli, co maju babatko alebo male dieta. Ak prechadzaju okolo teba, a dietatko mihne pohladom na teba, zadivaj sa na neho a siroko sa usmej, mozno aj zmurkni 🙂 A tam uvidis tu automaticku reakciu, co mi ludia mame - babo aj dieta ti ten siroky usmev opatuju. Ak mas chladnu tvar, tak sa na teba nebudu pozoreat, ak si sa usmiala, velmi to vnimaju. A velke bytosti to maju tiez takto - je to automatika. Usmev ma velku moc.

A popracuj na tom aj kvoli vam dvom, aby vas to nerozdelovalo, aby ste sa naozaj dobre doplnali. Premyslaj nad tym, co by sa ti pacilo a rozpravaj o tom svojmu muzovi. Nie co on ma spravit, nie co od neho ocakavas - ale co potrebujes, co citis... rozpravaj o sebe, svojjich pocitoch, svojich myslienkach.

mimi_lali
3. apr 2024

Aj ja som ten typ človeka ktorého ľudia nemajú radi vraj vyzerám namysleno a neviem čo, áno zo začiatku ma to trápilo ale teraz nie. Kašlem každého nech si mysli každý čo chce, tiež neni pekne odcudzovať ľudí hneď podľa vzhľadu ako to robí každý takže si o tých ľudí tiež urobím mienku a poviem si ze dosť. Ono ja mám radšej okolo seba pár ľudí ale tých pravých nepotrebujem k životu “všetkých” kamarátovi kamarati si tiež o mne mysleli ze som zlá a keď ma spoznali bližšie povedali ze som super baba len ten prvý dojem je zlý. Ja som aj dosť úprimný človek čo na srdci to na jazyku takže ja sa ani nemôžem baviť s každým 🤣 ber to pozitívne budeš mať babo kopu času snim budeš len aj tak nebudeš mať ani čas na kamarátov a známych. A určite si časom niekoho k sebe nájdeš a vynahradí ti 100 kamarátov

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
smutok20
3. apr 2024

Ahoj, tak ja som presne v rovnakej situácii ako Ty. Môj manžel je priateľský a ja moc nie. Manžel je vtipný a ja moc nie. Manžel je komunikatívny a ja moc nie. Popravde mi to nevadí a dokážeme sa ideálne zladiť. U mňa je skôr ten problém že niekdy spoločnosť ani nevyhľadávam ale som rada keď on sa baví. Je to v poriadku a treba to prijať ako fakt a nie sa s tým trápiť. Nie každý má milión kamarátov a známych, nie všetci sme rovnakí. 🙂