icon

Muž ma núti nastúpiť do práce

22. júl 2023

Syn ide od septembra do škôlky, do starej práce sa nemôžem vrátiť. Zrušili firmu. Muz na ocr nenastúpi povedal. Chce aby som išla normálne počas skúšobnej doby na OČR ak bude treba. Hovorím že to ma rovno vyleju . Jeho slova sú ak ani nenastupim tak neviem a nájdem si potom novú pracu.. polovičný uvazok sa mi nedarí najist núdzu o miesta však nemám - no nechcem si spraviť zlu reputáciu. Kde je pravda? U muža u mna ? V strede?

babulkomale
22. júl 2023

@viestta 😂😂😂 samozrejme jej napisali nadbytocnost. Snad si nemyslis ze firmu riadi ten trtko, co ju aj vlastni? Riadi ju v administrativnom zmysle uctovnicka so znalostou zakonov a tak pise aj dokumenty. Uz s klauzulou, ze pre nu nemaju inu napln ani inu prac.dobu.
Ale samozrejme, nasa mudra viessta, ktora cele dni hadze svoje perly nam, nehodnym sviniam na MK, vie presne ako to bolo, a dokonca si dovoli predpokladat, kto uspeje na sude 😂😂😂
Ty sa kedy venujes praci, dietatu, muzovi, domacnosti, zahrade a vyletom?

viestta
22. júl 2023
simca06022011
22. júl 2023

Neviem podla.man problém je, že muž sa odmieta podieľať na prípadných OCR, že áno? Normálne by som mu oznámila ze do prace nastupujem, OCR si delíme, žiadne také ze on nie, je to aj jeho dieťa. Ak nie, vyhodia ta kvôli tomu až, budeš doma a bude to financovať. Netreba ale čakať ze budeš tmatale OCR, radšej dieťa už teraz začni cvičiť, otužovat primerane, na jeseň vitamíny atď. Mame otcov na firme ešte nikdy sa nestalo ze by žena niekoho vkuse bola dieťaťom, on ide k Dr, vezme pcko, ked treba ostane doma deň dva, vybavene, dieťa ide k babke, alebo sa prestrieda so ženou.
Popravde môj v živote sa nestaral o choré dieťa, ale v Ivote nemal sprostr reči ohľadom práce.

simca06022011
22. júl 2023

@babulkomale robím kopec firmám účtovníctvo a nikto sa ocrke nevysmieva.

lienka.7
22. júl 2023

@autorka podľa tvojich odpovedí mi pripadas, ako by si mala robiť prinajmenšom generalnu riaditeľku BMW alebo Mercedesu👌 a sorry, ale ľudia na takých postoch uz nemajú žiadne problémy s OCR a podobne. Tam už sú iné podmienky a aj benefity.
Stále sa iba vyhováras a hľadáš možnosti prečo nie... a vieš čo, jasne, mas pravdu, ostaň pekne sedieť na riti doma a čakaj, najlepšie až do jeho 15 rokov ci dieta bude chore alebo nie. Toto si asi chcela počuť, ze?

samimami777
22. júl 2023

A čo si myslíš že ak nastúpiš o pár mesiacov neskôr že dieťa zrazu zázračne nebude chorľavé ? Dieťa bude choré celoročne tak či tak či nastúpiš skôr alebo neskôr na tom nič nezmení. Stále budeš musieť niekedy začať a stále budeš riešiť čo s očr. Alebo plánuješ sedieť doma dokiaľ nepôjde so školy ? To čo tu menuješ sú naozaj nezmyselné výhovorky. Má pravdu muž. A ak má omnoho lepšie platenú prácu ako ty tak je samozrejmé že ju nebude riskovať keď ty nedokážeš zaistiť príjem aký má on. Všetky matky musia toto riešiť a nefňukajú a väčšinou ostávajú matky doma s chorým dieťaťom. Ak sa ti to nepozdáva tak sa skús dohodnúť so starými rodičmi atď či by boli ochotný prekryť časť očr s tebou aby si často nechýbala. Kto chce riešenie nájde kto nechce hľadá výhovorky

lienka.7
22. júl 2023

@babulkomale neviem co sa tu vyvrsujes na
@viestta ? Ma uplnu pravdu. Aj pre nadbytocnost nie je vyhodiť take jednoduché. A pokiaľ viem, ze sa niečo takéto na mna chystá, tak sa postupne istim a zbieram si "dokazy". Prečo vyhodili práve ju pre nadbytocnost? Nejaké upozornenia, porušenia a pod.? Nie? Ako bolo ďalej s jej miestom naložené? Jaj, vlastne iba OCR mala? Atď. Stačí šikovný pravnik a trosku Filipa v hlave 👌

mircalla
Autor odpoveď zmazal
silvike
22. júl 2023

Urcite si najst pracu a teda ak to bude pre teba fajn praca, tak troska viac ochoty z muzovej strany, aby zostal na ocr v tvojej skusobnej dobe on. Lebo potom sa velmi tazko zamestnas, ked on nie je ochotny ist na ocr a nemate k dispozicii babky, dedkov. Dieta bude urcite sem tam chore, takze bude musiet zostat doma. A kto s nim zostane ? Musi aj muz trosku pomoct v case choroby ak mas ist do prace. Inak sa neda. Alebo teda najst niekoho na vypomoc v case choroby.

f333
22. júl 2023

@petrahl Z akej pohnutky si napisala tvoj prispevok,ktory je od veci temy a nezaujima ma preto ani najmenej?

simca06022011
22. júl 2023

@lienka.7 bude v skúšobnej dobe, môžu ju vyhodiť aj pre zlú farbu svetra, to je zase fakt.

silvike
22. júl 2023

Musis viac prehovorit muzovi do duse, ze jednoducho aj ty chces pracovat. Proste po skusobnej dobe zoberies sem tam aj ty ocr, ale v skusobnej proste nie. Aj ked bude mat on nizsi plat. Treba sa striedat aby ani pre jedneho ani pre druheho to nebolo prilis vela.

viestta
22. júl 2023

@simca06022011 v skusobnej dobe mozu vyhodid aj pre ten sveter, ale @babulkomale spomina vypoved kvoli OCR po roku. Po roku to nie len take jednoduche zamestnanca vyhodit. Tam musia byt dodrzane zakonne dovody a ak ju vyhodili "kvoli OCR" pre nadbytocnost a na jej miesto prijali ineho, tak je to ucelova vypoved a dovolala by sa svojich prav aj na sude a uspesne.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
22. júl 2023

Inak autorka ak sa na to.dobre pripraviť budeš riešiť hygienu atď, tak.mas šancu ustáť do zimy bez choroby škôlkara. Možno. Záleží aj od škôlky. Tak mohli by ste prežiť skúšobnú bez nejakých extra OCR, ale teda tie naše prve choroby veru boli také 2-3tyzdnove pobyty doma...

mircalla
22. júl 2023

@autor Asi sme divni, ale ani prvy rok v skolke sme chori neboli. Moje decka travili od malicka x hodin denne vonku bez ohladu na pocasie a aj preto nechytia kazdy soplik, nech si hovori kazdy, co chce.

bublinka1426
22. júl 2023

@mircalla blbost. poznam kopec deciek co kolektiv a otuzovanie a chore su. asi ste divni naozaj.

mircalla
22. júl 2023

@bublinka1426 Mne pride divne byt polka z roka chori....
Inak dokonca aj v skole je notoricky vkuse chorych par deti, zvysok nie

drahomirrra
22. júl 2023

Baby, to sa nehanbite uz podaktore? Takto do*ebat a ponizit zenu, to dokaze iba druha zena.
@autorka Ja som hned pochopila, o co ti ide, a ze to nie je o tom, zeby si do prace nechcela. Esteze vies, ako to na tomto fore chodi a ako maju baby skvele joby, vzdy zdrave deti (😅😅😂😂😂) my ostatne mame retardov so slabou imunitou, pomahaju im svokry, babky, tetky, nemaju problem slahnut chore decko hocijakej opatrovatelke, len ist do roboty, zarobit tych par upotenych stovak. Hoci na OCR je zakonny narok.
A to hovorim ja, zaryta karieristka, co robila aj popri rd. Ale chore decko by som v vzivote nezverila nikomu, iba mne a muzovi. Chore decko potrebuje rodica. Nie mater, co ho drbne na krk kde komu, alebo ho drbne do skolky, lebo si mysli, ze je v robote nenahraditelna.

mircalla
22. júl 2023

@drahomirrra Ale netaraj. Nemame ani babku, ani svokru, vsetci su mrtvi, ani som v zivote nedala dieta opatrovatelke.Zijeme a pracujeme bez traumy z vyhodenia pocas OCR. Snazim sa o pozitivny pristup a problemy si nevyrabam. Riesim ich, ked skutocne nasranu

lucky_k
22. júl 2023

Tak chod do prace, ....tak ako manzel nechce ist na OCR a tvrdi, ze ta nevyhodia, ty tvrdis opak ale s rozdielom, ze on pracu stabilbu ma ale ty ju zrejme nechces...dokedy chces byt doma? ...naco si studovala, ked nechces vedomosti uplatnit? .... po case tvoje studium, prax a vedomosti nebudu pre zamestnavatelou dostatocne a hlavne ta nebudu chcet zamestnat ked budes mat v zivotopise dlhe okienku bez prace a praxe...prepac, ale pravdu ma muz

lucky_k
22. júl 2023

@drahomirrra zatial dieta stale chore nieje, autorka iba predpoklada, ze to tak bude....co takto predpoklat, ze bude vsetko v poriadku a pracovat,

gabika128
22. júl 2023

@lucky_k čo tak radšej miesto odsudzovania autorku podporiť? Nikde nepíše, že nechce pracovať, len pociťuje strach a tlak zo strany manžela. Už teraz sa cíti možno zle, nájde si prácu a keď bude dieťa stále choré, ako sa veľmi často stáva, znova bude pod tlakom, manžela aj zamestnávateľa. Ešte jej nejaké anonymné ženy na fóre idú nakladať, odsudzovať ju...

misana84
22. júl 2023

@mircalla vám je divne ak sú deti v škôlke choré???😀aj keď je dospelák chorý je vám to divne? Aj keď má niekto rakovinu? Je to ich chyba? Viete každý má inu imunitu a iné reparácie mechanizmy buniek a to že ste chodili s deťmi von je síce pekne ale nie je to v tom. Buďte rada, že to máte tak ako máte a nevyjadrujete sa.či len chcete počuť že to robite dobre a ste super matka?

liv1
22. júl 2023

@mb2021 aha, ale to ze deti byvaju chore a v skolke a doma su tak 50/50 to uz nespominas, ze muz nema v plane byt na ocr. To ze ona zatial nechce ist do prace to vsetkym vadi, ale nikomu nevadi ze muz na ocr nepojde riskovat svoj job. Velmi zaujimave

Autorka chapem ta. Ale nejaku pracu si aspon na polovicny najdi, alebo sa snaz najst nieco kde ti vyjdu v ustrety. Nehladaj teda v obore, aby si si nepokazila reputaciu comu rozumiem, popytaj sa o taku pracu az ked budete zabehnuti v skolke, pripadne ked bude maly vacsi, pripadne ked nastupi do skoly, vtedy to s tymi chorobami vyzera uz ovela lepsie.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
autor
22. júl 2023

@liv1 ďakujem za radu toto ma vôbec nenapadlo že zamestnať sa radšej mimo a keď uvidíme ako sa nám bude dariť tak zmenit zamestnanie. Neverím ze som sa tu Dočítala normálnu radu

lucky_k
22. júl 2023

@gabika128 a čo takto tlak na manžela z financnej stránky? .... on tiež možno cíti tlak a zodpovednosť, ...

fairyy
22. júl 2023

ak spravne chapem najviac je problem co bude ak dieta ochorie iba pocas skusobnej doby... tak v tom pripade skus mamu alebo svokru ci nemozu pomoct v tejto situacii a byt s dietatom ony... ak pracuju tak vedia ist na ocr s vnucatom...
a neskor ak uvidite, ze dieta je casto chore budete si musiet najst rezim nejaky tak ci tak .. drzim vsak palce a poklopat, aby dieta bolo zdrave a choroby vas obchadzali, a ziadne ocr neboli u vas problem 😊

jaskolka
22. júl 2023

Nerozumiem, veď ak bude dieťa choré, tak to budete riesut potom aktuálne. Načo dopredu už si vytvárať dáke scenáre? Veď je kľudne možné, že nebude choré často, alebo dajme tomu prvé mesiace bude ok a začne "lapat" všetko v zime. To sa nedá dopredu povedať, čo bude. Vskutku nechápem, prečo toto riešite takto vopred.
Na okraj, syn od januára nastúpil do jaslí, všetci mi vraveli, že joj, bude často chorý a nakazí aj mladšiu atď. Bol chorý 1x, aj to sa myslím nakazil práve on od mladšej a nie naopak.
Čiže absolútne si dopredu nerob nejake "hororové"scenáre, ako bude často choré a ako teba vyrazia po mesiaci. Co bude, uvidíš a budete to riesut potom.