Muž ma núti nastúpiť do práce
Syn ide od septembra do škôlky, do starej práce sa nemôžem vrátiť. Zrušili firmu. Muz na ocr nenastúpi povedal. Chce aby som išla normálne počas skúšobnej doby na OČR ak bude treba. Hovorím že to ma rovno vyleju . Jeho slova sú ak ani nenastupim tak neviem a nájdem si potom novú pracu.. polovičný uvazok sa mi nedarí najist núdzu o miesta však nemám - no nechcem si spraviť zlu reputáciu. Kde je pravda? U muža u mna ? V strede?
@zuzanockamt tak ja neviem ako môže mat niekto taký prístup k životu a čakat že nejak už len bude a nemať žiaden plan, muz vedel aká som povaha. Keď som menila zamestnanie mesiac po schválení našej hypotéky som sa s ním milión krát poradila či to risknúť co ak ma vyhodia v skúšobnej, mali sme objednanú kuchyňu nábytok výdavky takze vedel že potrebujem mat istotu Resp plan B
ja ti uplne rozumiem, tiez nemam problem najst pracu, ale ak menim pracu a som v skusobke, tak sa snazim tu skusobku nechybat tam ani sekundu, aj ked ja sama napriklad ludi nevyhodim, lebo maju PN alebo OCR...posledny chalan co som ho prijala bol prvy mesiac na PN a v poho neriesila som to... ja som to riesila vzdy tak, ze moja mama chodila na OCR cez moju skusobku...exmanzel nebol nikdy na ocr ...a co sa tyka skolky vyzdvihovania ja som sa dohodla s inou mamickou kazdy den mi hodinu strazila dieta tusim som jej davala 5 eur na hodinu..
A ja zasa nechápem prečo chcete mimo odbor a prečo si myslite, žeby ste stratili reputáciu? Lebo máte choré dieťa? Veď ak ste fakt šikovná a každý vás chce tak vás nepustia. A kebyze áno čo sa bojíte? Veď si nájdete inú prácu a nedajú vám odporúčanie lebo ste nepochybili len ste mali choré dieťa??? A keď muž zarába koľko zarába tak s vyžitím nemate problém. Vása rodina nezávisí od vášho príjmu.
A ďalej k opatrovateľke a babkam. Babka rada postráži ale zdrave dieťa nie napr teplotujuce to nám oznámila že to si netrúfa čo plne akceptujem. Keď som robila zábaly malemu môj muz pomaly odpadaval bol úplne nepoužiteľný a jeho slova boli že chore dieťa patrí k matke, vydeseny bol z toho ešte 3 dni a teraz akoby zabudol. Chcem esze dodať že tých 400€ mužovi chýbať nebude keďže mi ich plne nechával na moje potreby Resp sú ušetrené pre nás.
a keby si si zobrala ocr len ak by prisli stavy s teplotou? to bude tak max 3-4 dni s kuskom stastia dva z toho budu vikend...zvysok sa bude len tahat sopel stav ci ani vtedy babka nechce?
@misana84 môj odbor je velmi uzky, v Bratislave sú len 3 firmy ktoré spolu nechcene musia spolupracovat keďže sa špecializujú na zamestnanecké benefity - auta, palivové karty atd. Ak vypadne jednej firme isty druh auta pre svojho zákazníka je pre firmu výhodnejšie zaplatiť za dane auto konkurencii a následne ho dať k dispo svojmu klientovi preto mám strach prísť o reputáciu. Na Slovensku sa tento model ešte len rozbieha takze moje 5 ročne skúsenosti sú momentálne veľkým benefitom je to však aj časovo náročná práca s možnosťou HO ale teda prevláda tu mužský kolektív preto mam obavy z tých OCRiek.
@fairyy jasne to je svokra už ochotná, ak by mi toto zamestnávateľ toleroval nebol by samozrejme problem z mojej strany
@autorka ešte si sa nevyjadrila keď máš 4 pracovné ponuky,prečo nevyjednavas? Podľa toho čo píšeš,tvoje skúsenosti sú vzacne. Keď si tie ponuky dostala, zamestnavatelia vedia že máš malé dieta, určite sa pýtali čo si robila 3 roky čo ti chýbajú v životopise.. pri takýchto pozíciách je zamestnávateľovi jedno,či si či nie si v práci, hlavne,aby bola robota spravená.. ja mám 4r a 8r deti, v novej práci som 3 mesiace.. už boli choré viac než dosť odvtedy a nikto ma za to nevyhodil,lebo som mala robotu spravenu a ocr som ani nemusela využiť..deti budú choré vždy, či sú v škôlke alebo škole...
@autorka podľa toho ako tu v každom svojom príspevku zdôrazňuješ svoje super mega skills, dlhoročné skúsenosti, VŠ, XY pracovných ponúk s možnosťou HO (inak brutálny overconfidence), ťa určite žiaden zamestnávateľ nevyhodí len preto že ti ochorie dieťa. Takýchto ľudí si zamestnávatelia držia, hlavne ak tomu šikovnému človeku s naj mega schopnosťami stačí plat 1500 - 1600€. Tiež som si myslela tak ako komentujúca vyššie, že sa chystáš zamestnať ako vrcholový manažér niekde v Mercedese… asi je normálne, že muž neohrozí svoju prácu, v ktorej zarobí násobne viac kvoli OČR, mňa by to pravdupovediac ani nenapadlo od neho žiadať. Keď nechceš pracovať, vybav si predĺžený rodičák, možno to bude tvojmu mužovi stačiť ako dôvod aby ťa nenútil nastúpiť do práce.
@vikiki29 no dobre, ale to dieťa nie je aj jeho? Som veľmi prekvapená z toho dvojitého metra, čo tu trištvrtina z vás predvádza. V každej inej téme, keď sa rieši táto istá situácia - žena po RD nastupuje do práce a obáva sa OČR, dostane odpovede, nech ide na OČR pekne krásne aj muž a striedajú sa (minimálne počas skúšobnej doby) a tu, hľa, pán tvorstva len preto, že má vyšší plat nemusí ísť na OČR. Ako sa má potom tá žena rozbehnúť? Ved reálne, ak je v odbore, kde je málo ľudí, môže časom zarábať toľko ako jej muž (len predpokladám), ale tam sa dostane sotva, ak všetko hodí jej manžel na ňu. Toto by u mňa neprešlo ani náhodou, ale tak ja nemám za manžela egoistu.
PS: 1500€-1600€ netto (teda autorkin možný plat) je v hrubom +/- 2300€ v hrubom. O takom plate môže snívať minimálne polka MK aj bez detí, nieto ešte rovno po trojročnej RD.
@vikiki29 dokončila som si VS takze nemám 3 ročnú medzeru, neviem za aky nástupný plat pracuješ ty ale 1500€ v čistom s možnosťou HO je podla mna okey na Slovensku.
@lalala94 ďakujem za zhrnutie, ľudia proste nerozmýšľajú ďalej …
Ono ten môj plat na Slovensku tazko dobehne mužov keďže on pracuje v zahranici kde ma realne 14 platov, príspevok na dopravu a milión iných benefitov.
@vikiki29 Preco by mal muz ohrozit svoju pracu, koli 1-2 OCRkam pocas zeninej skusobnej doby ? Hlavne ked doteraz bola s dietatom len ona ? To ako ona nema narok nastupit do prace lebo MUZ a jeho robota ? Tak radsej tie 3 mesiace zatat zuby, muz zoberie 2x OCRku a bude mat trosku nizsi plat ale k tomu bude predsa aj jej plat ! a hlavne udrzi si robotu. Ako, muz sa nechce vzdat svojho plneho platu, tak zena ma ako co robit s chorym dietatom ? To len zena sa ma starat a nema potom moznost sa zamestnat, lebo muz je neochotny ? Urcite neohrozi svoju robotu 1-2 ocrkami pocas jej skusobnej a pripadne este nejakou inou pocas roka. To takym stylom ako pises, by sa ona vobec nemohla zamestnat. A potom sa tu kyda jedna radost ne zeny ako "drepia" doma s detmi bo sa im "nechce" robit. Ale to, ze im nema kto pomoct ked su deti chore tym padom moze zabudnut na robotu a muz neustupi, to uz nikto nevidi.
Prečo riešiš OČR? Veď ešte ani v tej škôlke nie je. 🙈 výhovorky prečo neísť do práce zrejme si jedna z tych ktoré by len sedeli doma a nehali sa živiť od muža. 🙈
Mňa nemusíš o ničom presviedčať, tiež som si prešla procesom nástupu do práce po RD. Ja ta nenútim do tej práce nastúpiť. Ja to vidím tak, že ty si proste spokojná s tým čo tvoj muž zarobí a snažíš sa presvedčiť samu seba aj všetkých nás, že problém nie je v tom že sa ti nechce pracovať, ale v tom, že nemôžeš lebo dieťa bude choré. Čiže stále platí to čom napisala - kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody.
@silvike no asi preto, že z jeho viacnásobného platu živí rodinu, možno spláca hypo, leasing… Autorka vie (potenciálne) zarobiť cca polovicu. Tak ja neviem, ale logika nepustí… Ak by mala prácu s porovnateľným platovým ohodnotením, tak by sa o tom dalo dohadovať. Či ty by si vymenila mužov 3000-4000€ plat za svoj polovičný len preto, že veď on je takisto rodič? Už to vidím… 🤦♀️
@vikiki29 Muzov plat 3000e minus OCRka (cca 1-2x za skusobnu dobu) + cely zenin plat ! a teda aj velka pravdepodobnost udrzania si prace a vratenia sa do pracovneho zivota je podla mna ovela viac ako tych muzovych 3000e s tym ze zena ma byt stale doma s detmi, lebo nema moznost sa zamestnat lebo nema kto ostat s chorym dietatom.
Pravdu má muž....šak dieťa bude škôlke ,a ty v práci.co myslíš ako to robia ostatný rodičia?

@fairyy ano skúšobná doba ma desí, viem v akom krčí som bola ešte ako bezdetna počas skúšobnej.. vyrážala som do roboty s obrovským predstihom aby som náhodou nemeškala obednú prestávku som nevyužívala a podobne a ked si predstavím že mám ráno zavolať do práce že dieťa je chore nemôžem tak mi zovrie žalúdok.. a musím priznať aj to ze zatiaľ ma položila každá synova choroba a to žijeme jeme zdravo a chorá som bývala raz za 3-4 roky. Ale to je nepodstatné..
životopisy som rozposlala cca 2 týždne dozadu a veľmi rýchlo som dostala ponuky takze som ostala zaskočená ze by sme ten nastup do skolky a nové zamestnanie museli naraz zvladnut keďže všade hľadajú s nástupom ASAP