icon

Muž ma núti nastúpiť do práce

22. júl 2023

Syn ide od septembra do škôlky, do starej práce sa nemôžem vrátiť. Zrušili firmu. Muz na ocr nenastúpi povedal. Chce aby som išla normálne počas skúšobnej doby na OČR ak bude treba. Hovorím že to ma rovno vyleju . Jeho slova sú ak ani nenastupim tak neviem a nájdem si potom novú pracu.. polovičný uvazok sa mi nedarí najist núdzu o miesta však nemám - no nechcem si spraviť zlu reputáciu. Kde je pravda? U muža u mna ? V strede?

Strana
z8
janage
23. júl 2023

@amelie2017 môže, ale razantne odmieta. Hodil to na autorku a nech sa stará. Keď ju vyhodia, tak nech ide do inej práce. Jej ale v jej profesii, vysoká fluktuácia môže výrazne poškodiť

iwesska
23. júl 2023

@gabika128 Ale ved to je v poriadku,my to mame tak isto. Ale na OCR som chodila vyhradne ja,pretoze ten muzov prijem by velmi chybal. A posledne,co ma vtedy zaujimalo bolo,ako si bez mojej pritomnosti poradia v praci. Zaujimave,ze vzdy to bolo nepredstavitelne a ked som zrazu vypadla,firma sa nezrutila a ani ma neprepustili. To sa snazim autorke vysvetlit,ze to zbytocne preziva.

iwesska
23. júl 2023

@janage Tak urcite,ze by mal muz v tych kritickych sutuaciach zaskocit rovnako plnohodnotne. Vsak preto aj vsade uvadzame kontakty na oboch rodicov. Tu je podla mna ten problem,ze chlap je totalne vystresovany z choroby dietata,nevie si poradit,ako bolo spomenute,naopak potrebuje pomoc sam,tak to radsej zvali na hrdinske "chore dieta patri matke" a "nikdy nepojdem na ocr". Mozno by aj chcel,ale sa boji,co si pocne. Toto bolo asi treba riesit v zaciatkoch od prvych chorob,teplot,soplov...

lalenka33
23. júl 2023

@janage ja len o tom kašli píšem v rámci zahraničia. Tam sa proste na teba doktor ani okom nepozrie, keď k nemu prídeš s tým, že kašleš alebo ťa bolí hrdlo. Niečo také ako byť doma s bolesťou hrdla týždeň nehrozí. Ja ako lekárnička viem, čo všetko sa môže skrývať ,,len za kašlom" , ale v zahraničí to nikoho nezaujíma. Na SR každý nadáva na zdravotníctvo, ale takmer každý uteká k doktorovi s každou maličkosťoi a je oštrený zadarmo. V zahraničí si zapaltíš zdravotku niekolko násobne vyšiu a do určitej sumy si zacvakáš aj celé.ošetrenie sama čiže si 10x rozmyslíš či k lekárovi ideš, alebo nie.

aurora33
24. júl 2023

Mne tu príde ako najväčší problém manžel. To ako môže len tak odmietať starat sa o svoje dieťa? Otras.

heni79
24. júl 2023

@janage Ty si nepochopila, čo sa @amelie2017 pýtala. @autorka píše o synovi a zrazu má v pondelok mať pohovor a manžel mal strážiť malú! 😲 Majú teda syna či dcéru? 🤔

janage
24. júl 2023

@heni79 považovala som to za automatickú opravu/prepis telefónu.

autor
24. júl 2023

@heni79 mám syna a áno bol to autocorrect keďže riešime ešte kosačku veľkú a malu 😀🙈..

sasesoe
24. júl 2023

Pokial si mala teraz RP cca 500e a teraz budes mat netto cca 1500, tzn ze sa vam zvysi prijem o cca 1000e/mesiac... + manzel ked zaraba cca dvojnasobok a ste trojclenna rodina, tak myslim, ze z toho by sa dalo si zaplatit nejaku opatrovatelku k dietatu pocas ocr, hoci by to mala byt aj svokra al niekto z rodiny, komu veris.. pozistuj i v tomto smere

misana84
24. júl 2023

@sasesoe tak to by bolo veľmi smutne keby svorka chcela strážiť za peniaze inak odmieta

lacibo
7. aug 2023

@huxy nehnevaj sa, ale tvoj muz ma pravdu, len ti ju tak surovo povedal.nebude ostavat na ocr, lebo je to nevyhodne pre vasu rodinu.bodka.nic viac a nic menej.ty budes mat novu, tak mozes riskovat..ked aj 3 roboty pomenis..no a co..ale neverim, ze ta iba kvoli ocr v robote vyhodia..

huxy
7. aug 2023

@lacibo nemyslíš, že si označil nesprávnu osobu? Lebo mne tento príspevok určite nepatrí.

lacibo
7. aug 2023

@huxy ano mas pravdu..prepac mi..pisala som autorke😏

makodob
11. aug 2023

Prosím ťa nepočúvaj tieto ženy tu, skús si ozaj nájsť prácu na 4 hodiny, ak to je pre teba ok. Uvidíš, že ju nájdeš 😊

Strana
z8