icon

Muž ma opustil. Ako prekonať smútok a začať nový život?

Včera o 22:42

Problém je ze sa očakáva ze to zvladnem s graciou. Kvôli deťom. Kvôli budúcnosti. Kvôli co najlepším výsledkom na rozvode a vysporiadaní BSM..... Už mi nestačí si zanadávať v aute ci poplakať v noci do vankúša.... Najradšej by som muža ovalila lopatou, ju prefackaka a všetkým v okolí povedala aký je môj muž hajzel a co urobil. Všetkým. Jeho rodine, mojej rodine, deťom.... Zatiaľ sa tu tvárime ze nuž čo, stalo sa. Ved to sa deje. Proste ideme od seba. Ved sme dvaja dospelí, nie? Lenže zatiaľco ja tu idem riešiť všetky tie sračky s tým spojené, milostivý ma svet gombícku, užíva si a nič ho netrápi. On by mal byť ten, co ho zozieraju dôsledky, nie ja. Seriem taky život.

anonym_82f7c1
Dnes o 09:09
@minenkaa

@maminkadeticiek ale veď ona ani nevie či ma milenku ,jej to povedala len jedna známa

@minenkaa mýliš si to s inou témou

minenkaa
Dnes o 09:10
@anonym_82f7c1

@minenkaa mýliš si to s inou témou

@anonym_82f7c1 ano máš pravdu ospravedlnujem sa

biba_18
Dnes o 09:11

@anonym_afd1bd ale to je to - každý si to svoje prežíva sám - ak sa trápi autorka, nikto iný sa za ňu nevytrápi - a ani za neho 😏 a to že rodina nevie, tým pádom on má pokoj - no. to je tiež na jej rozhodnutí 🤷‍♀️

minenkaa
Dnes o 09:13
@biba_18

@anonym_afd1bd ale to je to - každý si to svoje prežíva sám - ak sa trápi autorka, nikto iný sa za ňu nevytrápi - a ani za neho 😏 a to že rodina nevie, tým pádom on má pokoj - no. to je tiež na jej rozhodnutí 🤷‍♀️

@biba_18 presne jej rozhodnutie

tato_
Dnes o 09:13
@pribinak

@tato_ tebe šibe? Čo jej to radis za blbosť?
Fľaša vina …..stačí aby dieťa spadli rozbilo si hlavu a na pohotovosti nápisu že matka bola pod vplyvom alkoholu, hneď má socialku na krku a další stres.

Fakt ? Toto napíšeš? Asi máš sám problém s alkoholom

@pribinak Ja neviem co je to tu za puritanske osadenstvo. Zeny citajte s porozumenim. Ked si ja osobne kupim flasu vina, tak ju po otvorení susim v chladnicke niekedy aj 2t. Mne staci 1dcl na to, aby sa mi zrovnali veci v hlave. Nerobte tu zo mna alkoholika.

anonym_5caa4f
Dnes o 09:14

Ako tu uz odznelo...preco sa hanbis priznat pred rodinou a ludmi v okoli, ze sa vasa rodina rozpadla, lebo ma tvoj muz milenku? ved nech vsetci vedia aka je to bezcharakterna svina. byt tebou, vie o tom cely okres. nic by som muzovi neulahcila, starostlivost o deti, choroby, kruzky, varenie veceri, vsetko nech si s milenkou uziju. nie len trtkacku a uzivanie si radosti, ale aj povinnosti!

alickapusinka
Dnes o 09:15

Ja len si myslím že každý na tom si nesie svoj podiel viny.To že si našiel milenku asi pre niečo bolo hoci nikdy neschvaľujem žiadnu inu ženu alebo chlapa do manželstva medzi dvoch.Ale niečo sa pokazilo podľa mňa.Ked si našiel milenku len tak to asi nebolo a zo dňa na deň.Určite vzťah manželstvo nebolo úplne bezproblémove. Ak jednemu s partnerov manželov nič nechyba v manželstve nema potrebu si hľadať ineho/inu. Občas s rozkoše že sa núdi jeden s partnerov tak áno sú aj take prípady.Ja hovorim ak je rozchod, rozvod vždy sú na vine obaja. To je jedno či máš malo vinu alebo viac vždy je to o tých dvoch.Takže nemyslím si že je na vine iba jeden to že si našiel milenku to už asi bol len taky vrchol toho všetkeho. V prvom rade treba porozmyšať kde sa stala chyba.Do tej chvíle bolo všetko tip-top medzi vami alebo už bolo tam niečo čo už dávalo signál že niečo nie je s vaším manželstvom v poriadku. Najprv treba najsť chybu chyba nie je milenka v prvom rade sa chyba stala medzi vami dvomi a nie že si našiel milenku a odsťahoval sa.Toto sú už len následky. To máš ako s chorobou máš priznaky neliečiš a ked sa odhodláš už je neskoro.Tým som chcela napísať to že trebalo hned riešiť v začiatkoch čo sa stalo prečo to vzniklo a sadnuť si a vyrozpravať.Ved ste dvaja dospelý ľudia. Tak ako ste si dvaja dokazali urobiť deti tak aj tento problém trebal riešiť medzi vami dvomi.Milenka/milenec sú len následkom problémov v manželstve.Problém bol úplne niekde inde.Takže treba prestať obviňovať muža aj ked píšem nikdy neschvaľujem milenku/milenca do manželstva ale problém treba hľadať u vás dvoch toto bol len následok. A to pokiaľ ste si nesadli a nevyrozpravali vy dvaja nikto to za vás neurobi.Tak ako sa deti robia vo dvojici tak v manželstve si každý nesie podiel viny vo vzťahu.

pribinak
Dnes o 09:16
@tato_

@pribinak Ja neviem co je to tu za puritanske osadenstvo. Zeny citajte s porozumenim. Ked si ja osobne kupim flasu vina, tak ju po otvorení susim v chladnicke niekedy aj 2t. Mne staci 1dcl na to, aby sa mi zrovnali veci v hlave. Nerobte tu zo mna alkoholika.

@tato_ výhovorky a nič viac.

tato_
Autor odpoveď zmazal
anonym_82f7c1
Dnes o 09:31
@pribinak

@tato_ výhovorky a nič viac.

@pribinak ale ni tak, súhlasím s tebou, že riešiť v tomto psychickom rozpoložením niečo fľašou vína, nie je najlepší nápad, môže to skĺznuť k tomu, že bude víno potrebovať ako barličku, až to vyvrcholí do alkoholizmu. My sme si v piatok otvorili s mužom sedmičku vína, dali sme si každý pohár, všera druhý, dnes ho dopijeme, vôbec sa za alkoholikov nepovažujeme. Minule sme si otvorili fľašu na Silvestra, pred tým možno v lete, nepamätám si. Nie sme abstinenti, občas si dáme pohár vína, alebo piva, prípadne pohár brendy či whisky, za dvadsať rokov ani jeden z nás nemal nikdy vypité, nie že by bol napitý a to ani an žiadnej svadbe, či oslave. Ale nepoužívame alkohol na to, aby sme zabudli na nejaký problém, alebo ho ľahšie zvádli, naopak, vtedy je dobré si zachovať jasnú myseľ

pribinak
Dnes o 09:38
@anonym_82f7c1

@pribinak ale ni tak, súhlasím s tebou, že riešiť v tomto psychickom rozpoložením niečo fľašou vína, nie je najlepší nápad, môže to skĺznuť k tomu, že bude víno potrebovať ako barličku, až to vyvrcholí do alkoholizmu. My sme si v piatok otvorili s mužom sedmičku vína, dali sme si každý pohár, všera druhý, dnes ho dopijeme, vôbec sa za alkoholikov nepovažujeme. Minule sme si otvorili fľašu na Silvestra, pred tým možno v lete, nepamätám si. Nie sme abstinenti, občas si dáme pohár vína, alebo piva, prípadne pohár brendy či whisky, za dvadsať rokov ani jeden z nás nemal nikdy vypité, nie že by bol napitý a to ani an žiadnej svadbe, či oslave. Ale nepoužívame alkohol na to, aby sme zabudli na nejaký problém, alebo ho ľahšie zvádli, naopak, vtedy je dobré si zachovať jasnú myseľ

@anonym_82f7c1 presne, z barličky sa stane závislosť

dadis
Dnes o 10:15
@anonym_82f7c1

@dadis v živote by som nechcela, aby sa muž, ktorý si našiel milenku a opustil ma s deťmi, ku mne vrátil. Denne by som mala na mysli, že to nebolo jeho rozhodnutie a keby aj bolo, mne by sa hnusil, stále by som si predstavovala, že zasúval do inej a o rozvod by som požiadala ja

@anonym_82f7c1 Ani ja nie, ona to tak chcela, jeho rodicia velmi pobozni.. a z mojho bratranca sa stal velky podpapucnik 😅, on si ani neprdne bez toho, aby mu dovolila, moj otec zvykne hovorit, ze ho drzi za gule .. ale je to ich manzelstvo, neverim, ze ti rodicia v tom mali az taky zasadny vplyv..

autor
Dnes o 10:31
@dadis

@anonym_autor Chcela by si ho spat? To sa ti len zda Ja ked som prisla na to, ze ex ma pomer, tak ten pomer ukoncil a zacal byt ako med. Myslis, ze mi to pomohlo? O polrok som ziadala o rozvod, tak sa mi ten muz odcudzil, ziaden respekt a city som uz k nemu citit nemohla a dnes by som sa ho ani palicou nedotkla. Ano, ale bolo tazke sa cez to preniest. Mne pomohol navrat k viere a snazila som sa prijat vsetko s pokojom a pokorou ( nie vzdy sa darilo 😅). Ale co sa mi vtedy zdala ako tragedia, je teraz pre mna pozehnanie. Moj zivot po rozvode je o 3 levely lepsi. Mam konecne zivot, po akom som tuzila. A on? Stale sa s rozvodom nevyrovnal (6 rokov, co som od neho odisl), nevie mi prist na meno, normalne 2 vety so mnou prehodit. Tak pozor na seba, aby si mu najskor odpustila, nech nemusis tu zlost nosit v sebe tolke roky. Teraz sa ti to zda neuveritelne, ale ono to pride, drzim palce. Taky muz nestoji o to, aby si mu dala sancu. Deti pekne nalifruj do striedavky a nech sa pan potrapi..

@luccys Nasilu nie samozrejme. Skor ma sklamal postoj rodiny. Jeho rodiny, jeho rodicov. Podla mna v normalnej rodine nie je az taka vynimka, ze rodicia dohovoria synovi, ze co blazni, ze tam ma deti.
@tato_ Veru som si mala vcera naliat poharik. Vlastne som ani nestihla akosi, to zrazu ma zavalil ten pocit a uz to islo.
@betulinka1 Asi to budem musiet urobit.
@anonym_96821f Este som sa nedostala do tejto fazy, asi budem musiet zacat. Ako to znasali deti, ked si takto roztrubila, ze ma frajerku?
@jaskolka Presne takto
@dadis Ja si uppne uvedomujem, ze za to nestoji. je to asi aj to ponizenie, ktore s tym prislo, ten klasicky ocit, ze ako matka, zena tu zastresujem vacsinu a panko si mysli, ze on je ten chudacik, ktory to musi riesit frajerkou.

minenkaa
Dnes o 10:36
@anonym_autor

@luccys Nasilu nie samozrejme. Skor ma sklamal postoj rodiny. Jeho rodiny, jeho rodicov. Podla mna v normalnej rodine nie je az taka vynimka, ze rodicia dohovoria synovi, ze co blazni, ze tam ma deti.
@tato_ Veru som si mala vcera naliat poharik. Vlastne som ani nestihla akosi, to zrazu ma zavalil ten pocit a uz to islo.
@betulinka1 Asi to budem musiet urobit.
@anonym_96821f Este som sa nedostala do tejto fazy, asi budem musiet zacat. Ako to znasali deti, ked si takto roztrubila, ze ma frajerku?
@jaskolka Presne takto
@dadis Ja si uppne uvedomujem, ze za to nestoji. je to asi aj to ponizenie, ktore s tym prislo, ten klasicky ocit, ze ako matka, zena tu zastresujem vacsinu a panko si mysli, ze on je ten chudacik, ktory to musi riesit frajerkou.

@anonym_autor v živote by som sa nestarala do života svojho dieťaťa a ani ty by si to nemala čakať od jeho rodičov

autor
Dnes o 10:38
@anonym_b8727f

PRECO? Preco ta opustil? Napisat prispevok vie kazdy. Taky ako mu vyhovuje, lutujte ma. PRECO ta presne opustil? Ina zena? A ako ste vy spolu fungovali? Vies neverim.ze si bez chyby a za vsetko moze iba on. To nie je utok voci tebe, ale niekedy sme slepi a vlastne chyby odmietame priznat.

@anonym_b8727f Na co mi pises tieto blbosti? Jasne ze vsetci mame chyby. Ja, aj on. Ja som si frajera nenasla, aby som vyriesila jeho chyby. Ci co presne ides obhajovat?

autor
Dnes o 10:49
@alickapusinka

Ja len si myslím že každý na tom si nesie svoj podiel viny.To že si našiel milenku asi pre niečo bolo hoci nikdy neschvaľujem žiadnu inu ženu alebo chlapa do manželstva medzi dvoch.Ale niečo sa pokazilo podľa mňa.Ked si našiel milenku len tak to asi nebolo a zo dňa na deň.Určite vzťah manželstvo nebolo úplne bezproblémove. Ak jednemu s partnerov manželov nič nechyba v manželstve nema potrebu si hľadať ineho/inu. Občas s rozkoše že sa núdi jeden s partnerov tak áno sú aj take prípady.Ja hovorim ak je rozchod, rozvod vždy sú na vine obaja. To je jedno či máš malo vinu alebo viac vždy je to o tých dvoch.Takže nemyslím si že je na vine iba jeden to že si našiel milenku to už asi bol len taky vrchol toho všetkeho. V prvom rade treba porozmyšať kde sa stala chyba.Do tej chvíle bolo všetko tip-top medzi vami alebo už bolo tam niečo čo už dávalo signál že niečo nie je s vaším manželstvom v poriadku. Najprv treba najsť chybu chyba nie je milenka v prvom rade sa chyba stala medzi vami dvomi a nie že si našiel milenku a odsťahoval sa.Toto sú už len následky. To máš ako s chorobou máš priznaky neliečiš a ked sa odhodláš už je neskoro.Tým som chcela napísať to že trebalo hned riešiť v začiatkoch čo sa stalo prečo to vzniklo a sadnuť si a vyrozpravať.Ved ste dvaja dospelý ľudia. Tak ako ste si dvaja dokazali urobiť deti tak aj tento problém trebal riešiť medzi vami dvomi.Milenka/milenec sú len následkom problémov v manželstve.Problém bol úplne niekde inde.Takže treba prestať obviňovať muža aj ked píšem nikdy neschvaľujem milenku/milenca do manželstva ale problém treba hľadať u vás dvoch toto bol len následok. A to pokiaľ ste si nesadli a nevyrozpravali vy dvaja nikto to za vás neurobi.Tak ako sa deti robia vo dvojici tak v manželstve si každý nesie podiel viny vo vzťahu.

@anonym_82f7c1 No to urcte ze sa z toho vyvini. A ja ako matka by som sa nakoniec tiez asi postavila na stranu svojho dietata, keby mi povedalo, ako v tom manzelstve trpelo.
@anonym_b8727f Prepac, ale toto mas nejaku svoju verziu nejakeho pribehu.
@alickapusinka V kazdom manzelstve su problemy, co to meni na situacii, ze si nasiel inu ako riesenie? Ci ja sa ho mam chodit denne pytat, milacik ako sa mas, vsetko ok? Netreba nieco zmenit? Ved ma usta.

anonym_b8727f
Dnes o 11:00
@anonym_autor

@anonym_b8727f Na co mi pises tieto blbosti? Jasne ze vsetci mame chyby. Ja, aj on. Ja som si frajera nenasla, aby som vyriesila jeho chyby. Ci co presne ides obhajovat?

@anonym_autor ja lwn chcem povedat ze vztahy ste si pokaslali. Spolocne. Pises ze mas chyby. Ani nechcem vediet ake.

anonym_b8727f
Dnes o 11:01
@anonym_autor

@anonym_82f7c1 No to urcte ze sa z toho vyvini. A ja ako matka by som sa nakoniec tiez asi postavila na stranu svojho dietata, keby mi povedalo, ako v tom manzelstve trpelo.
@alickapusinka V kazdom manzelstve su problemy, co to meni na situacii, ze si nasiel inu ako riesenie? Ci ja sa ho mam chodit denne pytat, milacik ako sa mas, vsetko ok? Netreba nieco zmenit? Ved ma usta.

@anonym_autor ved ma usta. Z teba ide pycha. Usta mas aj ty. Ako ti na nom zalezi ?

dadis
Dnes o 11:05
@anonym_b8727f

@anonym_autor ved ma usta. Z teba ide pycha. Usta mas aj ty. Ako ti na nom zalezi ?

@anonym_b8727f Aka pycha? Bol si v takej situacii? Chyby ma kazdy. Aj jej muz, aj ja, ona a vidime tu aj tie tvoje...

anonym_afbaf3
Dnes o 11:06
@anonym_44b53b

@anonym_afbaf3 minenkaa takto reaguje v kazdej takejto diskusii, lebo sama bola milenka

Ahaaa tak už viem prečo sa boji karmy 🤣🤣🤣

terezia74
Dnes o 11:09
@minenkaa

@terezia74 ale to vôbec nemusí byt ,že sa mu niečo zle vrátilo,jednoducho ochorel a ty by si nebola nešťastne keby ti muz ochorel a nepredstavovala si si zivot lepšie ,keby sa ti niečo stalo?
Prečo je to tak bráne ,že našiel si milenku ,tak urobil niečo zle a treba aby sa mu to vrátilo

@minenkaa chlap ktorý si nájde milenku je u mňa chudák. Nemá gule ukončiť manželstvo v ktorom nieje šťastný, usporiada si život a nech si žije ďalej svoj život. Ušetril by kopec bolesti deťom a aj žene. Ak si ty milenkou bola, klobúk dole, ja by som na to nemala povahu, rozťahovať nohy zenatemu mužovi.

dadis
Dnes o 11:11
@anonym_82f7c1

@dadis v živote by som nechcela, aby sa muž, ktorý si našiel milenku a opustil ma s deťmi, ku mne vrátil. Denne by som mala na mysli, že to nebolo jeho rozhodnutie a keby aj bolo, mne by sa hnusil, stále by som si predstavovala, že zasúval do inej a o rozvod by som požiadala ja

@anonym_82f7c1 Myslela som si to aj ja. Ale ked to pride, je to ako blesk z jasneho neba, myslienky sa v tebe buria, nerozmyslas racionalne. Je to velky stres toto prezit a verim, ze uz nebudem musiet. Za seba mozem povedat, ze tym, ze som mojmu ex dala sancu - odpustila som mu, este sme zazili obdobie kde sme si prejavoval lasku, nachvilku to bolo fajn, chodili sme do poradne, on sa snazil.. nevnimam ten polrok vobec ako strateny cas. K mojmu rozhodnutiu sa rozviest som dospela velmi pomaly, v case, ked som podavala o rozvod- som neictila hnev za tu neveru, mal odpustene, odchadzala som z toho vztahu akoby "vyliecena". Takze dala by som sancu aj druhykrat. Rozviest/rozist sa mozes vzdy.. aj o polroka..

anonym_b8727f
Dnes o 11:12
@dadis

@anonym_b8727f Aka pycha? Bol si v takej situacii? Chyby ma kazdy. Aj jej muz, aj ja, ona a vidime tu aj tie tvoje...

@dadis trosku sa zobud. Vam chyba toho vela a nepriznate si to. Ego ci pych ci co vam brani veci riesit. Radsej len obvinovat toho druheho ty za to moses! A otazka je co si preto urobila aby tento stav nenastal? no nic (myslene autorku?

minenkaa
Dnes o 11:12
@terezia74

@minenkaa chlap ktorý si nájde milenku je u mňa chudák. Nemá gule ukončiť manželstvo v ktorom nieje šťastný, usporiada si život a nech si žije ďalej svoj život. Ušetril by kopec bolesti deťom a aj žene. Ak si ty milenkou bola, klobúk dole, ja by som na to nemala povahu, rozťahovať nohy zenatemu mužovi.

@terezia74 pytam sa ,že prečo mu hneď prať niečo zle

anonym_debada
Dnes o 11:17

Ako 2x rozvedena ti dam nevyziadanu radu,myslena v dobrom.
Vsetci nech o milenke vedia,ty budes za blbu a zlu,pravda nech sa pekne ukaze.
Deti do striedavky,preco mas vsetko znasat len a len ty,ked bol na chuja manzel nech je aspon otec.Ty sa budes nahanat a on ruka hore,gulove jedine.
Poriesite bsm,to sa bud dohodnete alebo sud.Vyser sa na neho,neziv v sebe hnev bez do lesa vykric sa,kup si boxovacie vrece len to zo seba dostan von,o pol roka mi podakujes.
Drz sa nedaj sa!

jozeffezoj
Dnes o 11:19

Paradoxne to ze odišiel, pre teba je to najlepšie.
Ostal by doma a len by ste sa dalsie roky trápili.
Možno nie tak on, ale ty.
Príjmy to ako fakt a to, ze všetko co teraz robíš robíš pre deti. Aj svoju stabilizáciu, aj vysporiadanie, aj všetko ostatné. Jemu sa to vráti. Keď sa raz v 60tke otočí a zsiti ze deti nevychoval, ze je sám, alebo si ona nasla iného, bude neskoro. Ale ty uz budeš inde. A mizno stastnejsia

anonym_82f7c1
Dnes o 11:52
@dadis

@anonym_82f7c1 Myslela som si to aj ja. Ale ked to pride, je to ako blesk z jasneho neba, myslienky sa v tebe buria, nerozmyslas racionalne. Je to velky stres toto prezit a verim, ze uz nebudem musiet. Za seba mozem povedat, ze tym, ze som mojmu ex dala sancu - odpustila som mu, este sme zazili obdobie kde sme si prejavoval lasku, nachvilku to bolo fajn, chodili sme do poradne, on sa snazil.. nevnimam ten polrok vobec ako strateny cas. K mojmu rozhodnutiu sa rozviest som dospela velmi pomaly, v case, ked som podavala o rozvod- som neictila hnev za tu neveru, mal odpustene, odchadzala som z toho vztahu akoby "vyliecena". Takze dala by som sancu aj druhykrat. Rozviest/rozist sa mozes vzdy.. aj o polroka..

@dadis každá sme iná, mne sa taký muž hnusí, dogrcala by som sam keby ma objal. Podstatné je, že si to v sebe uzavrela a teraz si spokojná

alickapusinka
Dnes o 11:54
@anonym_autor

@anonym_autor nemyslela som to tak že máš za nim chodiť.Tým som ti chcela napísať že si našiel milenku tak zrejme mu v manželstve niečo chybalo.To musiš vedieť TY. A nie nemáš za nim chodiť hnev neskôr prejde hlavne porieš prakticke veci.

anonym_82f7c1
Dnes o 11:58
@jozeffezoj

Paradoxne to ze odišiel, pre teba je to najlepšie.
Ostal by doma a len by ste sa dalsie roky trápili.
Možno nie tak on, ale ty.
Príjmy to ako fakt a to, ze všetko co teraz robíš robíš pre deti. Aj svoju stabilizáciu, aj vysporiadanie, aj všetko ostatné. Jemu sa to vráti. Keď sa raz v 60tke otočí a zsiti ze deti nevychoval, ze je sám, alebo si ona nasla iného, bude neskoro. Ale ty uz budeš inde. A mizno stastnejsia

@jozeffezoj nezabúdaj, že on môže mať s deťmi stále pekný vzťah, zaujímať sa o ne, brávať ich na výlety, dovolenky, všemožne ich podporovať. Ja neobhajujem jeho neveru, to v žiadnom prípade, ale predsa sám vieš, že nie sú všetci otcovia sa na deti po rozvode vykašlú

anonym_82f7c1
Dnes o 12:00
@alickapusinka

@anonym_autor nemyslela som to tak že máš za nim chodiť.Tým som ti chcela napísať že si našiel milenku tak zrejme mu v manželstve niečo chybalo.To musiš vedieť TY. A nie nemáš za nim chodiť hnev neskôr prejde hlavne porieš prakticke veci.

@alickapusinka ty si ešte v živote nepočula o mužoch, ktorým nechýbalo vôbec nič, iba ich lákala nevera, zrazu mali pocit, že to je ešte vec, ktorú nevyskúšali, postúpili na kariérnom rebríčku, majú dom, drahé auto, dovolenky, na takých sa mladé ženy lepia.