Muž ma opustil. Ako prekonať smútok a začať nový život?
Problém je ze sa očakáva ze to zvladnem s graciou. Kvôli deťom. Kvôli budúcnosti. Kvôli co najlepším výsledkom na rozvode a vysporiadaní BSM..... Už mi nestačí si zanadávať v aute ci poplakať v noci do vankúša.... Najradšej by som muža ovalila lopatou, ju prefackaka a všetkým v okolí povedala aký je môj muž hajzel a co urobil. Všetkým. Jeho rodine, mojej rodine, deťom.... Zatiaľ sa tu tvárime ze nuž čo, stalo sa. Ved to sa deje. Proste ideme od seba. Ved sme dvaja dospelí, nie? Lenže zatiaľco ja tu idem riešiť všetky tie sračky s tým spojené, milostivý ma svet gombícku, užíva si a nič ho netrápi. On by mal byť ten, co ho zozieraju dôsledky, nie ja. Seriem taky život.
@alickapusinka ked si 22 rokov vydata, uz mas asi po 40, ale postoje hodne 18 rocnej. neviem, v akej cudnej bubline zijes, ale staci si otvorit oci alebo vypocut podcasty parovych terapeutov a nebudes tu pisat take koniny. a mimochodom, po 22 rokoch manzelstva este nehovor hop, este si nepreskocila. nedavno tu bola diskusia, kde prispeli viacere zeny o rozpadoch manzelstva po 25-30 rokoch, pretoze si chlapi nasli milenky. kriza stredneho veku je mocna carodejka! mame rodinnych priatelov, obaja su pred 50, mali idealne manzelstvo v kazdom smere. on by sa pre zenu, deti a rodinu vzdy rozkrajal. bol to charakter, nazorovo, hodnotovo, skutkami. chlap na spravnom mieste. deti maju aktualne uz na VS, dostatok penazi, krasny vztah aj po tolkych rokoch by ju chlap na rukach nosil. a zrazu buuum, nasiel si milenku! ja som tomu ani neverila, ked mi to hovorila. vzdy som ho mala za prototyp uzasneho chlapa, otca, manzela. nemali ziadne problemy. ona cez slzy skonstatovala, ze tym, ze deti su na internatoch, tak oni mohli doma sexovat kedykolvek a kdekolvek. a predsa si nasiel milenku. chvilu s tym bojovala, potom to vzdala, lebo bojovat s o 18 rokov mladsou zenou nema zmysel. stalo sa to minuly rok v lete, rozvedeni este nie su. on z ucty k nej ziadost o rozvod nechce podat a ju to tak zlomilo, ze nema sil vidiet este aj na papieri, ze je rozvedena. zije sama v dome, ktory spolu roky vybudovali, on s milenkou vo veku takmer ich dcery v podnajme. ja som tym, co on urobil, stratila akukolvek vieru o vernosti a charaktere chlapov, pretoze on bol fakt ten, na ktoreho by som to nikdy nepovedala. ver, ze vo vacsine pripadov, kedy si chlapi najdu milenky nie je mozne pomenovat dovod, preco si tie milenky nasli. staci prilezitost. nova, neokukana, mlada, krasna, usmievava. neviem, ci existuje na svete taky svatec, okolo ktoreho keby sa tocila zena vo veku jeho dcery a intenzivne by mu nadbiehala, odolal by. aj parovi terapeuti hovoria, ze nevera je u chlapov len otazkou moznosti. doma moze mat chlap tip-top manzelku, harmonicke manzelstvo a staci, ze v nespravnom case bude na nespravnom mieste, kde stretne "ju" a vsetko pojde doprdele. lebo ako ta moja kamoska povedala, bojovat s o 18r. mladsou, neokukanou- to nema zmysel. tebe radim, aby si nedavala take radikalne rady a vyjadrenia, lebo uz takych bolo, co sa dusovali, ze im sa to nemoze stat, lebo ich chlap by to nikdy neurobil. a urobil!
@matkahelka Aj my sme mali 18rocne manzelstvo, ktore bolo "velmi zle" a trebalo to poriesit neverou 🤣🤣
@anonym_autor ja lwn chcem povedat ze vztahy ste si pokaslali. Spolocne. Pises ze mas chyby. Ani nechcem vediet ake.
@anonym_b8727f aj keby neviem co pokaslala vo vztahu ona, on nema chrbtovu kost, chodit s nimi po dovolenkach, doma sa pretvarovat.. ano je to hajzel. Tu nie je vobec miesto pre vety ako "spolocne ste si pokaslali!". Ak to pokaslali mal si otvorit usta, alebo mal pred rokom ci kedy povedat, ze ide inam..
@matkahelka Aj my sme mali 18rocne manzelstvo, ktore bolo "velmi zle" a trebalo to poriesit neverou 🤣🤣
@dadis ja som vydata tiez 18 rokov, "chvalim sa", akeho mam dobreho muza a ake krasne manzelstvo mame, ale v podvedomi som pripravena na vsetko. v praci prichadzam do styku so vzdelanymi "oblekovymi" panmi a ti 45 + uplne bez zabran, bez popudu flirtuju, pozyvaju na kavu, rukami sa opru o stol a schvalne pozeraju hlboko do oci, pritom obrucky na prstoch maju take siroke, ze ich vidiet snad az z vesmiru. uz som stratila akukolvek iluziu o vernosti chlapov a u chlapov po 40 zvlast. ani omylom by som pripadnu neveru svojho muza nebrala osobne a nepovazovala za svoje zlyhanie, ci svoju chybu.
@anonym_autor trochu si treba nechat veci ulezat a urobit plan. Urcite ries papierovacky, cim skor, od vyzivneho az po majetok ak treba. Rovnako starostlivost.. on si uziva? nuz tak nezabudni, ze je otec, tak nech sa nadalej stara.. nie ze t y teraz budes starat sa o deti a vsetko a on si bude *** valat s inou. Pekne si starostlivost podel...
Co sa tyka pocitov, ja by som sa nehrala na nic, bud proste autenticka, nezatajuj. Detom netreba hovorit ze otecko je na pracovnej ceste (som si vymyslela), ale okoliu, rodicom, znamym? ano je to k***k, nasiel si inu a rodinu sa vykaslal, hral divadlo a pritom uz behal za inou. Toto nie je ziadny cestny odchod, muza co chce ist inde, lebo ho osvietilo, ze proste takto mu veci nevyhovuju. Ty sa nemas za co hanbit a ked sa ti ulavi, tak s pravdou von, nemusis chodit usmata a spokojna, zrutil sa ti svet predsa. A poskladas to urcite znovu 🙂
A inak chapem, ze ta vytocilo to s jeho rodinou, ze nikto sa na tvoju stranu nepostavil. To je dnesna pokryvena spolocnost, nebudeme predsa deti vychovavat.. ani dospele. Moj otec dostal od matky taku vychovnu a to uz mal dost rokov, ked oznamil doma ze sa rozvadza, ze az... nepomohlo to samozrejme, ale pocit ostal, spravodlivosti aj v mame a hanba v nom. Dnes sa matky boja postavit, a povedat synom, ze zene maju pomoct, ze nie je hanba vysypat smeti.. a toto s rozpadom manzelstva su vazne veci. V konecnom dosledku,som si ista, ze by si ani nestala o prehovaranie, aby ostal.. len o uznanie, ze on je proste "dement", vinny za rozbitie rodiny, a dokaze zene mesiace klamat do oci. A proste nech sa trochu hanbi. Takyto vztah nestoji za to zachranovat.
@matkahelka to je ako z červenej knižnice - prototyp chlapa, charakter, z úcty k žene… prdlajs, sorry, ty im do kuchyne nevidíš…
@anonym_autor ved ma usta. Z teba ide pycha. Usta mas aj ty. Ako ti na nom zalezi ?
@anonym_b8727f Ty si muz alebo milenka?
@dadis ja som vydata tiez 18 rokov, "chvalim sa", akeho mam dobreho muza a ake krasne manzelstvo mame, ale v podvedomi som pripravena na vsetko. v praci prichadzam do styku so vzdelanymi "oblekovymi" panmi a ti 45 + uplne bez zabran, bez popudu flirtuju, pozyvaju na kavu, rukami sa opru o stol a schvalne pozeraju hlboko do oci, pritom obrucky na prstoch maju take siroke, ze ich vidiet snad az z vesmiru. uz som stratila akukolvek iluziu o vernosti chlapov a u chlapov po 40 zvlast. ani omylom by som pripadnu neveru svojho muza nebrala osobne a nepovazovala za svoje zlyhanie, ci svoju chybu.
@matkahelka presne toto si pamatam, v uctovnej kancelarii (radsej to aj anonymne napisem).. kazdy jeden zenaty, spokojny vraj, kolkokrat aj so zenami prisli v doprovode.. najma ti starsi, ktori aj klientmi boli viac rokov.. fakt 40+. Mne osobne okrem poznamok sa nic neuslo (mala som tam v tedy 18-max. 24) ale starsie kolegyne.. no mohla by som rozpravat... hoteliky, kavicky, obedy, prechadzky v lese !!!.. z dlhorocnych kamaratstiev...
Zaujimave ze prave ti mladi, jeden mal cc a 25-26 ITCkar, tak toho zena sameho (tiez mlada) nepustala, ta doletela ako raketa, viditelne nemala iluzie o muzoch :D
Jedna slecna si dokonca zobrala jedneho sefa velkej firmy, bol okolo toho velky cirkus, rozvod atd.. Nuz nevydrzalo im to dlho, ale viditelne stalo za to..
@matkahelka to je ako z červenej knižnice - prototyp chlapa, charakter, z úcty k žene… prdlajs, sorry, ty im do kuchyne nevidíš…
@biba_18 nie, ale pozname sa 20 rokov a mame taky vztah, ako v mnohych rodinach nemaju ani surodenci, ci matka s dcerou. hovorili sme si vsetko. ked by mali doma nejake problemy, povedala by mi o tom, rovnako ako mi hovorila o vsetkom, co sa u nich doma udialo, rovnako ako mi hovorila, aky skvely sex maju, odkedy su decka na intrakoch. ked sa ho moj muz pytal, ci mu drbe, ze ma fakt super zenu, super rodinu, preco to rozbil, tak kukal do zeme ako tlk a povedal, ze nevie, ze to prislo a prevalcovalo ho to. ked sa to prevalilo, ukoncil to s nou, mysleli si, ze to zvladnu. len on uz bol taky namotany, ze to nedal a vratil sa k nej. pislal jej x sprav, ako sa jej ospravedlnuje, ze to urobil, ako to lutuje, ako sa za seba hanbi a nech mu raz odpusti, ze je to silnejsie ako on- ja som tie spravy citala. je prizemne a naivne mysliet si, ze 50 rocny chlap potrebuje na pomer s krasnou 30 rocnou pekelnu manzelku a pekelne manzelstvo.
@alickapusinka ty si ešte v živote nepočula o mužoch, ktorým nechýbalo vôbec nič, iba ich lákala nevera, zrazu mali pocit, že to je ešte vec, ktorú nevyskúšali, postúpili na kariérnom rebríčku, majú dom, drahé auto, dovolenky, na takých sa mladé ženy lepia.
@anonym_b8727f Strasne vela si domyslas, predpokladam, ze vsetko co si tu domyslas, si musel/a riesit prave ty.
A ked tomu stale nerozumies, napisem ti to jednoducho. Mozes riesit vtedy, ked ti niekto povie, ze ho nieco trapi. Sme dvaja dospeli ludia, normalne sme komunikovali a nebolo zrejme, ze ho nieco trapi. Ja nie som jeho mama, som zena. Je kopec veci, za ktore partner/ka nemoze. A tym padom ich nevie ani vyriesit, moze akurat podporit. Ci necital/a si ten komentar, ktory tu niekto napisal o muzovi, ktory stale citil nejake prazdno, a nevedel ani preco? Ani ked urobil to co chcel, sa stale necitil naplneny a stastny?
@anonym_debada Ano mala by som pravidelne davat hnev zo seba von. Uz som myslela, ze uz je mi lepsie, ale nie je, treba to asi aj na silu ventilovat.
@anonym_82f7c1 Tu mam velke podozrenie ze toto je ta pravda. On si potreboval este cosi dokazat a ona si mysli, ze je neviem aky bohac, lebo figuruje na ORSR v 2 firmach, akurat nevie, ze to je len rodinna "formalita". A ma na seba napisane 3 nehnutelnosti, akurat ze v kazdej niekto byva, v jednej jeho mama a v druhej jeho otec. V tretej my.
@anonym_b8727f aj keby neviem co pokaslala vo vztahu ona, on nema chrbtovu kost, chodit s nimi po dovolenkach, doma sa pretvarovat.. ano je to hajzel. Tu nie je vobec miesto pre vety ako "spolocne ste si pokaslali!". Ak to pokaslali mal si otvorit usta, alebo mal pred rokom ci kedy povedat, ze ide inam..
@simca06022011 mal mal mal co este mal? Mali to riesit SPOLOCNE!
@simca06022011 mal mal mal co este mal? Mali to riesit SPOLOCNE!
@anonym_b8727f co mali riesit spolocne? ze sa kur**l? vsak ona o tom ani nevedela ! :DD A myslim, ze teraz ti aj autorka presne napisala velmi dobru odpoved, na tieto blaboly.
čo tu teoreticky bráni ho prefackat? ked ťa podvádzal, facka je na mieste
Ja si myslím že nie každá žena chce do sveta roztrubovat to, že si vzala "haj...a" alebo to že asi ona nebola dosť dobrá, kedze si našiel pánko milenku a ešte kvôli nej aj opustil ženu s deťmi. Pre mnohé ženy je to psychické poníženie...a možno maju aj pocit viny že nie su dosť dobré...aj keď sa za tým všetkým skrýva len charakter o ničom.
Takže ja sa nečudujem že to nevešia každému na nos.
Autorka podla príspevku ešte asi dúfa, že sa uvedomí a vráti sa k nej.
@anonym_5caa4f Aj mi sarkasticky povedal, ze to som ale sebec, ze? Cakal ze mu poviem, ze nie, ze ja ho snad chapem, alebo co? 😂
@alickapusinka Myslim, ze ste velmi sudrzni, a to je super, ved aj dobre manzelstva su. Musim vsak povedat, ze znamu manzel podviedol po 30 rokoch manzelstva, brali sa velmi mladi v 20-ke. On mal krizu stredneho veku a mal pocit, ze pred tou 20-kou vela toho nestihol.
@cucoryedka Ano asi to spravim. Zo skusenosti vsak viem, ze take utajenie sa neda urobit. Teda u nas, v nasej rodine. To mam uz odskusane.
@anonym_5caa4f Potvrdzujem, manzel ma ako premazany mozog teraz, ani deti nehraju vobec ziadnu rolu v tejto faze.
@anonym_82f7c1 Bohuzial, pri snahe splnit tieto podmienky by nam porodnost na Slovensku rapidne klesla, pretoze malokto je schopny toto naplnit do 30-ky, cize este ako tak produktivneho veku.
@anonym_acd4b4 Ano, mozem roztrubovat kolko chcem, je to ponizujuce aj pre mna. Otazka je, kto bude mat nakoniec "navrch"? Ja ktora zacnem roztrubovat prva a ovplyvnim mienku? alebo on, co bude mat posledne slovo a lepsie si ludia zapamätaju to posledne?
Asi mate pravdu, asi som dufala.
@anonym_b8727f co mali riesit spolocne? ze sa kur**l? vsak ona o tom ani nevedela ! :DD A myslim, ze teraz ti aj autorka presne napisala velmi dobru odpoved, na tieto blaboly.
@simca06022011 zacal iba tak ze doma stastna rodinka?
@anonym_autor ja lwn chcem povedat ze vztahy ste si pokaslali. Spolocne. Pises ze mas chyby. Ani nechcem vediet ake.
@anonym_b8727f ty si dobre mimo, chlap si najde frajerku a este ides obvinovat zenu, ktoru opustil. Len tak, z roztopase, necha zenu samu sa trapit s detmi, naaaadhera. Lebo ma manzelka chyby. A kto nema? Ty nemas ani jednu?
@anonym_b8727f ty si dobre mimo, chlap si najde frajerku a este ides obvinovat zenu, ktoru opustil. Len tak, z roztopase, necha zenu samu sa trapit s detmi, naaaadhera. Lebo ma manzelka chyby. A kto nema? Ty nemas ani jednu?
@anonym_707543 ak zena uplne na chlapa zanevrie co cakas ?
Žena sa vydáva a očakáva, že muž sa po svadbe zmení, ale on sa nezmení.
Muž sa žení a očakáva, že žena sa po svadbe nezmení. Ale ona sa zmení...
@simca06022011 zacal iba tak ze doma stastna rodinka?
@anonym_b8727f tak viditelne sa nestazoval, vsak? precitaj si prispevky... urcite stastna rodinka si chodi po vyletikoch a dovolenkach
@anonym_autor Budem priama. Ako som si prečítala tvoj príspevok, srší z neho samá sebaľútosť. Ľutovať sa dokáže každý a k čomu je to dobré ? K ničomu, nič to nerieši. Prijmi veci ako sú, aby sa ti žilo ľahšie. Ďalej ide o to, že nepoznám vašu situáciu a teda nemôžem posúdiť kde nastala chyba a kto je za ňu zodpovedný - či ty, on alebo obaja ste zlyhali. Tým ťa samozrejme nechcem zhadzovať ani nič podobné, lenže všetko, čo sa ti stalo má nejaký dôvod - to, že ťa manžel podvádza a o deti nemá záujem, niečo bolo toho spúšťačom. Takže skôr by si mala nad tým takto rozmýšľať. Viem, že je pre teba ľahšie obviňovať ho zo všetkého, lenže nie je to správne. Ja nevravím, že jeho podvádzanie je v poriadku, to ani náhodou. Len je potrebné, aby si sa pozrela najprv na seba a premýšľala v prvom rade sama nad sebou ešte predtým, než z iného človeka spravíš toho najhoršieho. Začni od seba a zahoď ego. S tým mužom sa nemusíš stretávať. Ak cítiš hnev, ľútosť či krivdu, dopraj si čas a pokoj. Zamestnaj svoju myseľ pozitívnym smerom.
@alickapusinka ked si 22 rokov vydata, uz mas asi po 40, ale postoje hodne 18 rocnej. neviem, v akej cudnej bubline zijes, ale staci si otvorit oci alebo vypocut podcasty parovych terapeutov a nebudes tu pisat take koniny. a mimochodom, po 22 rokoch manzelstva este nehovor hop, este si nepreskocila. nedavno tu bola diskusia, kde prispeli viacere zeny o rozpadoch manzelstva po 25-30 rokoch, pretoze si chlapi nasli milenky. kriza stredneho veku je mocna carodejka! mame rodinnych priatelov, obaja su pred 50, mali idealne manzelstvo v kazdom smere. on by sa pre zenu, deti a rodinu vzdy rozkrajal. bol to charakter, nazorovo, hodnotovo, skutkami. chlap na spravnom mieste. deti maju aktualne uz na VS, dostatok penazi, krasny vztah aj po tolkych rokoch by ju chlap na rukach nosil. a zrazu buuum, nasiel si milenku! ja som tomu ani neverila, ked mi to hovorila. vzdy som ho mala za prototyp uzasneho chlapa, otca, manzela. nemali ziadne problemy. ona cez slzy skonstatovala, ze tym, ze deti su na internatoch, tak oni mohli doma sexovat kedykolvek a kdekolvek. a predsa si nasiel milenku. chvilu s tym bojovala, potom to vzdala, lebo bojovat s o 18 rokov mladsou zenou nema zmysel. stalo sa to minuly rok v lete, rozvedeni este nie su. on z ucty k nej ziadost o rozvod nechce podat a ju to tak zlomilo, ze nema sil vidiet este aj na papieri, ze je rozvedena. zije sama v dome, ktory spolu roky vybudovali, on s milenkou vo veku takmer ich dcery v podnajme. ja som tym, co on urobil, stratila akukolvek vieru o vernosti a charaktere chlapov, pretoze on bol fakt ten, na ktoreho by som to nikdy nepovedala. ver, ze vo vacsine pripadov, kedy si chlapi najdu milenky nie je mozne pomenovat dovod, preco si tie milenky nasli. staci prilezitost. nova, neokukana, mlada, krasna, usmievava. neviem, ci existuje na svete taky svatec, okolo ktoreho keby sa tocila zena vo veku jeho dcery a intenzivne by mu nadbiehala, odolal by. aj parovi terapeuti hovoria, ze nevera je u chlapov len otazkou moznosti. doma moze mat chlap tip-top manzelku, harmonicke manzelstvo a staci, ze v nespravnom case bude na nespravnom mieste, kde stretne "ju" a vsetko pojde doprdele. lebo ako ta moja kamoska povedala, bojovat s o 18r. mladsou, neokukanou- to nema zmysel. tebe radim, aby si nedavala take radikalne rady a vyjadrenia, lebo uz takych bolo, co sa dusovali, ze im sa to nemoze stat, lebo ich chlap by to nikdy neurobil. a urobil!
@matkahelka Veru je to tak, aj ja som muzovi povedala, ze nie som schopna konkurovat jeho milenke, lebo ja tu mam deti a musim po praci navarit, ulohy s nimi urobit, poprat oblecenie a nie sediet s nim 7 hodin na gauci, pozriet si 2 filmy a tulkat sa k nemu. A veru keby sa dvihol, ze mi pomoze s varenim, namiesto slov, ze sama si vyrabam robotu, tak by bolo viac casu na romantiku. Takto bolo menej, netvrdim, ze som ho neobjala, ci nesadla si mu na kolena.
@matkahelka Toto mi pomohlo, ze to nie je moja chyba. Veru, u nas v praci tiez vselijake veci. A ked som jednemu na navrhy povedala, ze som vydata, povedal mi, ze a nejaku volnu kamosku nemas?
@anonym_ea49f4 To sa len tak namatkovo opytam, nebol to sef banky?
@anonym_caa6a8 Ver, ze som popremyslala toho dost v poslednom case, obvinovala som sa a vies co? Dosla som k zaveru, ze som nespravila nic specificky zle, ze dokonca aj to, co by mi chcel predhadzovat ako dovod, je len o tom, ze musel on nieco povedat, aby presunul pocit viny zo seba na mna.
@matkahelka Este to s nou taha? Lebo bohuzial, to zvycane aj tak skonci, po cca 3-4 rokoch najneskor (az na vynimky) a rodina sa ale uz rozbila.
@matkahelka zas si myslim, ze ak mali taky idealny dlhorocny vztah, tak jedno “zlyhanie” mu mohla odpustit.
@matkahelka zas si myslim, ze ak mali taky idealny dlhorocny vztah, tak jedno “zlyhanie” mu mohla odpustit.
@namornicka nebolo to jedno zlyhanie, stretavali sa niekolko mesiacov. po prevaleni to on hned utal, prerusil s mladou kontakt a dusoval sa, sluboval, ze je koniec, prosil o odpustenie. ona bola ochotna na tom pracovat, hladala paroveho terapeuta, rezervovala chatu na samote, aby boli spolu a potom sa jej sam priznal, ze je slaboch, ze bez mladej nevie byt.
@anonym_autor tiez som riešila všetku nespravodlivosť chcela som aby jeho rodicia vedeli co sa stalo aby kazdy videl moju bolest dal mi za pravdu ale naučila som sa neriesit co vedia druhý alebo na koho strane stoja proste vysvetľovať nemalo význam a vztah môjho ex s novou vtedy milenkou skončil tak rýchlo ako začal ale naspäť som ho uz nechcela .Prídeš aj ty do toho štádia a viesco dávaj mu deti aby si si aj ty oddýchla aby zistil ze to není len tak opustiť zenu a deti nech sa podieľa na výchove rovnakým dielom a ty si aspoň oddýchneš a naozaj neoplatí sa plakať pre takého
@anonym_82f7c1 nezalezi na tom kto sa nevery dopusti! starat sa maju obaja rodicia! v podmienkach nasho sudnictva nezalezi na tom, kto sa nevery dopusti, v 90% si to zial odseru vzdy matky. ocrky, hnacky, grcky, teploty, projekty do skoly, kazdodenne ucenie, kruzky, VSETKO! otecko 2krat tyzdenne zaplati kino, zmzku, urobi si 3 selfky s dietatom a jeho rodicovstvo skoncilo.
@anonym_5caa4f no ano, ako moja znama, navonok pekne manzelstvo a ona toky ptezivala pri nom peklo a stale dufala, ze sa zmeni. Krajsie obdobia s tym zlym. Este jej povie, 3/4 roka od rozvodu, ze "vsak som Ta nebil tak casto, len obcas"...A ona sa stara o 4 deti, musela si najst podnajom a panko sa vala sam v dome, hoci povodny stav, nestihli prerobit. Najprv mal reci, ze on si najde garsonku a ona s detmi nech je v dome, ale skutek utek. Plati 700 najom, 200 mu dava na hypo na dom. Stara sa o deti, pracuje, OCR ona, ked sa chce stretnut aspon s najmladsou, tak ide s nou,lebo sa o nu boji, kedze nasilnik. On plati 400 na deti a chudacik, on sam ledva vyzije. Nechapala som, ked som sa to dozvedela, spat som nemohla, ze ako vie zdanie klamat. Tu nebola v hre milenka, ale jeho nasilie. Lenze stara sa matka, ze ano. A on moze, ale nic nemusi. Este musi ona zaplatit dlhy na skolnom do ZUS atd...co mal platit, este ked boli manzelia a kaslal na to.
@anonym_707543 ak zena uplne na chlapa zanevrie co cakas ?
@anonym_b8727f z coho prosim Ta usudzujes, ze autorka zanevrela na chlapa? A on si preto, chudacik nasiel milenku? Tieto absurdity moralnych chudakov ma fakt bavia.
@matkahelka Veru je to tak, aj ja som muzovi povedala, ze nie som schopna konkurovat jeho milenke, lebo ja tu mam deti a musim po praci navarit, ulohy s nimi urobit, poprat oblecenie a nie sediet s nim 7 hodin na gauci, pozriet si 2 filmy a tulkat sa k nemu. A veru keby sa dvihol, ze mi pomoze s varenim, namiesto slov, ze sama si vyrabam robotu, tak by bolo viac casu na romantiku. Takto bolo menej, netvrdim, ze som ho neobjala, ci nesadla si mu na kolena.
@matkahelka Toto mi pomohlo, ze to nie je moja chyba. Veru, u nas v praci tiez vselijake veci. A ked som jednemu na navrhy povedala, ze som vydata, povedal mi, ze a nejaku volnu kamosku nemas?
@anonym_ea49f4 To sa len tak namatkovo opytam, nebol to sef banky?
@anonym_caa6a8 Ver, ze som popremyslala toho dost v poslednom case, obvinovala som sa a vies co? Dosla som k zaveru, ze som nespravila nic specificky zle, ze dokonca aj to, co by mi chcel predhadzovat ako dovod, je len o tom, ze musel on nieco povedat, aby presunul pocit viny zo seba na mna.
@matkahelka Este to s nou taha? Lebo bohuzial, to zvycane aj tak skonci, po cca 3-4 rokoch najneskor (az na vynimky) a rodina sa ale uz rozbila.
@anonym_autor Varenie pre rodinu je vyrabanie roboty?😵 Hm, nieco mi vravi, ze este budes rada, ze to takto dopadlo...
@anonym_5caa4f no ano, ako moja znama, navonok pekne manzelstvo a ona toky ptezivala pri nom peklo a stale dufala, ze sa zmeni. Krajsie obdobia s tym zlym. Este jej povie, 3/4 roka od rozvodu, ze "vsak som Ta nebil tak casto, len obcas"...A ona sa stara o 4 deti, musela si najst podnajom a panko sa vala sam v dome, hoci povodny stav, nestihli prerobit. Najprv mal reci, ze on si najde garsonku a ona s detmi nech je v dome, ale skutek utek. Plati 700 najom, 200 mu dava na hypo na dom. Stara sa o deti, pracuje, OCR ona, ked sa chce stretnut aspon s najmladsou, tak ide s nou,lebo sa o nu boji, kedze nasilnik. On plati 400 na deti a chudacik, on sam ledva vyzije. Nechapala som, ked som sa to dozvedela, spat som nemohla, ze ako vie zdanie klamat. Tu nebola v hre milenka, ale jeho nasilie. Lenze stara sa matka, ze ano. A on moze, ale nic nemusi. Este musi ona zaplatit dlhy na skolnom do ZUS atd...co mal platit, este ked boli manzelia a kaslal na to.
@anonym_707543 otázka - prečo má žena s mužom, ktorý sa musel javiť ako debil už pri prvom, štyri deti? Som stará škola, pár rokov do dôchodku, ale nie som v stave pochopiť tú logiku - dúfala, že sa zmení
@anonym_5caa4f Aj mi sarkasticky povedal, ze to som ale sebec, ze? Cakal ze mu poviem, ze nie, ze ja ho snad chapem, alebo co? 😂
@alickapusinka Myslim, ze ste velmi sudrzni, a to je super, ved aj dobre manzelstva su. Musim vsak povedat, ze znamu manzel podviedol po 30 rokoch manzelstva, brali sa velmi mladi v 20-ke. On mal krizu stredneho veku a mal pocit, ze pred tou 20-kou vela toho nestihol.
@cucoryedka Ano asi to spravim. Zo skusenosti vsak viem, ze take utajenie sa neda urobit. Teda u nas, v nasej rodine. To mam uz odskusane.
@anonym_5caa4f Potvrdzujem, manzel ma ako premazany mozog teraz, ani deti nehraju vobec ziadnu rolu v tejto faze.
@anonym_82f7c1 Bohuzial, pri snahe splnit tieto podmienky by nam porodnost na Slovensku rapidne klesla, pretoze malokto je schopny toto naplnit do 30-ky, cize este ako tak produktivneho veku.
@anonym_acd4b4 Ano, mozem roztrubovat kolko chcem, je to ponizujuce aj pre mna. Otazka je, kto bude mat nakoniec "navrch"? Ja ktora zacnem roztrubovat prva a ovplyvnim mienku? alebo on, co bude mat posledne slovo a lepsie si ludia zapamätaju to posledne?
Asi mate pravdu, asi som dufala.
@anonym_autor prečo by to bolo nemožné? V našej rodine to tak mladí ľudia, či už ženy alebo muži riešili. Snažili sa zobrať hypo čo najskôr po skončení školy, bývali u rodičov, nehnuteľnosť prenajali, šetrili, mimoriadne splátky. Mladá žena, ktorá má na starosti len sama seba, môže mať popri práci ešte brigádu a nemusí všetko rozflákať za handry a kabelky. Keď študuje VŠ, začne o pár rokov neskôr, ale zase pla je vyšší. A stále je lepšie mať deti okolo 30 a mať niečo v rukách, ako sa potom zháňať po azylovom dome, alebo ísť k rodičom do detskej izby s tromi deťmi.
@anonym_autor ahoj, napíš mi súkromne, podržím ťa tak že tvoj ex bude banovať

Ja len si myslím že každý na tom si nesie svoj podiel viny.To že si našiel milenku asi pre niečo bolo hoci nikdy neschvaľujem žiadnu inu ženu alebo chlapa do manželstva medzi dvoch.Ale niečo sa pokazilo podľa mňa.Ked si našiel milenku len tak to asi nebolo a zo dňa na deň.Určite vzťah manželstvo nebolo úplne bezproblémove. Ak jednemu s partnerov manželov nič nechyba v manželstve nema potrebu si hľadať ineho/inu. Občas s rozkoše že sa núdi jeden s partnerov tak áno sú aj take prípady.Ja hovorim ak je rozchod, rozvod vždy sú na vine obaja. To je jedno či máš malo vinu alebo viac vždy je to o tých dvoch.Takže nemyslím si že je na vine iba jeden to že si našiel milenku to už asi bol len taky vrchol toho všetkeho. V prvom rade treba porozmyšať kde sa stala chyba.Do tej chvíle bolo všetko tip-top medzi vami alebo už bolo tam niečo čo už dávalo signál že niečo nie je s vaším manželstvom v poriadku. Najprv treba najsť chybu chyba nie je milenka v prvom rade sa chyba stala medzi vami dvomi a nie že si našiel milenku a odsťahoval sa.Toto sú už len následky. To máš ako s chorobou máš priznaky neliečiš a ked sa odhodláš už je neskoro.Tým som chcela napísať to že trebalo hned riešiť v začiatkoch čo sa stalo prečo to vzniklo a sadnuť si a vyrozpravať.Ved ste dvaja dospelý ľudia. Tak ako ste si dvaja dokazali urobiť deti tak aj tento problém trebal riešiť medzi vami dvomi.Milenka/milenec sú len následkom problémov v manželstve.Problém bol úplne niekde inde.Takže treba prestať obviňovať muža aj ked píšem nikdy neschvaľujem milenku/milenca do manželstva ale problém treba hľadať u vás dvoch toto bol len následok. A to pokiaľ ste si nesadli a nevyrozpravali vy dvaja nikto to za vás neurobi.Tak ako sa deti robia vo dvojici tak v manželstve si každý nesie podiel viny vo vzťahu.