icon

Muž mojej kamarátky je psychopat

prechadzka
12. sep 2022

Kamaratka ma muza 2 deti , tretie na ceste...Chlap sa xmenil od kedy prisla korona.Dovtedy zili v poriadku.
Zacalo mu vadit vsetko na nej, nadava jej ponizuje nedava peniaze .
Vadi mu reklama v Tv.vadi mu ze nakupuje v obchode vraj je konzument.Vravi ze nenavidi ludi.
Ma v sebe strasnu zlost a kazdy den sa naserie do nepricetna kv malickosti.Napr reklama v telke .Zacal pocuvat akesy vlny ohladne proticoronovych zalezitosti ,, neznasa ludi kt su ockovany a testuju sa..
Neviete mi poradit co je to za sekta lebo jej chcem pomoct aby to uz pochopila.
Dakujem

janinah
12. sep 2022

Tretie na ceste...to hovorí za všetko....čo tu už pomôžeš....

viestta
12. sep 2022

@prechadzka korona je tu pomaly tretí rok, čiže aj on sa zmenil niekedy dávnejšie a ona sa nechá oplodnit takým scvoknutým chlapom? Tam nebude vadny len on.

ruzovakrava
12. sep 2022

@prechadzka aká sekta? Na svete sú ľudia múdrejší aj jednoduchší. Kamarátka asi nebude práve najostrejšia pastelka v peračníku keď má dlhodobo nahovno manželstvo a aj napriek tomu s ním čaká ďalšie dieťa. Ale na toto asi musí prísť sama.

nadazdi
12. sep 2022

Taký inteligent sčítaný a do tejto skazenej doby privedie už 3. dieťa? To mi nesedí 😅

solange7
12. sep 2022

@prechadzka je to slaby kus. Nezvladol aktualne dianie. Nie vzdy musi byt len dobre.

cocolino234
12. sep 2022

@prechadzka sekta? nie, proste sú obidvaja primitívni. Nepochopím, že chrápe s niekym, kto ju ponižuje a nadáva jej, čo si ten sex predstavuje s niekym iným a pri ňom ani oko neotvorí? Keď jej s ním nevadí mať sex a ešte sa nechá aj oplodniť, tak to až také zlé nebude. 🤷‍♀️ Obaja sú slabé kusy, najskôr si vyriešim problémy v manželstve a potom plodím ďalšie deti. Takto sa pri ňom ešte viac uviazala, keďže už teraz jej nedáva peniaze.

prechadzka
autor
12. sep 2022

@cocolino234 Hej no nechapem ju...Teraz zvazuje odchod ked uz 3tie caka ..Nerozumiem ani ja

elizabet173
12. sep 2022

@prechadzka ako si to zariadila, tak to má. To nie je sekta, to je absencia zdravého rozumu, ale u nej

lenvam
12. sep 2022

@prechadzka a ona sa ti sťažuje ci len on ti je proti srsti?

bela89
12. sep 2022

@prechadzka ono to viacerým ľuďom z korony preplo...toto nie je sekta,len sa podľa mňa psychicky rúca,na každého to má iný vplyv, všetko to čo sa deje vo svete.
Môj muž tiež nechápe očkovaných ľudí a s testovaním tiež nebol úplne ok,ale chvalabohu mu nepreplo (zatiaľ)
Len v mojom okolí vnímam, že tí muži to celé dianie (korona,vojna, inflácia,...) prežívajú viac ako ženy. Ich úlohou a povinnosťou je postarať sa o rodinu, zabezpečiť aby bolo čo dať deťom jesť,aby bolo teplo v zime, atď.
Jej muž to asi psychicky nezvláda,je to podľa mňa obrovský tlak na ľudí toto celé.
Možno psychológ by mu pomohol? Možno sa len potrebuje porozprávať s niekým,kto má rovnaký názor na "svet" aby videl že v tom nie je sám a že to nerieši iba on.

kiki68
12. sep 2022

@prechadzka tam jedine psychiater, nic ine

hapkova
12. sep 2022

Cudujem sa, ze s nim caka dalsie dieta, toto je na zamyslenie. Otazne je ci by zvladla fungovat sama s tromi detmi, to nie je sranda, ale sranda nie je ani zit s takymto clovekom, to je hop alebo trop.

osky
12. sep 2022

Cudujem Sa,ako mnohe urazaju zenu,o ktorej nic nevedia a odsudia ju koli ocakavaniu 3.dietata.
Hovori vam nieco domace nasilie?
Ona je jeho manzelka.
Nemusi ju rovno znasilnit,ale proste si ten sex vydobije.
Poznam dost takych parov,Zial.kde Pan tvorstva si mysli ze proste zena musi!
A zena,co moze robit?
Nie kazda ma tolko sily branit Sa a odist od hlupaka.
A nie kazda ma kam odist...
Nie je take jednoduche zrealizovat to,co by bolo spravne!
Vsetkym, ktore tu odsudzujete,zelam,aby ste Sa v tej situacii nikdy neocitli.
Ja by som Sa tiez nedala takto ponizovat.
Ale to som ja...

viestta
12. sep 2022

@osky vynuteny sex je znásilnenie aj keď je v manzelstve. Takže aj taka žena má možnosť sa brániť, ale to by musela chcieť riešiť. Tak isto psychické týranie, financne týranie. Ale aj tam sa dá nájsť riešenie. Mne je tých žien luto, ale im ľútosť a súcit nepomôže. A možno niekedy kruté slová na zhodnotenie jej situácie ju pomôžu naštartovať viac ako ľútosť.

lucia851
12. sep 2022

@prechadzka nech sa dá liečiť

elizabet173
12. sep 2022

@osky viem, že sa to deje, že sa muž ženy nepýta a ona ho nechce žalovať za znásilnenie, lebo je to tak či tak tvrdenie proti tvrdeniu a ak nemá nejaké poranenia, ťažko sa to dokazuje, viem aj to, že sú somári, ktorí držia kasu a žena nemá prostriedky na antikoncepciu a pod. Ale nehnevaj sa, rozhýbať sa, keď s tým magorom čakám tretie? Teraz už silu nabrala? Dá to sama s tromi? Nebolo by ľahšie s jedným? U mňa takéto ženy tiež ľútosť nenájdu. Žijeme v roku 2022, nie v roku 1976, keď bol prístup k informáciám diametrálne odlišný, postavenie žien bolo niekde úplne inde.

bela89
12. sep 2022

@prechadzka mňa by zaujímalo, že kde sa píše, že počatie toho dieťaťa je z núteného sexu 🤔
Ja mám asi iného koníka alebo čo...

svetlonos
12. sep 2022

@prechadzka
ahoj, mas pre nu byt s ine financne prostriedky, ktore bude potrebovat, keby od neho odisla?
Nemas. Tak co chces riesit jej zivot za nu? Musi chciet ona. To sa dobre tebe radi, muza denila nemas, tretie dieta na ceste tuez nie. To by si zrejme inak uvazovala. Ved ona sama isto vie, co doma ma. A dodeptana je tsk, ze neschopna je poriadne vnimat realitu. Isto nema s timi detmi tak na rychlo kam ist byvat. Ty by si ako reagovala v jej situacii?
Tym netvrdim, ze ma pri nom zomriet. Ale pokial jej okrem vysvetlovania realne nevies pomoct, tak co chces robit ?

kandelabra
12. sep 2022

jednu vec čo na MK milujem je, keď sa žena v blbej situácii spýta na radu, a miesto toho, aby jej niekto poradil niečo normálne, sa na ňu zosype množstvo urážok, aká je sprostá že si robila dieťa/druhé/tretie, že sa nechá ponižovať alebo využívať... No prefektné ženy s dokonalými životmi, ktoré vždy dokážu správne reagovať, ale každá, čo si niečím podobným prejde vie, že to nie je taká sranda, ako sa na MK píše. Či už odísť od manipulátora, alebo sa postaviť na vlastné nohy keď vďaka mužovi nemá ani korunu, keď ju nemá kto podporiť alebo vypočuť, keď hľadá spôsoby a riešenia, niekedy aj mesiace, k tomu tlak okolia, a pri tom všetkom musí hrať formu pred deťmi, aby nemali peklo zo života aj oni....

sarahh09
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
15. sep 2022

@kandelabra autorka sa ani nepýta na radu pre seba a vlastne nepotrebuje radu ani pre svoju kamarátku, lebo tej sa podarilo rozhýbať. A nie, nepíšu tu ženy s dokonalými životmi, možno ženy, ktoré pochádzajú z iných rodín, ktoré nežili v detstve v toxickom prostredí, preto by spozorneli možno ešte pred prvým dieťaťom, že všetko v ich vzťahu nie je v poriadku. A nezabúdaj, že aj tie ženy, ktoré tu píšu, že sa tá žena nemala nechať ponižovať a využívať, si možno prešli niečím podobným, možno rovnakým. A že takéto témy možno budú prínosom pre tie ženy, ktoré majú s podobným bulom ešte len jedno dieťa, cítia, že to nie je ok, ako žijú, ale snažia sa to ospravedlniť, dúfajú, že sa to zemní. Ak tie riadky otvoria oči aspoň jednej takejto žene, tak malo zmysel ich písať. Potľapkanie pol pleci nepomôže žiadnej, ak áno, tak na pol hodiny. Písala mi pred časom jedna nešťastná žena do IP, lebo bola už tak zmanipulovaná, že nemala odvahu založiť ani tému (vtedy sa ešte nedalo anonymne), ako jej práve iná téma pomohla pozbierať zbytky odvahy a úcty samej k sebe a dokázala sa z takéhoto chorého vzťahu vymaniť.

kandelabra
15. sep 2022

@elizabet173 lenže presne o tomto ja píšem. O tom bode, kedy žena už vie, že spravila chybu, že s takým bulom bola, kedy už zvažuje odchod, alebo už vie, že musí odísť. Lenže tu je problém, žene často nikto neverí, čo ten bulo stvára za zavretými dverami, lebo pred ostatnými je chrumkavý, milý a spoločenský. Ona sa musí pozbierať, postarať, poriešiť financie, a všetci vieme, že to nejde zo dňa na deň. Tak jej poďme ešte povedať, aká je sprostá, lebo toho nemá dosť. Je super, že diskusie na MK otvárajú ženám oči ak v tomto bode ešte nie su. Ale keď už sú sa hľadajú radu/skúsenosti iných, ako na odchod, tak zhodiť ich ešte viacej im vôbec nepomôže. V každej jednej podobnej diskusii toto čítam. Tu nejde o potľapkanie po pleci alebo nejakú ľútosť, tu ide o to, obrazne povedané, že keď niekto spadol a snaží sa pozbierať zo zeme, tak mu ešte nepodkopnem nohy.
Autorka si tu očividne pýta radu, lebo jej kamarátka odchod zvažuje, a ona jej chce pomôcť otvoriť oči, aby sa definitívne rozhodla. Tvoj prvý komentár? Absencia zdravého rozumu, u nej. Toto jej ale netreba, toto už očividne počúva od muža! Možno by stačilo jej povedať, že nie je sama čo ostane s troma deťmi, že to zvládne tak ako to zvládli iné ženy, že si nájde prácu, byt, že to bude v poriadku. A že si jej kamarátka nemyslí, že je kus neschopnej handry ako sa ju snaží presvedčiť jej muž.

patrikae
Odpoveď bola odstránená
ejmi25
21. sep 2022

Bola som v tejto situacii aj 3 dieta na ceste a chlap alkoholik nevernik nedaval peniaze.Nevravim,ze pre kazdeho je moje riesenie chapatelne,ale dieta tretie som dala prec odstahovala a som sama s 2 drtmi mam pracu a hlavne klud!ako som mphla dat 3 dieta prec nornalne pretoze viem ,ze pri 3 by s om bud od neho neodisla a tym adom skoncila v blazinci asi.