Muž sa odsťahoval ku kolegyni
Ahojte, prosím o Vaše názory, rady...
S muzom sme spolu 11 rokov, mame dve deti 9 a 3, svadbu sme mali pred 5 mes., pred týždňom sa priznal, že ma novy vzťah - kolegyňu. Odišiel k nej bývať. Musím však podotknúť že 5 rokmi mal tiež nejakú, vtedy som na to prišla keď som našla fotky s nou na nete, vzápätí keď sa na to došlo, vrátil sa k nám, že urobil blbosť a ze nechce stratiť rodinu. Teraz je to však iné, sam sa priznal a hneď sa odsťahoval. Neviem to spracovať, som na úplnom dne..
@panelacikova o mozno hej ak to bude ako sobasny podvod za ucelom zisku
@marika5555 ahoj, ja síce deti nemám, ale keď mi môj ex jedného dňa povedal, že v manželstve pokračovať nechce, zrútila som sa, plakala som každý deň, veľa pila (priznávam) no a nakoniec som sa dozvedela, že ma celý ten čas podvádzal, chodil na zoznamky a posledná milenka ostala tehotná a zatiaľ čo ja som snažila manželstvo zachrániť, on to už vedel a nepovedal...pritom stále býval so mnou v spoločnom byte, nič mi nepomáhal a videl ma, aká som utrápená a popritom zariaďoval iný byt, kde si ju nasťahoval. Ona má svoje vlastné dve deti. Svokrovci boli tiež proti rozvodu (keď ešte nevedeli, že je v tom iná žena) a stáli na mojej strane, ale teraz tam všetci chodia a deti tam majú už aj svoje veci...syn je proste syn, nech sa udeje čokoľvek...a to sme ešte ani neboli rozvedení, keď začala chodiť na návštevy po celej rodine a správala sa akoby nič...mám už po rozvode a riešim veľmi podobné majetkové a ďalšie záležitosti, lebo úver mi ostal na krku a ex manžela vôbec netrápi, či mám ja z čoho vyžiť alebo nie, neprispieva a stará sa len o seba...takže musíš byť silná, nenechaj sa využívať a kvôli deťom mu nič neuľahčuj, neber ohľad, on ho brať nebude, nevážil si čo mal, mal domov, ženu a zdravé deti...ale netvrdím, že máš byť nepríjemná a robiť mu naschvály, bolo by to pod tvoju úroveň...hore hlavu, ja sa s tým doteraz ešte vnútorne vysporiadavam, ale každý deň je to lepšie a lepšie 🙂
Tak dnes mam stretnutie s právnikom. On sa zrazu zaujíma o deti, ale keď od nás odišiel predtým, tak deti nepoznal, nezaujímalo ako sa majú. Dokonca ani cez školský rok sa neučil s dieťaťom, ani sa nepýtal ako bolo v skole a tak. A zrazu ma záujem, lebo ma chuderu milenku a chce sa hrať na vzorneho otecka a ona na macochu asi. Viem ze decká budú bravat na výlety, kupovať veci atď a deti budú nadšene, to o predtým nikdy nerobil, vždy som ja vymslalala plány. Pre nho bol prvoradý mobil a vypisovanie.
Toto všetko musel mať už naplánovane, presne ako mal naplánovane tie dva týždne co nespal doma
@bebbina vieš len ten syn narobil kopec problém aj rodičom, platili jeho dlžoby a nikdy sa im ani nepoďakoval, z kopec sraciek ho dostávali a žiadna vďaka. Ja verím tomu ze budu stat pri mne. Mam je hotová z neho, hanbí sa ze ma takého syna
Neviem ci som to tu už písala, ale naposledy mi povedal ze deti ju majú radi
@marika5555 No jasne, že ju majú radi, lebo sú to deti, tie majú radi každého, kto sa im venuje. Ver tomu, že ona ich rada nemá, len sa tak tvári. Aj deti to časom zistia. A povedala si im, prečo sa nemôžete ocko odsťahoval?
@marika5555 teraz ked ti povedal ako to je, tak ti vela veci zacne davat zmysel. Viem to podla kamosky, ta tiez hovorila, ze vela veci, co jej ex nerobil v ich vztahu zrazu s milenkou robit zacal, ze az nechapala. Ze nemal rad ani turistiku ani prechadzky a ze zrazu kazdy vikend su niekde na nejakom vrchole a vela ineho a podobne je to aj s detmi jak si pisala.
@marika5555 pred piatimi rokmi nejakú mal a máte 3 ročne dieťa, no smutne toto
@marika5555 ako rychlo zacalo, este rychlejsie skonci. Poriadne spadne na hubu. Neverim, ze mladu to bude dlho bavit starat sa o cudzie deti. Ci ma aj svoje? Aka je stara? Dufam, ze ho nezabudnes zobrat spät
@marika5555
"...čakám ze do par mesiacov bude tehotna..."
Tipujem, ze tehotna uz je.
Dievcata dnes som bola u právnika, a bude ma aj zastupovaťna súde. Strašne sa mi uľavilo keď som od neho odchádzala
@simoncik ma 30 a je slobodná. Myslím ze vedela do coho ide, takže deti pre ňu nie sú prekážka.. Aspoň do momentu kým nebude mať vlastne
@janickacrazy prečo sa ocko odsťahoval myslíš?
@marika5555 narobil problémy, oženil sa, napriek tomu sa odsťahoval a opustil vás...a vidíš, je mu to jedno....proste si rieši to, čo on chce, nezáleží na tom, čo niekto iný za neho urobil, áno je to smutné, že si to neváži, ale jeho to netrápi..ja viem, že to bolí, že sa ti zrútil svet, že nechápeš, čo je na nej také úžasné, prečo to urobil, prečo si nevybral teba a svoje dieťa...aj mňa tieto otázky hryzú, ale na nič som neprišla...musíš to prijať tak ako to je, proste koniec...
@marika5555 No ja by som to aspoň tomu staršiemu dieťaťu narovinu vysvetlila prečo. On sa nepýta, prečo ocko nie je doma?
@marika5555 najlepsie pre teba by bolo keby u nej aj ostal. Teraz si este v soku ale po case to uvidis inak. Cim skor rozvod a modlit sa nech pocas tych mesiacov kym ste manzelia nenaseka nejake dlhy.
Starsiemu by som to povedala, ze ocko si nasiel nejaku inu tetu s ktorou mu je dobre a bude u nej byvat. Postupne to pochopi. 9r dieta uz nie je male- hlupe. Oni su teraz zamilovani tak zena je ochotna hrat sa na dobru tetu, casom ju to omrzi.
@marika5555 ma 30 a je slobodna ma dostalo…
Ta ak nie je uz tehotna tak rychlo bude…
@marika5555 Deti nebudú pre takýchto dvoch prekážka nikdy. Teraz, do súdu, bude chlap prejavovať záujem a ona sa bude hrať na dobrú macochu. Po určení výživného návštevy zrednú a keď príde ich spoločné dieťa, žena si vydupe, aby sa venoval len jemu. A chlap ustúpi. Deti zostanú len a len Tebe, on pošle alimenty a vybavené. Všade okolo to funguje podľa takéhoto vzorca.
A preco by nemohla byt dobra macocha? Ja mam 28, priatel ma 5 rocneho syna a zboznujem ho a hrozne sa tesim vzdy ako ma prist, kupujem mu darceky a hracky ale aj oblecenie a farbicky a knizky. Tesim sa z toho, ved ja som do toho vztahu isla s tym ze som vedela ze takyto zavazok tam bude a po roku sa nevypari. Aj ked budeme mat svoje dieta tak verim ze mna toto neprejde a budem mat tak isto rada aj jeho dieta. Neviem preco vsetky macochy hadzete do jedneho vreca .
A dalsia vec-hovorit malemu dietatu ze otec od nas odisiel lebo ma novu tetu je uplne hrozne a nechcem vediet co to na tom malom zanecha do buducnosti. Preco si to rodicia nenechaju medzi sebou a pred detmi sa aspon netvaria ze je vsetko ok ale ze teda tatino sa odstahoval ale pre nich ostava vsetko rovnake. Fakt ma maly 9 rovny chlapec rozmyslat nad takymi vecami? Moji rodicia nas vzdy chranili pred vsetkymi hadkami, dokonca sa aj moja mama parkrat zbalila a odisla ale vzdy povedala ze ideme na prazdniny k babke a bude to super a tesili sme sa. Pritom ju otec podvadzal - to som sa dozvedela ked som mala 26. Dovtedy som ich mala śza dokonaly par. A presne taku lasku som aj ja hladala a verila som ze to existuje ved moji rodicia to maju. Nemyslim si ze deti potrebuju poznat dospelacke problemy v takom skorom veku
@lula3108 no moc sa nezapajam ale teraz by ma zaujímalo ze teda ked je ten 5 ročný s tebou co si mysli ze kto si ked nie teta s ktorou je teraz jeho otec? Ci oco hra dokonalú rodinu s mamou? Trochu nechapem tvoj komentár 🙂
@lula3108 A ako ti pomohlo to, že si žila v klamstve o dokonalom manželstve tvojich rodičov? A zase klamstvo, že rodina tvojho priateľa je dokonala, ale otecko v tej dokonalosti nemohol vydržať, tak má priateľku? Aj ty si dokonala macocha. Klamstvo, ak vyslovene nie je nutné je jedna z najhorších rozhodnutí.
@lula3108 ty si hrozne naivná 🙂 vždy budeš preňho iba "teta", prinajlepšom ťa neskôr bude oslovovať menom. čo iné mu môžeš byť? a pozor na to, ak to s nákupmi náhodou preženieš, jeho skutočná mama sa môže nahnevať. aby si jej ho náhodou nekazila.
@lula3108 lebo dobré macochy nie sú ani v rozprávkach a v živote už vôbec nie. Deťom treba hovoriť pravdu, je to pre ne menej bolestivé ako klamstvo, ktoré raz aj tak praskne. Rodičia sa to často snažia deťom uľahčiť a tváriť sa, že problémy neexistujú. Deti cítia, že niečo nie je ok. Potom v dospelosti nedokážu riešiť problémy vo vzťahoch.
Ale ved ja som nikde nepovedala ze budem niekedy viac ako teta alebo ze jeho syna klameme. Praveze on vie vsetko a nie je nic horsie sko ked 5 rovne dieta zacne aj cudzim ludom hovorit ze jeho tatinko od nich odisiel a opustil ich a maminka je hrozne smutna. Fakt ma nad tymto to dieta uvazovat a rozmyslat? Samozrejme je to cele prekrutene lebo jeho matka mu tlaci do hlavy hluposti aby do postvala proti nam. Ide mi skorej o to ze pre mna ke hrozna predstava keby som mala 9 rokov a moja mama mi zacne hovorit ze otec ju podvadza a ja sa tym mam trapit a riesit ci mam rada otca alebo nie lebo ved je prirodzene ze mama z toho vyjde ako chuda ktore treba mat radsej. Nemalo by mat dieta rado oboch rodicov kym prenho chcu dobre a malo by sa trapit maximalne tym ci dned pojde von s jednou slebo druhou kamoskou? Ja som rada ze som si zazila pekne detstvo a hrozne mi je luto deti ktore musia chapat a rozmyslat nad dospelackymi problemami
@lula3108 ja si myslim ze vam dlho ta idylka nevydrzi, nie preto, ze mam nieco proti milenkam ale myslim si, ze rozvedeny chlap s dietatom= vadny chlap. Teraz si akoze matka 5rocneho, investujes do toho seba, za 3roky moze byt niekto iny matkou 8rocneho... nieee, nechcem ti ublizit, ale bud opatrna ako nakladas so svojimi citmi, moze to neskor velmi boliet
@minimie No tak ale vždy sú na príčine obaja, keď príde rozvod. Keby bol ten chlap taký super, tak by si jeho žena možno nemusela hľadať milenca. Máloktorá žena si nájde milenca len tak, u chlapov je častejšie, že je to len kvôli sexu. Žena sa zvyčajne zamiluje.

@kakika007 už ? 🙂