Muž sa zbalil a odišiel. Čo robiť?
Ahojte potrebujem pomoc lebo už sa asi zbláznim, mam manžela a mame spolu 3 ročnú dcérku. Asi 3 mesiace bývame v novom byte, muž začal pracovať ako taxikár Odvtedy ma samé 12ky 6xdo týždňa vecinou nočné, odkedy začal pracovať je úplne iný, odmerany, keď sa zobudí po nočnej nemáme si co povedať, všetku vinu hodí na mňa, stále je len na telefóne mňa si ani nevsima je podráždený, povedala som mu ze ak to takto pôjde ďalej lebo aj ja potrebujem cítiť lásku, tak sa urazil. Zbalil si jednu tašku a odišiel k odcovy no všetky ostatné veci tu nechal. Písala som mu kedy si príde po zvyšok ignoruje ma. Milujem ho a chcem spet taky aký bol ale ja neviem co sa stalo s nim. Prestal ma milovať? Ma inú? Prečo tu ale nechal veci? A po balil si len mini tašku? Co by ste spravili vy? Poraďte mi. Ak sa pobalil mal mi aj vrátiť kľúče ktoré som od neho pýtala pri odchode a smial sa mi do tváre.
Nechcem sa do toho miešať lebo do toho nevidím. Je to vzťah 2 ľudí. Ale chápem autorku ako sa cíti. Žiaľ, aj ja som veľmi emotívna a veci riešim hneď za pochodu. Avšak čomu nerozumiem je to, že sú rodina, majú dieťa, presťahovali sa do jeho rodného mesta (nie jej), vznikol problém a on zdupka za rodičmi? Ako v prvom rade by toto jeho rodičia nemali čo podporovať. Si manžel a otec, tak sa vráť a rieš to, čo si si navaril. Teda nesúhlasím s väčšinou čo hľadajú chybu v autorke a chápu muža. Ale skúsme to otočiť. Presťahovali by sa do jej rodného mesta, ona by sa nahnevala, dieťa by nechala mužovi a odišla by si vetrať hlavu na pár dní k svojim rodičom. Toto je lepšie? Ani jedno riešenie nie je lepšie. Sú dospelí ľudia a konflikty je potrebné riešiť a neutekať pred nimi. Takže to riešte. Len otázne je čo sa dá riešiť, ak on to má v paži a ju to prirodzene točí, že celú starostlivosť o dieťa nechal len na ňu a o nič viac sa nezaujíma. Je to nedozreté dieta, ak len tak zdupka z domu k rodičom lebo...
No takže včera prišiel okolo 14 buchal trieska na dvere kým som neotvoril, bol s malou asi 10 minút, zbalil si druhú tašku, kopec veci tu zas nechal a malej pri odchode povedal ze večer si príde po ďalšie veci, tak som mu povedala tak to teda nie. Pobalila som všetko do bodky a odniesla do pivnice po svokrovy som dala odkaz ze veci ma tam. Večer už sem neprišiel. Ma nove číslo ale ja ho nemám komunikujeme cez svokra. Dnes mi svokor volal ze si chce malú zobrať od 15-18 tak som povedala ze ôk. Vraj včera prišiel neskoro v noci no v robote nebol. Nič ja nato už veru kašlem rozhodol sa, odišiel, aspoň ze malú si zoberie. Co iné k tomu dodať
@michaela20011203
@michaela20011203 no a kľúče neodovzdal snáď dnes keď si zoberie veci s pivnice.
asi má druhú ženu, keď z ničoho nič sa zoberie a opustí ženu s malým dieťaťom a nedáva jej peniaze alebo teba pristihol in flagranti, inak mi to nedáva zmysel
@karolinakr nie ja som ho v živote nepodviedla a robila som maximum pre rodinu
No a čo je smutné je to ze dlh u jeho odca musím platiť len ja co nám požičiavali za nájom a pritom tu býval aj on.... Ja s malým dieťaťom co mi on ani na malú peniaze nedá
Ty si tu už nedávno písala však? Zrejme sa nič nezmenilo vo vztahu
@michaela20011203 prečo Svokrovcom nepovieš, že proste dlh ide na polovicu. Že splatiš iba polovicu a druhú nech si on splatí, nech si zjedia to čo vychovali.. určite by som neplatila za lajdáka, ktorý podľa mňa vôbec nerobí toľko nočných... To len my ženy si v domnienke urovnania vzťahu dávame ružové okuliare na oči... Buď rada, že odišiel. Hlavne sa neponižuj.. všetko zle je na niečo dobré. Venuje sa malej nech to pocíti, čo najmenej
@michaela20011203 a prečo ty? Daj len polku z dlhu druhú on.Kde dava peniaze čo zarobí?
@michaela20011203 ale jak, že nedava peniaze na dieťa? To sa neda sudnou cestou vyriešit?
@karolinakr takže ono to je tak ja nemám slovenský účet a podpora príde môjmu svokrovy a on to berie automaticky ze keď mi prídu peniaze si to odpočíta taka na hovno situácia ale určite mu to poviem a uvidíme ako sa zachová
@mnamko kam dáva peniaze netuším
@michaela20011203 ako ja už fakt neviem co urobiť aby bol už kľud prišiel si po malú zobral si zas len pár vecí z pivnice a kľúče mi zas nevrátil, keď mal malú na rukách tak som malej povedala ze pusu a naklonila som sa k nej dobre ze on neodskocil aby som sa nepriblizila k nemu. Ako toto mi robí naschvál? Co on ma v tej hlave?
Pre pána, choď do banky a otvor si účet. Napr. v MBank je zdá sa mi že zadarmo. A nech ti peniaze chodia tam. Svokrovi povedz, že jeho synáčik sa nestará, nefinancuje svoje dieťa. Čo je to za blbosť, že spoločný dlh musíš platiť len ty, mladý pán nebýval, nemíňal peniaze? Nemá dieťa? Musíš sa rozhýbať, nie len čakať na zázrak a takto nezmyselne sa naťahovať. Podaj si žiadosť o výživné, žiaden dlh svokrovi neplať dokiaľ nebudeš dostávať peniaze od muža.
@vikiki29 ja som bud sprostá alebo co zajtra ešte stíham ísť na sociálne a zmeniť to nech mi to príde poštovou poukážkou, dnes mi doniesol malú a pýtala som kľúče a smial sa mi do xichtu ako to prečo mi ich nechce dať? Už tu nemá nič ale kľúče mi nechce dať s nie jakého dôvodu
@michaela20011203 Tiež som podráždený odkedy som si prečítal tvoj príspevok.
@michaela20011203 kašli na tie kľúče, nechce ti ich dať, lebo vidí, že ťa tým naštve. Hlavne si porieš tie peniaze, aj svoje, aj na dieťa, aby ste mali z čoho žiť.
@michaela20011203 necháva si zadné vrátka. Je to čerstvé, možno si užije a vráti sa späť. Robí mŕtveho chrobáka a vyhovuje mu to
@michaela20011203 vymen zámok ...ak je byt tvoj...lebo môže odniesť hocičo....a prídeš do čistého prázdneho bytu....ak je byť spoločný...musíš počkať a nič nemeniť ....a ak sa prejavuje hentak vyzerá to že niekoho má...
@nelili1978
@anca30 je to prenajatý byt, mne to príde tak ze si to necháva aby si mohol kedykoľvek prísť, a tiež sa bojím ze niečo zoberie co patrí majiteľov, a plus vie ze budem mat veľkú hotovosť doma. On bol kedysi extrémne žiarlivý tak som aj rozmýšľala ci nechodí počúvať ci tu mam chlapa alebo co.... Naozaj netuším. Zámok vimenim ale zo spodnú je čip a do vchodu sa dostane kedykoľvek par krát ma zo začiatku aj sledoval a kontroloval preto rozmýšľam, chcem mať už kľud a takto to nejde
@michaela20011203 dnes som sa znížila na tu najnižšiu úroveň a požiadala som výpis zo si karty za posledný mesiac tak sa dozviem ci ma inú alebo nie a myslím si ze ak ma mi to dosť pomôže pri súde, mala je odplienkovala a pekne chodí na záchod a doniesol mi ju skôr a pocikanu, najviac trpí mala
@michaela20011203 vy dvaja by ste si mali dat odstup od seba na nejaky cas.
Obaja nieco proti sebe mate. Ty si nastvana a urazena, ze odisiel, on netusim, co mu preslo hlavou.
Kazdopadne vediete zakernu zakopovu vojnu.
Ty ryjes s tym, aby si vsetko vzal, vratil kluce a nevracal sa. (pricom nechces, aby naozaj uplne odisiel, skryto ti vyhovuje, ze stale pre nieco pride a stale sa snazi si neodniest vsetko, paradoxne ta to ukludnuje, lebo citis, ze za tebou chodit chce).
Jeho zas ukludnuje moznost arogantne odmietat a smiat sa ti, ze neurobi, ako ty chces (a stale si nechava daku moznost, dovod sa tam objavit).
Obaja sa štengrujete naschvalmi.
Docasne prerusenie kontaktu by vam dost pomohlo si upratat, co chcete.
Vy by ste potrebovali tretieho, nezainteresovaneho, príčetného medzi vami.
@moonlight1210 ja mam pocit, ze im nepomoze tretia nezainteresovana rozumna osoba. Konaju v emociach a neustali by ani toto.
Ten kto najviac trpi je dietatko. Vsetko to robia pred nim a vnima to. Ego ide nad vsetko u oboch
@moonlight1210 nieje to celkom tak, lebo keď už pár dní je preč o niečom to svedčí a ja ho už spet do môjho života nepustím milujem ho to je pravda ale Niekedy musíš odísť zo vztahu keď ti viac ubližuje ako prináša. Naozaj chcem aby si zobral všetko a dal mi kľúče, predtým som rozmýšľala ale teraz mam jasno. Asi mi zrejme spadli ružové brile s oči. Reálne rozmýšľam ze sa odstahujem s bytu a vrátim sa do rodného mesta. Aj keď ja už moju rodinu tam nemám... Všetci sú po smrti bohužiaľ ale takto žiť stále opletacky, naozaj potrebujem kľud aj po tej autonehode všetko dokopy. On si vybral svoj život keby chlap miluje ženu aj svoje dieťa neodíde ja som tiež nikdy neodišla a to si píš ze som mala sto chutí ale nikdy som neodišla. On skratka vedel co robí je svojpravny.
mna najviac inak na tomto vzdy dojimaju rodicia :DDD ze svokra to stve aky je, svokru tiez a bla bla.. ale s kludom nech pride.. ja viem, ze keby moj otec utekal od mamy k rodicom, dostane po hube medzi dverami a posle ho babka okamzite domov si riesit veci, nema sa co dospely chlap u rodicov zasivat ked ma rodinu... aj teraz mam v blizkom okoli priklad, ked synacik uteka mamicke, nevesta sa stazuje, ze sa rozvedie a miesto toho aby matka spravila poriadky, nech on taha domov, tak ho opatruje na gauci = a veru uz sa rozvadzaju :D Vychova neprestava pri niektorych typoch ani v dospelosti :D
Ale k teme chlap je mozno na nervy, nocne sluzby su na figu, k tomu je clovek nervny cele dni, a prijem taky.. no neviem, ziadny.. nocny taxikar nema tolko roboty zvycajne ako cez den, netusim ako ktory je plateny... Je dost mozne, ze ho vytaca ze ste sa vratili na SR? a je z toho na nervy... proste ste bez penazi s malym dietatom, on je bez penazi? Ty to riesis ako mala so svokrovcami, pritom mas chytit chlapa a rozpravat sa s nim. NORMLANE. Kedy sa chces vratit, co to ma znamenat, zalezi mi na rodine, na tebe, tebe nie? chces odist naozaj? ok.. tak sa dohodneme takto, dovtedy dovtedy si vezmes veci... alebo sa vyjadri a pod. A nie kukat na seba a nechavat si veci v schrankach, posielat odkazy po svokrovi a pisat cez whatsapp a chodit okolo seba ako matohy. problemy s komunikaciou su podla mna casty problem rozchodov...
A mylis sa, nech sa to zda akekolvek nemozne, su aj rodicia, milujuci svoje deti, ktori odidu.. lebo to nezvladaju, lebo nervy, a niekedy aj pre dobro deti... Su ludia co to nechapu, ale su taky co chapu. Tiez by som od dcery neodisla, asi.. nepoviem urcite, mozno keby som nemala na vyber, bola by tazka situacia doma a ja by som ju nemohla obrat, isla by som. Niekedy treba trochu sa skludnit a proste sa snazit pochopit co sa deje. Inak bude clovek v neustale bludnom kruhu, lebo stale nieco najde, co sa mu uplne napaci. Vela vztahov si prejde roznymi krizovymi situaciami,a casto je najlepsie ukludnit sa "mimo".
samozrejme stale je v hre kopa scenarov, od toho ma inu (co skor nie),alebo uz vas nechec atd... ale to je len domnienka... to proste nevies.
@zuza265 mohla by pomoct, keby im zabranila nateraz priamo komunikovat, robila im spojku a filtorvala emocie z toho, co si odkazu a povedia o sebe a svojich pocitoch krivdy zo vztahu.
Obaja chcu totiz od protistrany pocut ospravedlnenie. Ale ked sa stretnu a povedia si nieco, je to ako sukno na byka a zmier sa nekona. Naopak, podrazdia sa vzajomne este viac.
@moonlight1210 asi máš pravdu keď svokor ma 2milenky a svokra zere jemu všetko čo povie
@michaela20011203 ale ja už ukončujem tému už vážne nevládzem a namiesto toho sa idem venovať malej ale ďakujem za každý názor. Ste zlatý
@moonlight1210 … no uz si myslim, ze tu zlyha hned tvoj prvy bod. A musi byt najma ochota z oboch stran mat spojku.
S druhym odstavcom uplne suhlasim

@michaela20011203 prečo hneď za tým vidíš inú??? Nenapadlo ťa, že aj on môže byť unavený z nočných, že aj jemu sa to nepáči? Prečo hneď pýtaš kľúče od bytu? Veď počkaj pár dní, napíš mu, že čo sa deje, že len tak odišiel od vás. Možno ochorel otec, alebo potreboval pomoc od syna. Nerob unáhlené kroky. Píšeš, že ho ľúbiš. To napíš jemu, nie tu na MK, aj to, že ti chýba mu napíš. Ak by odchádzal navždy, všetko by si zbalil, kľúče by nechal na stole. Nachystaj dobrú večeru a napíš mu, že ho čakáš a budeš rada, ak sa vráti domov.