icon

Muž žijúci s rodičmi bez finančného príspevku

19. mar 2025

Ahojte. Mám priateľa len cez dva mesiace, postupne sa spoznávame. On je bezdetný, má 29 rokov býva u rodičov
Ja som vdova mám 28 a 4 ročného syna. Mám vlastný starší dom ktorý sme si začali prerabať s bývalým už zosnulým priateľom, teraz som si povedala kým som bola sama že to budem robiť postupne ako sa mi bude dať. Zarobím v čistom okolo 950-1000 € plus 240 sirotský, 60 prídavok na dieťa..priateľ má v čistom 1400 €. Včera mi povedal vec ktorá ma zarazila, normálne som sa ho opýtala že teda keď býva s rodičmi majú pomerne nový 5 ročný dom sú ako sa povie za vodou, že koľko mesačne prispieva. A on že nič, že rodičia to od neho nechcú, vraj im len pomáha, ocovi okolo dreva alebo ide pomôcť starým rodičom. Sem tam urobí nejaký nákup domov. Trocha ma to zarazilo že skoro 30 ročný muž nedáva rodičom peniaze a býva u nich. Neviem ako to mám teraz brať, povahu má dobrú rozumieme si veľmi, vieme sa porozprávať, zasmiať, chodíme na výlety...keď niekam ideme väčšinou platí on, sem tam ale aj ja. Tak potom mi príde že všetky peniaze z výplaty teda vráža len do svojho auta. Čo si o Tom myslíte? A bolo mi hlúpe opýtať sa ho koľko má našetrené aby som nevyzerala ako nejaká zlatokopka alebo čo 😀

Strana
z4
ariannazara
19. mar 2025

My keď sme bývali po svadbe u rodičov tiez som im nič neprispievala. Ale nešetrili sme s muzom za 4 roky peniaze za ktoré sme si kúpili pozemok a uz sme 3 roky vo svojom dome. Moja mama odomna nikdy žiadne peniaze nechcela..ale zas vedela ze šetríme ze chceme dom

hederamonstera
19. mar 2025

Mne sa zda, ze ani moj muz neprispieval a to mal cez 30 ked sme sa spoznali. Ale teda mal nasetrene, ze sme rovno pozemok kupili, ked sme sa rozhodli zit spolu, chodil poctivo do prace, slusny zodpovedny chlap.
Nestaviala by som len na tomto, ty musis citit ci je to muz alebo chlapec

ada12345
19. mar 2025

Mnohi mladi neprispievaju rodicom, ked u nich byvaju. Mnohi rodicia to ani nechcu, pokial na tom nie su financne zle. Toto by som ozaj nevidela ako problem ak to nie je nejaky drzgros. Treba si vsimat na co mina peniaze, ci si setri.

lenka.25
19. mar 2025

Ja ani môj muž sme tak dlho u rodičov nebývali , ale som si 100 % istá , že by to odo mňa ani nechceli . Týmto by som sa absolútne neriadila . Pre mňa by bolo smerodatné , či pozve teba a tvojho syna na obed , či zaplatí malému zmrzlinu ...a v prvom rade ,ako sa k malému správa.

tarvika
19. mar 2025

fuu no mne sa to zda tiez divne. aby dospely chlap vyzieral rodicov v preddochodkovom veku. Aspon dve tri stovky na energie a nejaku tu stravu by im mohol davat. Jedine fakt ze sa s nimi dohodol ze namiesto prispievania si setri aspon polovicu vyplaty na vlastnu nehnutenost.

mmooly
19. mar 2025

veď majú rodičia dostatok financií na svoj život, možno nikam nechodia po dovolenkách, tak načo by pýtali od syna.. ani ja by som nepýtala.. veď keby pýtali, tak im asi dáva...

0silvia0
19. mar 2025

Pokiaľ sú rodičia dvaja a nemajú nákladné koníčky, ešte pracujú, nepotrebujú od detí prispievať, radšej povedia deťom, nech si šetria. Ja by som od detí tiež nevzala peniaze na prispievanie na domácnosť, ak by som to nepotrebovala. Syn keď býval doma, tiež som od neho nechcela prispievať, teraz býva s frajerkou.

kitycat
19. mar 2025

Ja na tom nic hrozne nwvidim. Ani ja som neprispievala a nepytali odomna , setrila som si.
Ako casto sa stretavate a uz sa aj spoznali so synom? Este je skoro riesit co robi so svojimi peniazmi.
Rodicom pomaha s cim potrebuju, aj tebe by sa taka pomoc okolo domu asi zisla?

thereisabear
19. mar 2025

Tak asi majú dosť peňazí. Odo mňa by rodičia tiež nič nechceli, keby som s nimi bývala.

biba_18
19. mar 2025

moje dieťa mi tiež nič neprispievalo. nepotrebovala som to ... teraz žije sám a funguje normálne. bol vychovaný v tom že keď bude bývať sám, proste si bude platiť sám ... neviem či si šetril kým u nás býval a koľko - ale keďže teraz od nás peniaze nepotrebuje, tak myslím že je s peniazmi ok ...

autor
19. mar 2025

@ada12345 áno šetrí, tak 1400 mesačne nemá kde minút. A ešte robí rodičom aj nákup potravín keď treba že pokupi domov

mandzula
19. mar 2025

A to, ze peniaze, ktore zarobi, vraza vsetky do auta, mas od neho? Toto by ma skor zaujimalo - ci vie hospodarit, ci ma uspory na start samostatneho dospelackeho zivota alebo sa rodicmi necha vydrziavat.

autor
19. mar 2025

@lenka.25 s malým má úžasný vzťah, od začiatku si sadli a majú sa radi. Áno, v reštike nemá problém zaplatiť

titla
19. mar 2025

To, ze sa financne nepodiela by som az tak neriesila. Ak to rodicia od neho nevyzaduju a nie su na to odkazani, je to ich dohoda, ich vec. Skor by som si vsimala, ci sa aktivne podiela na chode domacnosti alebo vyuziva mama hotel. Lebo toto si v buducnosti prinesie aj do vztahu a spolocneho byvania. A tiez by som si vsimala, ci zaplati za vylet, kino (co pises, ze zaplati) a pod. Jednoducho znaky, ze nie je lemra alebo lakomec.
A ked mozno v buducnosti otvorite otazku spolocneho byvania, dopredu narovinu povedat, ze moje ocakavania su take a take. Aj co sa tyka financii aj co sa tyka chodu domacnosti.

autor
19. mar 2025

@mmooly oni majú vlastné podnikanie, povedali mu priamo že nechcú od neho peniaze

colsami
19. mar 2025

Ked nechcu tak nechcu. Toto by ma nezarazalo. Skor by som sa pytala samej seba, preco 30 rocny muz doteraz nemal chut a motivaciu sa osamostatnit a stale zije v detskej izbe u rodicov (ano, lebo mu vyhovuje mamahotel). Pochoim, ak preto aby setril a ze ma peknu ciastku nasetrenu. Aj ked takymto stylom, mozno mu i tak rodicia budu kupovat a financovat, ak by cosi...😃
Ale nemusi to byt zly chlap. Poznate sa este kratko...

domkakvet
19. mar 2025

Tak robi nakup potravin ako pises a to nie je lacna zalezitost, viac od neho asi nechcu, nic zle na tom nevidim.

sulejmanka
19. mar 2025

Nehas čo ta nepáli.
Pomáha okolo domu a kupi potraviny. Ak sa takto dohodli a obom stranam to vyhuvuje, ty to ozaj nemusíš riešiť.

kavasmliekom
19. mar 2025

Vieš čo, áno, opýtala by som sa ho. A podla odpovede by som sa zariadila, či by som s nim chcela vôbec niečo riešiť ďalej.
Keby mi povedal, že rodičia nechcú aby im prispieval,lebo to nepotrebujú, ale namiesto toho si ma odkladať a šetriť aby mal na osamostatnenie, aj by som pochopila. Ak by povedal, že nemá nič a všetko prehajdáka, tak nie je ešte zrelý na vzťah, nie to na rodinu. Nech ti ani nenapadne si ho nasťahovať k sebe len za "služby" ☝️

surriana
19. mar 2025

Sú to jeho rodičia,a ak majú dostatok financií,a teda sama píšeš že sú za vodou ,tak nepotrebujú aby im prispieval .Nebýva u cudzích.Poznam veľa takých kde majú rodičia peňazí dosť,a preto odmietajú aby im ich deti prispievali na energie a domácnosť.
Je to ich syn a dávajú svojmu,nie cudziemu.

kavasmliekom
19. mar 2025

@titla mňa by neuspokojí muž s tým, že bude platiť. Lebo z 1400e keď urobí len jeden nákup za 300e?? Zostane mu 1100 na rozflákanie. Vtedy sa aj ľahko platí frajerke obed, aj jej synovi nejaké to autíčko. A čo budúcnosť? Skôr by ma potešilo, keby mi povedal, že nakúpi domov, 600e odloží a 500e má na ostatné výdavky.

terezia323
19. mar 2025

Vôbec by som to nepovažovala za divne, my sme prechodne boli u svokrovcov a nezobrali si od nás ani euro. Čo sme si ušetrili dali sme do stavby domu. Proste to brali ako pomoc deťom. Svokra stále hovorila, že keď oni po svadbe bývali u rodičov, že oni si od nich nezobrali ani korunu, tak by jej srdce nedalo pýtať dačo od svojich deti.

alenka58
19. mar 2025

je úplne normálne keď rodičia nechcú peniaze, nie každý visí len na peniazoch, pomáha a to sa ráta viac ako peniaze

sense
19. mar 2025

Nuž ja by som sa pri dvojnesacnom vzťahu nepýtala toho druhého koľko má našetrené. A rovnako by mi asi zapla v hlave kontrolka keby sa má niekto s kým sa stretávam dva mesiace spýta koľko mám nasetrene

lujza123
19. mar 2025

Mala som 27, po rozchode, slobodná mamina s ročnou dcerou a začala som znova randiť.

Takýto co žili u rodičov u mňa skončili hneď, spolu s nemakačenkami z úradu prace. Ja neviem mne to pride hrozne divne až uchylne ked dospely muž býva v detskej izbe. To nema túžbu niečo zažiť ? Niekam sa posunúť, možno si už zaobstarať svoje bývanie …

Býval už vôbec niekedy sám?

S takýmito sa potom dosť ťažko žije ked si nikdy neplatil jedlo, bývanie, nebodaj ešte aj komplet mama hotel plná penzia ze navarené, poprané uff

Ako našetrená suma by ma nezaujímala, ale skôr plány do života, do budúcnosti a hlavne teda dôvod prečo drepí doma a či mu to nepríde divne.

Radšej odísť s kratšej cesty ako sa zamilovať do mamičkara a potom riešiť ze neprestrihol pupočnú šnúru alebo je mega pohodlný a využíva ze niekde nemusí platiť, ani nic robit

rejka7
19. mar 2025

@alenka58 je to úplne normálne, rodičia sú za vodu píšeš, majú nový dom, peniaze im nechýbajú, vôbec nie je čo riešiť. Bola by som si rada, že nemá "zgrglavych" rodičov, ktorí pýtajú, aj keď bohato majú.😉

biba_18
19. mar 2025

@lujza123 akože sorry - ja mám 55 a nikdy som nebývala sama...

alenka58
19. mar 2025

@lujza123 len ty si začala veľmi skoro, nie každý chce takýto život, to neznamená že je to niečo čudné a navyše nie každý má dobrý vzťah s rodičmi aj o tom je to a taktiež neznamená že len keď sa osamostatníš niečo zažiješ, to je celkom vtipné

alenka58
19. mar 2025

@biba_18 😀 to znamená že si nič nezažila

biba_18
19. mar 2025

@alenka58 a čo je to to nič čo mi ušlo? 😲😂 aha, už chápem 😂

Strana
z4