Muži hovoria zle o atraktívnych ženách: Je to pravda?
Manžel dal pred pár mesiacmi výpoveď zo starej práce, mal kolegyňu, z ktorej som mala zlý pocit.. podobný typ ako ja, aspoň navonok, povahovo nie, ja som introvertna a ticha, ona má viac sebavedomia a je energetická... raz sa stalo, že sme boli v aute a chcel zavolať kamarátovi ale náhodou (?) zavolal jej, ona odpovedala: ahoj, počuješ ma? Neviem, jej tón znel tak, že sa nečuduje, že jej volá, aj keď tam už vtedy nepracoval.. on nič nepovedal a zložil, telefonát bol cez WhatsApp tak som videla že posledné, čo mu napísala do chatu, bolo niečo dlhé... celé sa to stalo pred pár mesiacmi, no nedávno ma to napadlo a mala som naozaj zlý pocit, vždy o nej hovoril v štýle " je taká otravná". .. ešte nikdy som mu nepozerala do mobilu ale horí to vo mne, rada by som vedela o čom si písali..čo by ste urobili?
@zelenina1 to mas pravdu len ona nedoveruje a ono na to byva zvacsa dovod. Asi jej dal dovod citit nedoveru a tam je problem. V podstate ak jen povie cokolvek ako ju presvedci o pravde. Ludia vedia dobre klamat. By si sa divil coho su schopni. Priznam sa vobec netusim ako by to mala riesit. Su ludia co zatlkaju naveky hoci vsetci okolo vedia pravdu. Nevieme aky je on.
@zelenina1 vo väčšej časti súhlasím, ale pokiaľ ma také podozrenie neprišlo z ničoho nič je tehotná a chce vedieť ako na tom je. Na 99 percent si po tom co napísala myslím, ze mal aféru so šéfkou a preto aj dal výpoveď a obávam sa , že sa jej to potvrdí. Ako si to potvrdiť už nechám len na nej, ale v takejto situácii ako je ona by som konala aj proti svojim zvykom
@lakebabe Problemom citania takejto konverzacie na tajnasa moze byt jej nasledna interpretacia. Ok. Mozno sa pan manzel chvilkovo "poblaznil". Je pravdepodobne, ze tuto emociu v sebe cielene zivil, rad s nou travil cas a mali spolu vztah (bez nejakeho fyzickeho zblizenia). Predpokladam ze v ich chate nebude priamy dokaz v style "lubim ta"/"chybas mi"/"posledna noc bola famozna". Skor tam bude intenzivne zdielanie pocitov + kazdodenna konverzacia.... Ako by si v takom pripade reagovala? Co ak si to nespravne intyerpretuje a zahodi kvoli tomu perspektivny vztah, ktory by sa uplne v pohode dal zachranit?
@zelenina1 absolutne suhlasim ze ak si dvaja doveruju do mobilu si nechodia.... ale moze sa stat ze ta dovera zacne kolisat a vtedy to je o niecom inom. ver ze ak by ti bola partnerka neverna alebo ty jej na 99% by sa ti pri konfrontacii nepriznala. Ak by ti davala znamenia mobil by si pred tebou schovavala, zacala byt k tebe odmerana, prestala by s tebou spavat - stale by si jej veril a nemal najmensi dovod zistit pravdu co je za tym? a nie naozaj sa ti pri konfrontacii neprizna, takto to bohuzial skratka vobec nefunguje. v drvivej vacsine musis mat ty dokaz. ale chapem lebo si este taku situaciu nezazil. a prajem ani aby si nezazil... len lahko sa moralizuje ak skusenost nemas. ak by si si tym presiel bola by to ina debata.
@monnci2226 presne tak súhlasím
@lakebabe co ak to bolo takto: chlap sa v praci zalubil/poblaznil (to sa stane takmer kazdemu viac krat za zivot)... trochu sa mu to vymklo (to uz je samozrejme jeho zlyhanie) - tak sa rozhodol ukoncit pracovny pomer aby to pomaly vysumelo do stranena, pretoze vztah s jeho partnerkou je prenho dolezitelsi.... v takomto pripade by bolo nahliadnutie do ich chat-u uplne kontraproduktivne
@zelenina1 žiaľ ani toto by nebolo pre mňa kontraproduktívne 💁♀️ nemam záujem o manželstvo a deti s mužom, ktorý sa dokáže lahko poblaznit a zamilovať do kolegyne.
Tieto veci už mám dávno upratane v mojom veku v hlave a pokiaľ ten chlap alebo žena je schopná sa len tak "poblaznit" do kolegu atď , nie je to pre mňa vzťah o ktorý ma zmysel bojovať.
@lakebabe lenze tomu obcasnemu "poblazneniu" nezabranis... ak sa casto pohybujes v prostredi v ktorom sa vyskytuju zaujimavi ludia s ktorymi interagujes, je len otazka casu kedy k tomu dojde. To co je dolezite je - mat ujasnene priority a nezivit to v hlave. Tuto chlap mozno prekrocil tolerovatelnu hranicu, ale nemusi to hned automaticky znamenat dovod na rochod.... Bol by som opatrny v zaveroch.
@zelenina1 ty tu vlastne tvrdis ze pan manzel si kludne mohol vypisovat s kolegyňou, mohol byt do nej zalaskovany, kludne kvoli nej mohol dat výpoveď (co teda by asi nedal ak by to bolo len take malilinkate poblaznenie) lebo sak stava sa to je to ok.... ale ak by mu zena nahliadla do mobilu je to dovod na rozchod a ma mu aj tak verit a neviem co.... dala by som mu to dobre vyzrat neboj sa! nerobi sa to a nie je to normalne! ublizuje sa tym ten druhej strane a je to nevera. ...... ty by si toto vsetko akceptoval manzelke?? nepohlo by to tebou? nechcel by si vediet pravdu?? uplne len tak by si nad tym kyvol rukou ze sak stava sa to? ci tam by asi uz fungoval iny meter co?
@zelenina1 vieš ja už aj toto považujem za neveru a nemám absolútne o taky vzťah záujem.
Celý život sa pohybujem medzi veľa ľuďmi aj pracovne aj sukromne, x pozvaní na drink, na kávy na vypisovanie od muzov .
Pokiaľ je môj vzťah úplne v poriadku a napĺňa ma , nemám o také veci najmenší záujem a áno vyhnem sa tomu. To isté môj muž ma x možnosti a kontaktov s mladými ženami pri jeho podnikaní, ale akonáhle by som sa dozvedela, že ma s niekym bližší vzťah a potrebu flirtovat a vypisovať so ženami u mňa v tom momente ten vzťah konci a nemám dalej záujem o takého človeka
Takže čo je pre jedného v poriadku u druhého je za čiarou
@monnci2226 ved v poriadku 🙂 ja pripustam ze jej mohol byt emocionalne neverny, aj to ze to moze byt dovod na rozchod.... jedine s cim mam problem je lezenie do telefonu, to je cele 🙂 tvoj mobil dnes plni funkciu "detskej kasicky s pokladmi" kde si decka davaju rozne darceky od tajnych ctitelov, dennik + kadeco ine...... do tejto kasicky sa proste nelozi
@monnci2226 Doteraz mam pred ocami jednu scenu, ktorej svedkom som bol este pocas strednej. Kamos mal frajerku (boli tesne pred rozchodom). Sadli sme si spolu na kofcu, oni sa zacali vadit a vyeskalovalo to k takemu bizaru, ze kazdy scrolloval messenger toho druheho v snahe najst nieco kompromitujuce.... Dno. K tomuto by sa dospely clovek na urovni nemal uchylit.... Chapem situaciu autorky, musi to byt frustrujuce. Napriek tomu by som patral po inych sposoboch, ako to z neho vymacknut.
@zelenina1 🫣 no asi mi staci ze sme sa dopracovali po:
vypisovanie kolegom a zalaskovanie do kolegov = ok
emocionalna nevera =ok
chodenie do mobilu = nikdy
skus sa o tomto celom vecer aj s manzelkou porozpravat ci ste na rovnakej vlne. ze obcasnemu poblazneniu v praci proste nezabrani to je ok ale nech nikdy neopovazi nakuknut do tvojho mobilu. 🫣
@zelenina1 a teda ja jedine poklady co mam v mobile su fotky a videa mojich deti.... ine poklady a iny obsah na ktorom by mi nejak zalezalo tam nemam. hocikedy som ochotna zdielat obsah mojho mobilu s manzelom. ziadny problem mi to nerobi.
@zelenina1 ja tiez nemam v mobile nic co by ktokolvek nemohol vidiet.
@monnci2226 No a keď pôjde do mobilu a nič nenájde, tak sa mu v duchu ospravedlní, že ho podozrievala?
Alebo to dopadne ako v tom vtipe, čo končí "... ale viete, podozrenie ostáva!"
@hefo no ja si myslim veru ze nenajde, ako pisem inde ak bol manzel pricetny tak to vymazal. a nikde jej ani neradim aby pozrela/nepozrela. vyjadrujem sa k tomu ze ak je ta dovera vo vztahu nastrbena, vznika nejake podozrenie tak druha strana chce poznat pravdu. v takomto pripade nazretie do mobilu chapem.
@monnci2226 Jedna vec su idealy, druha vec je realita. Pracujem vo vacsej firme, zmiesany kolektiv plny intelektualov s viice-meene usporiadanymi rodinami. Dovolim si tvrdit, ze vacsina mojich kolegov bola minimalne na emocionalnej urovni neverna. Vo firmach kde sa chodi na dlhe sluzobky to obvykle zajde este dalej. Nevravim ze je to spravne.Len konstatujem, ze tieto vzorce spravania tu su aj budu. Som rad ze Vasi muzi su mimo zauzivanych stereotypov, su zivitelmi, starostlivymi otcami a nepodliehaju takymto pudovym zalezitostiam.
@zelenina1 a ja ti pisem ze s tym skusenost mam. Tvrdim ze sa to nerobi a neospravedlnuje to nic a nie je to spravne. To ze to je bezne a ze sa to robi neznamena ze je to spravne. To ci to robis aj ty mi je jedno, ja tvoja zena nie som. Len si davaj bacha niekedy staci ozaj naznak, staci ak mas sikovnu a mudru zenu a pride ti na to...
@zelenina1 cudzí telefón :D. Akože manželkin cudzí telefón? Strašne pomýlená doba toto. Najlepšia bola pevná linka, tá bola všetkých cudzích doma.
@monnci2226 je mi to jasne... ja to mam narocne, pretoze neviem klamat a hned by mi na to prisla 🙂

@lakebabe ja to mam so zenou obdobne... cudzi telefon pouzijeme maximalne na skontrolovanie pocasie alebo nieco obdobne.. X-krat sa mi stalo, ze som drzal jej telefon, piipla jej notifikacia (sprava od kolegu/kolegyni) - a v zivote by som nemal tu drzost, aby som si ten ich chat rozklikol 🙂 Neziarlim, doverujem jej. Pri niecom takom maximalne utrusim nieco v style "kolega vravis". Ona povie "kludne si precitaj". Toto plati aj opacne. Najlepsia ochrana proti nevere je dovera medzi partnermi.... Citanie sukromnej konverzacie bez vedomia partnera je hrube narusenie dovery.