icon

Bluetooth v aute: hovory fungujú, hudba nie?

14. sep 2026

ahojte

mobil sa mi s autom pripoji normalne. telefonovat cez bluetooth viem, ale ked pustim spotify, hudba ide stale len z telefonu.

skusala som bluetooth vypnut a zapnut aj mobil znovu sparovat. hovory idu vzdy, hudba nie. nestretli ste sa s tym? treba nieco povolit priamo v nastaveniach bluetooth alebo v aute?

13uzivatelka11
14. sep 2026

Máš Apple/Android car?

maca1984
14. sep 2026

Ja si to musím aj v aute nastaviť

anonym_0441e5
14. sep 2026
@13uzivatelka11

Máš Apple/Android car?

@13uzivatelka11 android ale pripájam ho len cez bluetooth, android auto nepoužívam.

anonym_720301
14. sep 2026

Ja mám zas opačný problém. Mne nejdú hovory. Keď volám alebo niekto mne tak normálne sa na displeji auta zobrazí hovor a keď zdvihnem tak mna neni počuť na druhej strane. Predtým mi to šlo ale po aktualizácii nejde. A tuším ani ja nepočujem toho kto mi vola

anonym_14935c
14. sep 2026

zalezi ake je to auto a aj ake je stare.. lebo auta pred rokom 2016 nemali apple car play, alebo teda android auto.. ale vedeli prehravat aj hudbu + telefonovat, navigaciu atd. Ale sytemy predtym vedeli napriklad len telefonovat. Samozrejme zalezi aj od stupna vybavy, softveru atd.. idealne si pozriet presnu vybavu vozidla cez VIN pripadne nacitania kluca alebo vypisu zo servisu. Tam su kody, kde vidis co v aute mas a co nemas. U mna to bolo nasledovne, ze som mala auto z roku 2012 a isiel len tel, potom z roku 2016 tam bola len hudba a tel.. a teraz mam z roku 2022 a ide vsetko.. znacka rovnaka, packet rovnaky.. len technologie uz ine.

jimmyy128
Včera o 13:37

Toto skoro vzdy nie je o parovani ani o aute ako takom, ale o tom, ze telefon je s nim spojeny len profilom na telefonovanie. Bluetooth neposiela vsetko jednou linkou, ale po profiloch: hovory idu cez jeden a hudba cez uplne iny. Ked sedi len ten prvy, mas presne toto - telefonujes normalne a hudba ostane v mobile.

Skontrolovat sa to da za pol minuty. V mobile chod do Nastavenia, Bluetooth, pri nazve auta klikni na ozubene koliesko alebo ikonu i a pozri sa, ci je zaskrtnute Zvuk medii. Niekde sa to vola Prehravanie medii alebo Audio medii. Ked je to odskrtnute, hudba nema kadial ist, aj keby si parovala stokrat.

Druha vec je samotne autoradio. Tam treba prepnut zdroj na Bluetooth Audio a nie ostat na polozke Telefon. V dost autach su to dve uplne oddelene veci v menu a kym si ich clovek nevsimne, hudba hra do prazdna.

Ked ani jedno nepomoze, zmaz auto v mobile uplne, nie odpojit ale Zabudnut zariadenie, a sparuj od nuly. Poskodene parovanie sa prejavi presne takto. A ak ani potom nic a jednotka je starsia, moze byt aj to, ze hudbu cez Bluetooth jednoducho nevie a ostane USB alebo AUX.