icon

Muži vraj nechcú ženy, ktoré nemajú bývanie a auto

22. aug 2023

Ahojte. Byvam sama v prenajatom dvojizbovom byte. S kamaratkou sme sa rozpravali, ze v 30tke je uz viac menej ziaduce splacat vlastnu nehnutelnost a mat aspon starsie ojazdene auto. Som 5 rokov po VS a nemam nic nasetrene. Z platu si auto a ani vlastne byvanie nemozem dovolit.

Kamaratka mi hovorila, ze budem mať ovela narocnejsie si najst partnera. Chalani vraj moc nechcu zenu, ktorej je nutne robit taxikara a starat sa o jej byvanie. Aky mate vy na to nazor?

domkakvet
23. aug 2023

@zoeeoz lebo muzi viac zarabaju a mali by sa postarat o domacnost.

doriiis
23. aug 2023

@domkakvet ....moji kolegovia muži zarábajú tak isto ako ja.A ktorákoľvek iná naša kolegyna

zuzana212722
23. aug 2023

@sheila121 tak zacala si ty byť drzá na mňa..
A mám pravdu ..fakt neviem prečo sa ventilujes zzo svojho na ho..o života tu..
Keď sa nemáš s kým baviť tak si nájdi kamošku..

maribell
23. aug 2023

vodičák a auto je možno sloboda 👍 ale ja by som povedala, že práve tých ľudí, ktorí nejazdia autom potrebujeme. A bolo by fajn, keby si z toho zoberie príklad čo najviac ľudí. Lebo naša pohodlnosť víťazí nad všetkým ostatným a z pohodlnosti sa stáva problém.

mandzula
23. aug 2023

@mateson su aj typy manzelstiev, v ktorych manzelia chodia vsade spolu, napriklad to nase. Vsetky vylety absolvujeme spolu, do tej DMky ide pokojne so mnou, pripadne si zatial vybehne do obchodu, ktory ho zaujma.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zuzana212722
23. aug 2023

@sheila121 😀😀 ja ? Veď ty si ostala nervózna keď som ti napísala pravdu o tom ako žiješ a potom okolo seba nadavas..ja chápem ze je to frustrácia a je to ťažké..
3 roboty hoci výška..muž ťa má na háku ťahať všetko..no mala si sa lepšie vydať..alebo keď budeš písať o tom aké je to u vás na prd tak to vymaž hneď lebo niekto si pamätá..potom vyzeráš trošku hlupo

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zuzana212722
23. aug 2023

@sheila121 keby som ťa chcela uraziť tak viem presne co ti napísať ..idem sa venovať manželovi tak tuto plodné debatu ukončujem s tým že keď máš ešte chuť povedz si ale ja uz končím..pekný večer

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zoeeoz
23. aug 2023

@domkakvet jaaaaj, nazor z doby dinosaurov..to vela vysvetluje 🙂

zoeeoz
23. aug 2023

@zuzana212722 ty si pisala autorke a ja som pisala tebe..ci chces alebo nechces argument o nakupe bol proste v dnesnej dobe viac ako slaby 🙂 a ked ta to tak rozohnilo, evidentne som trafila

domkakvet
23. aug 2023

@zoeeoz ak sa ti nepaci, tak kludne financuj chlapa, ak to tebe nebude vadit, tak mne urcite nie.

zoeeoz
23. aug 2023

@domkakvet :D aha takze vzdy podla teba musi byt niekto kto koho financuje?..ale super teda, ze teba mamka vychovala na zlatokopku, vedela asi co robi

h2
23. aug 2023

@domkakvet Muži viac zarábajú? A prečo? Sú múdrejší, ako ženy? Šikovnejší? Vzdelanejší?Pracujú viac? Ak áno, je to v poriadku. Ak nie, je spravodlivé, aby zarábali viac?

mrva
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
24. aug 2023

@zoeeoz nepovedala som, ze vzdy, ale povedala som to, ze podla mojho nazoru v takom veku nemusi mat zena vlastne byvanie a auto, je to skor hanba u chlapa a mimochodom ja mam vlastne byvanie.

domkakvet
24. aug 2023

@h2 nedavno tu bola taka tema a bolo v nej to, ze muzi maju vacsie vyhody napriklad v tom ze mozu dvyhat v zamestnani tazke veci, vsetko rozpisovat nejdem.

h2
24. aug 2023

@domkakvet Muž, ktorého pracovnou náplňou je dvíhať ťažké veci, určite nemá vysoký plat. Ale tak zase vyšší, než žena, ktorá tak isto nič viac nevie a ešte ani tie ťažké veci dvíhať nemôže.

domkakvet
24. aug 2023

@h2 okrem toho je potvrdene, ze zeny sa priklanaju k profesiam ako je ucitelka, vychovavatelka a muzi k technickym profesiam, moj nazor je, ze vsetky profesie su dolezite, pricom ucitelka zarobi menej ako IT technik a narobi sa viac, nemam odskusanu ani jednu z tychto profesii, no ale myslim si, co sa tyka uz spolocnych rodin, tak napriklad zena dieta odrodi, muz nie, cize je uz od prirody dane, ze muz je urceny na ine, zabezpecenie rodiny, ale to je moj nazor, nech si autorka precita komentare a podla toho nech si vyberie odpoved na svoju otazku, ja som vsetky komentare necitala, no pridavam moj nazor.

hefo
24. aug 2023

@maribell Pokiaľ všetci tí ľudia idú tam, kam vedie trasa autobusu, alebo je ich cieľ dosť blízko a je dosť dobré počasie, aby mohli bicyklovať, tak nech.

Ale často takáto argumentácia znie asi tak, že (irónia) "tie zlé autá jazdia a zavadzajú po uliciach, ale ich vodiči by iste radšej išli na bicykli".

mandarinka555
24. aug 2023

@barbora19911 Zamotala si sa do tých klamstiev tak, že už nevieš, kde je sever 👎

dogblock
24. aug 2023

@h2 😠👎
@doriis ale vobec nie je potrebne vlastnit nehnutelnost, aj ked chapem, ze mas trochu vymyty mozog takym tym typickym materialnym slovenskym stadom a ides s nim (nic v zlom, len metafora). niekedy to vhodne je, niekedy je to uplna blbost. ja dieta nechcem, staci mi partner a fakt nevidim jediny dovod, preco vyhadzovat prachy na nehnutelnost a davat si tak okovu na nohy. mam 34 a strasne sa zabavam na ludoch, co maju hypoteku na dvojizbak niekde v cunove. ja mam prenajatu garzonku v centre mesta, maximalna spokojnost a absolutne ziadne problemy ani zavazky. hovorim, odputaj sa od toho typickeho malomestiackeho myslenia "musim vlastnit dom auto hodinky chatu vlastnit vlastnit vlastnit...", bude sa ti zit lepsie, ked sa nebudes citit, ze musis inym nieco dokazovat. btw penazi mam dost prave vdaka tomuto mojmu mindsetu.
@hefo @mandzula ok pardon, nie vodicak, ale vlastnenie auta
@katkami123 mam manazersku poziciu v korporate a nikto odo mna ziaden vodicak nechcel, zaujimave. ani v ziadnej z mojich predoslych 4 prac.
@zuzana212722 nuz, kazdy mame svedomie niekde inde

dogblock
24. aug 2023

inak nvm, preco sa to berie ako cista zenska vec. poznam DOST vela chlapov mladsich aj starsich, co nemaju vodicak. dokonca mam pocit, ze nemat ho sa stava trend

sisaka
25. aug 2023

@dogblock vymytý mozog materiálnym slovenským stádom? 😮
Skôr si myslím, že ľudia myslia aj do budúcnosti. Napríklad, keď budú žiť len z dôchodku a na rozdiel od teba ich bude trápiť len zaplatenie vody/plynu/elektriky, keďže nehnuteľnosť už budú mať davno splatenú. Ty ( nemateriálna neslovenská čierna ovca) budeš musieť rozmýšľať, kde zobrať peniaze okrem iného aj na nájom. Potom sa tí majitelia domov budú zabávať na tebe

mircalla
25. aug 2023

Cudna otazka. Podla mna vacsina zien na fore sa naopak prizivuje na manzelovi cely zivot. Malo je tu schopnych, co si vedia a chcu zarobit

Moj nazor je, ze zena ma byt samostatna a vediat sa o seba postarat, ale nemyslim, ze je pravda, co ti povedala kamoska

zoeeoz
25. aug 2023

@domkakvet ja si myslim, ze ak v 30ke nepracuje na vlastnom byvani clovek bezohladu na pohlavie je proste katastrofa..a je jedno ci chlap ci zena..ale zas aj vynimky napr: nomadi co st kazdu chvilku niekde atd ale zas to beriem, ze tam celkovo je trvaly vztah zatazko a to je mimo temu

Ja som si kupila byt v 27ke a teda narovinu, uz to bolo neskoro, no nie?...a nebolo to o tom, ze skor som nemohla ale mne to normalne skor nenapadlo..asi pohodlnost, fakt neviem..proste len nad tym krutim hlavou

xsandrax
25. aug 2023

@dogblock ja si neviem predstaviť bývať v podnájme s hučiacou chladničkou pri hlave a byť odkázaná na niekoho, ci ma tam nechá bývať alebo si budem musieť zbaliť švestky do krabice a hľadať si ďalšiu kuticu 🤷‍♀️ ako prechodné obdobie alebo bývanie mladých ľudí je to v poriadku, ale nie na cely život.
A vôbec to nie je tak, ako píšeš, že keď máš nehnuteľnosť, tak máš okovu na nohe 😄 nehnuteľnosť sa dá vždy predať alebo prenajať, pripadne kúpiť ďalšia. Práve som to počítala, pri týchto cenách, keby predám dom, tak môžem bývať v podnájme 2 životy, takže ja sa o svoju budúcnosť s nehnuteľnosťou na krku nebojím 😉 Veľa zdaru na staré kolená, hlavne ti prajem veľa zdravia, aby si mohla pracovať a platiť si strechu nad hlavou.

babulkomale
25. aug 2023

@dogblock ty mindset 😃
Vtipne uvazovanie.
Dam ti priklad: ludia zijuci napr. v drahych oblastiach USA - napriklad v Palo Alto. Na hypo mas len ak ste dvaja s vysokym platom, pretoze garsonka s polovicnym drezom zacina od miliona.
Cize softeverovi inzinieri co prisli z vych.pobrezia zarobit, byvaju v karavanoch, aby boli v pluse ked im skonci kontrakt a vratia sa.
Cize ti, co na to maju, prenajimaju byt/dom.
Ti, co nemaju, byvaju inde a dochadzaju hodiny.
A co sa stane na dochodok? Ludia sa odstahuju do Mexika alebo Azie, pretoze tam su s americkym dochodkom krali. V USA chudaci, tak ako vacsina ludi aj tu.
Len mizive percento ma "zainvestovane" a su "zahojeni" ako to vidis vo filmoch. Alebo podedia, alebo maju stare peniaze.
Ale vacsina - miliony dochodcov- na stare kolena idu prec, do lacnejsieho. Pretoze z tych dochodkov by neuplatili ani ten najom.
Tolko z reality.
Naco by som prenajimala dom, ked sme styria, chceme velku zahradu, bazen atd. za trojnasobok sumy, ktoru davam za hypoteku?
Muselo by mi sibat.

zuzanaete
25. aug 2023

@dogblock Dak ti moj priklad. Po navrate zo zahranicia som riesila kupu bytu hned ako to bolo mozne (musela som odrobit niekolko mesiacov). Bola som ta ovca, co si na krk uviazala hypo, ale spokojna. Ked sme neskor s manzelom riesili spolocne byvanie a ten moj byt sa predal, tak som zistila, ze som tam cely cas vlastne byvala “zadarmo”, kedze byt som predala drahsie ako kupila. Na dochodku sa mozes stretnut s kamosmi a zratat si, kolko si zaplatila za najom a co z toho mas a kolko oni za hypo a co z toho maju. Aj v tom zahranici by urcite uprednostnili viaceri vlastnictvo nehnutelnosti, keby si ju mohli dovolit. U nas si nastastie este stale vacsina moze dovolit kupit si vlastne byvanie.