Muži žijúci pod krídlami matiek
Ahojte žienky,som vdova a uz 8 rokov sama .Nedávno som spoznala ,,chlapa,,dám ho do úvodzoviek a vysvetlím prečo Má 36 rokov ...ja 34...býva o barak dalej od rodičov. Napriek tomu ,že má práčku nikdy ju nepoužil. On proste nosí špinavé prádlo prať mame.Mama nu varí,mama mu robí desiatu do práce.Ako keby žijem bez deti tiez si možno poviem ze idem na obed kúsok mamine alebo nieco si len kúpim,ALE bol u mna ma návšteve ked deti neboli doma pretoze aj ked sa poznáme dlhšie k intimite neprišlo a ani zatiaľ som nechcela zoznamovať deti s niekym .No vypil čaj a išiel šálku zaniest do kuchyne kde som ochladilo ze si ju umyl. A keď som prišla do kuchyne a vedľa bola položená v drese lyzicka opýtala som sa čo neumyl aj tu tak odpovedal ,že si ju nevšimol.Ale táto situácia sa opakuje dost
často.A ked som sa ho priamo opýtala že to urobil uz vela krát a s otázkou že ked obetuje u rodičov že či aj tam ked vidi v drese riad unyje len po sebe (lebo ja by som čakala ked su jeho rodicia starsi že by umyl aj po mame a tatovi) tak mi povedal ze jemu vždy mama povie aby to nechal tak,že ona to umyje.A moja otázka aky mate pohľad na takého muža? A kedze som mala len jedného partnera v zivote a aj to uz som naozaj dlho sama možno sa na to len ja zle dívam.
@bielasovicka Proste je zúfalá a berie to tak, že hocijaký lepší ako žiadny. Asi sa jej páči výzorom a premieta si doňho vlastnosti, ktoré by jej ideálny partner mal mat, on ich ale nemá. Mamickin celok vo veku je niečo tak odpodzujuce, že až.
Asi čakala, že jej niekto poradí zázračnú vetu a on sa komplet zmení. Ono sa to zmení, keď jeho mamka raz umrie. A bude si hľadať náhradnú opatrovateľku.
@enmery hej, tiež si myslím. Ale toto všetko záleží od rodiny, od matky, ako vychovala svoje deti. Ja mam dvoch synov, a od malička som ich učila na všetko, pomáhali mi s domácimi prácami, lebo som chcela aby sa to naučili do dospelosti, lebo sa im to zíde keď sa osamostatnia. A veru teraz keď sú už dospelí, tak doma všetko robia, teda už vo svojich domoch co si postavili. Preto hovorím ze záleží na tej matke, ako ich učí od malička.
@anonym_autor ja by som v tomto pripade kaslala aj na neumyte lyzicky, aj na obsrate gate. chlap co je s tebou rok a nejavi zaujem o sex je vadny. v takom veku obzvlast. mohol by mi umyvat nielen lyzicky, ale aj podlahy a okna, pokial je impotent alebo zavisly na pecku, je pre mna vysoko nepouzitelny. divim sa ti, ze s nim zabijas tolko casu.
@anonym_autor ja by som v tomto pripade kaslala aj na neumyte lyzicky, aj na obsrate gate. chlap co je s tebou rok a nejavi zaujem o sex je vadny. v takom veku obzvlast. mohol by mi umyvat nielen lyzicky, ale aj podlahy a okna, pokial je impotent alebo zavisly na pecku, je pre mna vysoko nepouzitelny. divim sa ti, ze s nim zabijas tolko casu.
@matkahelka Áno, to je už len taky bonus, najskôr péčko. Ale teda rok je dosť. Suma sumarom proste nevidím žiadneho chlapa, že ktorého by som ss rucala a veru samej lepšie, ako s takým
Kašli na neho, zarytý kresťan, prepáč za otázku, ale myslíš, že keď je taký pobožný, že tvoje deti by mu nevadili, len či ťa nechce len využiť ako kamaratku? Nebuď zúfalá a kašli na neho, toto ti naozaj doma netreba, robiť otroka neschopnemu chlapovi, onjakživa je tak naučený, nič nerobiť a ty ho nezmeniš ani keby si veľmi chcela, a už vôbec chlap ktorý má toľko rokov a býva u rodičov, utekala by som extrémnou rýchlosťou, schopny chlap do života bude bývať sám vo vlastnom, na úver alebo v podnájme nie toto, ešte raz vykašli sa na neho, radšej byt sama
Kašli na neho, zarytý kresťan, prepáč za otázku, ale myslíš, že keď je taký pobožný, že tvoje deti by mu nevadili, len či ťa nechce len využiť ako kamaratku? Nebuď zúfalá a kašli na neho, toto ti naozaj doma netreba, robiť otroka neschopnemu chlapovi, onjakživa je tak naučený, nič nerobiť a ty ho nezmeniš ani keby si veľmi chcela, a už vôbec chlap ktorý má toľko rokov a býva u rodičov, utekala by som extrémnou rýchlosťou, schopny chlap do života bude bývať sám vo vlastnom, na úver alebo v podnájme nie toto, ešte raz vykašli sa na neho, radšej byt sama
@zuzubb007 Čítaj, býva sam o "barak" ďalej, ale garderóbu a jedlo sa mu stará mamka. Tipujem, ze mu chodí aj upratovať.
@anonym_autor nedívaš sa zle, je tak naučený - fuul servis, vždy to niekto spraví.... takže bude to tak aj u teba, určite ho nezmeníš/ dlhé životné skúsenosti/ 🙂👉
Ja to vidím tak že autorka vlastne vyhlásila konkurz na sluhu do domácnosti. Bohužiaľ potenciálny výherca nieje zvyknutý tieto práce robiť a preto potrebuje radu či sa to vie naučiť. O citoch ani zmienka, intimita nula bodov, ale problém je v neumytom riade. Je vidno kde sú stanovené priority. Nevidím to vôbec ružovo.
Stačí povedať,, Čau Jano, ja rozumiem tomu, že doma si nič nerobil lebo tvoji rodičia ťa stále považujú za dieťa ale počúvaj ma sem, pre mňa nie si dieťa a ja si hľadám partnera, preto potrebujem aby sme všetko robili spoločne. Chcem aby si sa rovnako podieľal na domácnosti, týždeň-dva ti môžem ukazovať aj slovne hovoriť, čo to znamená a ako to vyzerá. Ak si hľadáš partnerku, tak budem pre teba vhodná pretože ja ťa ľúbim a chcem to s tebou skúsiť aj napriek tomu, že aktuálny stav ma veľmi znechucuje. Ak si hľadáš sluhu/matku tak ja bohužiaľ musím odísť. "
A potom mu treba ukázať, čo sa ako robí/nerobí, čo sa vyžaduje/nevyžaduje, čo sa očakáva/neočakáva. Čo robia dospelí a ako sa manažuje dospelý život.
Zhodnotiť niekoho na základe jednej lyžičky mi príde úplne mimo. Podľa mňa vôbec nejde o lyžičku, ale tvoja intuícia ti vraví, že to nebude chlap do života. A hľadáš racionálne potvrdenie.
Ja to vidím tak že autorka vlastne vyhlásila konkurz na sluhu do domácnosti. Bohužiaľ potenciálny výherca nieje zvyknutý tieto práce robiť a preto potrebuje radu či sa to vie naučiť. O citoch ani zmienka, intimita nula bodov, ale problém je v neumytom riade. Je vidno kde sú stanovené priority. Nevidím to vôbec ružovo.
@pedro1234 je 8 rokov sama, zo zufalstva berie vsetko, co pride.
@pedro1234 je 8 rokov sama, zo zufalstva berie vsetko, co pride.
@matkahelka tiež mi to tak vyzerá. Hovorí sa aký pen taký pen hlavne že je s neho tieň. Lenže tu zatiaľ žiadne výhody pre ňu nevidím len ten pocit že konečne mám chlapa lenže za vyse roka ani sex? Ale tak keď ho ma rada a stačí jej obcas vidieť chlapa a pocit že niekoho ma po dlhej samote sa to možno aj dá pochopiť
Stačí povedať,, Čau Jano, ja rozumiem tomu, že doma si nič nerobil lebo tvoji rodičia ťa stále považujú za dieťa ale počúvaj ma sem, pre mňa nie si dieťa a ja si hľadám partnera, preto potrebujem aby sme všetko robili spoločne. Chcem aby si sa rovnako podieľal na domácnosti, týždeň-dva ti môžem ukazovať aj slovne hovoriť, čo to znamená a ako to vyzerá. Ak si hľadáš partnerku, tak budem pre teba vhodná pretože ja ťa ľúbim a chcem to s tebou skúsiť aj napriek tomu, že aktuálny stav ma veľmi znechucuje. Ak si hľadáš sluhu/matku tak ja bohužiaľ musím odísť. "
A potom mu treba ukázať, čo sa ako robí/nerobí, čo sa vyžaduje/nevyžaduje, čo sa očakáva/neočakáva. Čo robia dospelí a ako sa manažuje dospelý život.
@anonym_f37d6a to znie dobre. Možno by to fungovalo.
@pedro1234 riadom to asi už len celé vykvasilo v tom bode asi pochopila že niečo nepasuje. Tak ale môže to fungovať. On bude mať náhradnu mamičku a ona záplatu na samotu
@bielasovicka Proste je zúfalá a berie to tak, že hocijaký lepší ako žiadny. Asi sa jej páči výzorom a premieta si doňho vlastnosti, ktoré by jej ideálny partner mal mat, on ich ale nemá. Mamickin celok vo veku je niečo tak odpodzujuce, že až.
Asi čakala, že jej niekto poradí zázračnú vetu a on sa komplet zmení. Ono sa to zmení, keď jeho mamka raz umrie. A bude si hľadať náhradnú opatrovateľku.
@enmery výstižne. A ešte aby 34 r schopná žena učila 36 r chlapa základné veci ktoré dokážu aj malé deti trochu trápne tak ale skúsiť to môže s výchovou detí má skúsenosti
@enmery výstižne. A ešte aby 34 r schopná žena učila 36 r chlapa základné veci ktoré dokážu aj malé deti trochu trápne tak ale skúsiť to môže s výchovou detí má skúsenosti
@sova7 Nikdy som nepochopila túto logiku žien, mam záujem o muža a mam ho rada a zároveň chcem, aby sa zmenil...tak čo mám vlastne rada?
@reanda tak ja som chcela ale on kresťan a dost veľký pokúšala som sa a neraz 🤣
@anonym_autor myslím že to je akurát vyhovorka. Ak v 36 r nemal ani sex ani poriadny vzťah a je zalepeny na rodičoch to je celé divne. Extrém je keď chlapa ine nezaujíma len to kedy budú výhody a toto že úplne nič je zas ďalší extrém. Ten musi mat aj nejaký blok alebo zdravotný problém. Prosím ťa si bola roky sama teraz si sama s týmto nemehlom a nič s toho nemáš. Akurát pocit že niekde je chlap s ktorého by raz možno niečo bolo. Keby si aspoň uzijes s ním ale ani to. A mám ho rada? To môžeš mať aj brata rada kamaráta kolegov. Aj rajcinovu polievku
@sova7 Nikdy som nepochopila túto logiku žien, mam záujem o muža a mam ho rada a zároveň chcem, aby sa zmenil...tak čo mám vlastne rada?
@enmery veď to. Zoberú hocico a myslia si že to prerobia na to čo chcú ale nie je to k dispozícii prave. Tak kúpim starý tragac a spravím s neho Mercedes. Veď zatiaľ aspoň niečo mám a možno časom bude s toho to co skutocne chcem. To nie je vzťah a partner ale projekt
@pedro1234 riadom to asi už len celé vykvasilo v tom bode asi pochopila že niečo nepasuje. Tak ale môže to fungovať. On bude mať náhradnu mamičku a ona záplatu na samotu
@sova7 ja si nemyslím že ide hlavne o zaplatu na samotu ale ako pomocníka na domáce prace aby sa ona mohla venovať deťom a preto jej to tak vadí .
Musis byt asi velmi zufala, ked uvazujes, ze by si sa ulakomila na takyto nepodarok..., sorry za uprimnost, ale to absolutne nie je chlap do zivota
@pedro1234 Ako si ty predstavuješ takého pomocníka, čo robí?
@mandzula mňa by skôr zaujímalo ako si vychádza s deťmi, hlavne aký má s ními vzťah aký má vzťah k autorke či vedia spolu rozoberať aj najzložitejšie témy či by si vedeli byt jeden druhému oporou. Neumyty riad by bol niekde úplne na konci mojich priorít.
@mandzula mňa by skôr zaujímalo ako si vychádza s deťmi, hlavne aký má s ními vzťah aký má vzťah k autorke či vedia spolu rozoberať aj najzložitejšie témy či by si vedeli byt jeden druhému oporou. Neumyty riad by bol niekde úplne na konci mojich priorít.
@pedro1234 Nedal si mi odpoveď na moju otázku. Píše hneď úvode, že s deťmi sa nepozná.
@mandzula moja odpoed je - presne tak isto, ako veľa mužov si spravý so svojich manželiek služky na domáce práce.
@pedro1234 nemyslím si že žena ktorá si doteraz poradila sama s deťmi potrebuje sluhu. Ak narazas na ten riad tak kto čo zašpini si ma po sebe upratať ak budú spolu žiť tak hádam tam bude žiť aj on a mal by sa o seba vedieť postarať a dať po sebe veci na poriadok. To je základ. Nie že robí niekomu sluhu. A ak je tak nepraktický že všetko za neho robí mama teraz čo? Ma ju nahradiť partnerka?
@mandzula nič iné ju nezaujíma len ako zvláda domáce ale zato už stihla spomenúť že jej vlastne ani po päty nesiaha.
@pedro1234 Umytie jednej lyžičky sú domáce práce? To akiste v pohode zvládne sama, ma to chlapa nepotrebuje, skôr ide o to, nakoľko je všímavý a reflektuje jej požiadavky, keďže mu to už viackrát povedala. A dôležité je najmä to, či je vôbec zvyknutý starať sa o seba on, keďže mu mama varí, perie a robí desiatu (!).

Ja by som mu povedala moje požiadavky a očakávania, on možno netuší že sa to robí. Ak by sa to následne hneď celé nezlepšilo a nenaučil sa to ihneď (ak nemá IQ 70 tak to zvládne) tak by som ho poslala kade ľahšie.