Nadávka v hneve

15. feb 2024

Partner mi pocas hadky alebo skor takeho vacsieho nahnevania povedal nadavku. Ked som sa ho s kludnym hlasom opytala preco si to mysli nemal ziadne argumenty, len zopakoval, ze to som. Potom sme sa tak akoze “rozisli”, den sme sa nebavili, ale dala som mu este jednu sancu. Ak to urobi znova urcite to hned ukoncim.

Problem je vsak ten, ze to mam stale v hlave. Casto rozmyslam nad tym preco mi to povedal. Za zivot mi povedali nadavku uz ini ludi a nikdy som si z toho nic nerobila a normalne to neriesila. Ale na toto neviem zabudnut a chcela by som.

Prosim nepiste mi, ze sa s nim mam rozist. Ak sa to este stane urcite to urobim a bez vysvetlovania. Ale teraz som mu este sancu dala a odvtedy sa velmi snazi.

avonladyba
15. feb 2024

Ďakujeme za oznam. Tak čakaj na ďalšiu nadávku. 🙂

colsami
15. feb 2024

No zalezi aj na nadavke, je rozdiel ak niekomu poviem ze je somar a ked mu poviem ko....
Takze ak by mi frajer povedal ze som p. napriklad, tak to absolutne nie je v poriadku ani v hadke.

Ako dlho ste spolu? A vlastne je to jedno. Toto osoba ktora ma miluje a vazi si ma mi proste nepovie 🙄 vela stastia v dalsich sancach.

Ak budu hadky a naozaj vazne zivotne problemy, deti na krku, unava, nervove vypatie, stres, prip do toho financne problemy, nechcem vediet co Ti bude hovorit.

petricienka
15. feb 2024

porozpravajte sa o tom najblizsie. neviem aka presne povaha je tvoj partner. povedala by som mu ze sa mi to nepaci a ze ani ja sa s nim tak nerozpravam ci by sa to jemu pacilo. ked hovoris ze doteraz sa nic take este nestalo, mozno to bol naozaj len nejake stresove vypatie z prace a tak vybuchol. no pokial by sa to opakovalo a on by bol agresivnejsi, poviem ti, pokial nemate deti, nechaj ho ist.

laurika999
15. feb 2024

@avonladyba Nechápem, akú radu tu od nás autorka chcela, keď jej vystupovanie je radikálne a je rozhodnutá, čo má urobiť. Tież mi to pripadá, ako nejaký oznam. Alebo tu máme vymenovať rebríček nadávok od "neškodných" až po tie najurážlivejšie ?

autor
15. feb 2024

@colsami vtedy ma nemiloval. Mozno mal rad ale to tak vsetko. Stalo sa to na 3 stretnuti este vtedy sme riesili ze ci vlastne sme oficialne spolu alebo ako to je a vyzeralo to ze nie tak som len spomenula ze sa teda mozem prestahovat do ineho mesta (kde som planovala ist par mesiacov predtym ako sme sa spoznali) a jeho to nahnevalo. Ze ci sa s tym len zahravam a take a potom mi povedal nadavku.
Sme spolu 2 mesiace odvtedy sme zazili vela peknych veci a nehadali sme sa ale ja mam stale tie slova v hlave a neviem sa ich zbavit

lenka.25
15. feb 2024

Zlatý chalan , ešte jednu facku ti mohol plesknúť a ide sa ďalej . Je to len na tebe ako chceš prežiť svoj život .

madeincssr
15. feb 2024

Cloveka niekedy nieco vytoci tak, ze povie slova, ktore su mu aj samemu neskor luto. Ale uz sa nedaju vziat spat, jedine ospravedlnit sa dotknutemu (nie vsetci to dokazu; je to tazke, niekedy sa cloveku jeho nahnevanie zda byt opravnene a on sam sa moze citit niecim/niekym sklamany). Treba si uvedomit, ze su to "len" slova (viem, viem, ze vedia VELMI zranit) a niekedy to dotycny naozaj tak nemyslel/nemysli. Ale to musis vycitit z jeho nasledneho dlhodobeho spravania len ty. Nehrn sa zatial do hlbsieho rozvijania vztahu (dieťa...)

lenkakravcova
15. feb 2024

On ti to povedal akože v zmysle, že bol na teba riadne nahnevaný, že sa s ním zahravas (chces i nechceš vzťah) a chces odísť do iného mesta uprostred budovania vzrahu? Alebo prečo vlastne? Či len tak z ničoho nič počas rozhovoru?

autor
15. feb 2024

@petricienka no povaha je taka ze rychlo sa vytoci a je taky prchky cize nadavky ked sa mu napr nieco nepodari su bezne. A uz bolo napatie celu noc a na konci to uz explodovalo do tohoto ale hned o par hodin si uvedomil co urobil a povedal ze sa nemam hnevat ze sa spraval ako ko… a odvtedy si to uz parkrat povedala. Akoby pre neho ani tie nadavky nemali nejaku vahu.
To ze co sa mi nepaci ked mi hovori som mu povedala a odvtedy to respektuje a nema take reci

colsami
15. feb 2024

@autorka
Sila, takze na tretom stretnuti Ti kvoli somarine nadava ako poslednej babe na ulici, a je to uplne v pohode pre Teba. Ked by sa Ti mal chciet zapacit, spoznat Ta, ukazat sa v najlepsom 😃 Tak len zelam krasnu buducnost.

majlo1234
15. feb 2024

Tak to je nic, nie vztah 🙂 asi je zvyknuty nadavat, tak mu to mozno vyletelo. Alebo si mysli oodvedome, ze kazda zena je ***tak mu to aj podvedome vyletelo. Po takom lratkom vztahu ke tazko povedat. Moj muz mi raz povedal v hadke nadavku, bolo to po rokoch. Nebol to dovod na rozchod, len na obrovsku hadku a nastavenie hranic, odvtedy sa to nestalo. Ale ja som ho dobre poznala, takze na tvojom mieste by som nepokracovala v takom vztahu

autor
15. feb 2024

@lenkakravcova no povedal mi jedno podpichnutie ktore sa ma ale kus dotklo tak som to potrebovala predychat. On si myslel ze som urazena. Tak to akoze so mnou ukoncil ze on nepotrebuje aby som sa urazala. Tak som to brala ze ok dobre nebudeme spolu a povedala mu ze sa mozem odstahovat teda, ze ma tu v meste uz nic nedrzi. A on vybuchol ze preco sa s nim zahravam ci je len nejaka zabavka na par mesiacov a ze potom aj tak odidem z mesta. A potom ze nech teda idem a ze som… (nadavka)

Cize to uz bol celkovo pretlak emocii z celeho vecera a zjavne to uz vtedy so mnou myslel vazne preto sa ho dotklo ked som povedala ze sa odstahujem

diana45
15. feb 2024

@lenka.25 🤣

autor
15. feb 2024

@madeincssr no po par hodinach sam uznal ze sa nezachoval v tej chvili spravne a aj ked som bola odmerana (co ho mohlo znova vytocit) tak sa dalej snazil a bol mily a pozorny. Vsimla som si ze ma taky slovnik bezne aj na ine osoby cize mu to asi ani nepride ako nieco urazajuce. A urcite sa momentalne nebudem hrnut do niecoho vaznejsieho

lenkakravcova
15. feb 2024

V tom prípade si za to čiastočne môžeš aj sama. Chápem, že sa ťa to dotklo. Muži zvyknú reagovať inak než ženy. Ženy sú zvyčajne jemnejšie v reči, zároveň komunikujú rečou premyslenejsie (ak chcu podpichovat alebo aj naštvať). Muži keď sú nastvati tak prvotne zo seba vyderu nadavku alebo buchnúť dverami (a neberú to ako niečo hrozne tak ako ženy neberú ako niečo hrozne hodinové skriepky) 😃 je to ale o tom istom - o nahnevaní sa pre nieco vážne.
Zabudnúť na to asi nezabudneš, rovnako ako ani on. Ale o Tom sú vzťahy: vyjasniť si čo bol problém a dobuducna sa snažiť to riešiť inak.

autor
15. feb 2024

@lenkakravcova viem ze mam na tom podiel a aj ja si castokrat pomyslim svoje o ludoch, ale aj toto mi mohol povedat jemnejsie napr. hlupa alebo tak. A nie zrovna najhorsiu nadavku co pozna.
No zabudnut nezabudnem, ale musim sa nejako zmierit s tym ze stalo sa a ze snad to nemyslel az tak vazne ako to v tej situacii cele vyznelo

hendikep
15. feb 2024

tak je rozdiel povedat to pri tretom stretnuti a napriklad po rokoch vo vztahu … ano suhlasim ze to nie je v poriadku ale vsetci sme ludia a v amoku povie hocikto hocico hlavne ked je clovek prudkej povahy … tiez ma muz vie vytocit do biela a uz som mu povedala v hneve aj ze je k.. 😔 je mi to luto a ospravedlnila som sa .. on to neriesil lebo vie ze ma vyprovokoval ( asi ho zo bavi ) a hlavne vie ze si to nemyslim … sme spolu ale skoro 13 rokov, … keby sa muz takto spraval na tretej schodzke tak by to bol velky vykricnik… hlavne preto ze ked budete spolu zit, bude sa takto prejavovat len viac a viac … lebo na prvych rande by clovek mal mat este zabrany a neprejavuje sa tak ako ked je pri niekom uz “ uvolneny” …

lenkakravcova
15. feb 2024

@hendikep ešte možno treba vziať do úvahy aj to či je to tretie videnie sa navzájom, alebo si medzit mesiace píšu či kamarátia sa. Lebo to potom je iná situácia keď sa poznajú dlhodobo.

hendikep
15. feb 2024

@lenkakravcova no to ano .. autorka musi vediet ako to maju 🤷🏼‍♀️

hendikep
15. feb 2024

a este ako autorka spominala ze takymi nadavkami castuje aj ostatnych tak to by mi vadilo snad este viac … to je tretia cenova takto sa vyjadrovat o ludoch

katkati
15. feb 2024

Je prchký, bežne používa nadávky, namiesto konštruktívneho rozhovoru podpichuje alebo sa nahnevá. Tebe vulgárne nadávky vadia, tvrdíš, že keď sa to zopakuje, tak sa s sním rozídeš. Tentokrát ho ospravedlňuješ tým, že si za to môžeš aj sama. Ale určite si uvedomuješ aj to, že to nepovedal pohodový, kľudný človek, ktorý to povedal ráz za život, lebo ho výnimočne niekto veľmi vytočil. Myslím, že nepotrvá dlho, kým sa to znovu zopakuje. Takže sa musíš pripraviť aj na to, že naozaj budeš riešiť rozchod - ak si budeš stáť za slovom. Ale možno dostane ďalšiu šancu, je to tvoj život, ty musíš vedieť, či takáto povaha ti bude vyhovovať dlhodobo.

autor
15. feb 2024

@hendikep on bol praveze uvolneny od zaciatku. A neviem preco ale aj som hned pri nom bola sama sebou uz od prveho stretnutia. Spievala som mu. Podotykam, ze spievat neviem a jediny clovek co to znasa je moja mama a teraz uz aj on. Vravel mi od zaciatku ze on bude ku mne vo vsetkom uprimny ze sa nema na co hrat. To je podla mna aj spravne. Horsie by som sa citila kebyze sa mesiace hra na chrumkaveho a potom ho to prestane bavit a z nicoho nic zacne nadavat. Takto viem ze to pouziva v beznej reci a ze tomu asi nedava az taku vahu

chodec15
15. feb 2024

Nastavte si pravidla, idealne na papier, co je pre koho NO GO zona.

autor
15. feb 2024

@lenkakravcova dlhodobo sme sa nepoznali ale tretie stretnutie bolo asi po 4 tyzdnoch od prvej spravy co mi napisal. Na zaciatku boli medzi stretnutiami vacsie medzery a to sme si pisali celkom dost a ze som mu aj chybala a asi ho to vtedy ranilo ze konecne sa vidime po dlhsej dobe a skoro aj naposledy tak vybuchol

anna777115
15. feb 2024

Autorka, úprimnosť, s hulvatstvom a grobianstvom, nemá nič spoločné. Upozorniť druhého človeka na jeho chyby, sa dá aj citlivo, slušne a s taktom. Tento tvoj geroj, nemá bohužiaľ s úprimným človekom nič spoločné.

autor
15. feb 2024

@hendikep nadava ostatnym stylom ze vo filme niekto nieco urobi a on to okomentuje “to je ko..” a zacne sa smiat. Nie ze nadava priamo nejakym ludom. Proste ma taky slovnik a darmo mu poviem nech nenadava to uz ma zlozvyk alebo co to je

unicornlady
15. feb 2024

Ak sa vyjadruje vulgárne bežne, a nechce to zmeniť, tak s tým veľmi nepohneš. Mne by to tiež vadilo.

ankare
15. feb 2024

Odpustila si,ale nezabudla... Povedal Ti,že si k..va?

7lenka11
15. feb 2024

Pozri sa, každý by ti tu najradšej napísal, že sa máš zbaliť a odísť. Ale ja si tiež myslim, že rozchod nie je vždy riešenie. Vykomunikovala by som si to s ním v pokoji, keď hlava vychladne. Narovinu sa ho opýtala, ako to myslel, či už ťa neľúbi, ako vidí váš vzťah atď… Ak by to pokračovalo, vtedy je na zváženie rozchod. Lebo slovné ataky už spadajú do psychického týrania…

derdia
15. feb 2024

Mne najhorsie co muz povedal je kraaava😁😁😁
Ale on to tak chutne povie, ze ja sa ani nenhnevam😁
Sme spolu 11 rokov a nenadavala som mu nikdy, lenminule prvy raz, ze debil😁😁😁🙈