icon

Nainštaloval môj muž kamery do bytu?

27. nov 2025

Moj muz je na sluzobke a stala sa taka zvlastna vec.
Mam kamosa, pozname sa 20rokov o ktorom moj muz vie, dokonca sa aj poznaju.
A bol tu, dnes… vecer som volala s muzom a pytal sa ma ci uz bol na navsteve.
Teraz to iste, ukladam dieta spat o 20:30 a vacsinou zaspi do 10-15min. A o 21hodine mi muz pise stavim sa ze este nespi. A dieta este nespalo, vystrajalo.
Myslite ze nieco tu je? Ci to je len moja paranoja?
Nevyznam sa do tych zariadeni ani neviem na akom principe funguju, ale je mozne aby to od nedele odkedy odisiel malo taku vydrz?
Asi mi len sibe

wolf_
27. nov 2025

Mne na tom nič až tak zvláštne nepríde. Ako prvé by mi napadlo to najjednoduchšie vysvetlenie.. a to, že zjavne ma (a naše dieťa) dobre pozná 🙂 Mňa sa tiež už viackrát zo srandy muž pýtal, či mám na ňom pripnutú GPS alebo čo, že stále všetko viem. A pritom ho proste len dobre poznám za tie roky 🙂

anonym_040989
27. nov 2025
@anonym_e37438

@anonym_040989 § 377 Porušenie dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy
Kto poruší dôvernosť neverejne prednesených slov alebo iného prejavu osobnej povahy tým, že ho neoprávnene zachytí záznamovým zariadením a takto zhotovený záznam sprístupní tretej osobe alebo ho iným spôsobom použije a inému tým spôsobí vážnu ujmu na právach, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

Ochrana osobnosti
§ 11
Fyzická osoba má právo na ochranu svojej osobnosti, najmä života a zdravia, občianskej cti a ľudskej dôstojnosti, ako aj súkromia, svojho mena a prejavov osobnej povahy.
§ 12
(1) Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a ZVUKOVÉ ZÁZNAMY týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením.

@anonym_e37438 on potom napr. na kuratele tvrdil, že to mal kvôli zlodejom, keby niekto vošiel do bytu. Bola som pritom 23 hodín denne v byte, keďže som mala novorodenca.

anonym_244b1e
27. nov 2025
@anonym_040989

S kamošom ste si písali SMS predtým, ako prišiel? Môžu všetky tvoje SMS automaticky chodiť aj mužovi na mobil. Tiež vlastná skúsenosť.

@anonym_040989 Uz sa lieci na psychiatrii?

anonym_040989
27. nov 2025
@anonym_244b1e

@anonym_040989 Uz sa lieci na psychiatrii?

@anonym_244b1e nie, má inú. Určite ju sleduje na každom kroku. Robil to aj podriadeným v práci. Proste debil!

renesance80
27. nov 2025
@anonym_040989

@anonym_5b9ec4 no užila som si s tým chorobne žiarlivým manipulátorským narcistom svoje. Peklo na zemi. Pritom som ani na kávu s kamoškou nešla, nemal žiadny dôvod. Ukázalo sa, že on naháňa každú sukňu a zo všetko, čo robil on, obviňoval mňa.

@anonym_040989 ziarlivost osoby to je velmi ale naozaj velmi casty indikator nevery tej osoby

anonym_49fbc4
28. nov 2025
@anonym_e37438

@anonym_040989 § 377 Porušenie dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy
Kto poruší dôvernosť neverejne prednesených slov alebo iného prejavu osobnej povahy tým, že ho neoprávnene zachytí záznamovým zariadením a takto zhotovený záznam sprístupní tretej osobe alebo ho iným spôsobom použije a inému tým spôsobí vážnu ujmu na právach, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

Ochrana osobnosti
§ 11
Fyzická osoba má právo na ochranu svojej osobnosti, najmä života a zdravia, občianskej cti a ľudskej dôstojnosti, ako aj súkromia, svojho mena a prejavov osobnej povahy.
§ 12
(1) Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a ZVUKOVÉ ZÁZNAMY týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením.

@anonym_e37438 to sa netyka tohto nevstupuje do toho tretia osoba a nebolo to nijako dlej zneuzite

anonym_e37438
28. nov 2025
@anonym_49fbc4

@anonym_e37438 to sa netyka tohto nevstupuje do toho tretia osoba a nebolo to nijako dlej zneuzite

@anonym_49fbc4 čítala si ďalej z občianskeho zákonníka?
vyhotovil zvukové záznamy z jej privolením?

anonym_868542
28. nov 2025

Poznam par kde chlap dal kameru do spalne aj izieb. Kontroluje zenu na materskej. Cisty psychopat.

alenka58
28. nov 2025

by ste sa čudovali koľko ľudí ma doma kamery bez vedomia partnera a taktiež kamery v exteriéri bez vedomia susedov, hoci vedia že je to nelegálne

maryetta
28. nov 2025
@alenka58

by ste sa čudovali koľko ľudí ma doma kamery bez vedomia partnera a taktiež kamery v exteriéri bez vedomia susedov, hoci vedia že je to nelegálne

@alenka58 a preco musi sused vediet ze mam kameru? Ved nesnimam jeho pozemok. Mame ale snima iba vchod do domu. A zahradny domcek.

zuzubb007
28. nov 2025
@anonym_868542

Poznam par kde chlap dal kameru do spalne aj izieb. Kontroluje zenu na materskej. Cisty psychopat.

@anonym_868542 no nielen chlap, ale aj žena je psychopatka, že toto toleruje, ty kokos toto by raz spravil muž už by ma nevidel, nechápem čo si ženy dokážu dať zo sebou robit

natalka13
28. nov 2025

A co ze sa opytal ci uz bol kamos na navsteve? A poznamka ze dieta este nespi je uplne bezna.

nekonecna_katastrofa
28. nov 2025

@anonym_autor Preco by sa pytal, ci uz bol kamos na navsteve, ak ho na kamere videl? Ak o jeho navsteve dopredu nevedel a videl by to, opytal by sa skor nieco v zmysle, ci si s niekym bola, ci niekto prisiel. Oni si pisu, volaju?
A s tym dietatom to tiez moze byt len nahoda.
Na druhej strane, asi tvoj muz nebude neviniatko ak nad niecim takym vobec premyslas. Mne by to v zivote nenapadlo a ziadne muzove otazky by som ani neanalyzovala, lebo nemam dovod. Skus este nieco neobvykle robit a uvidis, ci bude reagovat. Z tychto 2 veci tazko urcit.

anonym_868542
28. nov 2025
@zuzubb007

@anonym_868542 no nielen chlap, ale aj žena je psychopatka, že toto toleruje, ty kokos toto by raz spravil muž už by ma nevidel, nechápem čo si ženy dokážu dať zo sebou robit

@zuzubb007 no niektore su asi alebo fakt submisivne

danica2711
28. nov 2025

je úplne jedno, či tam kamera je alebo nie je. Podstata je v tom, že kebyže podozrievam manžela z takéhoto svinstva (a on podozrieva mňa z čohokoľvek, že ma "musí" sledovať), tak je jasné, že náš vzťah nestojí za nič, t.j. nemá zmysel

mysicka36
28. nov 2025
@anonym_040989

Ja som mala doma (okrem iného) čiernu krabičku 6x4cm, v ktorej zboku bola zasunutá SIM-ka (normálna, ako v mobile) a keď ex zavolal na číslo tej SIM, počúval všetko, čo sa doma dialo. Krabička nevydávala žiadny zvuk, žiadne kontrolky nesvietili, nebolo to zapojené v sieti...

@anonym_040989 preboha... to je choré.

mysicka36
28. nov 2025
@anonym_040989

@anonym_244b1e nie, má inú. Určite ju sleduje na každom kroku. Robil to aj podriadeným v práci. Proste debil!

@anonym_040989 To musí mať ten chlap veľmi smutný svoj život, keď musí sledovať iných a mrhať pri tom svoj drahocenný čas.

anonym_821b9e
28. nov 2025
@anonym_040989

@anonym_e37438 áno, takéto bolo

@anonym_040989 načo slúžila inak tá krabička? Lebo my máme dve podobné. Jedná je Ski link, druhá mobilný internet. V oboch sú sim karty.

anonym_68eb63
28. nov 2025
@anonym_821b9e

@anonym_040989 načo slúžila inak tá krabička? Lebo my máme dve podobné. Jedná je Ski link, druhá mobilný internet. V oboch sú sim karty.

@anonym_821b9e pozri čo je na krabičke napísané a vygoogli si, mobilný internet v krabičke? Ten je v mobile predsa

anonym_f57a51
28. nov 2025

@anonym_autor zmen heslo na domacej wifi a mas 🙂

anonym_9fc662
28. nov 2025

@anonym_autor super téma...v rodine skúsenosť nemám ale v jednej práci sme mali psychopata šéfa ktorý nám nainštaloval odpočúvacie zariadenia do celej firmy aj na počítače aj kde sa dalo. Na poličky, na lampy...no des. Už si od neho nikto ani darček na sviatky nechcel vziať lebo vždy rozdával sošky a kadejaké blbosti a nevedela si či dnu nemá nejakú mini kameru alebo čo. Nahlásili sme ho aj na inšpektorát práce ale vôbec nic sa nestalo. Neozvali sa vôbec. Tak sme všetci dali výpoveď.

alenka58
28. nov 2025
@maryetta

@alenka58 a preco musi sused vediet ze mam kameru? Ved nesnimam jeho pozemok. Mame ale snima iba vchod do domu. A zahradny domcek.

@maryetta preto musí vedieť lebo sníma cestu aj jeho pozemok, to že ty nesnímaš jeho pozemok neznamená že iný to nerobia

maryetta
28. nov 2025
@alenka58

@maryetta preto musí vedieť lebo sníma cestu aj jeho pozemok, to že ty nesnímaš jeho pozemok neznamená že iný to nerobia

@alenka58 ved jasne ak by som snimala cestu... alebo jeho je to ine. Ale toto je cisto na nase sukromne ucely a susedov mame daleko od domu. Takzr ani na ich cast absolutne nezasahuje.
Este aj pred domom mame obecnu kameru. 🙈

hefo
28. nov 2025
@anonym_f57a51

@anonym_autor zmen heslo na domacej wifi a mas 🙂

@anonym_f57a51 Nemáš.
Pokiaľ ten chlap nie je blb, tak ten sledovací systém má vlastné nezávislé pripojenie.

yosi
28. nov 2025

@anonym_autor Existujú systémy ktoré odhalíš len veľmi ťažko. Napríklad taká kamera integrovaná priamo do vypínača na stene. Alebo kamera ktorá sa tvári ako žiarovka v lampe. A nie, nemusí byť napojená na wifi. Môže mať vlastnú sim kartu na mobilné dáta, môže mať vlastný akumulátor pre prípad, že vyhodíš istič

anonym_821b9e
28. nov 2025
@anonym_68eb63

@anonym_821b9e pozri čo je na krabičke napísané a vygoogli si, mobilný internet v krabičke? Ten je v mobile predsa

@anonym_68eb63 ano aj. Opytaj sa AI, dáš mi za pravdu

anonym_68eb63
29. nov 2025
@anonym_821b9e

@anonym_68eb63 ano aj. Opytaj sa AI, dáš mi za pravdu

@anonym_821b9e tak ja mám mobilný internet v mobile a nemám dovod sa nikoho pýtať prečo. A nemám ani žiadne zbytočné krabičky po dome, keď bývam sama.

anonym_821b9e
29. nov 2025
@anonym_68eb63

@anonym_821b9e tak ja mám mobilný internet v mobile a nemám dovod sa nikoho pýtať prečo. A nemám ani žiadne zbytočné krabičky po dome, keď bývam sama.

@anonym_68eb63 mobilny internet sa nenazyva len ten, ktory mas v mobile . Zisti si, aby si neosocovala ludi, ze sa nespravne vyjadruju. Len o to ide. Lenze to by si musela pamatat, co pises 😉

marek775
29. nov 2025

@anonym_autor To znie skor ako nahoda. Neboli to nejake tazke odhalenia, spravne predpokladal, ze kamos bol na navsteve, a s tym malym to pokojne mohol uhadnut. Otestuj si to dalsie dni. Nainstalovat kamery na tajnasa je nieco, co by vacsina ludi svojim blizkym nikdy neurobila. Takze hladaj, ale hlavne davaj pozor, ci uhadne aj nieco dalsie. Moj osobny tip je, ze je to len nahoda (ze spravne predpokladal dve veci), a ze ti nic take neurobil.

marek775
29. nov 2025
@zuzubb007

@zuzubb007 Nie. On bol psychopat, ona obet. Ked ti niekto ublizuje, to neznamena, ze to "dovolujes". Nevies v situacii bola alebo este je - zvobku je lahke sudit, a to ju vobec nepoznas. A najma pripisovat vinu obeti je nepsravne a skodlive.