Najlepší kamarát

13. aug 2023

Ahojte ženušky. Nie som žiadna puberťáčka. Žena v strednom veku. Mám, resp. mala som veľmi dobrého kamaráta. Sú tomu roky. Takmer 20. Naozaj nikdy k ničomu medzi nami nedošlo. Keby sme spolu niečo chceli mať tak by sme mali. Ale ani ja nie som typ ženy akú by on chcel, ani on nie je môj typ. No v kamarátskej rovine nám to klapalo.
Ale už ma prestáva baviť, že zakaždým keď má novú známosť tak ma odstrihne, lebo ona ma nemá rada. Ja som to chápala. Lebo my ženy žiarlime. Nechcela som byť predmet sporu. Tak som čakala za rohom, veď o nič nejde a žila si svoj život. Môj partner napr. jeho prijal. Skamošili sa. Vlastne zakaždým nás potom odstrihol oboch. Mal tých partneriek neurekom. A stale rovnaky scenar. Chvilu fajn, boli sme von a tak…nasledne uz o nom bolo pocut menej a menej. Potom sa rozisli a on prisiel ze mu mame nabuduce tresnut po papuli ze ci je slepy. No ale ked on ma taky divny vkus na zeny. Stale si privedie trosku nejaku.
Teraz znova pani bozska uradovala. Ale vyzera to na rozchod. Zacina sa ozyvat. Ale popravde, ja uz ho ani nechcem prijat. Tak bud sme kamarati alebo nie. Nepaci sa mi toto spravanie. Nebolo to raz ani dvakrat. Teraz co? Budeme kamarati pol roka? Rok? Kym si nenajde rajdu co ma bude neznasat? A on sa jej podriadi a zas dopocutia kym sa mi nerozpadne vztah? Ja si myslim ze som sa chovala maximalne korektne. Ja si priatelstvo predstavujem inak. Ze ked sme dva pary tak sa budeme navstevovat, pojdeme spolu na vylet, na nakupy a tak. Ze sa skamosim aj s nou. Ale stale je to o tom, ze je mu dobra potom uz len jej partia, jej rodina, jej vsetko. Svoje zahodi. Este davnejsie sa k tomu rovnako vyjadril aj jeho otec. Samozrejme ale rodina ho stale prijme. No ale ja uz mam toho dost. Ako by ste sa zachovali?

jan510
13. aug 2023

Tam ide len o pozornost. Ziadne kamaratstvo. Ak nema nijaku inu co by ho obdivovala tak si spomenie na teba. Poofukujes ho, dodas mu pozornost a ked si najde inu teba sekne a ide dalej. Vacsinou to robia manipulatori.
A zachovala som sa tak, ze som to pseudopriatelstvo zrusila, ked sa po case ozval.
Mam teraz v mojom okoli ludi, ktori su tu pre mna a ja pre nich.

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
13. aug 2023

Presne takto by som mu to povedala, ak si tak ešte nespravila...a ak nič, žiadna zmena, tak by som ho určite nebrala ako najlepšieho kamaráta, iba ako známeho, ktorého keď stretnem v obchode, poteším sa, pokecám s ním, ale to je tak všetko... z druhej strany je tu otázka či je fakt všetko tak korektné ako tvrdíš, keď ťa naozaj žiadna nemá rada... nehovorím, že to je zámerné, skôr niečo čo ty ani nevidíš, nevnímaš, ale tretia osoba to vidí ako problém, nevieš ako o tebe hovorí doma napr...

archiebald
13. aug 2023

môj názor zase je, že ak je to Tvoj taký dobrý kamarát ako hovoríš a máš ho rada mala by si rešpektovať to, že na prvom mieste je u neho priateľka a že ona to vníma napríklad úplne inak ako Ty. A vôbec to ako sa o nich vyjadruješ že sú “nejaké trosky” a rajdy, pani božská atď. Prepáč, ale s takou “kamarátkou” môjho priateľa by som tiež nechcela chodit na výlety. Nemôžeš čakať, že každá Ťa bude mat rada len preto, že si kamarátka ich frajera. Chodí predsa s ním, nie s Tebou.

autor
13. aug 2023

@lindous naozaj medzi nami nic nebolo. Nerada o sebe rozpravam nejake superlativy lebo ja sa tak nehodnotim ale moj partner povedal ze si aktraktivna, sebavedoma a sebestacna zena, mas kultivovane vystupovanie a dobru pracu. To je ten problem preco ta nemaju rady

autor
13. aug 2023

@archiebald Ved prave, ja som to respektovala az prilis dlho. Ale uz ma nebavi stale si odsrat ze ma niekto nema rad, ohovori ma bez toho aby ma spoznala. Tak sorry, taka zenska je pre mna troska. Chapes, ja uz mam toho dost. Mozno som expresivna dnes ale ver ze tomu predchadzala vlna trpezlivosti a odpustania…ze ved chapem ju, citi sa ohrozena, stiahnem sa.

autor
13. aug 2023

@jan510
@sella38 asi tak dievcata. Mrzi ma to, lebo je to cast zivota. Od detstva takmer. Ale ja tiez nie som handra na nohy.

kandelabra
13. aug 2023

Mne to skor pripomina neisteho cloveka, ktory sa az prehnane upne na novu znamost. Ak teda ako hovoris to nerobi len tebe, ale aj svojej rodine. Zamiluje sa, zrazu je ta znamost stredom jeho sveta, a vsetko ine ide bokom. Po rozchode zisti, ze bol sprosty, a ze existuje aj iny zivot okrem jeho byvalej. Lenze unho to je bludny kruh, z ktoreho sa nevie dostat, zo vztahov sa nepouci, ale skace do dalsieho co je zas taky isty ako ten predosly. Mal by s tym nieco robit... asi by bolo vhodne sa s nim porozpravat, a ak sa nic nezmeni, tak pri dalsom vztahu a jeho odmlcani sa by som to uz neriesila.

deti95060810
13. aug 2023

ostala by som ku nemu chladná - hádam by pochopil že už pre neho miesto nemám...

muchotrafka298
13. aug 2023

On len podla mna potrebuje niekoho, kto sa mu bude venovat, ked nema partnerku. Ak Ti toto neprekaza, kludne as s nim mozes bavit, pokecat, ale nepripustaj si ho blizsie k telu, aby Ta jeho spravanie nezranovalo. Ja som mala roky najlepsieho kamarata, fakt sme si rozumeli, poznala som celu jeho rodinu. Kym si nenasiel frajerku, ktorej som prekazala. Tak sme sa prestali bavit a nebavime sa uz vela vela rokov.Obcas ked sme sa nahodne stretli, pozdravili sme sa. Nepovedal mi ani o svadbe, ze sa mu narodilo dieta, proste nic. Takze ja som ho definitivne zo zivota vyskrtla, uz je to len nahodny znamy. Bohuzial, zivot isiel dalej aj bez neho. Ale aspon ma nic nezranovalo a nemusela som sa tvarit, ze neikoho nepoznam, ked to nebolo vhodne.

tykat
13. aug 2023

Ja asi tieto "najlepsie" kamaratstva nejako nechapem. Ty ho nejako pravidelne potrebujes k zivotu? Vadi ze netravite spolu cas? Ved mas muza, aj inu rodinu, kamaratov...
Hneva ta ze sa odmlci a ozve po nejakom case? No a co? Ved si potom spolu nieco naplanujte.
Chces aby ste sa stretavali dva pary. Ale uvedom si ze ty mas stabilneho partnera ale on nie, este len hlada, mozno nechce travit cas s inym parom kym sa s novou priatelkou spoznavaju, ved to su chvile zamilovanosti a nie ze k tomu potrebuju dalsi par ludi.
Beries to podla mna velmi radikalne, bud bude s tebou/vami travit cas alebo nech si ide. Pre mna nepochopitelne.

archiebald
13. aug 2023

@tykat súhlasím s Tebou.
Ja osobne ešte nechápem tieto najlepšie kamarátstva v tom, že keď sa napríklad mesiac alebo aj pol roka neozvem (alebo len nestretnem) lebo sa proste chcem venovať v tomto prípade priateľke - spoznávame sa chcem byt s ňou je pre mna priorita, tak už niesme potom kamaráti? Veď keď sa poznáte 20 rokov, čo je to ten napríklad jeden? Tak take priateľstvo, by som ja nepokladala potom za vážne. Priateľ je pri Tebe podľa mna vždy aj v dobrom aj v zlom aj keď sa mu ozvem po pol roku že ma poslala do … Ale ak to Tebe takto ubližuje, áno považuj ho len za “známeho” a už si od neho veľa nesľubuj. Môj ex bol taký. Týždeň sa nestretol s kamarátmi bolo zle. Vyčítal to mne, že chcem byt s ním, neskôr mi písali jeho kamaráti že prečo nechodíme. Bolo to tak neskutočne nátlakové, že som to vyslovene neznášala chodit stále niekde vo štvorici alebo šestici.

0silvia0
13. aug 2023

A co tak mu povedat, ze preto si nikoho neudrzi, lebo sa na nu nalepi a straca sam seba a robi len to co ona chce?
Kamosi su na to, aby komunikovali priamo. Tak mu povedz narovinu a nemusis zahmlievat a odmlciavat sa. Popravde si myslim, ze mate odlisne vnimanie priatelstva. Ty vnimas priatela ako stabilitu, on vnima priatela ako pomoc v nudzi.

autor
14. aug 2023

@0silvia0 ja som mu to povedala. Samozrejme. Lenze respektujem jeho vyber.

autor
14. aug 2023

Baby, niektore ste to asi nepochopili uplne. Tu nejde o to ze sa chce venovat priatelke a tak. Ved tomu kazdy rozumie. On strihne ale kazdeho v zivote vcetne rodiny a potom ho mame lutovat. Je ine ze neozyvam sa velmi a je ine neozyvam sa vobec. Zato s jej rodinou aj kamaratmi chodia na grilovacky a na nakupy a na vylety. A potom ked sa rozidu tak hundre aki to boli cudaci. Uz aj jeho sestra toho ma dost. Deti maju krstneho len ked akurat ma “volno”

karolinakr
14. aug 2023

Vsak mu povedz - už tvoje vystupy nie su zaujimave, asi si zle vyberaš, ked to konči zakaždým rozchodom
Tak chces sa kamošit či nie? Daj mi vediet do štvrtka a každy si pojde svojou cestou

karolinakr
14. aug 2023

Ked ma takto milenky stred vesmiru, asi je silne sexualne založeny a aktivny, ked v tom čase nevidí a nepočuje

betulinka1
14. aug 2023

Ved je to kamos uz vela rokov. Prijmi ho takeho aky je. Mu povedz, ze ked si najde normalnu zenu, tak ona prijme aj vas ako kamosov. Nejako to neries, zbytocne sa tym zaťažujes.

autor
14. aug 2023

@betulinka1 hej. Mas pravdu. Len to je take ako stratit brata. Tak chapes ze mi je tazko. Nemam vlastnych surodencov a jeho som tak brala. Ale zivot nekonci.

jan510
14. aug 2023

ono to pochopis, az ked ti naozajstny kamarat vstupi do cesty. Ja som to pochopila pred rokom, ked k nam prisiel mlady 28 rocny kolega ( ja 41). Hned sme si ludsky sadli, bola som vtedy pn po tazkej operacii a len ti mi zacali chodit spravy, ze "skore uzdravenie, kedy prides do prace"..uplne spontanne vedela som,ze pride ku nam robit, nakolko zaskakoval za mna pocas operacie, potom odisiel dalsi kolega tak ostal uz u nas. ale to ti je priatelstvo, pevne, stabilne, nemam ziadne pochybnosti asi stres zeby sa vyparil, neozval a pod. Je to o ludoch, tento mi dava istotu, pamata si veci,ktore som spomenula davno, nema problem mi popriat vela stastia ked ma cakal zakrok v narkoze, tak isto po narkoze uz mi svietila od neho sprava ci som ok. Ked v praci jeden z nas urobi nechtiac daky pruser do minuty si piseme co sa stalo, debatujeme, riesime. Hocikedy ma na stole caka cokoladka, len tak nech mam krajsi den. Tiež aj ja jemu hocikedy kupim dzus, caj, uvarim kavu. Pozna aj mojich synov, manzela, ja zas jeho mamu nakolko on je slobodny. Je uplne skvele, mat niekoho, kto cloveka nezradi, hocikedy mi blikne vtip aby som sa zasmiala, alebo vtipne videjka si posielame. Uplne sme si ludsky, povahovo sadli. Zajdeme obcas na turistiku. Zas to nie je o tom ze v kuse vypisujeme, skor sme sucastou svojich zivotov a denne sme v kontakte ci uz zdoverovanim ak niekto z nas potrebuje nieco preriesit, alebo len kreslenym vtipom, citatom....Tento clovek ma nikdy nezradil, plne mu doverujem a naozaj mi dava pocitit, ze som skvela. Pred mesiacom som mu spomenule, ze ked bude vo Finsku nech mi nafoti more. Vcera mi prislo 20 fotiek 🙂 Nech zazijem aj ja tu atmosferu. Ubezpecil ma, ze aj ked si najde priatelku budeme sa stale kamaratit, ze on aj tak vztah nehlada,ale keby nahodou...Dokonca aj z jedneho rande mi hned pisal a sme sa nasmiali, ze babenka ho bali a on nic, ticho,nezajem 🙂. Predtym som zazivala patologicke priatelstvo, ktore nebolo dobre. Az ked som ho sekla prisiel mi do cesty tento kamarat. A poviem Ti nerobim nic ine, ako v kamaratstve predtym. Som presne taka ista stale. Nie je to o Tebe ale o ludoch zvonku. Niekto len ludi vyuziva na pozornost, ked nikto iny nie je po ruke a niekto Ta chce vo svojom zivote, lebo Ta vnima ako skveleho cloveka, ktoreho nechce stratit.

tykat
14. aug 2023

"...Len to je take ako stratit brata...Nemam vlastnych surodencov a jeho som tak brala"
Ty si to trochu idealizujes, mozno preto ze nemas vlastnych surodencov. To ze je niekto brat/sestra este neznamena ze ste navzdy najlepsi kamarati a ak nie tak nic.
Tiez mam so sestrou turbulentne obdobia, uz sme sa aj nebavili, aj sme OK, aj sa trebars na dlhsie odmlcime a potom znovu nadviazeme bez problemov tam kde sme prestali, pomozeme si ak treba kedykolvek (aj ked sme sa nebavili).
Ak ti nevyhovuje tak ho nechaj vysumiet zo svojho zivota, ved nemusis po nom "skocit" hned ked sa chce nechať poľutovať po rozchode. Tak napis ze ti je to luto a hotovo, nemusis s nim hned planovat grilovacky, vylety a zaclenovat ho do svojho zivota.

autor
14. aug 2023

@jan510 dakujem za tvoj prispevok. Super si to opisala.

@tykat No prave my sme to tak mali. Stale sme sa stretavali. Chodil s nami na vylety, na dovolenky ked bol single. Bud sme zobrali este svagrinu a jeho alebo sme isli len traja. Takmer denny kontakt, prechadzky, turistika, korcule, bicykel, lyzovacky. Stale som cakala ze ked bude mat niekoho ze takto budeme vo stvorici. Ze si uzijeme kopec srandy a tak. Ale stale sa opakuje to iste. A potom sa po rozchode stazuje ako on stale chcel niekam ist a ona nechcela nikam s nikym a ze nikoho z jeho strany nemala rada nikoho len svojich. Ved jasne ze nie kazdy si s kazdym sadne. Ale odpisat kazdeho hned na zaciatku a nadobro?

autor
14. aug 2023

Potom tie vztahy aj tak koncia. Lebo nemozem ist s kamosom na pivo, do fitka, do kina. Ved vztah neznamena ze sme len my dvaja. Clovek potrebuje aj nejaku socializaciu nie?

autor
14. aug 2023

Ked si odmyslim seba, lebo ja som zena. Ale nikam s nikym? Mozes ist s mojim bratom maximalne von. A ked si s nim prave nerozumiem? 😅

jan510
14. aug 2023

Ja si myslim, zeby si mala prestat tlacit na pilu a kamosa zrusit. Mam pocit, ze Ta len vyuziva ked nikoho ineho nema po ruke. Nebud mu k dispozicii nech si sam poradi. Mozno najdes lepsieho kamarata/kamaratku a mozno uz niekto je taky v tvojom zivote len ho nevidis kvoli niekomu patologickemu.

autor
14. aug 2023

@jan510 asi tak

archiebald
14. aug 2023

@jan510 úprimne? za mňa takýto vzťah vydatej ženy ku kolegovi je maximálne prehnaný. Toto, čo si opísala Ti má robiť manžel nie mladý kolega. Ja osobne zistiť, že môj priateľ ma takýto “záväzok” utekám kade ľahšie. Keďže už skôr ako spoznal priateľku, vie že nebude “dôležitejšia” ako Ty … Ale ber to len ako môj názor na vec a otom je aj tento príspevok, že ľudia vnímajú tieto veci rozdielne.

jan510
14. aug 2023

@archiebald v pohode, manzel ma ovela vyznamnejsiu funkciu, takze toto priatelstvo ma pevne hranice, ale naozaj kazdy to ma inak v priatelstve a ine pomenovanie niekto ma znamych, ini su kamarati a pod. Kazdy uz sa zariadi ako mu vyhovuje

domkakvet
16. aug 2023

Neries to, je predsa aj tak bezne ze ked je clovek zadany uz ma toho casu menej.