icon

Najlepšia kamarátka mi prestala dvíhať telefón

3. jún 2025

Mám nervy. Najskôr kamaratka neskoro odpisovala. Potom uz len kratko, bez smajlikov, bez otazok a nakoniec prestala reagovat uplne. Volala som jej – raz, dvakrat, desatkrat. Najprv som si hovorila, ze ma vela prace, ze sa nieco deje doma, ze sa mi ozve, ked bude moct. Lenze neozvala sa. A ja som zacala rozmyslat . Pozname sa roky. Sme spolu vyrastali. Bola som pri nej pri kazdom problemy, ona pri mne, ked som prisla o dieta. Delili sme sa o smiech aj o ticho. A teraz je to ticho zrazu iné. najhorsie na tom je, ze ani neviem, ci sa mam este snazit... alebo to vzdat.

tina1549
3. jún 2025

vzdať, buď sa sama ozve alebo za to nestojí

januska12323
3. jún 2025

Nevnucuj sa keď bude chcieť ozve sa.

salamistka
3. jún 2025

určite by som chcela vedieť, čo sa deje

iffushka
3. jún 2025

Stalo sa mi to isté pred dvoma rokmi. Odišla bez slova a neozýva sa. Je mi to ľúto ale neriešim.

anjelicek26
3. jún 2025

Nechaj tak, mozno ma plnu hlavu inych starosti (a nie, ze ta nema rada, proste nema cas na nic momentalne)

chrobak7
3. jún 2025

Videla ťa spolu so Zuzou na káve a Zuza jej povedala, že si o nej hovorila nepekné veci. Tak sa na teba nahnevala a zaprisahala sa, že sa s tebou už v živote nebude rozprávať. Jedine, že by si začala chodiť s Ferom z 8B, lebo jeho kamarát, Mišo sa jej páči a tak by ho mohla zbaliť.

Takže začni chodiť s Ferom a potom sa ti vráti kamarátka.....

No odpoveď ako z Brava vystrihnutá...

biba_18
3. jún 2025

ďalšia básnička?

biba_18
3. jún 2025

ale ja bu som to nechala tak… nechce, tak nechce 🤷‍♀️

moonlight1210
3. jún 2025

Zivot, to su rozne obdobia. Menime sa na zaklade genetiky (mozog), zazitkov a skusenosti. V roznych etapach mame ine potreby a ocakavania.
Taka zabava, ktora bola skvela napr. pred desiatimi rokmi, strati postupne cveng a caro. Ludia, s ktorymi sme ju druzne zdielali (a mysleli si, ze to bude navzdy), su zrazu inde ako my.
Uz nas bavi nieco ine a vdaka tomu prideme do kontaktu s inymi ludmi, s ktorymi si mame zrazu viac co povedat. Tak sa preorientujeme v tej etape na nich.

Jej zivot sa ocividne niekam posunul, kde ma pocit, ze s tebou uz najskor nema o com. Patris jej minulosti.
Ale este sa moze znova ozvat.

Alebo ma starosti a mozno natrafila na niekoho, s kym ich moze zdielat, lebo ten clovek tomu rozumie (mozno zazil to iste). Tak teraz potrebuje v zivote toho cloveka.

Nechaj tak. Pis jej aspon k roznym sviatkom, nech mate aky-taky kontakt a uvidis.

lindous
3. jún 2025

Možno si ju “zadusila”…zjavne sa snažila vzdialiť už dlhšie, podľa toho čo píšeš, že obmedzila kontakt, zmenila štýl komunikácie… volať niekoľkokrát človeku, ktorý zjavne nemá záujem o kontakt má často úplne opačný účinok… áno, mohla povedať priamo, vysvetliť to, ale kto vie, nepoznáme vás a zrejme má na to svoje dôvody…

muchotrafka298
3. jún 2025

Ja taketo veci nesilim, ked niekto nema zaujem, tak nema. Ja som sa naucila nevnucovat. Aj ked ma to velakrat v zivote mrzelo, jednoducho to je zivot. V zivote mas urcity cas, co stravis s danym clovekom a neskor sa cesty rozchadzaju. Ano, bolo by fer Ti napisat alebo zavolat, ze vies co, ja si myslim, ze nase cesty sa uz rozisli. Ale nie kazdy to vie alebo chce spravit.

ismarela
3. jún 2025

Tiež mi tak kamoska začala odpisovať jednoslovne, bez ďalších otázok, prestala navrhovať stretnutia a začali výhovorky prečo nemôže…tak som sa jej prestala ozývať a už sa akoby ani nepoznáme. Ale ja viem dôvod - jej manžel.

angeli121212
3. jún 2025

Stalo sa mi, odmlčala som sa dotyčná osoba sa neozvala cez tri roky a ja spätne hodnotím naše celé priateľstvo ako nevyrovnané a toxické a vlastne som vďačná, že to takto dopadlo

alenka58
3. jún 2025

nevnucuj sa, rešpektuj to

terezkaarthuramax
3. jún 2025
@salamistka

určite by som chcela vedieť, čo sa deje

@salamistka suhlasim

Autorka mne sa to dá stalo tiez. S najlepšou kamaratkou uz niesom v kontakte.. povedala mi ze jej zdravotne problemy jej nedovoľujú so mnou pisat. A byt v kontakte.

terezkaarthuramax
3. jún 2025
@biba_18

ďalšia básnička?

@biba_18 to myslíš ako

motylik2559
3. jún 2025

Ahoj, a nemohla si jej povedat nieco co ju urazilo alebo nastvalo, ked sa postupne prestala ozyvat? Alebo sa jej mozno prihodilo nieco, co naozaj aj ked ste si zvykli hovorit vela veci nechce riesit prave s tebou. Ved aj take najsuper kamosky mozu mat a maju aj vlastny zivot, do ktoreho aj ta najsuper kamoska nemusi spadat a potrebuje to riesit s niekym, s kym to uz riesi a tebe o tom hovorit nechce a zrejme tym,ze ju bombardujes volaniami a spravami tomu nedopomahas. Ak to je tato moznost 2 co som napisala, tak mohla aspon povedat, ze sa ozve neskor, ale zas ak to je nieco co s tebou riesit nechce asi sa chce vyhnut tvojej zvedavosti a otazkam o co ide, tak jej daj priestor nech sa za cas ozve sama. Ak je to moznost 1 co som napisala, tak tam je jasne preco sa s tebou bavit nechce🤷‍♀️Moznost 3 a viac uz nemam, pretoze myslim si, ze nakolko ta tu asi nikto nepozna a tvoju kamosku tiez, tak tazko o dalsich moznostiach polemizovat🤷‍♀️

laila22
3. jún 2025

Pusti to a nerieš. Moja kamarátka mi tiež raz nedvihla a odmlčala sa na 7 rokov. Až raz sme sa stretli v obchode a povedala mi, že ju to mrzí, že by rada prišla na kávu a vysvetlila mi čo sa stalo. Začali sme sa zase občas stretávať , zväčša u mňa.. A keď so mala prísť ja ku nej na kávu už má nezavolala sú to už zas 2roky.. 🙂. Tento krát som ju už pustila úplne.. Aj keby sa chcela stretnúť, už to odignorujem.

alexka89
3. jún 2025
@ismarela

Tiež mi tak kamoska začala odpisovať jednoslovne, bez ďalších otázok, prestala navrhovať stretnutia a začali výhovorky prečo nemôže…tak som sa jej prestala ozývať a už sa akoby ani nepoznáme. Ale ja viem dôvod - jej manžel.

@ismarela a čo jej manžel urobil že sa nemôže kamosit s tebou?

domak2
3. jún 2025
@alexka89

@alexka89 asi klasicky chuj, čo potrebuje zenu odstrihnut od rodiny a priateľov. A ze ich je ako maku.

ismarela
3. jún 2025
@alexka89

@alexka89 neviem presne dôvod prečo ale nechcela aby sme my dvaja boli “kamosi”, vyhýbala sa tomu 🤷‍♀️

taktotedanie
4. jún 2025

Vzdat

alexanderkovacs
4. jún 2025

Nechapem preco to pisete sem. Chodte za nou osobne.. nie ste uz na zakladnej..

princezna_bosorka
8. jún 2025

bud je pravdou to, co ti tu pisu alebo ju tyra muz a nedovoli jej, aby ti dvihla telefon. Nevies si ju vycihat, ked pojde od niekial sama a porozpravat sa s nlu?