icon

Nájsť v sebe silu a odísť zo zlého vzťahu

8. mar 2023

Prave sme sa zase pohadali, odisiel spat bez smsky na rozlucku, nasraty. Pohadali sme sa preto, lebo som si vypytala kompliment k MDZ. Chcela som vediet, co je na mojej osobnosti prenho krasne a vynimocne. Nenapadlo mu vobec nic. Na Valentina neprisli kvety. Chcela som aspon takto pocut nieco pekne, aj ked som mohla vediet, ako to zas skonci.

Ale pojdem od zaciatku. Hladam priestor na vyzalovanie sa, a mozno radu, ako tuto situaciu vyriesit. Na konci aj poviem, preco je to pre mna take tazke.

Som s tymto muzom rok a pol, nebyvame spolu, ale je to v plane tento rok. A ja som nestastna. Pre mna bolo vzdy dolezite, pocut od mojho partnera "milujem ta", "chybas mi", alebo "si krasna". Nic z tohto nemam, po roku a pol strasnych hadok som sa toho vzdala. On to jednoducho povedat nevie. Musia mi stacit emotikony na dobru noc, nie slova.

Odmieta ma. Sex mame 1-2x do mesiaca, a ja som sa prestala snazit. Kedysi som riesila kadejake tie spodne pradla, aj sa krasne obliekam, nosim podpatky. 99% razov odmietne moje pokusy o sex. Vzdy je unaveny. Vzdy existuje nejaka vyhovorka. Po roku a pol hadok som vzdala snahu. Uspokojila som sa s frkvenciou, ktoru mame, a nahovaram si, ze si zvyknem.

On od zaciatku vie, ze ja som sa vzdy chcela raz vydat. Po roku a pol som nacala temu, kedy by taketo nieco bolo realisticke, kedze planujeme spolocne byvanie. Nasledovala strasna strasna hadka, po ktorej si odo mna musel dat na dva tyzdne pauzu. Strasne ho rozzurilo, ze sa pytam na manzelstvo. Vtedy hadzal okolo seba vecami a trieskal do nabytku. Nechapala som, co ho tak rozzurilo.

Preco som s nim? Pre tie zriedkave pekne momenty. Ked som unho, aj si ma prituli, aj ked dovolene je to len rano a vecer, nikdy nie pocas dna. Aj ked sa vobec nebozkavame, nechce to, tak obcas mi pusu da. Zijem len pre tieto kratke momenty.

Preco som s nim? Pretoze mam 32 rokov a nedokazem v sebe najst sebadoveru, ze este budem niekedy s niekym inym. Pred nim som bola 10 rokov sama, nikto ma nechcel. Potom prisiel on a to, co mam teraz, je predsa len o trochu viac, nez to, ked som bola uplne sama. Je to lepsie, ako nic, da sa povedat.

Preco je so mnou on? Netusim. Ved ma nelubi. Nechce ma, nepritahujem ho. Preco je so mnou? On ma 46 rokov.

Viem, ze mi vela z vas poradi, vyhladat psychologa, a ano, mate pravdu. Lenze v mojom okoli psychologovia nie su, a ked ano, tak su kompletne vybookovani a neprijimaju novych klientov. Viem to, lebo som to skusala.

Tak mi povedzte, prosim, nieco povzbudive. Alebo vlastne skusenosti. Alebo ja neviem. Pekny vecer a dakujem.

panelacikova
9. mar 2023

@kassandra25 jej už tikajú biologické hodiny 😉 no ale aj keby mal pán 60, toto nie je o veku, toto je o tom, že ona skrátka nie je žena jeho snov....

autorka - no a on je prečo sám? v tomto veku? takú otázku si si vôbec nepoložila 😀

komplikovana
9. mar 2023

Povzbudive neviem, ale ak budes takto pokracovat, dobabres si zivot. Ved ten chlap ta absolutne nerespektuje. Chces vobec nieco zmenit? Aspon na zaciatok, nechod s nim byvat. A urcite si najdi nejakeho odbornika aj keby mal termin neskor. Podla mna je urcite byt sama ako toto. Rok a pol vztah a vy mate rok a pol hadok.

ruxandra
9. mar 2023

Hadate sa a to spolu este ani nebyvate, ver, ze spolocna domacnost prinesie este kopu dalsich malickosti, pri ktorych on bude zase stracat nervy, kedze ich straca uz teraz pri, podla mna, beznych rozhovoroch. Uz to, ze si uvedomujes, ze nieco nie je v poriadku je velmi dobry krok, uz len to dotiahnut dalej. Zasluzis si niekoho, kto si ta bude naozaj vazit, len takeho nenajdes, kym budes stracat cas s tymto. Mas na viac, naozaj ;)

juliet86
9. mar 2023

psycholog online. pre dobro teba a tvojich buducich deti odid

jaskolka
9. mar 2023

Ja som sa v 36 rozišla po 4 rokoch. A to sme už mali tesne pred svadbou, aj tu som zrušila.
Momentálne mám 40, som vydatá a mam dve deti. A to hlavne preto, že som nemenila ostať s človekom, s akým to jednoducho neklapalo. Inak tvoj mi dosť pripomína môjho ex, podobná povaha a správanie, aj vek.
Na tvojom mieste sa rozidem, lebo ver mi, že tento "vzťah" aj tak ti nevydrží a skôr či neskôr pôjdete od seba. A čím viac budeš s nim sa trápiť, tým menej sebadôvery budeš mat a napokon ta "odkopne" on.

katka700
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
9. mar 2023

Tebe to ozaj nedopina vsak?
Jeho ex sa odstahovala kym bol v praci?? A to ti fakt nedochadza? Vies co? Aj ja som sa raz tak odstahovala. Hrozna psycho hadka a on odisiel, ze ide nieco vybavit. Aj ja som vybavila. Zbalila kufor, zavolala taxik a do pol hodiny opustila byt. Isla som do hotela kym mi nsiel spoj domov. A to on mi velmi casto lasku vyznaval slovami skutkami. Zial tam boli na vine tazke lieky a ich vedlajsie ucinky, aj tak pre mna neakceptovatelne. Rok som sa z toho dostavala, vedela som ze ( odmysliac tie hadky pod vplyvom liekov) taky hlboky vztah uz isto nezazijem. Prebolelo, odplakane intenzivne. Uz som vydata a mame rodinu spokojnu. Muz tiez nieje na slovne - milujem ta a iz vobec na vyziadanie. Da mi to najavo inak.
A mohlo ta napadnut pri takom bunňovi ako mas, ze ona mala sakra dobry dovod odist ked nebol doma.
Uz neries blbosti, sama nebudes, si mlada. On je cisty debil. Ako Viesta pisala, keby bol suci, neni uz davno v ponuke.
Ty zacni uzivat zivot bez chlapa. Cod na dovolenku, rob co ta tesi sama. Vybavene. A v tvojom pripade je ten vekovy rozdiel cista vrazda.

modrykonik33
9. mar 2023

Chápem že samota je zlá a väčšina uprednostní zlý vzťah pred žiadnym ale máš iba 32 rokov, ešte dosť možností na niečo kvalitnejšie

Neviem ako veľmi vážny vzťah máte, ale by som popri ňom bola otvorená niečo novému

autor
9. mar 2023

@katka700 Zenaty nie je, to viem na 100%. Predsa som unho kazdy vikend a sem tam aj pocas tyzdna, a vidim, ze tam ina nebyva. Chodime pravidelne za jeho rodinou, ti ma poznaju, rovnako ako kamarati. Ostatne mas asi pravdu.

katkine_terapie
9. mar 2023

Autorka: Poviem radu, ktoru si nechcela pocut, ale bohuzial ina nie je. Smer psycholog/psychoterapeut. Sebaláska a sebahodnota u teba bohuzial uplne absentuje. K tomu si v závislom vztahu na osobe, ktora o kvalitný a funkčný vztah s tebou nejavi velky zaujem. A po tretie, si osobka, ktorej ako dietatu neboli dostatocne naplnene emocionalne potreby a teraz ich zufalo hladas tam, kde niesu, chytas sa aj omrvinky, ktora ti aspon trošičku naplní ten emocionalny nedostatok, ktory pocitujes. Toto je začarovany kruh a aby si sa z neho dostala, potrebujes odbornu pomoc. Ze si u vas nenasla nevadi, hladaj dalej, su odbornici, ktori zoberu aj mimorajonu, su odbornici, ktori poskytuju online poradenstvo atd. Treba iba hladat.

autor
9. mar 2023

@katkine_terapie To vsetko je presne pravda, este k tomu dodam, ze pred tymto vztahom som mala za sebou priblizne 10 rokov (s pauzami) randenia cez rozne appky, a to bol cyklus odmietania, ghostovania, podvadzania, alebo som zistila, ze ma zenu, alebo ze nie je zmiereny s byvalou, proste cele spektrum asi. Nemala som sancu naucit sa, ze ma nejaky muz dokaze skutocne milovat a stale tomu proste neverim. Pozriem sa na seba a aj vyzeram k svetu, aj viem dat vela vo vztahu, ale jednoducho muzi sa na to nechytaju. Preto v povodnom prispevku pisem, ze ma 10 rokov nikto nechcel.

retatka
9. mar 2023

Asi vieš prečo je v 46-rokoch sám ?Niečo s ním nieje v poriadku .Keby bol Ok už nieje v ponuke .Ktorá by si takéto nerváka chladného zavesila na krk ?Dalšia vec 14 rokov rozdiel .Možno teraz nieje problém ,no neskôr by si tie rozdiely už pocítila.A z tohoto vzťahu dieťa a svadba nikdy nebude ,len strácaš zbytočne čas .On je už naučený na svoj kľud ,zabehaný život a nemieni nič na tom meniť .Premárniš si tie najkrajšie roky s týmto čudakom .Si mladá ,môžeš si vyberať a nie zobrať prvého truľa ktorý šiel okolo..

grandzero9
9. mar 2023

podla mna a to pteda prepac nie je tak chyba ani v nom ako v tebe., ty si zo sebou samotnou taka nespokojna, ze proste hladas chybiby v druhych a to aj v pripadoch, proste kde nie su, len aby si ty bola zas ako keby za taku obet

autor
9. mar 2023

@grandzero9 Ver mi, dlho som sa snazila praveze prehliadat jeho chyby. Lenze to, ze moje uplne zakladne potreby vo vztahu jednoducho nie su naplnene, je fakt, ktory nemozem prehliadat.

ema22270
9. mar 2023

Si mladucka, ver mi, najdes si lepsieho partnera ako je tento, ak chces napis mi sukromnu spravu, mozeme sa o tom porozpravat.
Bud rada, ze spolu nebývate, ze nemate este deti, ze nie ste manzelia. Potom by to bolo este horsie, odist z takeho nefunkcneho vztahu. Ty sa snazis, on ta ignoruje. Je to obrovska zataz na psychiku.
99% zien by v takom vztahu nebola.

ema22270
9. mar 2023

@grandzero9 nie je chyba v nom ale v nej? Tak to urcite.
Kto by chcel, aby sa k nemu spraval partner takto chladne ?! Nikto!

ema22270
9. mar 2023

Netreba prehliadat taketo veci, som na tvojej strane, ak nemas uspokojene ani len zakladne potreby, si dlhodobo odmietana, nie je o com. Ma uz svoj vek 46 rokov- inak ja mam 32 a manzel 46- sme spolu 10 rokov. Ale taketo nezazivam ani po 10 rokoch... neviem si predstavit vobec ist do takeho vztahu a udrziavat ho.

luccija
9. mar 2023

Je s tebou len tak...akonáhle chces niečo viac chytí hystériu.Do toho spoločného bývania ho tahas ty?keď jeho bývalá odišla zo dňa na deň asi s ním prežívala to isté.citis sa ohrozená a čím viac tlacis, tým väčší odpor.urcite vieš, že to nemá význam.Aj má svoj vek náhodou zostanete spolu zase sa budete hádať či máte mať ešte deti, lebo ty máš na to vek.Ale zase sa ho musím zastať možno nie je typ na lichôtky, vyznania lásky....skrátka chest od neho niečo, čo Ti nikdy nedá.Nie ste spolu tak dlho, aby to bolo takto zle
A ako odísť?no skús si to ešte raz prečítať nerozumiete si.Len nestracaj čas ty ho ako žena nemáš, ak plánujes dieta

autor
9. mar 2023

@luccija To ste mnohe zle pochopili s tym dietatom, ja som spominala, ze je pre mna dolezite manzelstvo, do deti sa nejak nehrniem. A to s tym spolocnym byvanim povodne navrhol on, len ja si momentalne neviem predstavit, preco by to vobec chcel, ked ma evidentne vobec nema rad.

ema22270
9. mar 2023

Ja som toto tiez riesila, ze ma nik nechcel, 3 roky som takto hladala muza na vztah... chcem tym povedat len jedno, ze ten niekto niekde existuje, urcite, ale tento to nebude.

komplikovana
9. mar 2023

Mas 32 a predstav si, ze takto budes zit dalsich 50. No desiva predstava. Jednoducho musis urobit rozhodnutie. Vidis, ze si ako clovek - zena ignorovana. Da sa vobec hovorit o vztahu? Ja by som miesto toho investovala cas do sebapoznavania sa. V zivote neexistuju spravne a nespravne riesenia, ale vhodne pre dany problem v dany moment. Posielam odvahu aspon takto nadialku, aby si sa rozhodla co dalej. Lebo ak nechas veci plynut, rozhodnu za teba ini a to sa ti pacit nemusi.

kachita
9. mar 2023

Sama vies, ze si nestastna, ak neodides teraz ,odides o 3, 5, 8 rokov a uplne zdeptana. Kamaratka nasla muza v 39, a uz maju prve babo. Nechaj ho, a o pol roka si daj otazku, ci si urobila dobre a garantujem ti, ze bude tvoja intuitivna odpoved ANO.

zorkahorka
9. mar 2023

Ako tak citam dalej... je to starý mladenec so vsetkym, co k tomu patri. Nechaj ho zit svoj staromladenecky zivot.
Zacni sa venovat sebe. I ked mas fajn postavu, zacni behavat, aspon si utriedis myslienky, vycistis hlavu a prospeje to aj tvojmu telu. Nakup si par novych sexi kuskov, o chvilu je tu jar. Chlapi sa tesia, ze konecne zo seba zhodime tie hrube bundy a ukazeme svoje krivky.
A usmievaj sa. Vyrovnana a stastna zena je magnet pre chlapov. MOja znama - hoci ma nadvahu - žiari po tazkom obdobi a rozvode ako slniecko. Chlapi sa na nu lepia jedna radosť a ona si to uziva.
Ani ich nehľadá. Je aktivna na fb na turistickych forach a muzi jej pisu sami od seba. Jednoduche, ze?
Drzim palce!

karmen118
9. mar 2023

Neostávaj v nefunkčnom vzťahu len preto, že sa bojíš ostať sama, aj jedna žena v našej rodine sa bála ostať sama a odísť od debila, nakoniec ušla aj s dieťaťom, pretože ich intenzívne hádky - ktoré vyvolával hlavne ten chlap prešli cez nadávky na jej osobu do násilia z jeho strany, doteraz sa spamätáva z toho čo zažila a tým že majú spolu dieťa, tak ten to využíva aby jej robil prieky cezeň. Na súde vyhlásil že on dieťa nikdy nechcel, a prišlo sa na to, že sa oň nikdy ani nestaral, nikdy mu nič nekúpil, ale aby jej ublížil odrazu sa chcel stretávať s ním, chcel striedavku a neviem čo všetko...odíď radšej z kratšej cesty, si vo veku, keď máš ešte veľkú šancu nájsť si normálneho chlapa - alebo si ťa nájde sám, a založiť si rodinu, nestrácaj s týmto svoj čas ani energiu. A áno veľa chlapov nevie vyjadriť svoje city slovne, ale rôznymi gestami, pomôžu sami od seba, dajú pusu, objatie, kúpia nejakú drobnosť, lebo vedia, že ťa poteší, prekvapia niečím milým, niektorý sa snažia, čo najviac zabezpečiť rodinu finančne, tráviť spoločne čas a pod. A normálny chlap nebude reagovať agresívne, proste by povedal, že on to tak nevie slovne vyjadriť a skúsil by to inak po svojom, aby si vedela, že mu na tebe záleží. Aj to ako reagoval na pripomenutie manželstva mi nepríde normálne.
Mne príde, že hľadá nejakú poslušnú ženu, ktorá sa bude starať o neho a domácnosť, vo všetkom sa mu podvolí, nebude mu protirečiť a bude znášať všetky jeho nálady, na staré kolená ho doopatruje a to je tak všetko, na oplátku nedá nič, a všetko čo spraví podľa neho zle bude jej vina. A možno, ale iba možno ak bude spokojný tak si ju vezme za ženu - ako ber to len ako môj pocit, čo mám z toho ako si opísala ako sa k tebe správa a ako reaguje.

lucyluska
9. mar 2023

Ahoj, tak toto mi rozum zastavuje...ani pekné slovo, kompliment, nasratý po konverzacii o svadbe... deti nechces? Sám človek môže ostať zo dňa na deň, nemáš záruku kto sa do nového dňa zobudí. S takým chlapom by som v živote nebola. Žena, ako chceš zapracovať na svojom sebavedomí? A prečo si s nikým nebola 10 rokov? To načo si čakala?

autor
9. mar 2023

@lucyluska Uz som tu pisala, ze ja som aktivne hladala tych 10 rokov, aj sebavedomie bolo, len ma nikto nechcel. Ja som odkazana iba na tie internetove zoznamky, pretoze sa mi v zivote nestalo, ze by ma nejaky muz len tak oslovil.

leni1977
9. mar 2023

Ja som odišla z nefunkčného vzťahu pred mesiacom, boli sme spolu 5 rokov, ja mám 45 rokov no povedala som si, že radšej budem sama, ale budem mať kľud a pokoj na duši. V tvojom veku by som sa toho nebála.

h2
9. mar 2023

Prepáč, ani som to nedočítala. Potrebuješ nájsť silu, aby si odišla z tohoto "vzťahu"? Veď ten vzťah je príšerný, fakt hrozný! Na to nepotrebuješ silu. Proste treskni dverami a nevracaj sa. Dokážeš to, ver mi. A bude ti skvele!

zorkahorka
9. mar 2023

Autorka: tak prestan hladat. Toto je tvoj problem, ze nasilu hladas niekoho, kto ta bude mat rad. A ked sa ti od muza lasky nedostava, si nestastna. Oni ti tu lasku nevedia dat. Musis sa mat rada najprv ty sama. Sekni s chlapmi, venuj sa sama sebe

maryetta
9. mar 2023

Ale cosi. Radsej ziaden chlap ako takyto na pleciach 🙈
A hlavne kym budes mat toho moze ti niekto normalny prejst okolo bez toho aby si si ho vsimla.
Sama si odpovedz ci chces toto do buducna.
Ja ti radim nie. 1,5 roka je prilis malo. Resp dost na to aby vam to nefungovalo uz teraz. Resp po tak kratkom case kedy by ste mali byt ozaj v tom najviac zalaskovanom obdobi.