Nájsť v sebe silu a odísť zo zlého vzťahu
Prave sme sa zase pohadali, odisiel spat bez smsky na rozlucku, nasraty. Pohadali sme sa preto, lebo som si vypytala kompliment k MDZ. Chcela som vediet, co je na mojej osobnosti prenho krasne a vynimocne. Nenapadlo mu vobec nic. Na Valentina neprisli kvety. Chcela som aspon takto pocut nieco pekne, aj ked som mohla vediet, ako to zas skonci.
Ale pojdem od zaciatku. Hladam priestor na vyzalovanie sa, a mozno radu, ako tuto situaciu vyriesit. Na konci aj poviem, preco je to pre mna take tazke.
Som s tymto muzom rok a pol, nebyvame spolu, ale je to v plane tento rok. A ja som nestastna. Pre mna bolo vzdy dolezite, pocut od mojho partnera "milujem ta", "chybas mi", alebo "si krasna". Nic z tohto nemam, po roku a pol strasnych hadok som sa toho vzdala. On to jednoducho povedat nevie. Musia mi stacit emotikony na dobru noc, nie slova.
Odmieta ma. Sex mame 1-2x do mesiaca, a ja som sa prestala snazit. Kedysi som riesila kadejake tie spodne pradla, aj sa krasne obliekam, nosim podpatky. 99% razov odmietne moje pokusy o sex. Vzdy je unaveny. Vzdy existuje nejaka vyhovorka. Po roku a pol hadok som vzdala snahu. Uspokojila som sa s frkvenciou, ktoru mame, a nahovaram si, ze si zvyknem.
On od zaciatku vie, ze ja som sa vzdy chcela raz vydat. Po roku a pol som nacala temu, kedy by taketo nieco bolo realisticke, kedze planujeme spolocne byvanie. Nasledovala strasna strasna hadka, po ktorej si odo mna musel dat na dva tyzdne pauzu. Strasne ho rozzurilo, ze sa pytam na manzelstvo. Vtedy hadzal okolo seba vecami a trieskal do nabytku. Nechapala som, co ho tak rozzurilo.
Preco som s nim? Pre tie zriedkave pekne momenty. Ked som unho, aj si ma prituli, aj ked dovolene je to len rano a vecer, nikdy nie pocas dna. Aj ked sa vobec nebozkavame, nechce to, tak obcas mi pusu da. Zijem len pre tieto kratke momenty.
Preco som s nim? Pretoze mam 32 rokov a nedokazem v sebe najst sebadoveru, ze este budem niekedy s niekym inym. Pred nim som bola 10 rokov sama, nikto ma nechcel. Potom prisiel on a to, co mam teraz, je predsa len o trochu viac, nez to, ked som bola uplne sama. Je to lepsie, ako nic, da sa povedat.
Preco je so mnou on? Netusim. Ved ma nelubi. Nechce ma, nepritahujem ho. Preco je so mnou? On ma 46 rokov.
Viem, ze mi vela z vas poradi, vyhladat psychologa, a ano, mate pravdu. Lenze v mojom okoli psychologovia nie su, a ked ano, tak su kompletne vybookovani a neprijimaju novych klientov. Viem to, lebo som to skusala.
Tak mi povedzte, prosim, nieco povzbudive. Alebo vlastne skusenosti. Alebo ja neviem. Pekny vecer a dakujem.
@ckocka lebo sa boji samoty a toho, ze nikto ju nebude chciet.....ona ma panicky strach z toho, ze bude sama.
Podľa mňa máš na viac veď si aktívna, nie domasedka máš svoje záujmy vyzeráš byť šikovná🙂čo z toho ved aj tak si dosť sama a, keď ste spolu hádate sa.Nehadz flintu do zita, že si nikoho nenájdeš vy my prídete obaja, že budem aspoň s niekým ako sám, sama. .
Nečítala som všetko chcela by si dieťa časom?
@lubkavargova1 áno, tiež si myslím, ale vôbec to nemusí byť tak zle ako si predstavuje
My ti zbytočne budeme písať, čo máš robiť. Ty to vieš, ale neurobíš. Alebo nie teraz aspoň.
Teraz možno budem krutá, ale pre teba by bolo najlepšie, keby on prišiel a povedal ti, že je koniec a idete od seba.
@lubkavargova1 smutné je, že ona je aj tak vlastne stále sama,čo je ešte horšie, lebo je sama vo vzťahu.
@jaskolka On to mozno dnes aj urobi, a ano, mas pravdu. Sama na to silu nemam.
ty len nepoznáš to, aké to je krásne, ked je chlap uzasny, dobry, milujuci, vasnivy, oddany.. preto sa držíš tohto hnoja, lebo to nie je chlap ale iba hnoj.
ja ti poradím čo ta privedie k tomu, čo potrebuješ.
rozídeš sa s tou 46 ročnou drevenou palicou, ostaneš sama. začneš pracovať na tom, ako sa zaľubit do seba 🙂 začni robit niečo, čo si predtym nerobila. staraj sa o seba - o svoju dušu, o svoje telo. o to, aby si bola sama sebe natoľko vzácna, aby si sa po čase obzrela za tymto "vzťahom" čo máš a pacla si po čele že - kokos, ako som to mohla dovolit, aby sa ku mne niekto takto správal.... ♥
ver mi, je to moja vlastná skusenost... potom, keď toto pochopíš a vybuduješ si k sebe tu neskonalu lasku, potom príde ten chlap, ktorý ti da všetko čo si zaslužiš a nič menej. vieš prečo príde ? lebo ty už ani nič menej chcieť nebudeš 🙂
kludne mi napís správu, poviem ti moju cestu. ja som skončila takmer pred rokom extremne toxicky vztah z ktoreho som si myslela, že nie je cesty... 🙂 obíjmam ta
Píšeš:
,,Teda ziadna telesna intimita, plus par mesiacov je to tak, ze on sa pritom ani nespravi. ,,
Zrejme ho už ani nepritahuješ ako žena ,preto ten nezáujem ,chlad,odmeranosť .Veď takto sa nespráva ani ten najväčší nepriateľ .
Si mladá baba ,nenič si svoj život s týmto starým čudákom .Uvidíš ,keď s ním ostaneš ,bude z Teba psychická troska.
no zbohom že on má 46 .... to si myslíš že bude fungovať?
s týmto nemehlom čo opisuješ by som nebola ani keby som mala 50 rokov a bol by to posledný volný chlap na tejto zemeguli...
nežije tvoj milý dva paralelné životy?
Dakujem za odpoved 🙂 a on ta pritahuje ako chlap? Podla mna moc spolocneho moc nemate a vas brzdi pocit ze sa bojite ze ostanete sama..raz tykam, raz vykam 🙂 skuste si sadnut a porozpravat..narovinu sa opytajte co k vam citi..atd...a asi podla odpovedi by som sa ja zariadila
Ja len dufam, ze ten tvoj priatel sa po hadke uz k tebe nevrati a bude fakt koniec. Dobrovolne byt v takom vztahu nevztahu, moja hlava nepobera. Bud budes akceptovat jeho povahu, alebo odides. Jeho uz nezmenis.
@banderaska29 suhlasim do bodky. Tiez som si tym kedysi daaavno presla. Autorka, pokojne sa ozvi cez ss, mozno ti to pomoze
Vieš, s kým môžeš mat dobrý vzťah?
Sama so sebou.
Chod si kúpiť kvety, pusti hudbu, daj si obľúbený koláč... Máj rada samu seba, na tom zapracuj.
Keby si aj mala dobrého, milujúceho muža.. Ideálny vzťah... A on by umrel, čo by si robila potom? Aj tak by si zostala len sama.
Neviem, či si veriaca.. Ale ja som ako dospelá zažila dotyk od Boha a On mi dal nekonečnú lásku.
Takú lásku, radosť v srdci, pokoj v duši.. To mi nikto iný nikdy nedal.. Ani vo svadobný deň som sa necítila taka milovaná. Aj toto by možno bola cesta pre teba, ak chceš, napíš mi správu. Mne viera veľmi pomohla.
Tiež som žila s človekom, ktorý si ma nevážil a nemal ma rád, viem, ako sa cítiš.
A neviem, prečo sa tak bojíš samoty - ved ty vlastne sama si, a toto, čo máte, ani nie je vzťah.
Ja.neviem zena staci ked si precitas svoje prispevky a musis sama vidiet ze to nikam nevedie
A nemas dobreho psychologa pri sebe tak odporucam stranku ksebe.sk tam si mozes vyberat
Drzim ti palce aby si mala sil odist z takehoto vztahu 💪💪💪
46 rocny by ta mal na rukach nosit a vytrtkat z teba dusu, sorry my english. Nechcem povedat, ze mas naviac, lebo toto si robis ty sama sebe zle, nikto iny. Takze neviem, ci mas naozaj naviac, alebo potrebujes, aby ta cely zivot niekto deptal a mala si sa na koho stazovat, lwbo aj taki su ludia.
Ale ak to nie si ty, posli ho do riti tak, ze mu vypadnu oci, urcite to cakat nebude. Budes mat zo seba super pocit
@majlo1234 Jemu bude uuuuplne suma fuk ked tresnem dvermi a odidem 😁 Ano, uz som to parkrat urobila, preto viem.
Fuha. Ty si mlada pekna zena, a stracas cas pre par peknych momentov s muzom, s ktorym to nema buducnost. Tiez som bola v nefunkcnom vztahu, a vzdy som sa utesovala, vlastne zila v sebaklame. Tak uz nestracaj cas. Teraz mam muza, manzelmi sme 8 rokov, ktory ma stiska, tulip, bozkava, hovori mi, ze som krasna, a ze ma miluje. A nema na to ziadny kalendar. V tvojom pripade, ty si sa zasekla, a nevies si predstavit, ze to moze byt aj inak, a podla tvojich predstav
Komentáre som nečítala, napíšem vlastnú skúsenosť.
Bola som vo vzťahu s bývalým priateľom dlhých 8 rokov. Posledné 3 roky bol ten vzťah nefunkčný. Neprejavoval mi lásku, ani mi nehovoril, že ma má rád.
Trvalo mi však poriadne dlho (spomínané 3 roky), kým som v sebe našla silu rozísť sa s ním. Bol môj prvý priateľ, takže som si aj ja vravela, že lepšie byť v takom vzťahu než sama. Ale nebola to pravda, len som to vtedy vnímala inak.
Po rozchode som sa cítila omnoho lepšie, pretože som vedela, že v takomto vzťahu mi zbytočne utekajú roky. Mala som už 30 rokov a veľmi som túžila po svadbe a dieťati.
Teraz mám 34 a syna, ktorý má 1,5 roka. Môj manžel si ma našiel len 4 mesiace po rozchode s bývalým priateľom. Takže všetko je tak, ako má byť. No treba nájsť silu urobiť ťažké rozhodnutie. V nefunkčnom vzťahu nemá zmysel zostávať.
Boze zena, na co cakas? Ze mu bude zalezat na tom, ked tresnes dverami? Kasli na neho. Zabijas pri nom svoju zenskost a nevies, co to je citit to, co naozaj prinasa zdravy a hramonicky vztah. Ked muz lubi zenu a ona jeho. Maximalne suhlasim s @banderaska29
Prosim ta, sprav si laskavost a uz k nemu nechod. Vyser sa na neho. Maximalne si chod po veci, ak nejake u neho mas. Uz len to, ze to trpis a si stale s nim, je znakom, ze uz aj ty si mimo zdravej reality...odid od neho! 😉
@hope87 👏
@hope87 Mam unho veci, len ani neviem, ako po ne ist...ja mam sice kluce od jeho bytu, lenze ohlasit sa nemozem, pretoze on na spravy momentalne neodpoveda, a ked sa tam objavim len tak, rozzuri sa a vyhodi ma
@hope87 Teda spravy ani necita
Zbalte sa ked nebude doma a chodte cim skor prec...ak savie tak rozzurit, mozno do buducna aj fyzicke nasilie je mozne u neho ked tak uvazujem
Sú to nenahraditeľné veci? Ak sú to len "veci"...ani by som sa neunuvala. A keď píšeš, žeby sa rozzuril, že sa tam zjavis... no laaaska ,čo by i život za teba dal.
@jonnie Myslis, ze keby ma lubil, aj ked by bol nahnevany, bol by rad, ze som prisla? Myslis, ze to ze sa rozzuri znamena, ze ma nema vobec rad?
Vas len treba nakopnuť si myslim 🙂 naberte vsetku silu a preč..treba si važiť samu seba v prvom rade..a co ma prist pride
Ale to nemozes tak, ze slubujes ze odides, a potom sa vratis. Ak sa vyhrazas, musis to naplnit, lwbo potom, ako si sa parkrat vratila, uz ta neberie vazne.
Nie som na tvojom mieste, ale keby som bola, aj z dalej spomenuteho, napisala by som mu spravu, nech mi nachysta veci, hoc aj pred dvere, ze sa rozchadzam, dohodobo nie som stastna a necitim sa dobre v nenaplnenom vztahu. A kluce mu necham pod rohozkou. A konec
A teda este upravujem- to ze sa rozzuri je uplne nerelevantne k laske, to znamena len, ze ma problem s anger managementom.
A ak spravy necita, tak sa ohlas dopredu a dojdi si pobalit, ak sa bojis, tak s nejakou kamoskou/kamosom a povedz, ze si pisala.
Vyhrab zo seba tie gule, ktore istotne mas, ked si tak dlho vydrzala s nim, a budes mat pokoj.

Nič na ňom nie je dobré, od začiatku je to tak, ale ty ho nepustíš a nepustíš.