icon

Naštartovanie dôvery po nevere snúbenca: Skúsenosti a riešenia

qrstxyz
11. mar 2024

Ahojte, zaujímali by ma hlavne skúsenosti od ľudí, čo zažili niečo podobné.

V máji to bude päť rokov, čo sme so snúbencom spolu. Posledné týždne boli trochu náročné, obaja sme toho mali veľa a hádali sme sa viac ako obvykle. Dovtedy bol náš vzťah veľmi pekný. No a ako sme mali ťažšie dva týždne, snúbenec sa "skamarátil" s jednou babou a priznal sa mi, že sa spolu bozkávali. K sexu nedošlo. Priznal sa mi sám, aj keď ja som tušila, že niečo nie v poriadku. Bolo vidno, že ho to zožiera, ale vytkol mi, že na tom nesiem vinu aj ja. V podstate do istej miery má aj pravdu, nesprávala som sa najlepšie za posledné dva týždne. Ale úprimne, myslela som si, že po tak dlhom čase budeme vedieť ťažšie obdobia prekonať normálne bez podvádzania jeden druhého. Fakt neviem, ako ďalej, stále ho ľúbim, klamala by som ak by som tvrdila, že nie, na druhej strane som veľmi sklamaná. Moja otázka je, či ste si niekto vo vzťahu prešli niečím podobným a či sa dal váš vzťah do normálu . Podarila sa vám znovu naštartovať dôvera medzi vami? V podstate záväzky nemáme, deti zatiaľ nie sú ani spoločné bývanie. Teoreticky by som sa na neho mohla zvysoka..., ale to sa ľahšie povie ako urobí. Mám strach, že keď mu odpustím, že sa to zopakuje, keď príde zas niečo ťažké...

beronsche
11. mar 2024

@sheila121 to je take klise, ze za neveru mozu dvaja... Nemozu!
Dva mozu za to, ze vztah nefunguje. To je jasne.
Ale za neveru moze len jedna jedina osoba a to nevernik.

Tak bud mam moralne zasady a ked mi vztah nefunguje, tak to riesim, prip.ukoncim. ano, sme len ludia a ludia robia chyby a zlyhavaju.. a ked uz zlyham, lebo ano, stava sa, tak si uvedomim svoje zlyhanie a nehadzem vinu na toho, co nehladal "zelensiu travu za plotom"...
Alebo som chrapun a este svojmu svedomiu ulavim tym, ze svoje zlyhanie hodim na partnera.

zuzubb007
11. mar 2024

Urob ako uznáš za vhodné, ale za mňa je to trápne dva týždne kríza a už sa bozkáva s inou no úplný vtip u mňa by skončil hneď trapoško bez šance a ešte povie, že za to môžeš aj ty, keby bol vzťah pevný nepobozka inú, takže moju odpoveď poznáš, a ak nepoznáš pochopíš o pár rokov, keď s ním ostanes

xromix
11. mar 2024

@qrstxyz Dva týždne nie je obdobie podľa mna…dosť narýchlo našiel útechu, nechodí do roboty či čo. Je to na tebe a keď sa rozhodneš akokoľvek, nikto z nás si to za teba neodzije. To chceš pri každej ďalšej hádke tŕpnuť, či kdesi náhodou nenájde útechu? Ja by som to nedala, aj keď to bolo “len” bozkávanie… v živote prídu oveľa kritickejšie momenty.

nika23t
11. mar 2024

@qrstxyz neodpustila by som, a ani tu výčitku, že za to môžeš aj Ty. Môžeš za Vaše hádky, za nepohodu vo vzťahu, ale to, že trepal jazyk do úst inej ženy, to je len a len jeho chyba. Poslala by som ho kade ľahšie. Nezabúdaj, že aj v manželstve prídu ťažšie chvíle. A potom ako to bude partner riešiť?

cicuca
11. mar 2024

@qrstxyz tak ako to chceš riešiť? A ako sa k celej situacii stavia snúbebec?

cookie29
11. mar 2024

@qrstxyz 2 tyzdne = tazke obdobie? No to toho vela nevydrzi, prepac.... akoze si predstav, hypoteticky, ze ochories, aj to sa stava. Alebo ze budes tehu a rizikove a napriklad nejake tie mesiace musiet lezat... nebavime sa o 1-2 tyzdnoch... a ked pridu deti a nevyspate noci, moje starsie nespalo prve 3 roky a ja s nim... vies si predstavit, ze v takychto pripadoch Ta podrzi? Pomoze? Ze sa nanho budes moct spolahnut? Alebo si budes klast otazku, ci si zase "narazi" niekoho a povie, ze to bola Tvoja vina?

alzbeta311
11. mar 2024

Urobil to čo urobil, či mu odpustiš a budete dalej fungovať to je len na tebe ale poviem ti ze semienko pochybnosti uz do teba zasadil.. Keď sa zdrží v práci, keď pojde s chalanmi na futbal, keď pôjde večer na pivo.. budes rozmýšľať stále... neni s nou? Neni su spolu? Neni u nejakej doma? A to ťa zožerie..

nevenka
11. mar 2024

@doriiis preco? My sme spolu nezili, boli sme spolu 9 rokov, po 8,5 sme sa zasnubili a po 9 bola svadba a az ppt sme zacali spolu byvat a nepodvadzame sa, sme spolu vyse 20 rokov, skoro 12 rokov manzelia 🤔

h2
11. mar 2024

Neviem, čo by mi vadilo viac, či to, že sa bozkával s inou, alebo to, že "ale to je tvoja vina!" Priznal sa, chce, aby si mu odpustila, ale obviní ťa z toho???

falbala132
11. mar 2024

keby ste mali to zle obdobie dlhsie, tak asi nepoviem, ale 2 tyzdne??? toto by som asi nerozchodila.

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@falbala132 tak ono sa to nahromadilo, tieto dva týždne boli vyvrcholenie. Zlyhali sme obaja v komunikácii, to priznávam.

yelena159
11. mar 2024

Ja by som sa s ním rozišla. Už to, že to hodil na teba, je varovanie, že to nedopadne dobre. Ale ak chceš, tak s ním zostaň, no nečakaj odo mňa súcit, keď tu znova o nejaký čas napíšeš, že ťa podviedol a hodil to na teba lebo "si naňho nemala čas, lebo sa musíš starať o deti a domácnosť".
2 týždne hádky, to je nič. Po svadbe, keď budete mať deti, to bude ešte horšie. Budeš mať deti, budeš sa starať o domácnosť, neskôr budeš musieť chodiť aj do práce a pravdepodobne naňho nebudeš mať čas. On ťa podvedie a zvalí to na teba a ty mu ako blbá zrejme znova odpustíš alebo s ním zostaneš len kvôli deťom, nešťastná. Alebo skončíš, ako slobodná matka.

qrstxyz
autor
11. mar 2024

Vďaka za názory, nie je tu ale niekto kto bol fakt v rovnakej situácii, prešiel si niečím podobným a nerobí mu/jej problém o tom napísať? Či potom vzťah vydržal, či sa veci paradoxne zlepšili alebo to bolo len mrhanie časom.

candii
11. mar 2024

Ahoj. Prešla som si podobným. Mali sme s priateľom krízu.. a skamarátil sa až veľmi z jednou jeho kolegyňou. Tiež k sexu nedošlo len k bozkávaniu. Prekonali sme to. Ak máš chuť o Tom pokecať. Napíš IP

victory7897
11. mar 2024

Daj tomu šancu ,už len to že sa priznal možno niečo napovedá...brať sa nemusíte ,uvidiš ako sa bude správať ďalej a zariaď sa podľa svojich citov

jumama
11. mar 2024

Je to slaboch.

beronsche
11. mar 2024

@qrstxyz mali ste uz viac takych tazkych obdobi? Ved ste spolu par rokov a ani nemate ziadne spolocne zavazky, deti.. co budete robit, ked budete mat vazne problemi?

Ty si rozhodnuta mu odpustit, preto hladas rovnake osudy. Lenze to, ze to xy parov ustalo, to aj tak pre teba neznamena absolutne nic. Taka statistika ti nijako nepomoze. Vobec sa tym neriad.

beronsche
11. mar 2024

@victory7897 comu napoveda to, ze sa priznal? Mozno tak jedine tomu, ze si chlapec si ani len vycitky svedomia nevie sam vyzrat.
A este to primitivne obvinovanie partnerky...
No, cele je to skor pritazujuca skutocnost, z mojho pohladu.

mercy13
11. mar 2024

Tak, ja som si presla podobnym scenarom.. boli sme zasnubeni, vtedy uz 6 rokov spolu, ale mali sme krizu.. robil v zahranici, a tam si nasiel kamaratku, ktora mu rozumela, tak sa zblizili... O 2 mesiace sme mali mat svadbu, ktoru sme chystali rok. Nevedela som, co mam robit, hanbila som svadbu zrusit, hanbila som sa pred rodinou, lubila som ho stale, ale rozmyslala, co dalej, ci mam zostat alebo odist... Zostala som... Prisli deti... Nastala ovela vacsia kriza, uz 6rokov trva... Tazko sa rozhoduje, nerozumieme si, ale sa nevieme ani pustit, neviem, co nas este drzi pokope, asi deti, neviem... Ale ak by som mohla vratit cas, rozidem sa s nim pred svadbou...

tanyag
11. mar 2024

@qrstxyz Prešla...odpustila...skončilo to dlhodobou neverou a rozchodom...ak raz odpustíš, zopakuje sa to...nebuď taká hlúpa ako som bola ja...mne sa ťažko odchádzalo s dieťaťom v náručí...

lindus_esterka
11. mar 2024

To fakt mate horsie obdobie DVA TÝŽDNE (!!) a on uz lezie za inou? A ze sex nebol vies odkial - snúbenec ti povedal?

laurita285
11. mar 2024

On sa s radosťou oblizuje s inou a nechce aby ho to škrelo tak to tebe šplechne do ksichtu a ešte ti povie že ty za to môžeš 😀 skvelý chlap, len sa ho drž 😀 aby ho náhodou nezískala nejaká iná hlupaňa.

victory7897
11. mar 2024

@beronsche neviem čo znamená spojenie vyžrať si výčitky svedomia ..buď máš výčitky alebo ich proste nemáš..možno jej to povedal aby sa to nedozvedela od iných keďže pozná dotyčnú...ona sama musí vedieť čo ďalej a aký je ...ľudia sa rokmi menia a nikto nevidí ani aké životy majú radkyne čo tu píšu

victory7897
11. mar 2024

Ale aj tak keď spolu ostanete bude sa to niesť podľa mňa v duchu pri každej hadke a výčitke pamätáš čo si sa oblizoval s hentou? Aj keď človek tomu dá šancu v hlave to ostáva

sheila121
Odpoveď bola odstránená
cookie29
11. mar 2024

@h2 @beronsche suhlas... akoze tym, ze sa "priznal" v podstate prehodil vsetku zodpovednost na nu. A keby sa priznal v style urobil som kravinu je mi to luto. Lenze chlapec sa priznal v style urobil som kravine ALE (uz to nie je nic moc) a ten doplnok je to jej chyba... uz len kvoli tomu by som sla prec....

@qrstxyz to ze niekto ustal podobnu situaciu, neznamena, ze to ustojite aj Vy aj ked mas nesmiernu chut to pocut. Este raz, Tvoj milovany snubenec sa nepriznal, lebo mu je luto a chce zacat s cistym stolom, ale preto, ze prehadzuje zodpovednost na Teba.
Samozrejme, ze ho lubis, lubila si ho vcera, predvcerom, city nevyprchaju zo dna na den. Pozri, pokial mu chces odpustit dobre, ale rozhodne by som najblizsi rok-dva nerobila nejake zavazne rozhodnutia typu svadba, dieta, kupa nehnutelnosti a podobne. A uvidis s casom, ci mu budes verit, ci to realne dokazes vymazat, alebo nie.

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@cicuca neviem, ako to budem riešiť. Ja by som to ešte možno zvládla, ale bude mi musieť dokázať, že mu môžem veriť a že podobnú hovadinu už v živote nezopakuje. Je mi to ľúto, zahodiť vzťah, ktorý klapal, náročnejšie situácie sme tiež vždy nejako zvládli bez zbytočnej drámy. Ale závisí to hlavne od neho, akosi a bude správať. Zatiaľ je taký, že sa mi vyhýba, je vidno, že mu to nie je príjemné, tak ale priznal sa mi iba včera. Viac budem vedieť o týždeň.

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@cookie29 jemu to je ľúto, vidím to na ňom, veď už ho poznám nejaký ten rok a herec nie je, je to úprimné. Len chcel, aby som vedela, ako sa tam dopracoval, viem, že podiel viny aj ja nesiem, posledné týždne som nebola zrovna najlepšia, ale takýmto trápnym spôsobom sa to nerieši.

januska12323
11. mar 2024

Aké ste mali tie ostatné ťažšie obdobia? Čoho sa týkajú hádky? Za mňa je toto len vyvrcholenie nefunkčného vzťahu.

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@januska12323 nebol nefunkčný, len sme obaja zlyhali v komunikácii. Hlavne mi vytkol, že som ti pre neho nebola, keď ma najviac potreboval, mal ťažšie obdobie, vyhorel dosť a že sa mu málo venujem.