Nátlak zo strany nevesty: Ako reagovať na požiadavky?
Ahojte
Mám nevestu vzťahy nie su nejak špecialne od začiatku od kedy začala chodiť s mojim synom.. Skôr si nerozumieme ako rozumieme, preto sa ani tak často nestretávame...Neskôr sa aj vzali a teraz je tehotná..S manželom máme stavebnú firmu, ktoru sme dlhé roky budovali a chceli sme aby ju v budúcnosti prebral náš syn..On sa však vybral uplne inym smerom takže sme to akceptovali, veď má vlastný život..Podporujeme ho všetkom ako vieme, ale nikdy nič od nás nedostal zadarmo aby si vedel vážiť hodnotu peňazí..Naša nevesta nikde predtým nepracovala, bývala kade tade po kamarátoch, vo veľmi skorom veku odišla z domu s rodičmi sa nerozpráva, má za sebou drogovu minulosť. Ja nesúdim naozaj nie a naozaj nestupujem do ich vztahu s nasim synom on si ju vybral on ju miluje on musi vediet,ale posledne dva tyzdne nas bombarduje nevesta aby sme ju zamestnali fiktivne v nasej firme aby dostala co najvyssiu moznu matersku lebo on z minima nevyzije a ze ona potrebuje kadernika, nechty a ten standard ktory mala doteraz a ze potom namiesto rodicaku chce ist na PNku lebo ta je vyssia..a ze je nasou povinnostou zabezpecit vnucatu dobry start do zivota lebo ked sa tak nestane, postve proti nam syna...Ja naozaj neviem ako jej oponovat na otazku co s odvodmi kto ich zaplati povedala ze si to predstavuje tak ze my, ako pomoc z nasej strany..Podotykam to dievca este nikde nepracovalo a nema ani ten najmensi zaujem nikde pracovat casom a ja odmietam robit takuto "nelegalnu cinnost" skratka kam by sme dospeli aby sa obabral system len preto ze my si to financne mozeme dovolit, ale ved aj nas to stoji kopec penazi odvody, danove priznania a nepracujeme s muzom na to aby potom sme vyhadzovali milej slecne peniaze do luftu
@mircalla Ty musíš mať nejaký problém so sebaovládaním. Ten tvoj spôsob komunikácie je naozaj na zaplakanie. Musíš byť veľmi nešťastná osoba. Veď nikde nepíše, že by podvádzala, len že by pomohla vlastnému dieťaťu. Že by sa nevesta mohla nejako do firmy zapojiť. Ale ty si melieš svoje ako obohratá platňa a ešte nechutne urážaš. Skús vyhľadať odbornú pomoc, lebo takto vo fórach reaguješ pravidelne. Zjavne máš ty nejaký problém so sebou. Odporúčaj aj ostatným babám, nech si prečítajú tie tvoje agresívne reakcie.
@anonym_635938 Ty si tiež poriadne prečítaj, čo pani písala.
@katka123456 buď si prečítaj celú diskusiu alebo aspoň môj príspevok vyššie (pridaný 13:41)
Nie, ona nechce pomôcť svojmu dieťaťu, ale sama sebe, financovať svoje rozmary. A taktiež dala svokrovcov jasne najavo, že vo firme ani prstom nepohne.
@anonym_autor nie
@mircalla Ty musíš mať nejaký problém so sebaovládaním. Ten tvoj spôsob komunikácie je naozaj na zaplakanie. Musíš byť veľmi nešťastná osoba. Veď nikde nepíše, že by podvádzala, len že by pomohla vlastnému dieťaťu. Že by sa nevesta mohla nejako do firmy zapojiť. Ale ty si melieš svoje ako obohratá platňa a ešte nechutne urážaš. Skús vyhľadať odbornú pomoc, lebo takto vo fórach reaguješ pravidelne. Zjavne máš ty nejaký problém so sebou. Odporúčaj aj ostatným babám, nech si prečítajú tie tvoje agresívne reakcie.
@anonym_635938 Ty si tiež poriadne prečítaj, čo pani písala.
@katka123456 Nie, nikde nenapisala, ze by sa mohla zapojit, az ako reakciu neskor. Asi kazdemu tu je okrem toho jasne, ze sa zapojit nechce, chcela peniaze od statu za nic, hoci cely zivot statu nic nedala. Na prizivnictvo a ludi, co s nim suhlasaia zvycajne reagujem velmi ostro. Nie som nestastna osoba, len nemam rada vychcanych ludi. Keby ich bolo menej, mozno by sa tu zilo lepsie
@lienka.7 Aj ty si prečítaj, čo písala.
@bebebi Asi tak
@katka123456 Cely zivot nepracuje, peniaze chce na svoje rozmary, vazne tu teraz idete davat nieco so zapojenim sa...? Ved to ona nechce. My tu konsolidujeme, platime statu coraz vacsie dane, odvody, aby niektore lenive dostavali od statu peniaze, hoci mu nic nedali za fiktivny job? A nie su chore, len vychcane a lenive. Nuz,zamysli sa
@katka123456 keď si taká dobroprajná duša, prečo si nezaložíš firmu a nezamestnávaš v nej fiktívne všetky tehotné, ktoré za celý svoj život ani len slamku nepreložili? A dúfam, že budeš takto zamestnávať aj všetky spoluobčianky z osád, však aj oni to chcú len pre svoje dieťa.
Ak raz nemám na to, aby som sa o dieťa postarala, tak si ho nerobím. Bodka. Úplne jednoduchá matematika.
A nezabudni na dôchodku nadávať na štát, že si celý život platila odvody a máš dôchodok, z ktorého sa nedá vyžiť. Spomeň si potom na túto diskusiu a hneď budeš vedieť, že tvoj dôchodok rozkotúľala táto nevesta a jej podobné na svoje nechty a vlasy.
Prečítala som si všetky odpovede a reakcie a som naozaj rada, že nie sme s manželom jediní ktorí majú na toto takýto názor.Na druhej strane ma naozaj mrzí, že možno syn vyberal svoju manželku očami a nevšimol si určité varovné signály na nej.Možno je k nemu iná ako ju vnímame my, možno to synovi vyhovuje aká je naozaj netuším čím ho tak upútala a nejdem po tom pátrať.Vybral si ju, oženil sa, stalo sa to tým pádom len ich vecou.V žiadnom prípade nejdeme zasahovať do manželstva ani premúdrelé rady dávať..Všetko si môžeme s mužom iba myslieť a medzi sebou povedať ale to čo čaká ich je vyslovene ich vec.Naše dvere pre nich sú otvorené vždy,radi ich uvidíme,ak bude treba pomôžeme vnúčaťu, ale určite nebudeme podporovať nevestu v týchto požiadavkach.Všetko má svoje hranice a my máme právo sa v našej firme rozhodnúť ako my chceme či sa už nahnevá alebo nie.
Zatiaľ vyzerá byť "na oko" že je všetko v poriadku,boli tu včera na káve a o odvodoch ďalej nepadla ani reč, bola celkom komunikatívna a kľudná.
Prečítala som si všetky odpovede a reakcie a som naozaj rada, že nie sme s manželom jediní ktorí majú na toto takýto názor.Na druhej strane ma naozaj mrzí, že možno syn vyberal svoju manželku očami a nevšimol si určité varovné signály na nej.Možno je k nemu iná ako ju vnímame my, možno to synovi vyhovuje aká je naozaj netuším čím ho tak upútala a nejdem po tom pátrať.Vybral si ju, oženil sa, stalo sa to tým pádom len ich vecou.V žiadnom prípade nejdeme zasahovať do manželstva ani premúdrelé rady dávať..Všetko si môžeme s mužom iba myslieť a medzi sebou povedať ale to čo čaká ich je vyslovene ich vec.Naše dvere pre nich sú otvorené vždy,radi ich uvidíme,ak bude treba pomôžeme vnúčaťu, ale určite nebudeme podporovať nevestu v týchto požiadavkach.Všetko má svoje hranice a my máme právo sa v našej firme rozhodnúť ako my chceme či sa už nahnevá alebo nie.
Zatiaľ vyzerá byť "na oko" že je všetko v poriadku,boli tu včera na káve a o odvodoch ďalej nepadla ani reč, bola celkom komunikatívna a kľudná.
@anonym_autor 👍
@anonym_autor veľmi múdry postoj, na úrovni a s rozvahou. len tak ďalej 🍀
@anonym_autor máte iba 1dieta?
@anonym_autor máte iba 1dieta?
@sickynickyobsadene Deti máme 2.Dcéra žije s rodinou v zahraničí a domov chodí iba raz do roka 🙂
@anonym_autor môžem sa opýtať ako dlho sa poznali so synom, keď sa zobrali a aké vzťahové skúsenosti mal syn pred ňou? Ich život je ich život a veľmi sa mi páči tvoj vyzrelý rodičovský postoj. Veľmi by som vám dopriala zaslúžené krásne pokojné starorodičovstvo. Ale mama má vplyv na svoje dieťa, takže bude mať vplyv na vnúča. Nedá sa to celkom tak oddeliť, že to bude len ich vec, ale nič s tým nespravíš, to je pravda.
ja som asi divna, ale preco nepomoct synovej rodine? ved nech si tie odvody plati sama, ale im to moze obom pomoct. ale samozrejme by som to cele prebrala pred synom, ze co a ako ideme teda robit.
@janulka182 ona si nemože platit odvody sama, kedže nema pracu a ani odkial zobrat peniaze.
@sickynickyobsadene Deti máme 2.Dcéra žije s rodinou v zahraničí a domov chodí iba raz do roka 🙂
@anonym_autor držím vám palce, lebo narodením dieťaťa sa všetko zmení
@anonym_autor ja ti tak poviem. Je kopec rodín, kde deťom pomáhajú, ako len vedia. Takže z toho pohľadu, povedz synovi, v poriadku zamestnáme ju, ale odvody a všetko okolo toho uhradíš ty s manželkou. Keďže ma nárok na materskú, tak pracovať predsa musela.
A aby si mala dobrý pocit na duši, môžeš ju aj fyzicky zamestnať- v kancelárií je vždy čo robiť[ objednať ochranné pomôcky pre zamestnancov, odviesť auto na prezutie zimných gúm- servis, šanóny archivovať atď..]
@anonym_autor ja ti tak poviem. Je kopec rodín, kde deťom pomáhajú, ako len vedia. Takže z toho pohľadu, povedz synovi, v poriadku zamestnáme ju, ale odvody a všetko okolo toho uhradíš ty s manželkou. Keďže ma nárok na materskú, tak pracovať predsa musela.
A aby si mala dobrý pocit na duši, môžeš ju aj fyzicky zamestnať- v kancelárií je vždy čo robiť[ objednať ochranné pomôcky pre zamestnancov, odviesť auto na prezutie zimných gúm- servis, šanóny archivovať atď..]
@zara1357 čítala si celú diskusiu? Zjavne nie. Nevesta za so svojich 27 rokov ešte nikdy nikde nepracovala a vo firme nechce ani prstom pohnúť. Ide jej len o to, aby sa dostala ku peniazom, ktoré ale nechce pre dieťa, ale aby nemusela upustiť zo svojich štandardov (vlasy, nechty) ako sa sama vyjadrila. Syn autorky tento nápad svojej manželky sám zamietol (keďže najprv s tým prišla za ním) a rázne zakázal, aby s tým išla za svokrovcami. No aj napriek tomu, poza jeho chrbát, to od nich požadovala a keď s tým oni nesúhlasili, tak ich začala citovo vydierať, že ich odstrihne od syna.
@zara1357 ty si myslíš že takáto lenivá hnida bude v tej kancelárii makať ? a koľko toho treba v tej kancelárii robiť, ked už majú systém a procesy nastavené a rozbehnuté ? 2x do roka prezuť gumy? 2x objednať pracovné oblečenie ? 1 šanón za mesiac upratať ? no nech je to práca dajme tomu na 5 dní, čo bude robiť tých zvyšných 360 ? Jááááááj nechty lakovať, vlásky stajlovať, aby rozžiarila kanceláriu 🙂
Ak chce rozpravat nech rozprava a diktuje si aj pred vasim synom. Aj to ze vas rozhada....
vsetko s rozumom a chladnou hlavou.

@mircalla nesnaz sa, je to na tomto fóre uplne zbytocne. Podvodnicky nikdy nepochopia, ze oni si jednoducho nemajú čo "prilepsovat", a to nie na úkor štátu, ale na úkor všetkých ostatných, nás. Lebo my sme stat, my platíme tie odvody, na ktoré si oni neviem z akého dovodu nárokuju. Jaj, zabudla som, z dôvodu že majú decko. Absolutne im nevadí, že štát im za sedenie doma "plati" takmer výšku minimálnej mzdy, za čo iní chodia do prace. Nevedia z toho vyzit? Tak nech idú do prace. Kde maju problem?
@lienka.7 Aj ty si prečítaj, čo písala.