icon

Nechať odísť toxického človeka: Osobný príbeh a úvahy

2. jan 2025

Ahojte, pekný večer.
Potrebujem sa vyžalovat. Nechala som z môjho života odísť človeka ktorý neustále riešil iných problémy. Mal aj dobré stránky a veľa(rád o nich hovoril), ale svojou negativitou zo mňa vysával posledné známky života (tak som to pociťovala v krátkom čase). Ja som o čas chcela žiť aj v prítomnosti ale s ním sa to nedalo. Trochu sa mi cnie za dobrými vlastnosťami a zámermi z jeho strany ale zároveň viem že som urobila dobre. Ono v podstate sa už zo mňa staval negatívny človek, ostala som dosť agresívna a taká iná, dokonca aj teraz som ešte taká no neviem ako by som to nazvala vystrašená, zmätená, neistá. Myslím že mal na mňa veľký vplyv ale jeho zámer určite nebol zlý viem že nie, len toľko jedu v jeho srdci a chcela som to spočiatku zmeniť ale aj moje srdce sa začalo plniť jedom.

yelena159
2. jan 2025

Dobre si urobila. Nič neľutuj. Zabudni na jeho dobré stránky. Mysli na to, ako ti jeho negativita vysávala život a samu ťa zmenila na negatívneho človeka. To je podstatné. Ak nechceš byť na tom ešte horšie, nedávaj sa s ním znova dokopy a pohni sa ďalej.

isis234
2. jan 2025

Veľmi dobre si urobila 👏 hrubú čiaru za takým vzťahom.
Choď na prechádzku, do prírody, pozoruj okolie, načerpáš novú energiu.
Urob si radosť, niečo pekné si kúp, nejakú drobnosť... Nech sa darí. Ver, že spoznáš dobrého človeka

marianarem
2. jan 2025

Dobre si urobila. Ved zober si do buducna a pestuj z toho tie pozitivne veci, urcite sa na teba nieco nalepilo. A to ostatne postupne vysumi.

autor
2. jan 2025

@isis234 práveže to robím, je to len pár dní a už som stihla viac ako za celé krátke obdobie s ním, chodím cvičiť, behám a dnes sme boli vonku so starým známym a robili sme všetky tie zábavné veci čo sa s ním nedali (gulovali sme sa, stavali snehuliaka, rozprávali sa o všetkom ale nie o druhých nemal tu potrebu ja občas áno ale rýchlo som sa uvedomila, srandovali sme, vymýšľali, nesťažovali sa na zimu na nič a ja som si uvedomila( že to aký by som s tamtým človekom mala život veď by som pri ňom zomrela ostala by len moja schránka bez duše). Nehľadám si partnera ani na to nepomyslim len som potrebovala byť medzi ľuďmi a nepocuvat len o nich. Ten človek o ktorom som písala on mi sľuboval všetko na svete, chcel somnou rodinu, všetko by mi dal ale on si ma chcel len kúpiť, získať pochlebovanim, najlepšie by bolo keby som naň úplne závislá a potom by som sa aj tak cítila mizerne lebo by som bola bez duše a správala by som sa protivne a mal by dôvod sťažovať sa že napriek tomu ako mi pomáha a robí pre mňa všetko ho mám za nič.

balerina2025
3. jan 2025

poznala som takeho, sice mi chyba, lebo to bol naozaj dobry kamarat, ale uz som to psychicky nedavala. a je mi lepsie, aj ked mi chyba. cast jeho.

stanulienkat
3. jan 2025

Dobre si spravila. Keď prijímaš veľa negatívnej energie, môžeš z toho dostať aj nejakú chorob. Len sa chcem opýtať -aj si mu vravela o jeho negatívnej stránke, vedel sa nad tým zamyslieť a obmedziť to?

isis234
3. jan 2025

no, sme rôzny.... tiež som poznala podobného... on CHCEL vlastniť. Mať MOC- jeho ego prevyšovalo zdravý rozum. NIE!! To sú ľudia s 2 tvárami... sadisti, .. od takých ďalekoooo preč a pomodliť sa k jeho anjelovi strážnemu, aby ho usmernil a zaviedol na správnu cestu.

autor
3. jan 2025

@stanulienkat najprv dom mu vravela všetko čo si myslím, všetko, potom som zistila že ma vôbec nepočúva, tak som to vzdala s rozhovormi

autor
3. jan 2025

@isis234 áno, vlastniť a nikam bez neho nepustiť

rorino
3. jan 2025

Gratulujem,už sa len daj do kopy,vyplávajú z negativity a užívať si prítomnosť Veľa stastia

betulinka1
3. jan 2025

Pripájam sa ku gratulácií. Jasne, ze ti chyba. Manipulátori vzdy chybaju najviac ale najviac ničia zivoty. Neboj sa to prejde casom. Pripominaj si tie zle chvíle, ked pride spomienka.