Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
Písala som, že pre mňa je to vec, ktorá je výhodná pre oboch a zároveň že títo dvaja spolu chcú ostať - proste jeden druhému sa páčia, zdieľajú rovnaké hodnoty, rovnaký pohľad na život atď atď. (Čo vy dvaja nezdieľate - on chce slobodu, ty záväzok už len v tejto jednej dôležitej otazke..)
Pre mňa nie. Ja preferujem, to, čo som písala. Aj žena, ktorá nemôže mať deti, si ich vie adoptovať, a tiež vie zabezpečiť to ostatné čo do manželstva prináša. Muž, ktorý je bez práce ním nebude dlhodobo. To jedine žeby napr ochorel ale to je veľmi špecifický prípad. Vlastne iba tie prípady, čo si popísala sú veľmi špecifické, spojené s ochorením - a vtedy predsa ide o to, či sa majú radi a podržia sa alebo nie. Čo myslíš, že muslimka sa rozvedie ak muž stratí prácu, ak jej je inak dobrým manželom? Alebo že sa muž rozvedie kvôli tomu že nemôžu mať deti, ak mu je dobrou manželkou ?
@lenkakravcova V prvom odstavci si si odpovedala na otazku, co ma muz zo zvazku so mnou.
Čítam túto diskusiu a dosť ma desí. Kedy vymizlo manželstvo z lásky? Preto, lebo chcem byť ja s ním, on so mnou? Nie preto, lebo som tehotná, susedia si o nás šuskajú, dostaneme vyššiu hypotéku alebo chceme mat x deti pripadne je nejaké na ceste? Nie preto, lebo musíme alebo sa to patrí ale jednoducho chceme byť spolu? Smutná diskusia veru. Obdivujem autorku, ze sa vôbec obranuje. Ale pravdu povediac, chlapa, ktorý sa (úplne bezdôvodne a ešte aj chybne) trasie o svoje prachy, by som nechcela ani keby bol posledný na zemeguli.
Autorka poviem to takto... moj chlap sa nikdy zenit nechcel, deti moc nechcel.vedela som dovody,,, Po 3 rokoch som bola vydata a tehotna,,,nikto mu pistol pri hlave nedrzal,, a o dietatko sme bojovali po lekaroch...sme spolu 12 rokov... viem ze nazor zmenil kvoli mne... stala som mu zato❤️❤️❤️ takze si myslim ze tvoja intuicia je spravna... ja som sa vydavat chcela, aj dieta chcela, a chcela som aj svojho muza... ja som verila ze casom a doverou v nas dvoch moj muz aspon z casti pochopi,,, vlastne sa rozhodol ze chce lebo ma Miluje... dnes??? ja a dcerka sme to najlepsie co mu zivot dal, je hrdy aj na seba ze je zenaty ma rodinu.nikdy to od neho nikto necakal,, ale doletite je ze aj on ma dobry pocit z manzelstva. prajem ti vela vela stastia... myslim ze keby chcel byt s tebou a vie ze ti natom zalezi nasiel by v sebe pocity svoje nazory zmenit...i ked ma vela penazi,, sak sa to da pravne poriesit,,,
Bola som uprimna. Vidim veci realisticky a sama pripustas, ze ta klamal. A ako pises, ma pravo byt s inou zenou a mat s nou deti. Ja pisem o tom, ze ked by chcel, vzal by si ta. Ze tie reci, ako potom a potom, s inou riesit nemusi. Ze ak sa rozidete, mozno ina zena bude ta, ku ktorej sa bude chciet priputat. Luto ti to byt nemusi, len tych 3 rokov, my zeny mame biologicke hodiny, aj ked deti nechceme. Maloktora si povie, ze chce sa vydat v 50ke. Ja by som nestracala cas, ak je tvoja priorita manzelstvo. Ak ti vztah vyhovuje a prezijes aj bez manzelstva, ostan. Ale urcite nie si chudera, co si nemoze dovolit podnajom, mozno mas aj nieco svoje, tak rozhodnutie je len na tebe.
A pravda je aj to, ze zeny si myslia, ze ked zarobia 2-tis. eur mesacne, tak ich muz musi aspon 3-tis. a nechapu, ze muzom, ktori zarobia 3-tis. mozu imponovat zeny, co zarobia mozno 700. Ze vlastna firma a PhD. ta neurobia lepsou manzelkou. Ze muzi hladaju v zenach ine veci. Mozno moje slova nepotesia. Ludia nemaju davat otazky, na ktore sa im nemusi pacit odpoved.
Zelam ti vela stastia v hladani.
Autorka, to teplo očividne veľa ľudom spôsobuje zatemneníe mysle ;))) inak si neviem dobre vysvetliť tie komentáre v našom inak tak konzervatívnom Slovensku.. ja by som tiež nechcela chlapa,ktory by si ma nechcel vziať. A nepoznám žiadnu inak zmýšľajúcu ženu. A to ci chcete/nechcete deti alebo či svadbou niekto niečo získa predsa s tým nemá nič spoločne. Urobila si správne ak si to ukončila, proste by si v takom vzťahu nebola šťastná, ešte keď ste to mali od začiatku odkomunikované inak.
A príde mi smiešne,ze ti tu píšu aj vydáté ženy, že svadba nie je dôležitá a zahadzujes kvôli nej životnú lásku- baby a vy ste sa teda načo vydávali?
@majka99999 A ty kde chodis na to, ze doktorat a firma zo mna maju robit lepsiu manzelku??? Ako mat svoj mazor je jedna vec, ale tiez mi nedavaj do ust slova, ktore som nikdy nepovedala. Ja som ho mala naozaj rada, starala som sa, pracovala som na tom vztahu. Moja kariera je len bonus a produkt mojej cielavedomej povahy. Co to s tym ma??
Autorka spomenula doktorat len preto lebo ukoncenie ho bol jeden z "cielov" ktory on urcil ako ze vtedy ju poziada o ruku. Tak ako predtym povedal ze to urobi ked zacnu spolu byvat, a skutek utek
autorka, ja ti náhodou gratulujem k tvojmu rozhodnutiu . Rozhodla by som sa rovnako . Pre mňa je manželstvo dôležité , hoci sama som rozvedená. 33 rokov je skvelý vek na to aby si našla kvalitného muža ktorý drží slovo a keď zmení názor dostatočne skoro ti to aj oznámi . Moja sestra po 6 ročnom vzťahu poslala frajera kadeľahšie , lebo sa nechcel nikam posunúť , ani k svadbe , deťom ale ani k rozchodu . Do roka sa vydala za kolegu v práci , sú spolu 11 rokov, dve dcéry. Rozišla sa s frajerom keď mala 32, rokov, pokúšal sa k nej ešte vrátiť aj s prsteňom , ale ona už nechcela , jednoducho už bola s niekým iným . Ak máš určité ciele a predstavy ktoré si prezentovala nevzdávaj sa ich , s 20 mačkami určite neskončíš.
@vler Presne tak. Co na tom ma zo mna robit akoze “lepsiu”, to, ze viem analyzovat data a programovat medicinske appky? To mam ako karieru, bodka. Od manzelstva ocakavam nieco uplne ine a frustruju ma vypady a “nazory” bab tak, ze asi poziadam o zmazanie diskusie. Akoze ked je zena bez penazi tak je sprosta a mala sa viac snazit, ked ma vzdelanie a karieru tak zas nech sa zahrabe lebo nema chlapovi co ponuknut, ani tak ani tak. Ked je vydata tak za kazdu chujovinu nech sa hned rozvedie, ked sa chce vydat tak je vadna. Jak u debilov na povale cely modry konik.
Väčšina žien ti vôbec nieje rovných. Hádam sa nebudeš s nimi porovnávať, niečo im vysvetľovať a brať si ich "rady" k srdcu. :D
Tu nech je diskusia akakolvek tak zaklad je reagovat proti autorke. Keby sa tu objavila tema, ze “chlap si ma nechce zobrat ale co uz, zostanem vo vztahu” tak je tu sto komentarov o tom, ze ho ma nechat a hladat stastie inde.
Autorka spravila si dobre a drzim palce aby si stretla niekoho, pre koho budes dostatocne dolezita na to, aby chcel s tebou stravit zivot aj oficialne
Autorka, podľa toho čo píšeš, rozhodla si sa spravne. Nech ti tu niekto píše co chce, rodina nie sú iba rodičia a deti. Rodina sú aj dvaja. A ty keď cítiš ze manželstvo je to co chceš, tak si chod za tým. Vek nie je problém, a už vôbec nie u teba.
@sheila121 Uz som ti povedala - ona prva mi povedala, ze som prilis stara na to, aby som hladala stastie. Povedala som to len jej lebo mi velmi ublizila, a len raz. A k tej tvojej logike - sama ju celkom postradas, tak je jasne, ze ju nevies najst inde.
@laurita285 Ja to tak neberiem, ze niekto je lepsi od druheho, len preto, lebo ma vyssi plat, to vobec neriesim. Prisla som sem ako zena si pokecat s inymi zenami, to je cele. Ale asi to ony riesia viac, nez ja.
To som ani ja nepovedala. Len jednoducho hovorím, že väčšina žien nikdy nebola a ani nikdy nebude v situácií že si môže vyberať a určovať :D tak potom sú to aj také rady :D
Najprv asi toľko, že rozumiem, že si z toho celého nešťastná. On vedel, čo od toho vzťahu očakávaš a aj to aké je to pre teba dôležité. Nikdy sa nevyjadril otvorene, že svadbu s tebou nikdy nechce,takže za mňa je slaboch.
Podľa mňa si urobila to najlepšie, čo si mohla.
Za mňa vôbec nie si stará, si presne vo veku, keď si ženy s kariérou hľadajú svojich životných partnerov.
Ja som bola len o pár rokov mladšia ako ty, keď som stretla toho môjho. Tiež som mala skvele rozbehnutú kariéru a bola som slušne zabezpečená. Za sebou dlhoročný vzťah so svojou prvou láskou a venovala som sa len kariére. A vlastne mi to tak aj vyhovovalo.
A potom prišiel on a zatočil mojím vesmírom.
Tiež vzdelaný a zabezpečený chlap, veľmi múdry a rozhľadený. Zároveň trochu stará škola a gentleman.
Do 2 rokov sme boli manželia.
Takže aby som to uzavrela, ženy po tridsiatke si bežne v tomto veku nájdu svojho životného partnera, takmer každá moja kolegyňa to tak mala. My sme študovali a pracovali a nemali čas na diskotéky a podobne a majú to tak aj mnohí chlapi.
Takže hlavu hore a uvidíš, že ten pravý budúci manžel si ťa niekde nájde.
Držím palce!

@lenkakravcova Ved ty si povedala, ze pre teba je manzelstvo vymenny obchod, kde jeden da druhemu to, co on nema. Teda klasicky muz zene zazemie, ona jemu potomstvo. A ak toto je incentiva v manzelstve, co sa stane, ked zena ostane neplodna, napriklad po hysterektomii, alebo muz bez prace? Nie je preto rozumnejsie, uzatvarat manzelstvo ako dvaja rovnocenni partneri? To je moj pohlad.