icon

Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?

30. jún 2024

Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.

Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.

Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.

Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.

Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.

Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.

Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.

Rozveselte ma, dakujem

autor
30. jún 2024

@sheila121 Prosim ta ty uz sa ukludni fakt. Do diskusie nepridavas nic, tak sa bez ventilovat niekde inde.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
eliska13
30. jún 2024

Možno je prvá veľká facka od života, ktorú si dostala, lebo nestačí len chcieť a ísť si za svojim.
Nic sa nedeje veď si nájdeš partnera, ktorý si ta zoberie a budeš spokojna.Chyba mi v tvojich príspevkov emocno.Píšeš o predikciach firmy, ale život je aj o inom.Si biznis žena, tak musíš vedieť prijať aj prehru.Vo vašom vzťahu išlo určite aj o jeho majetky o ktoré sa boji.Vek máš dobrý toho by som sa nebála.

autor
30. jún 2024

@eliska13 Tu sa presne diskusia ubera uplne nespravnym smerom. Ja uz som prehru davno prijala, z tohto vztahu som vonku a o to viac presvedcena, ze to bolo spravne rozhodnutie. Baby prichadzaju s dovodmi od vymyslu sveta, preco si ma nechce vziat, ale to vobec nebol predmet diskusie. Mna vobec nezaujima, ake ma on dovody, pytala som sa ho na ne do zblaznenia, odpoved mi nedal ani raz a uz vonkoncom mi neda odpoved nejaka konikarka. Proste som chcela asi len trochu anonymneho pochopenia pre svoje rozhodnutie, ale asi som si pomylila platformu.

zuzanapjat
30. jún 2024

Po oznámení rozchodu si tu napísala, aby ťa ženy rozveselili. A možno ťa utvrdili v tom, že si sa rozhodla správne. Ja si myslím, že si sa rozhodla správne..... neveríš partnerovi že ťa dostatočne miluje, ponižuješ sa otváraním témy svadby..... Stačí obyčajný rozdielny pohľad na svadbu ako takú a na inštitút manželstva. Napríklad ja chápem, že sa nechcel ženiť, kým s tebou nevyskúšal spoločný život. Chápem, že sa nechcel ženiť, lebo mal chorého otca, alebo stres v práci apd. A chápem ak si ho témou svadba neustále stále viac odrádzala a to aj keby už o tom uvažoval. Pokiaľ by som mala partnera ktorý mi dá maximum po všetkých stránkach a pokiaľ by som si bola istá jeho láskou, tak mi je jedno či vytiahne prsteň, alebo nie.....

doriiis
30. jún 2024

Však ale autorka,pochopenie si dostala.Aj ja som ti napísala,že ak si ty zo svojím rozhodnutím spokojná,tak je dobre.
Možno by ťa ale iné pohľady na tvoj problém mohli prinútiť sa zamyslieť sa nad tým,že v čom si ty spravila chybu a prečo sa tento vzťah neskončil podľa tvojich predstav

eliska13
30. jún 2024

A čo bol predmet diskusie rozveseliť ta?ty chces ešte určovať aj akým smerom sa ma uberať diskusia.Ja, ja, ja...napísali sme ti, že si spravila dobre aj to, že žena si nemá svadbu podmieňovať.
Jedno slovo si nenapísala v čom ta vzťah napĺňal iba tvoje a jeho majetkové pomery a túžba po svadbe.Zivot ide ďalej.Ked ta nezaujímali jeho dôvody načo si sa ho do zblaznenia na ne pýtala a tlačila.

enmery
30. jún 2024

Tu sa presne ukazuje, že úspech sa na Slovensku neodpúšťa. Ja čítam všetko a žiadne veľké ego autorky nevidím. Že sa to zvrtlo na biznis a kariéru-on je dal termín, že keď skončí doktorát. Spomenula to možno aj preto, aby ju tu niekto neobvinil zo "zlatokopectva".Zjavne sa vyjadrila, že ona si nechce ani nárokovať na jeho majetok. Má sama dosť. Keď pridala aj rovinu emocionálnu - zase hejty. Proste žiadne jej odpoveď by nebola dosť dobrá, lebo by dráždila nevyriešené traumy v niektorých prispievatelľkách. Na svoj úspech a kariéru musela makať len ona, venuje sa niečomu zmysluplnému. Ja vidím iba ženu, ktorá tvrdo maká, pracuje na seba a vracia sa jej ovocie práce. A prečo založila duskusiu-je to žena a má city a asi hľadala možno len pár povzbudivéých slov a dostala hejty od veku, cez kariéru, peniaze, až po to, že so vôbec dovolí mat sen chcieť sa zosobášit s mužom, ktorého ľúbi. On k nej nebol úprimný a ťahal ju za nos. Ukončila to- je dosť silná a váži si samú seba, aj jej čas na tejto planéte. Tu je 90%diskusií od žien, ktoré sú závislé od muža finančne, týrané, nevšímajú si varovné signály a dostanú naložené, že si to mala všímať a odísť. Až sa autorke čudujem, že sa má chuť obhajovať, pretože bez rezonancie je každé vysvetľovanie zbytočné. A ja si myslím, že si nájde veľmi rýchlo muža, ktorý bude mať rovnaké ciele a sny v živote ako ona. Zaslúži si to.

lapalma
30. jún 2024

Autorka 🙂 ...máš právo byť nahnevaná a cítiť sa podvedená.
Nepros sa o manželstvo, tento muž ti zato nestojí. Čestne to ukonč, lebo on nedodržal svoje slovo. Ty nemusíš na koníku nikomu vysvetľovať, prečo sa chceš vydať. Je to tvoja vec - jednoducho v tom vidíš zmysel a on to vedel dopredu.
Si mladá a vieš, čo od života očakávaš. Ak je to láskyplné manželstvo, tak si choď za svojím snom !

autor
30. jún 2024

Admin prosim zmazat diskusiu

autor
30. jún 2024

@enmery Dakujem, opisala si to presne ako to citim. Karieru som spomenula iba preto, lebo ja som za nim iniciativne prisla s tym, ze vyriesme si peniaze a majetky vopred.

calin
30. jún 2024

@enmery tiež to takto vidím...a ja nerozumiem - tie ktoré majú empatiu na bode mrazu prečo sa vôbec vyjadrujú

cacianka
30. jún 2024

@enmery 👍👍👍

cacianka
30. jún 2024

@calin lebo si potrebujú kopnúť

autor
30. jún 2024

A inak k mojmu rozhodnutiu - ak ma podnikanie naucilo jednu vec, tak je to hodnota casu. 90% ludi netusi, aku enormnu hodnotu ma ich tak kazdodenna vec, ako cas. A ja mozem revat kolko chcem, emocie nikdy nebudu silnejsie, ako hodnota mojho casu, ktoru si uvedomujem. Rada by som ju naucila aj ostatne.

mantilka
30. jún 2024

Ja ťa úplne chápem. Toto nie je láska muža, keď vie že túžis a sere na to...alebo dokonca ťa klame obklukami. Možno dobre vie, že sa ženiť nechce. Nabudúce bývaj až s manželom, tam sa ukáže ako to myslí vážne dotyčný. Keď mu dáš všetko na tanieri, nič mu nechýba...stačí mu blufovanie. A nahrata si ty.

kassandra25
30. jún 2024

Clovek nedostava v zivote od druhych ludi to, co si on naplánuje. Ty nemozes nakreslit na papierik nejakeho tomáška, ako ma vyzerat, ako sa ma spravat, ako sa ma obliekat, ake školy má mat, ako ta má lúbit a co má od teba chciet a vystrihnes si ho a presne taký bude, ozivís ho. Mozes si plánovat jedine seba, svoj zivot a ked ti do neho niekto cinkne, kto tebe sam od seba predostrie vsetko to, co ty skryto chcees, tak to ber. To, co ty si povies a coho sa ty domahas u chlapa a vyjavis, aké mas poziadavky, a on na hojdacke s nimi súhlasí, to tebe nepatrí. A este robis chybu, ze sem píšeš.

zuzanapjat
30. jún 2024

O akej hodnote času to píšeš. Ty predsa neplánuješ deti... tebe môže byť jedno, či máš 33r., alebo 50r. Tebe môže byť jedno či máš životného partnera, alebo manžela - ak je vzťah harmonický a ak si si jeho láskou istá. Možno ale si si vedomá, že dotyčný ak je tak finančne zabezpečený nemá núdzu o frndy, ktoré by ťa rady vystriedali a potrebovala si nejakú barličku a tou je papier oštemplovaný. Ak ste sa mali v budúcnosti rozísť - rozišli by ste sa či už ten papier máte alebo nie. Ak ste mali ostať spolu, ostali by ste, či papier je alebo nie. V jeho očiach robíš nátlak, ktorý on nechápe a je mu proti srsti. Ak si si jeho láskou istá nebola - nemalo to zmysel nikdy.

autor
30. jún 2024

@zuzanapjat Cas nie je viazany len na deti. Moze byt napriklad brany ako zivotna vitalita, alebo kolko cielov chces dosiahnut. Takze predstav si, ze mi to jedno nie je.

zuzanapjat
30. jún 2024

Ak je tvojim hlavným cielom len tá svadba, čo by nasledovalo po nej? Aký ďalší ciel? Úprimne som presvedčená o tom, že tu nejde o svadbu, ale že tam je za tým niečo iné.... niečo čím si nie si istá v tom vzťahu, alebo niečo čím sa chceš pýšiť ako ďalšou métou.

zuzanapjat
30. jún 2024

Každá žena, keby cítila u partnera maximálnu oporu a lásku a bola by si ním ALE AJ SEBOU istá, tak je jej jedno či ten papier a jednu pretancovanú noc mať bude, alebo nie. Neničila by vzťah. Len každá to má inak nastavené. Pre nejakú je svadba 90% spokojnosti, pre inú 10%. Otázka je čo má ktorá za priority vo vzťahu. Koľko percent pre teba predstavuje vo vzťahu svadba a koľko zvyšok - a teda porozumenie, podpora, láska, sex, priateľstvo, spoločné záujmy.....

h2
30. jún 2024

Nečítala som komentáre, lebo ich je tu veľmi veľa, ale zarazilo ma, že píšeš "Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu." A to je normálne, že ty zahodíš niekoľkoročný vzťah, ktorý ináč funguje, len kvôli tomu, že nie je svadba? Hlavne, keď ani deti nechcete.

doriiis
30. jún 2024

@zuzanapjat ....krásne si to zhrnula.Mozno autorka potrebuje svadbu za každý cenu,aby to dotváralo ten dokonalý image úspešnej ženy.Bohata, úspešná,vydatá za bohatého a úspešného.Ako z katalógu.

autor
30. jún 2024

@doriiis Ty rozmyslas nad tym, aky to bude mat dopad, ked napises nejaku hlupu a nepravdivu domnienku? Niky mi neslo o ziaden imidz . Ty si si kopla, mna to zamrzelo. A maximalne lutujem, ze som si vobec otvorila hubu o svojej praci. Keby som bola uradnicka, mala by som podla teba ine pohnutky? Si na svoje komentare hrda?

enmery
30. jún 2024

Autorka, dala Ti tu jednu kočka link na požiadanie o zrušenie diskusie. Ja som diskusiu nahlásila, aby ju zmazali, možno to pomôže. A už neargumentuj, je to tu s niektorými, ako boj s veternými mlynmi. Iba Ťa to viac psychicky deptá.

doriiis
30. jún 2024

Keby si bola úradníčka,môj názor by bol rovnaký.

zuzanapjat
30. jún 2024

Skôr ako sa to tu vymaže. Držím ti palce a hlavu hore. Prajem ti aby si našla to, čo ti v živote chýba.

autor
30. jún 2024

@enmery Vies, ja nie som ziadna milionarka, mam len malu, pekne prosperujucu firmu, ktoru som vybudovala od piky a moj pracovny cas je po troch rokoch stale niekedy 12-14 hodin plus vikendy. Nie som ziadna Kardashianka s miliardami na konte, instagramom a posadnuta imidzom. Stavim sa, ze kazda komentujuca ma vacsi “imidz” na socialnych sietach. Svojho ex som milovala ako sprosta a strasne to cele boli teraz. Strasne. Ja ani nebudem spat asi, neviem ako zajtra budem riesit robotu

cakemama
30. jún 2024

@doriiis teba niekto za tie komentre plati, alebo si od prirody taka protivna osoba?