Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
@lienka.7 A ty uz drz papulu fakt. Bola by som vadna, keby som byt nechala prazdny chatrat, a ziadna legalna najomna zmluva na svete mi nedovoli ist spat zajtra, ked su tam najomnici. Akoze co tej tvojej tupej gebuli furt nesedi?
Z rodicaku? Moje deti majú 13 a 8 rokov🤭
@doriiis
A čo je zle na tom, že má 33 rokov, je single, "začína odznova" a pracuje 12-14 hodín?
Ja som to tak mala tiež. Tiež som toľko pracovala, lebo svoju prácu milujem a to je, zdá sa, aj prípad autorky. Tiež som v tridsiatke "začínala odznova" a stihla som stretnúť skvelého chlapa, mať deti, skvelú kariéru a ešte aj ten doktorát. A aj viac nehnuteľností.
Ja len nerozumiem, čo je na tom také zlé a na smiech.
Tak neviem či mám holu rit,keď som na liste vlastníctva 🫣Ale tak dobre,ako povieš💪🏻
@doriiis Ok, tak mas polovicu nehnutelnosti, ja mam nehnutelnost celu. Pracujes dva dni v tyzdni, takze zarobis presne tie tri susne, o ktorych hovorim, a ked ta ten tvoj drahy vymeni za menej zatrpknuty model, budes v peknej riti, lebo ho bud vyplatis z tych troch susnov, alebo pojdes k rodicom.
Hej,presne autorka.Presne👍
@doriiis Aha a dodam, zaujmy nemas ziadne, lebo mino tych dvoch dni tvojej ohromnej prace sedis na riti na koniku cely den a plujes jed v kazdej diskusii. Tlieskam, mozes byt na svoje vysledky hrda.
Isto.Ja som dnes ráno skončila s prácou a čaká ma 12 dni voľna😄.
@doriiis
Nenachádzaš ani jeden bod, ktorý by si závidela...to je v poriadku. Lebo si iná ako autorka. Tebe na vzdelaní nezáležalo, uberala si sa inou cestou. Možno si chcela deti, možno sa venovať umeniu, možno veľa iných vecí. Zdá sa, že tiež nie si fanynka tradičného usporiadania, nechcela si priviesť deti do rodiny. To je tiež v poriadku. Mnohým ženám by nevyhovoval tvoj život, ale je to, že sa mi nepáči život niekoho iného dôvod na vysmievanie sa? Mňa naozaj len zaujíma, prečo máš potrebu znevažovať život a rozhodnutia cudzieho človeka.
@doriiis Tak ako keby som sa ja uspokojila s nejakou almuznou, aj ja mozem mat 12 dni volna. Ty co si myslis, ze visiet na chlapovi a sama nemat nic je nejaka vyhra, hlavne, ze mas volno? Fakt zasnem nad tym, ako sa ty mna snazis dat dole.
Ja sa ťa nesnažím dať dole,ja poslušne odpovedám na tvoje otázky a fantazmagorie.
@doriiis Ale co ta serie? Ved si sa tu predchvilou bila do prs, ze tvoje verbalne vygrcky su len iny nazor, tak co sa ti nepaci na mojom inim nazore? Co si vztahovacna?
Uz vidim, ako produktivne vyuzijes to tvoje slavne volno - pindanim na MK a sranim si do huby 😁
@sss777 ....nie raz som sa autorky pýtala slušne a normálne otázky ohľadom jej problému.Nie raz som jej aj napísala povzbudivé slová,že keď svoje rozhodnutie považuje za správne,tak správne je.
Na otázky mi neodpovedala a na ostatné odpovedal štýlom,že všetky sme závistlive kravy.🤷🏻♀️
@doriiis Ty si precitaj svoje komentare na poslednych 10 stranach a led cokolvek z toho povazujes za slusne, tak si este viac mino kontaktu s realitou, nez som si myslela.
Mňa nič neserie a nie som vzťahovacna.Narozdiel od teba nemám problém normálne odpovedať na položené otázky a nikoho nenazyvam kravou.
ja osobne uznavam manzelstvo (som vydata 22 rokov), neuznavam davanie priezviska po muzovi detom ak nebola svadba ale tu mi pride no nejake take divne autorka, ze co vlastne chces ty
lebo svadbu v kostole by si mat nemohla (nechces prijat deti) a tento chlap si ta vziat najskor ani nechcel ale tak na svete je plno chlapov predsa uz len najst toho spravneho
@doriiis To, ze ta nic neserie bude podobna rozpravocka, ako ta, ze ty si stastna jak blcha zo statusu priatelky este aj po dvoch ci kolkych detoch, a existencne zavisla od dobrej vole chlapa, s ktorym zijes.
Nieco, co si nahovaras, aby si upokojila v prvom rade samu seba, ze ano.
Určite autorka.Ako povieš✌️
@doriiis
Myslím, že slovo krava použila jedenkrát. Netvrdím, že je to správny spôsob komunikácie, ale myslím, že sa jej tu dostalo viac než dosť kritiky. Čítala som na tomto fóre množstvo diskusii, kde boli diskutujúce pri podobnom probléme k autorke laskavejsie. Ja som si z diskusie vytiahla to, že je to vzdelaná a kariérne úspešná žena krátko po tridsiatke, ktorá vo vzťahu jasne komunikovala to, že sa chce vydať. A nikdy nedostala priamu odpoveď, čo je za mňa nepochopiteľné.
A tu sa z toho spustila brutálna búrka o tom, aká je to zlatokopka a ide jej len o výhody atď. Fakt nerozumiem, že ste na ňu také nepríjemné (teda ty si mi z toho tria odporkýň manželstva prišla ešte najkonštruktívnejšia)
@doriiis A uprimne - je to smutne. Kym si spomenula deti a svoje akoze vzdelanie (ergo marketabilne skilly ziadne), este som to brala ze ok, mozno jej to fakt takto vyhovuje. Ale tvoje deti ziju v neuplnej rodine, ty nemas ekonomicku zabezpeku, keby sa cokolvek stalo, financne sa o seba a o deti postarat tiez nedokazes, a vlastnis polovicu nehnutelnosti niekde pani bohu za chrbtom. Pre teba by bolo manzelstvo uplne najlepsie mozne vychodisko po vsetkych stranach, ale to ten tvoj nechce a ty ho tiez nemozes stratit. Ty si v tak hlbokych srackach, ze sa ti vobec nedivim, ze si si vybudovala internetove alter-ego anti-scadobnej drsnacky, ktora si zije svoj sen niekde v alternativnej realite dokonaleho stastia. Len skoda, ze nevies ostatnych 5 dni v tyzdni travit zmysluplnejsie.

@doriiis Takze zijes z rodicaku, vzdelanie nepouzitelne, a mne sa vysmievas. Krasa. A aky muz? Tvoj manzel to nie je, takze z toho co ma on, ti nepatri ani hovno. Holu rit mas teraz, s holou ritou aj pojdes, a navazas sa do bab, ktore chcu manzelstvo. Wow. Normalne zacinam mat pocit, ze si admin-troll, aby diskusia nestala 😁