icon

Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?

30. jún 2024

Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.

Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.

Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.

Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.

Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.

Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.

Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.

Rozveselte ma, dakujem

hope87
1. júl 2024

@autorka narazila som na tuto temu a precitala si vsetkych 16 stran a ja nevychadzam z uzasu, co niektore zeny vedia zo seba vypotit a ake nechapave su 🙄.
Ty sa autorka netrap, ja napriklad uplne chapem tvoj postoj. To, ze vedel, co od vztahu ocakavas a aj ti daval falosne nadeje a "terminy"...je to dovod na rozchod. Co sa tyka tvojej kariéry, tlieskam ti, sklanam pomyslený klobuk a prajem ti to 👏. Uspesnych zien nie je nikdy dost 😉. Verim tomu, ze s nastavenim ake mas, budes v zivote stastna po vsetkych strankach 🙂.
Inak z toho, co som si precitala by som povedala, ze on sa vazne moze bat o svoje majetky, aj ked si ho ubezpecovala, ze si to poistite. A teraz, ked si sa s nim rozisla zistil, ze predsa len ti nemuselo ist o jeho peniaze, ked si bola schopna, rozist sa. Mozno mu bolo trapne priznat, ze peniaze su dovodom.
Este taka doplnujuca otazka...mal tolko penazi a majetkov, uz ked ste sa dali dokopy?

autor
1. júl 2024

@hope87 Ano, on bol velmi uspesny, ma firmu ktora robi audity, poradenstvo a proj. manazment a touto formou sme sa aj spoznali. Ale nikdy som mu nedavala pocit, ze som pozadovacna, jednak ako hovorim nehrozi, ze by som v pripade rozvodu bola v hmotnej nudzi a on by mi musel platit alimenty, ale na dovolenky som tiez prispievala svojim dielom (on viac, ale to aj preto ze viac zaraba), rovnako na chod domacnosti, teda na energie a internet atd. Darceky som kupovala ako on mne tak aj ja jemu a nie lacne zalezitosti, proste vyrovnany vztah po vsetkych strankach. Ja si naozaj nie som ista, ze sa bal o peniaze, skor asi tie city neboli/nie su take silne mozno, alebo strach zo zavazku. Predtym zenaty nebol, deti nema. Chce sa so mnou o tom manzelstve este porozpravat, tak mozno tento tyzden uvidim…

zltalienka
1. júl 2024

Baby ozval sa, ze sa chce este porozpravat, zatial neidpisujem… autorka: Ty si sa už odsťahovala? Veď včera si písala, že si zatiaľ u neho a nové bývanie si budeš hľadať v priebehu budúceho týždňa.

autor
1. júl 2024

@zltalienka Som u kamaratky, ale vacsinu veci mam unho

doriiis
1. júl 2024

Ja mám otázku.A keď teraz bude súhlasiť s manželstvom,tak sa k nemu vrátiš?

autor
1. júl 2024

@doriiis Prepac, ale po tvojich vcerajsich vystupoch aj tu s lienkou si asi posledna osoba, ktorej zavesim na nos moje rozhodnutie, aby si ma aj za to zdrbala. Navyse neviem.

zltalienka
1. júl 2024

Predošlé bývanie si zrušila? Všetky veci máš u neho?

autor
1. júl 2024

@zltalienka Ano a ano. V tom zhone som si vzala len to najnutnejsie s tym, ze do jeho bytu sa kzdom pripade este musim vratit.

doriiis
1. júl 2024

Ja ťa nechcem zdrbat.Ja som len zvedavá.Ale tak,keď si vzťahovacna furt,tak nechaj tak.

autor
1. júl 2024

@doriiis Kamo, po tom jede co si plula vcera by bola vztahovacna aj Matka Tereza. Nemyl si vztahovacnost a prirodzenu reakciu na tvoje toxicke spravanie.

doriiis
1. júl 2024

Autorka ja som dospela a dokážem sa baviť aj s tým,kto má iný názor ako ja.Aj s tým,čo mi nie je sympatický.
Ale nechaj tak...škoda reči.Prajem všetko dobré v živote.🤞🏻

autor
1. júl 2024

@doriiis Ty si to predstavujes tak nejak, ze budes pod zastitou “ineho nazoru” rypat, kopat a vysmievat sa, ako sa ti uraci, a ostatni ti nadalej budu povinni odpovedat na otazky, ako keby sa nechumelilo. Nie, ty nie si dospela, rozosievat zlost (akoze iny nazor, lol) a potom vinit ostatnych zo vztahovacnosti je spravanie maleho dietata.

Ja prajem teba aby si konecne kopla do riti chlapa, ktory si ta nechce vziat, pretoze tvoj prejav krici, ze si z toho nestastna. Zostavas, lebo sa bojis, ze budes bez neho. Ja sa nebojim, tak mi nezavid.

doriiis
1. júl 2024

Bože môj.Dobre,autorka.Nebudem ti závidieť😄

lienka.7
1. júl 2024

@doriiis mozno si tu svadbu nakoniec vytrucuje 🤣 boh vie, kde je vôbec pravda, už sa pekne zamotava👌
Stavím sa, že tak max.o 2 dní nám tu vitazoslavne napise, ze ju požiadal teda o ruku (to, ze svadba byt ani nemusí je už druhá vec) a napíše nám aké sme svine zavistlive 🤣👌
No a slepicky tu budú mať svoj happyend👏 milujem čaro anonymného fóra 👌

zuzanapjat
1. júl 2024

Maj na pamäti, že doteraz sa vaše rozhovory o manželstve skončili hádkou. Ak ti doposiaľ neodpovedal na otázku PREČO EŠTE NIE dostatočne uspokojivo, možno ti to povie teraz. Ale ty už výhovorky poznáš.... tak myslím, že je čas na pravdu z jeho strany. Keby si chcela veľkú svadbu a neviem čo, okey... tak chce mať na to viac pohody a nie riešiť prípravy popri stresoch. Ale prísť na úrad a spraviť to, nie je nič čo by ho vyčerpalo a aj to si bola ochotná spraviť. Pamätaj na to, že ak ti teraz prisľúbi termín - nebude to spontánne a bude to mať trpkú príchuť (resp. pre mnohé by malo).

doriiis
1. júl 2024

@lienka.7 ....my len suchajme nohami a závidme ďalej teda😀Byvanie u kamošky,hľadanie bývania aby vôbec bolo kde byť.V 33 rokoch byť single a začínať odznova.A pracovať 12-14 hodín denne.Toto je môj sen veru.🫣Nie ďakujem.

huxy
1. júl 2024

@lienka.7
@doriiis vy ženy ste tak hnusné a zákerné. ŽIADNA normálna, šťastná a vyrovnaná žena nemá potrebu sa takto vyjadrovať voči nikomu.

petronelag
1. júl 2024

Tak uvidí sa ako to prehodnotil, či to nebude len nejaké odloženie, že vtedy a vtedy,
to sa dá aj vycítiť, či je to z lásky alebo skôr zo zvyku.
Ale keby som bola autorkou, tak sa upokojím, vypočujem si to a urobila by som tak, ako to vyhovuje mne, ale bez nejakých hádok, lebo aj autorka vie vystupovať podobne ako jedináčik.

lienka.7
1. júl 2024

@huxy ZIADNA normálna žena s hrdosťou (navyše taka super pracovitá, ziadana, co nič z manželstva nechce a ani neočakáva, len teda byť tou manželkou je jej snom) nema za potrebu si vytrucovavat svadbu, vies. Niekoľko krát ju odbil, ze sa ženiť nechce. Takéto bachorky tu môže tlačiť do hlavy akurát tak vám. 🙈🤣

zltalienka
1. júl 2024

Neviem ako Ty autorka, ale ja by som takú "vydupkanú" svadbu nechcela a ani nesúhlasila. Buď chceme svadbu a manželstvo obaja alebo.....
keď Ťa včera nechal len tak ísť, tak to by som "nepredýchala". V mojom prípade by to nebolo o "trucovaní", ale o rozhodnutí vzťah ukončiť. Ak rozhodnutie padlo, predpokladám že po zrelej úvahe, tak nie je o čom.

lienka.7
1. júl 2024

@doriiis inak zaujímavé, ze taka, mega úspešná, 14 hod.denne pracujúca nič od manželstva nepozadujuca žena nema ani svoj vlastný byt 🤔

autor
1. júl 2024

@doriiis Ty si dobre hlupa. Zamerne som to tu nepisala, ale prosim, je mi to uz suma-fuk. Vlastnim byt, ale nejdem tam, lebo tam mam najomnikov, ktorych ad jedna nevyhodim, ad dva kazdy kto prenajima vie, ze slusnych najomnikov je dnes problem najst a ja som mala v tomto stastie.

Ano, nepracujes 12-14 hodin denne, ale to ani ja, nie je ro pravidelny pripad. Zato pracujes (ak vobec pracujes) pre niekoho ineho, zarabas niekomu inemu, vysluzis si za to tri susne a nie, ze by som mala nieco proti zamestnancom, ale ty si jedna zatrpknuta, zlostna baba, ktora nema v zovote kuska stastia 😁

Ani, zavidis. Cim vehementnejsie to popieras, tym je to evidentne vsetkym viac jasne.

doriiis
1. júl 2024

@lienka.7 ...tak tu je zaujímavých viacej veci,ale tak čo ja viem.🤷🏻‍♀️Ja som len chodiaca závisť.😄

autor
1. júl 2024

@doriiis Ano, to ste obe. Veruze sa pochval ty najstastnejsia na svete, kolko nehnutelnosti a firiem mas ty, ze sa mi za to nonstop vysmievas?

autor
1. júl 2024

@doriiis A dodam, VS titulov

doriiis
1. júl 2024

Firmu nemám,ale môžem si dovoliť pracovat iba dva dni v týždni.Mam RD napoly s mužom.Uz 9 rokov ho máme.Hypoteku nemáme.Mame 3 auta.
Mám dve zdravé,krásne deti a stabilnú prácu.Titul nemám,ale zato som študovala nádherný odbor,ktorý ma bavil.Umenie.
Aj domáce zvieratá chces vymenovať?😀

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
1. júl 2024

@doriiis no pozor, pozor, už aj bytík sa teda "objavil". Len je žiaľ v prenájme. Tak ako aj jej autíčko a používa pritom ex frajerovo, ze? 😉
Ak to nie je troll, tak tu pekne postupne odhaľuje svoj charakter. 👌 koľko máš firiem, titulov... maminka jak hovädo a ide tu tvrdiť, že ona nič iné nechce len tu "svadbicku"🤣🤣🤣
@autorka ten doktorát už mas ci nie? Akosi si "zabudla" odpovedať.

doriiis
1. júl 2024

@sheila121 ....nepracujem v odbore,ktorý som študovala.Ale chodila som na SUS scénického výtvarníctva a bola som prijatá aj na SUP- ku.Stredna škola bola skvelá.

hindakus
1. júl 2024

Autorka - rozhodla si sa správne, taký krivák to bol. Prajem vela šťastia 🙂