icon

Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?

30. jún 2024

Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.

Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.

Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.

Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.

Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.

Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.

Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.

Rozveselte ma, dakujem

lienka.7
1. júl 2024

@doriiis počúvaj, autorka je tvoja (minimalne) suseda, ze ta tak dobre pozná? 😉

drago12587
1. júl 2024

Aky benefit ma svadba pre chlapa ? Povec jeden dediny :D .. ktory chlap sa hrnie do svadby sam od seba ? Ženilo sa ich pred mojimi očami cca 50, ani jeden z vlastnej vôle.. rozvod, branie deti, majetkov, 18 rokov alimenty bez toho aby si videl decko, papierovačky, sudy, obrovske naklady na svadbu... Svadba nieje žiadna garancia... Skôr vyhodene peniaze a kopec financnych problemov. 4/10 prispevkov tu, su vydate ženy ktore otvorene pisu o tom, že " napisal mi kamarat , chcem sa rozist s chlapom, vziat mu deti, majetok a ist za kamosom lebo napisal, ze sa mu pačim" :D ... Desat tisice v prdeli, deti neuvidi, papaa dom, auto a veci na ktore si drel... Lebo pipka si chcela ešte vrznut s niecim novym ked sa zacala nudit :D .. slovo svadba je postrach kazdeho chlapa... Teraz som v rovnakej situacii, priatelka s ktorou som rok mi 3x do tyzdna hovori o svatbe, kolko hosti bude, kde bude, ... Ja myslim len na to, čo všetko mi podrbanym papierom može zobrat :D ..

autor
1. júl 2024

@lienka.7 Pracujem len s informaciami, ktora napisala sama. Na rozdiel od vas dvoch hereciek, co ste si domysleli tak 80% informacii, ktore som ja o sebe nikdy nepovedala.

doriiis
1. júl 2024

Autorka....ty vieš kde bývam a kde pracujem? Moje skilly sú dostačujúce na to,aby som za 8 dní v mesiaci zarobila stvorcifernu mzdu.Moje skilly sú dostačujúce na to,aby si zamestnávateľ vážil natoľko,že okrem mzdy mám benefity,ktoré nie sú samozrejmosťou u mnohých iných zamestnávateľov.
Ale načo ti to hovorím? Autorka,nad teba niet.Ty si proste topka.👌🏻

autor
1. júl 2024

@drago12587 Ty si este asi nestretol ekonomicky sebestacnu zenu, ktora nepotrebuje nic “brat” a chce to osetrit aj pravne. Ze ano.

zuzanapjat
1. júl 2024

Vydaté ženy nie sú existenčne závislé na manželovi? Veľakrát áno. Vydatým ženám nehrozí, že skončia s holou riťou - veľakrát áno. Je manželstvo stále výhodné pre oboch? No ani nie, ak jeden z partnerov prepadne závislosti, alebo je finančne negramotný a začne sa neúmerne zadlžovať, tak je manželstvo skôr na škodu, keďže zadlžuje aj svoju polovičku. Ak je naopak vzťah pevný a láskyplný, tak je naozaj jedno, či sú dvaja manželmi, alebo nie... jednoducho majú poriešené všetko aj bez papiera. Preto nerozumiem, prečo by pre doriiis malo byť manželstvo najlepším východiskom. V čom a načo? Pre teba autorka je to zase tiež jedno, či si v manželstve alebo nie. Si sebestačná a zabezpečená. Čiže v tvojom prípade je manželstvo dôkazom lásky a toho, že to s tebou myslí vážne. Preto tu nemiešaj tú ekonomickú rovinu kedy sa ti hodí. Teba práve serie to, že hoci dotyčnému si dala najavo, že o majetky ti nejde a že dotyčný si musí byť vedomí toho, že nie si a nebudeš závislá na jeho peniazoch - aj napriek tomu sa nemal do svadby. A už by ste sa mohli prestať dráždiť a ničiť si pondelkový večer.

autor
1. júl 2024

@doriiis Ano, stvorciferna mzda za dva dni prace, niekde z obce mimo mesta 🤣

Ked si uz chces vymyslat, aspon uveritelne prosim ta.

doriiis
1. júl 2024

@lienka.7 ...asi ťažko.Neviem o tom,že by som mala takúto bohorovnu,vo všetkom dokonalú susedu🤷🏻‍♀️

lienka.7
1. júl 2024

@autorka jaj, my blbé sme tu zabudli, že ty si ta vystudovana "pani psychologička" 👌 ty nas mas prečítané odpredu odzadu, vsak? Len zaujímavé, že si tak dokonale nedokázala "precitat" svojho ex chlapa, hm? 😉
No tak skus napísať ešte niečo o mne prosím prosím 🙏
Rada si tie tvoje zvasty prečítam a zabavim sa na nich aj s mm 🤣👌

autor
1. júl 2024

@doriiis Inak vsimla si si, ze si tu z celej diskusie navzajom odobrujete svoju mentalnu gymnastiku len vy dve s lienkou? Este obcas sa prida sheila, ale to je vsetko. 90% bab je vadnych, len vy ste lietadla.

bessie12
1. júl 2024

@drago12587 su muzi, ktori nemaju problem so svadbou. Tam patri aj ten moj a pritom uz bol zenaty. Uz som ti to niekolko krat napisala. Takze ano, sam od seba ma poziadal o ruku a teraz chystame svadbu.
Autorka, tento chlap ma urcite nejake problemy. Odporucam ti precitat si viac komentarov od neho.

doriiis
1. júl 2024

Ja pracujem mimo mesta? 😱To fakt? Ty vieš,kde pracujem?

doriiis
1. júl 2024

Čo sa tu ja o sebe dozviem? 😱..neuveriteľné😄

jenny224
1. júl 2024

Však sa dajte dokopy s ľuďmi, s ktorými vyznávate rovnaké hodnoty a ciele. Žiadne spoliehanie sa na výroky typu: stane sa to, keď xy... Toto človek, s ktorým ste na rovnakej vlne, nepovie. On to rovno spraví, lebo to cíti rovnako. Tak sa tu nehadajte preboha, načo je to dobré..

autor
1. júl 2024

@doriiis Svojimi reakciami potvrdzujes, ze som trafila 😁

doriiis
1. júl 2024

Tak určite autorka.Urcite👌🏻

autor
1. júl 2024

@doriiis Ako mne je jasne, ze ten RD nebude na bratislavskej kolibe alebo Cervenom krizi, ale v obci za niektorym z miest. Zvysok o tvojom prijme minimalne 250€/den je tak absurdne klamstvo, ze sa nim sama urazas. Nemusim byt tvoja suseda (a ani by som to nechcela) aby som si vedela dat dva a dva dokopy, staci nebyt uplne sprosta.

Ale co je dolezitejsie, nastavujem ti zrkadlo a jednam s tebou presne, ako ty so mnou, a cuduj sa svete, uz az tak nad vecou nie si. Cim to asi bude.

drago12587
1. júl 2024

@bessie12 precitaj si chlapske diskusie moja :D .. ktory chlap dnes pride za zenou " chcem si ta vziat " ? .. nevravim , že neexistuje... Vravim, že drviva väčšina NIE.. Je to logicke, ako som pisal, pre chlapa svadba nema absolutne žiadny benefit.. pozri si prispevky za posledne 2 dni.. kolko vydatich žien s detmi podvadza svojich chlapov, vela krat dobrych ,pracujucich a slušnych hlapov , len pre to, že prišiel stereotyp.. to si taka pribrzdena alebo ti musim veci 30x pisat ? Preboha..

luccija
1. júl 2024

Ale tvoje deti ziju v neuplnej rodine, ty nemas ekonomicku zabezpeku, keby sa cokolvek stalo, financne sa o seba a o deti postarat tiez nedokazes, a vlastnis polovicu nehnutelnosti niekde pani bohu za chrbtom. Pre teba by bolo manzelstvo uplne najlepsie mozne vychodisko po vsetkych stranach, ale to ten tvoj nechce a ty ho tiez nemozes stratit.

To už trocha fabulujes nie?ty vieš kde majú dom v akej hodnote a, že nevie uživiť deti?Už to nemá úroveň.Ked si ho teraz zoberie čo získa?okrem vdovského raz možno...

kuki13
1. júl 2024

Asi to nie je dôležité, ale nema ten tvoj ex odpor k inštitútu manželského, ako takému ?A kým to bolo len vo forme sľubu, tak ho to tak veľmi netlačí, ale ako sa diskusia zintenzivnovala cítil tlak? Nie je to polahcujuca okolnost, len ze by nebol prvy ani posledný. Bud to teraz prehodnotí alebo svoj tieň neprekročí, čas ukáže. Drzim palce.
Ja som ten nesvadbovy človek, ale o tom diskusia nie je. Je to o vlastných predstavách o živote, a tie nasleduješ a pocuvas svoje vnútro a to je myslím správna cesta.

bessie12
1. júl 2024

@drago12587 a zenati muzi nepodavadzaju ?? Podvadzaju a bohuzial ich nie je malo ty pribrdzenec .. Dokonca aj poznam takych, a hlavne jedneho, co strieda zenske kazdy tyzden. A doma ma zenu s maloletymi detmi.
Takze ty si tiez pribrzdeny, kedze si myslis, ze muzi nemozu alebo skor nechcu sami od seba svadbu, ale su do toho dotlaceni. Neplati to u kazdeho paru

doriiis
1. júl 2024

Moja mzda je ľahko overiteľna.Nakolko mám aj kolegov,ktorý zarábajú rovnako a niektorí viac🤷🏻‍♀️
Čomu ty veríš,alebo nie ma absolútne netankuje.Ja som neuviedla ani jedno klamstvo.Tvoje útoky,fabulacie má nezaujimaju

lienka.7
1. júl 2024

@sss777 to, ze niekto napíše svoj názor je znevazovanie? A odkedy prosím ta? Ja tvrdím, ze zo strany autorky ide o čistú kalkul, žiadna láska tam nie je. Jednoducho si chlapa vyhliadla ako dobrú partiu. Nič viac nič menej. Nechce s nim deti, nejde jej o majetok samozrejme. Ona túži len po prsteni a svadbe. A s tym spojených výhod samozrejme. Oooo, aké slachetne od nej 👌😉 no jasne 🤣🤣🤣 smola len, že on ju nechce. Asi len zistil aká je a nemá gule jej to povedať nepriamo, tak si vymysla dôvody prečo nie. A autorke namiesto toho, aby to ako skúsenej psychologicke dopalilo sa tu hrá na oklamane chudatko👌🤣🤣🤣

autor
1. júl 2024

@luccija Tak fabulovanie ako fabulovanie. Ona cele dni svojej existencie travi picovanim ako chora vrana na koniku, takze vzdelana a uspesna baba to zrejme nebude, a ked bola pritlacena k muru? zadrela nieco o stvorcifernych sumach za dva dni prace. Ovela pravdepodobnejsie mi pride, ze je to jedna z miliona frustrovanych, nenaplnenych bab na tomto fore, ktore zarobia almuznu, chlap im dava na deti a jediny unik z reality je vysmievanie sa inym a prikraslovanie svojej nepeknej reality. Ved sama povedala, ze jej to vraveli aj ine.

drago12587
1. júl 2024

Taku som nestretol, to je pravda :D .. takže ked ti za 10 rokov prepne ( a to ti tu odprisaham, ze ti prepne, ked ti klesnu hormony, prejdeš krizou, pride stereotyp... Atd) tak si nebudeš hladat utechu u stareho kamoša ale sadneš za stol so svojim chlapom a vyriesiš situaciu ? Len v tomto jedinom pripade sa svadba vyplati.. to či budeš nespokojna, frustrovana, znudena, hystericka, podrazdena atd je len otazka času.. každej žene sa to vo vztahu stane.. lenže štatistika hovori o tom, že namiesto riesenia podaš navrh o rozvod..najlepšie ho este pred tym par krat podvedieš a vezmeš mu deti k novemu " ockovi" :D ... Asi nepatriš do kategorie žien, ktore riesia problemy priamo a musiš mat vela redflagov ked za nemože za ziadnu cenu dotlačit k svadbe... Možno mu oznam, že po rozvode mu nechaš deti aj všetok jeho majetok a prsten budeš mat mozno zajtra :D ...

autor
1. júl 2024

@doriiis No ano, ty mas kolegov, len si pohodlne anonymna na internete, takze ani srnky netusia, kto ti tvoji overitelni kolegovia su, ze 😁

doriiis
1. júl 2024

Píše mi anonym,ktory aj diskusiu založí anonymne👌🏻

autor
1. júl 2024

@lienka.7 Tvoja logika ma zaujima - z mojej strany islo o cisty kalkul a dobru partiu, zaroven ale jeho peniaze nechcem, co v uvode aj hovorim, ze som chcela pravne osetrit. Vies nejako rozviest toto tvoje majstrovske dielo dedukcie?

sss777
1. júl 2024

@lienka.7
Myslela som to tak, že názor sa dá napísať aj bez tých pubertálnych vyrehotaných smajlov, proste slušne a vecne.
Vieš, ako napríklad, že ja si ako skúsená lekárka na základe tvojich príspevkov myslím, že si sociopat a mala by si vyhľadať odbornú pomoc.
Vidíš, vecne a slušne, ani jeden emotikon.

autor
1. júl 2024

@doriiis No hej, len ten anonym sa neodvolava na kolegov a nesnazi sa argumentovat, ze je vsetko dohladatelne. Vy si dajte s lienkou nejaku logicku olympiadu, uprimne by aom bola zvedava, co vymyslite.