Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
Neviem, ci ta to rozveseli, ale tento druh natlaku moze dopadnut aj ovela horsie ako rozchodom:
https://www.youtube.com/watch?v=iQvKYRFlHi0🙈
Neostala by som s takym chlapom.Nie preto ze svadba a nic ine,ani si nemyslim ze je to istota spokojneho zivota.Ale takyto odpor o nom a vztahu k tebe hovori strasne vela.Vela stastia
@zmrzlinka2021 nemusi to byt ujasnene vzdy. Ja som s muzom od vysokej. Mali sme 20. On chodil donskoly v ke ja v prahe. Netusili sme ako to s nami dopadne. Ale vo veku autorky uz by to malo byt celkom zrejme.
@autorka férovo od začiatku vzťahu vie,po čom túžiš a ako si život predstavujes.
Bohužiaľ,musis akceptovať,že zrejme tá až tak neľúbi.
No ako píšeš,si mladá.....máš život pred sebou.
@beata_k A preco nie?
@beata_k ale to platí aj o Tom mužovi.
Len aby ešte našiel vytúžené šťastie,keď túto ženu stratí🤷
Nerozveselim ta… keby si bola ta prava a chcel by ta poziadat o ruku, tak to spravi… mna moj byvaly poziadal o ruku cez telefon a poslal prsten kurierom 😂.. ale tak delilo nas mozno 2000 km. Ked niekto chce tak chce … skor mam dojem, ze vas vztah je rozum a zvyk … znama mala x rokov vztah aj spolu byvali planovali buducnost ale svadba neprichadzala - rozisli sa. No a ten chlap stretol inu, ktoru si do roka bola manzelka 🤷🏻♀️(nebola tehotna)
@olimuc Je mi jasne, ze on bude do roka od rozchodu zenaty s inou, ale tu ide o mna. Ja sa nachadzam v dobe, kedy mi zacina byt jasne, ze svadba nebude a nechcem preckat este dalsie dva roky alebo kolko.
Tu je evidentne, ze ma on problem. A same vyhovorky. Nemate rovnake ciele, tebe to vadi. Tak ano, rozidte sa.
@beata_k Pozri, to ze ty sa vo svojom veku citis ako starena je tvoja vec, ale ja si toto jednanie vyprosim. Ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva.
@martinkatinka Pretoze niektore nazory ublizuju, prave ked su uplne nepravdive. V podstate mi v dvoch komentoch napisala, ze uz som prilis stara na to, aby som nasla stastie, ako keby som mala 80. Mam 33 a cely zivot pred sebou a spochybnovanie tohto typu mi absolutne nepomaha, takze si to beata mohla odpustit.
Autorka sorry ale plne súhlasím s tým čo @beata_k napísala 👍
On nechce, ty chceš. Takže skončíte vzťah a každý ide svojou cestou. Ako chceš rozveseliť? Keby ma muž tlačil do svadby ktorú nechcem, tak to ukončím ja.. Pravda je, že má byť fér a rovno povedať, ak si ťa neplánuje vziať. Veď o nič nejde,nie každý musí chcieť to isté.. Možno nájdeš muža ktorý si ťa vezme skôr, ako si myslíš a možno aj nie... Hlavne pozor na to, aby si neskončila v manželstve len preto, že chceš svadbu silou mocou, lebo podľa písania mi prídeš, že je to pre teba priorita a nevieš sa už dočkať.
Ja len tak pripomeniem, ze slovensky pravny system predmanzelsku zmluvu nepozna, zbytocne by ste ju spisovali (alebo akykolvek iny papier). V pripade podnikania mozno akurat zuzit bsm.
K ostatnemu asi zbytocne komentovat - keby mal zaujem ta poziadat o ruku, tak to spravi kludne aj kym budes sediet na zachode alebo varit veceru, to je otazka niekolkych sekund. A manzelstvo - nuz, obaja mate svoju jasnu predstavu, len bohuzial rozdielnu. A je to tak zasadna otazka, ze tu kompromis proste neexistuje. Rozumiem aj tebe, ze to povazujes za dolezite a rozumiem aj jemu, ze to nechce (ja som taka ista, tiez svadbu nechcem). Takze ano, rozchod je asi jedine riesenie, inak ani jeden z vas nebude v tom vztahu stastny, vzdy bude mat jeden pocit, ze bol k niecomu donuteny / o nieco ochudobneny.
Autorka prečo sa urážaš? Trafila klinec po hlavičke, čo?
Áno tento fakt by zabolel každého, ale neklamme si, v 33ke každý chce mať inú verziu života a aj ty. To, že ju nemáš a stracaš čas je už žiaľ tvojou chybou. Život pred sebou máš, ale aký? Už si pomaly často v polovici života. Beata to povedala tvrdo, ale nie urážlivo. Má pravdu, musíš s nim dať rozhovor, lebo to, že ty sa rozideš neznamená, že nájdeš len tak niekoho. V 33ke nie je síce najviac neskoro, ale zas už tiež si premrhala to obdobie kedy sa vydávali všetky kamarátky. Ak reaguješ aj na priateľa takto prhchko, tak možno asi všetky rozumieme prečo tú svadbu hneď nechce. Namiesto rozmachu, skús doma rozhovor. Ak je svadba pre teba dôležita, určite smer rozchod, ale rataj s tym, že nemusíš nájsť niekoho lepšieho a tiež ťažšie nájsť niekoho kto chce svadbu.
Ahoj, k teme...nie su takyto muzi, ale ten tvoj. Ak by chcel, sucha nohami a ziada ta o ruku. Nema zaujem zit v manzelstve a to je u vas kamen urazu. Je dobre, ze ste to ukoncili ked mate takto diametralny nazor.
Predmanzelska zmluva sa v SR uzatvorit neda, da sa zuzit bsm...ale to len cherry picking na zaver, maly detailik.
Ja som takto utla 4r vztah ked som mala 33r, kde partner zmenil nazor a...zbalil ma moj manzel, o rok na to sme kupovali byt, dalsi rok psa, rok na to svadba a uz cakame 2.bejby a sme spolu velmi velmi stastni. Nemohlo sa stat nic lepsie.
Zelam ti vsetko dobre a spravne rozhodnutia a zivot, po akom tuzis!
Ja nie som ani odporca, ani zastanca sobasov, no chlapa chlapom v mojich ociach robi fakt, ze ma gule a slovo - to slovo v comkolvek, teda v prislube sobasa rovnako ako v prislube terminu namontovania skrinky, ide o princip. O tom, ze maju chlapi gule, nas chcu a vedia presvedcit velmi rychlo, s tym slovom to u niektorych byva horsie.
A načo by si ťa bral keď o rok si môže zmyslieť, že chce inú alebo žiadnu.
Zbytočný záväzok pre neho keď ani deti neplánujete.
Podľa mňa zbytočne čakáš na zazraky :D
My sme spolu už 5 rokov ja som ešte na vs on ide mať tento rok 30. A na začiatku že ma požiada hm a teraz tiež len hádky. On chce ostať bývať tam kde ja študujem. Ja to tam neznášam chcem ísť bližšie k rodicom. Tak som sa tiež tak nastavila že rok počkám čo bude ak mi povie že on sa nechce ešte viazať a sťahovať sa tak bye bye.. neviem čo drbe tým chlapom v dnešnej dobe.
Čo máme aj susedovcov on ma už 37 frajerka 30 dieťa nikde svadba nikde a ona strašne túži po svadbe deťoch a on? Že svadba je zbytočná.. 🤦🏽♀️
Veľmi ti fandím. Veľmi sa mi páči, že si stojíš za svojím a nenechávaš sa odrbkávať a zaháňať do kúta do aleluja. Viem si predstaviť, že to bolí,atď., ale veľmi ti fandím, ako si sa na celú vec pozrela racionálne a povedala si si, že proste stačilo. Držím ti palce v ďalšom živote i keď teraz to asi nie je ľahké, hlavne keď ste si v ostatných veciach s partnerom rozumeli. Nech si šťastná... ❤️
Vynucovať si svadbu nie je dobrý nápad.Podla mňa to nemá význam ani deti neplánujete ani svadbu načo taký vzťah?ste vôbec spolu šťastní?
Akosi nerozumiem... o delenie majetku ti nejde keďže by bolo to BSM, deti nechceš, tak akože načo chceš tu svadbu? A rada ho tiež až tak nemáš, keď pre takú sprostosť ho chceš opustiť a dávaš mu neustále ultimátum. Len mať silou mocou papier..... tu nejde o lásku, ale ješitnosť. Dáva ti dostatok lásky? Si si ním istá? Nie si majetnícka? Nechceš mať pocit, že papier v ruke ti ho viac zaistí?

@beata_k Ale ja nedokazem zit len tak, bez svadby. Mozem sa tak tvarit, ale vzdy budem zavidiet vsetkym kamaratkam a zenam v okoli, prote ta tuzba je silnejsia.