icon

Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?

30. jún 2024

Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.

Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.

Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.

Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.

Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.

Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.

Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.

Rozveselte ma, dakujem

autor
30. jún 2024

@mimka1402 Viete co, mate pravdu - som stara krava co marne dufa v stastie, mozem na to zabudnut a rovno sa chystat do hrobu. Dakujem za povzbudzujuci postreh, koncim diskusiu.

vroni
30. jún 2024

Pozri, svadba je pre teba podstatná a on si ťa vziať nechce. Je úplne zbytočne uvažovať, akym argumentom by si ho mohla presvedčiť. Keď by si aj taký našla, obrátil by sa pri prvom konflikte proti tebe. Takže ak je to pre teba dôležité a podstatne, vráť sa z kratsej cesty a poobzeraj sa po niekom novom. Vek máš úplne v pohode, nie každá žena cíti nutkavu potrebu mat do 30 rokov dve deti a manžela, nie každý muž hľadá len mladé mäso na oplodnenie.

petronelag
30. jún 2024

Dalo by sa to povedať tak, že v 33 rokoch žena ešte nie je stará a už je aj skúsená.
Už rozozná že vo vzťahu, ktorý má a nevedie k svadbe, ktorú chcela je zbytočné pokračovať. Vynucovať si svadbu u muža sa nedá, on má mať o toto záujem a takého je možné v tých rokoch si nájsť. A často sa stáva, že u muža vek až takú rolu nezohráva a môže sa rozhliadnúť aj po nejakej mladšej.

januska12323
30. jún 2024

Čo sa hneď urážaš? Si v najlepšom veku a kľudne môžeš zajtra stretnúť budúceho manžela. Baby ti len hovoria, že výber je menší a menej kvalitný ako povedzme pred 10 rokmi.
Neviem prečo až tak strašne potrebuješ svadbu ale nútením chlapa ho akurát odoženieš. Súhlasím radšej s rozchodom ako toto zažívať z jednej aj druhej strany. Svadbu musia chcieť obaja.

really8
30. jún 2024

@ninusa221 za to ze niekto chce nieco ine ako ty tak mu drbe?

januarova
30. jún 2024

@autorka, dobre urobíš. Evidentne ťa ťahá za nos.
A tie čo jej tu píšete, že si to má rozmyslieť... Prečo len ona? Prečo by mala ustupovať? ... Nech aj on rozmýšľa.... Keď je to "len" papier, tak aký problém ísť si pre neho na matriku?

really8
30. jún 2024

Z tvojich reakcii si zavinam mysliet ze tie velke hadky o svadbe rozputavas ty a nie on.
Ty si celkom drama queen ze? Ze chystam sa do hrobu🙈

mimka1402
30. jún 2024

Autorka prestaň brať veci cierne alebo bielo. Moja kamarátka ukončila vzťah po 15 rokoch v 30ke lebo chlap si ju nechcel vziať. Ona mala šťastie a našla si dnes už manžela. Ale len dievčatá ti tu píšu viac pohľadov. A to, že niektoré ženy hľadali dokonalosť vo všetkých veciach niekedy znamenalo, že ostali samé. A ísť z rozchodu do myšlienky, že "idem si hľadať manžela" nemusí byť úplne správne lebo môžeš naďabiť na dobrých blbcov a v zápale toho, že chceš svadbu môžeš ísť veľmi zlým smerom....
Ale ak vezmem reakcie ako on reaguje rozišla by som sa s ním kvôli iným veciam než kvôli svadbe. Ale ty musíš vedieť že či máte tak pekný vzťah, že ti stojí obetovať svadbu alebo nie. Tiež sa mi nepáči, že sa muži dnes nechcú ženiť. Ale to ako reaguješ tu, mi dosť jasne ukazuje, že doma musíš robiť ešte väčší bordel a scény. No a scény nemá rád nikto a určite muža tým nepresvedčiš, keď budeš trucovať. Skôr naopak.

zmrzlinka2021
30. jún 2024

@henikap123 ale kvôli spoločnému priezvisku sa predsa nemusíš vydavat

bessie12
30. jún 2024

autorka, som len trochu mladsia od teba a viem, ze uz nie som najmladsia. Ano, svojim sposobom sme mlade, ale predsa. Po 30tke to uz pomaly, ale isto ide vsetko dolu vodou 😀
U nas som bola ja ta, ktora svadbu nechcela. Presvedcil ma az moj teraz uz snubenec.
Manzela si mozes najst aj vo vyssom veku. Ak raz sa tvoj priatel zatal a nechce pocut nic o svadbe, tak tam bude asi jedine riesenie rozchod. Drzim ti palce nech sa rozhodnes akokolvek. Kazdy ma pravo na lasku 🙂

zuzanapjat
30. jún 2024

Šťastie ti zdrap papiera v ruke nijako nezaručí. Doprosovať sa sobáša je ponižujúce. Je dôvod, pre ktorý on sobáš nechce a je dôvod, pre ktorý ho ty chceš. Ak si myslíš, že zbalíš kufre a dúfaš, že ho to prinúti doliezť za sebou so snubným prsteňom, kvetmi a dátumom svadby, tak dúfam, že ten chlap to neurobí a že pustí tie tri roky vášho vzťahu za hlavu. Donútiť niekoho k niečomu čo nechce takýmto spôsobom je nechutné a verím, že ak to ten tvoj partner spraví, že to neprijmeš...... že nebudeš ten typ, ktorý si vydupe svoje akýmkoľvek spôsobom.

autor
30. jún 2024

@zuzanapjat Rozchod nie je ziaden manever. Rozchod preto, aby som mala moznost najst to, co hladam. Bolo mi tu uz ale povedane, ze som na to prilis stara.

ninusa221
30. jún 2024

@really8 tak nak to povie hneď na začiatku…

vler
30. jún 2024

Autorka, ja Ta obdivujem ze si stojis za svojim. A nemyslim si vobec ze "tlacis" do svadby: vyjadrila si sa na zaciatku vztahu, potom o dva roky, potom o dalsi polrok. Ja zasa nechapem ze tolko zien by bolo ochotnych zit vo zvazku bez svadby alebo cakat tolke roky. Maju pravdu ze vyber uz bude mensi, ale mas len 33 a deti nechces, tak mas cas.

tiezjedna
30. jún 2024

@zmrzlinka2021 nie, nemusí. Môže spadnúť na úplne dno a vziať si mužove priezvisko bez svadby. Väčšie zúfalstvo neexistuje😎

doriiis
30. jún 2024

Autorka.A keď sa za niekoho vydas a zistíš,že manželstvo nie je žiadna záruka šťastia? Nikdy ale nikdy by som sa nevydala za nikoho,kým by som ho nespoznala poriadne ( 3 roky sú stále malo) a kým by som nezistila,aký je otec.
Môj nazor

mimka1402
30. jún 2024

@vler Samozrejme toto je z jeho strany podraz rovnako ako keď muž tvrdí ako chce rodinu a potom príde s tým, že si to rozmyslel a žene ubehli roky... Určite autorka má pravdu, že ju oklamal, ale zároveň ona si musí zistiť či a koľko je toho "obetovať".

hopsas
30. jún 2024

Ja som s mojím mužom chodila desať rokov, potom mi došli nervy a povedala som rozchod alebo svadba, vybral si rozchod, rozídeni sme boli štyri dni, potom prišiel s prstenom a svadba bola do troch mesiacov..pre mňa bola svadba principiálne vec. Rodičia ma nevychovalo na to, aby som žila s niekým cely život na divoko. Buď si ten muž ženu váži natoľko, že ju oficiálne chce uznať za manzelku, alebo nech si hladá rohožku inde. Držím ti palce.

betulinka1
30. jún 2024

Akoze doprosovať sa chlapovi aby si ta zobral 🤣🤣🤣 pises dost rozumne aj ked trosku posadnuto svadbou. Ale beriem to tak, ze takto to chces a hotovo. Gesto požiadania o ruku ma byt gesto určitého vyjadrenia, ze ty si zena mojho zivota. Ak to ten chlap neciti, nech ide dalej zit svoj zivot a ty si ži svoj zivot. Sesternica mala takeho, 15 rokov spolu chodili. Debilko ju nepožiadal o ruku, o detoch tiez nic. My sme v tomto celkom tak inak premyslajuca rodina ale aj tak nam to uz bolo divne po toľkých rokoch. Nakoniec to dopadlo tak, ze sesternici prisiel do zivota niekto iny, niekto kto jej od zaciatku daval na javo, ze je zena jeho zivota. Nemal to lahke, lebo ona teda mala vztah a dost dlho sa branila. Nakoniec to dopadlo tak, ze sa dala do kopi s novym, do roka sa zobrali a na to mali dietatko. A raz dala taky krasny status, ked sa ti plnia sny a boli tam oni ako rodina. Velmi pekne. Cize Ano pre niekoho je svadba iba papier ale pre niekoho je to viac. Obe varianty su v poriadku, lebo kazdy si zije svoj zivot. Autorka ty si urob tak ako to citis. Mozno az casom pochopis, ze ta svadba nemala byt s tymto súčasným partnerom ale s niekym inym, koho nebudes musiet nutit, lebo ten niekto ta bude chciet urobit šťastnou, lebo pre teba je svadba proste dolezita.

vler
30. jún 2024

A este jedno: to ako on reaguje na nacatie tejto temy-hadky, je problem. A Ty ani neziadas obrovsku svadbu

zmrzlinka2021
30. jún 2024

@tiezjedna pozri keď ženy frajerovej matke hovoria svokra a sestre švagriná, tak môže si rovno zmeniť aj priezvisko a bude to vyzerať akoby boli manželia, rodina a chlap si nemusí komplikovať život.

svetlonos
30. jún 2024

My sme sa bavili od skorého zaciatku o deťoch a svadbe. Takže som vedela, ze che ale boli sme okolo 39tky a malu už vztahy za sebou - kazdy vedel co chce a co nie. Po 3 rokoch som otehotnela a v 4 mesiaci raz večer som to navrhla ja- počuj, co keby sa vezmeme už teraz? Usmial sa požiadal ma o ruku hneď a na druhy deň sme začali riešiť. O 2 mesiace bola svadba. takže pokiaľ by tvoj chcel, ut to mate hotové aj so svadobnom cestou.

really8
30. jún 2024

@ninusa221 ludia mozu zmenit nazor.

tiezjedna
30. jún 2024

@autorka ja ti fandím, prečo by si mala žiť život mimo svojich predstáv? S týmto chlapom to evidentne neklapne, tak čo iné ako rozchod zostáva? Nič. Ale ak neplánuješ hurá svadbu, len preto, aby si sa konečne vydala, ale chceš si vziať človeka, ktorého budeš poznať a vo vnútri cítiť, že je ten pravý a kompatibilný aj v bežnom živote, tak to vyžaduje čas. A v tomto kontexte už žiadna mladica nie si. To je proste fakt.

ajusa12
30. jún 2024

Aj keby sa vrátil, že chce svadbu, nevracaj sa k nemu. Manželstvo z prinutenia nikdy nebude funkčné. Robil by ti natruc. Ja som stara škola, vztah musí vyústiť do manželstva inak smola. Mnohym chlapom to vyhovuje, lebo predsa len voči manželke ma vyzivovaciu povinnosť, nepáči sa im, že hoci zarobia aj 3krat viac, peniaze sú spoločné, že treba manželku na materskej a svoje deti živiť, ... že už nerozhoduju o svojich financiách sami, ako to je pri len priateľke, aj keby s nou mal deti. Stále ju moze odkopnut. Pri manželke ma dokonca aj v prípade rozvodu istý čas vyzivovaciu povinnosťaj na rozvedenu manzelku ked sa neni schopná živiť sama. Chlapom mnohým sa nepáči, že sa musia delit. Pre mňa je chlap, ktorý neni ochotný sa oženiť a chce žiť navždy nadivoko, sebec, a taky si partnerku a rodinu nezaslúži. Clovek ktory chce brat, ma aj dat, nie všetko zadarmo mat. Za svojom názorom si stojím, nech si moderné emancipovane zeny, hovoria co chcú, mňa ich názor nezaujíma. Príkladov, kde hlavne žena na vetu, my papier na lásku nepotrebujeme, trpko doplatila ,je viac než dosť. Múdry sa poučí na cudzích chybách, hlupák na vlastných.

tiezjedna
30. jún 2024

@zmrzlinka2021 zmeniť si priezvisko a vlastnú identitu týmto spôsobom je niečo úplné ako nazývať niekoho svokrou... V mojich očiach je takáto žena obyčajná zúfalka, ktorá vlastnú dôstojnosť pošliapala len preto, aby sa hrala na niekoho, kým nie je a nikdy nebude.

zmrzlinka2021
30. jún 2024

@tiezjedna to vieš, to je ako kúpiť pradu v Turecku 😉

nikushka8
30. jún 2024

Vies coho som sa vzdy drzala ja? Ked to nejde s jednym, s druhym to pojde 😉
Vobec nejde o svadbu ako taku, pravne zazemie atd, ale o to,ze mu nestojis za to,ze by s tebou chcel prezit zvyšok zivota. Lebo keby chcel, nemusite sa o tom hadat. Vyslovene ma k tomu odpor, mozno si nechava zadne vratka,ak stretne inu. Zbytocne budes marnit cas. Mame takych parov v okoli viacero, ze teraz preto a potom zas pre hento to nejde. A teda po rokoch to tak ci tak vedie k nespokojnosti, odcudzeniu

petamich
30. jún 2024

"Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu."

Ale ved to plati aj obratene - ty tiez chces zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, lebo trvas na svadbe.

Inak chlapi (cest vynimkam) su neradi tlaceni do veci a ty ho do tej svadby vyslovene tlacis. Poznam to, tiez som to robila a ked som si povedala, ze mam inak dobre fungujuci vztah a necham to chvilu tak, manzel sa rozhodol sam a bola aj svadba 🤷‍♀️

tiezjedna
30. jún 2024

@zmrzlinka2021 to si celkom trefne vystihla👍

mamina7070
30. jún 2024

mozno on deti chce a preto sa nechce viazat s tebou