icon

Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?

30. jún 2024

Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.

Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.

Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.

Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.

Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.

Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.

Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.

Rozveselte ma, dakujem

zuzanapjat
2. júl 2024

@zuzana76 ako 2x vydatá žena považujem za absurdné, ak niekto spochybňuje to, žeby nevydaté ženy v dlhoročných spokojných vzťahoch nemohli byť šťastné. Všetko to, čo tu písala doriiis o svojom živote mi prišlo úplne uveriteľné, pretože také páry osobne poznám a sú to páry, ktoré nemajú potrebu si nič dokazovať, nemusia si šťastie silou mocou projektovať a na rozdiel od mnohých zosobášených a svadbychtivých párov majú skutočne láskyplné vzťahy so spokojnými deťmi a poriešenou finančnou otázkou.

zltalienka
2. júl 2024

@cacianka súhlasím, až na to, že nikde nie je napísané, že služby typu upratovanie, či varenie nemali poriešené aj doteraz externe.
Jej priateľ býval ešte pred polrokom bez nej. Určite si bez nej poradí aj teraz.
Otázka je len, či ju miluje, a či dostatočne na to, aby mu stála za to oženiť sa. Zjavne nie.

doriiis
2. júl 2024

@zuzanapjat ...ďakujem.Ja som na takéto útoky a ešte aj horšie zvyknuta.Tu na koňovi sa tu pravidelne odbavuje na mne takto nejaká údajne šťastne vydatá a strašne po svadbe tuziaca žena.Nie je to prvý raz a predpokladám ani naposledy.🤷🏻‍♀️

lienka.7
2. júl 2024

@doriiis a ešte k tomu taka, co ju chlap niekoľkokrát poslal do riti, ze svadbu s nou nechce 👌 ale bude tu robiť scény 🤦‍♀️
Vsak on veľmi dobre vie, prečo ju nechce. A ona to nevie prežiť, lebo to tak mala naplánované a pred svetom by vyzerala ako chudera (ako pise tebe) 🙈
Osobne si myslím, že tu potom vitazoslavne napise, ako ju pomaly odprosil na kolienkach, aby sa k nemu vrátila. A samozrejme, ona to urobila... hoci pravda bude (mozno) niekde úplne inde, ale aby nám tu ukázala aké sme my sprosté kravy a ona to lietadlo samozrejme ze pravdu neprizna 👌

zuzana76
2. júl 2024

@zuzanapjat ale mne je jasne, ze su aj zeny, ktore svadbu nechcu a su tak stastne, ale nerozumiem, preco utok na autorku, no tak chce svadbu, ani ja by som neminala drahocenny cas na chlapa, ktory by si ma nechcel vziat - som vydata takmer 25 rokov. Nechapem, preco sa ju mnohe snazili silou mocou presvedcit, ze ma byt rada, ze ma teda aspon chlapa, ktory su ju sice nechce vziat, ale ma aspon chlapa.

lienka.7
2. júl 2024

@zuzana76 pozri, ona svadbu chce. On nie. Naznacil jej to niekoľko krát. Ano, možno nepovedal napriamo, ale keď je autorka teda taka mega inteligentná, stále to nepochopila? To ako vazne? Cize aké je riešenie? Jaj, ze si ju ma teda zobrať lebo ona to chce, ano? Nemôže byť riešením aj to, ze teda pôjdu od seba a ona nech si hľadá chlapa, ktorý ju teda bude chcieť si vziať?

eliska13
2. júl 2024

@aliaray1 bingo úplna hysterka a podľa mňa to predvádzala aj partnerovi

mimka1402
2. júl 2024

@lienka.7 Ale teoreticky, on dal čas kedy by chcel svadbu, poznám chlapa ktorého uhanala žena na svadbu a on ju chcel tiež, ale chcel ju požiadať v jeden čas konkrétny pre neho dôležitý. Dievča mu robilo scény a paranoje. Mal nakúpený prsteň ale nepoziadal ju práve z tohto dôvodu, že na neho tlačila a vydupavala si to. Niekedy aj tu môže byť problém. Z druhej strany ona má plné právo odísť keď on nedodrzal zatiaľ ich dohodu, keď ona svadbu proste chcela vždy. Je mi to podobne ako keď muž vie ze žena chce deti ale zrazu po rokoch muž si to rozmysli a žena zbytočne s nim strácala čas.

zuzanapjat
2. júl 2024

@zuzana76 nemyslím si, že doriiis, lenka kravcová, či mnohé iné na ktoré autorka reagovala neprimerane na ňu chceli útočiť. Len napísali názor s ktorým sa autorka nedokázala stotožniť. Stačí si pozrieť napr. ako reagovala na úplne v pohode názor o jej veku. Je jasné, že sa jej ťažko čítali komentáre, kde ženy písali, že ju dotyčný proste nechce, lebo ona mu nemá čo ponúknuť... ale čo chcela počuť/čítať? Naozaj sa tu prezentovala ako urážlivá fúria. Nikto jej nechcel vyslovene ublížiť, ale svojimi neprimeranými reakciami sa to tu skĺzlo do absurdností. Úprimne aj ja si myslím, že má vlastnosti, ktoré pravidelne rozsvietia mužovi červenú kontrolku. Ja dúfam, že tento jej rozchod nie je jeden z krokov ako dosiahnuť čo chce... pretože si ide za tým čo chce tvrdo a možno bezohľadne, len aby to dosiahla. (aj keď samozrejme tvrdí opak)

lienka.7
2. júl 2024

@zuzanapjat 💯 súhlas 👏👏👏👌👌👌

zltalienka
2. júl 2024

@lienka.7 "pozri, ona svadbu chce. On nie. Naznacil jej to niekoľko krát. Ano, možno nepovedal napriamo, ........Nemôže byť riešením aj to, ze teda pôjdu od seba a ona nech si hľadá chlapa, ktorý ju teda bude chcieť si vziať?"
Tak už to zjavne pochopila a rozhodla sa, že ide od neho preč. Ani sa jej nečudujem, ani ja by som nechcela chlapa, ktorý nevie jasne vyjadriť svoj názor, nestojí si za svojim slovom, nevie povedať a obhájiť, prečo zmenil názor.
To ako bude stále skúmať, či toto čo povedal aj myslel vážne, či sa môže na jeho slovo spoľahnúť ...na čo jej bude taký chlap? Nájde aj lepšieho...

zuzanapjat
2. júl 2024

@zltalienka by som si pozrela ako prebiehajú tie brutálne hádky o manželstve a prečo k nim reálne dochádza. Každá žena vie, že v normálne fungujúcom vzťahu by diskusie o manželstve mali prebiehať pokojne. Čiže už tie samotné hádky, ktorých bolo veľa o niečom svedčia a je lepšie keď sa definitívne rozídu. On jej nepovedal, že sa nikdy nechce oženiť, ale ani zjavne nechce, aby bol pravidelne konfrontovaný kedy a to zrejme tak útočným vyčítavým spôsobom, ktorý by odradil aj chlapa s prsteňom vo vrecku. Sú ľudia ktorí sú extrémne citliví keď sa na nich s niečim tlačí. Keby si ním bola istá, tak to nechá tak a on by sám spravil ten krok. Žiadna žena ktorá sa necíti ohrozená vo vzťahu by nevytvárala hádky, ale počkala by...... a každý spokojný chlap ktorý nikdy nepovedal, že nechce svadbu by ju rád požiadal.

zltalienka
2. júl 2024

@zuzanapjat Čo Ti na to povedať? Ja nemám odvahu sa vyjadrovať, že "každá žena", "každý muž". .... ľudia sú natoľko rozdielni, že takto by som si nedovolila zovšeobecňovať.

zuzanapjat
2. júl 2024

@zltalienka to máš pravdu... ale mnohé ženy, mnohí muži

zuzana76
2. júl 2024

@lienka.7 No a cela diskusia je teda o tom, ze ona chce od takeho chlapa odist. Nerozumiem sice pocinu zakladat temu o takychto osobnych intimnych veciach, ale autorke plne rozumiem. Urobila by som na jej mieste to iste a od takehoto chlapa by som odisla. To najskor zeny zacali urazat ju, ze uz ma 33 rokov a kde najde v tomto veku schopneho chlapa. No tak nech hlada aj na internete, nemyslim teraz zoznamky, ale clovek, ktory je aktivny, cestuje, sportuje, vzdelava sa, tak stretava mnozstvo zaujimavych ludi.

zuzana76
2. júl 2024

@lienka.7 ved u nich dochadza k zakladnemu rozporu na zakladne otazky: svadba, kde budeme zit, financne zabezpecenie, otazka deti, vychovy deti atd.... Ked raz ona predsa chce zit v manzelstve, tak sa nemoze uspokojit s niekym, kto to nechce. To je to iste, ako keby mna nutili zit s moslimom a pritom ja sa citim byt krestanka. Zakladny rozpor.

zltalienka
2. júl 2024

@zuzanapjat "každý spokojný chlap ktorý nikdy nepovedal, že nechce svadbu by ju rád požiadal" toto nemusí byť vôbec pravda ani o "mnohých mužoch". Stačí prejsť diskusie tu na nete, alebo len mať lepšie otvorené oči vo svojom okolí.

zuzanapjat
2. júl 2024

@zltalienka však som ti napísala že uznávam že máš pravdu a nedá sa to paušalizovať. Možno nie každý (a z rôznych dôvodov) ale mnohí...

lienka.7
2. júl 2024

@zuzana76 už som to tu napisala viac krát. Autorke ide iba o získanie "statusu" manželky. Prečo, to vie iba ona sama. Ja som napisala, prečo si to myslím. Zaumienila si to a ide tvrdo za tým. To je môj názor. Žiadna láska, len kalkul.

zuzanapjat
2. júl 2024

@zuzana76 o tých 33 rokoch nebola urážka! Bol to len jeden z pohľadov na zamyslenie

red_cat
2. júl 2024

Uz vcera bolo neskoro..ak vies ze chces manzelstvo, nestracaj s nim uz ani den.. Mas 33..potrva to, kym najdes partnera s ktorym sa vezmete.
Inak a vobec by ma neprekvapilo keby sa pol roka po vasom rozchode s nejakou ozenil... to tak byva..

cippi
2. júl 2024

@zuzanapjat Treba si uvedomit, ze muzi zvacsa svadbu nepotrebuju ako zeny, preto to robia casto kvoli zenam, nie zeby tuzili po svadbe ako zeny a triasli sa ak by svadba nebola, lebo muzi zvacsa a svadba akosi nejdu dohromady, ked z nej nic nemaju vlastne a tazia z toho hlavne zeny pri nejakych problemoch ako rozchod a tak. Muz ak sa raz rozvedie, tak druhykrat uz sa nezeni 🙂. Hlavne akz nema dsať 🙂. Takze nebol by som si taky isty, ze ak ma aj muz dobry vztah tuzi priam sa zenit ako sam od seba 🙂. Samozrejme su aj vynimky ale podvedome malo muzov tuzi po svadbe ako zeny od prirodzenia. Preto zeny casto tlacia a su ochotne sa rozist, toto muzi nerobia taketo sceny 🙂.

mantilka
2. júl 2024

Pozor, či nie je manipulátor ? Potrebuje čas na rozmyslenie. Ja by som mu dala čas, ale od seba. Pozná ťa, čo k rozhodnutiu ešte potrebuje? To, že to takto dopadlo je aj jeho chýba...sponoval ťa príliš dlho, mohol čakať. Žiaľ vrátiť sa k sebe a znova čakať, že akože sa ukľudní a bude to romantické popytanie o ruku v tomto prípade sa mi zdá naivné.

zuzanapjat
3. júl 2024

@cippi tak môj muž je výnimka, môj švagor tiež. Keby sme so sestrou neboli požiadané o ruku, tak to doteraz neriešime. Možno preto, že obe sme už raz boli rozvedené. Ale aj v tom prvom prípade svadbu iniciovali chlapi. Tak neviem.... sú chlapi ktorí sú radi v pozícii, že sa o ženu oficiálne starajú a poskytujú jej napr. aj ekonomické zázemie v prípade ich smrti (rozvodu isto nie). Ale tak za seba ti môžem napísať, že pre mňa ani ten rozvod nikdy nebola téma, ktorou by som operovala. Ja som s ex bola rozídená asi 3 roky a rozvod sme začali riešiť len preto, že už mi terajší manžel začal hovoriť, že by sa patrilo aby nechodil s "vydatou". :D

pochod
4. júl 2024

Ak sa s nim nemáš problém rozísť tak sa s nim nebudeš mať problém aj rozviesť ak príde nejaký iný "problém". ja neviem co si vy zeny nahovárate ohľadom toho kúsku papiera 😂 vdaka svadbe ho nebudeš viac milovať ani sa nezačnú diat nejaké romantické zázraky filmového charakteru

zuzana76
4. júl 2024

@pochod nebudu, ale preco by mala byt len konkubina? Ak chlap nema gule si ju vziat, asi mu na nej az tak nezalezi, ona nech hlada niekoho do manzelstva.

mantilka
4. júl 2024

@pochod to z kade vieš, že kvôli "papieru" ho nebude viac milovať? By si sa čudoval, ze ženy pociťujú omnoho hlbšie city práve kvôli tomu, že si ju zobral...verejne vyhlásil, že ju miluje a pred úradom jej dal všetky práva manželky, že verejne vyhlásil, že s ňou on chce mať deti...nie, že je to náhoda, alebo priateľka dotlačí priateľa k deťom. Ja si svojho manžela vážim, lebo on si ma váži a samozrejme ho milujem aj preto!

lienka.7
6. júl 2024

@autorka nejaké rozuzlenie? Happy end? Už ste na Bahamách na pred honeymoon?💍

jizanka
11. júl 2024

Zakladatelko, promluvili jste si?

oranzovyvevericnik
12. júl 2024

@jizanka pochybujem, ze sa ozve po tolkych hyjenach, co sa tu odbavovalo by som bola velmi prekvapena.