Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
@sheila121 Teba mozno nie, ale mne to ublizilo. Mozno by si si mohla precitat nieco o empatii.
@bessie12 baby baby .čo mám na to povedať ..chlapom sa nechce zenit urobia si z vás.neplatenu slúžku v domácnosti, matrac a kuchárky a vy sa ešte tešíte že ako super že si má nevezme za manželku lebo šak to je to najlepšie na našom vzťahu....keby blbosť kvitla niektoré ste tu sama ružička
@autorka v podstate mu nemáš čo ďalej ponúknuť, vas vzťah sa nemá kam posunúť. Nechceš deti, prirodzene, naco ti je potom svadba.
Všetko máte už vopred posekané, nic spolocne... žiadna rodina, žiadna budúcnosť. Osobne si myslím, že do roka ako sa s nim rozides, sa nielen že ožení, ale bude mat aj dieta.
Btw, to ze sa mu furt doprosujes aby si ta vzal ti nie je trápne? Ponižujúce?
@beata_k prečo by s ním mala ostávať len preto ze ma 33? Zas sa netbarme ze žena v 33 rokoch sa ma uspokojiť s tým co ma.
@autorka zrejme nie si pre neho ta pravá inak by ten papier nemal byt problém pre neho obzvlast keď vie od začiatku ze je pre teba dôležitá, ale na druhu stranu naozaj by si ho chcela ako manžela keď sa mu musíš o takto pre teba dôležitú vec doprosovat? Pretože ja by som nechcela muža ktorého by som musela k manželstvu tlačiť.
Keby túžim po svadbe tak áno toto by bol dôvod na rozchod a nie furt nejaké podmienky kedy a prečo a pod
@hopsas Este sa tesia, ze ake su ony pokrokove 🤦♀️
Ja som s vlastnou firmou a doktoratom v typicky muzskej vede viac emancipovana, nez 99% bab v diskusii, a stale mi vychadza, ze manzelstvo je okrem citoveho hladiska socioekonomicky pre zenu lepsim riesenim, ako zivot na divoko.
Ejha....tak to máte zaujímavý vzťah teda. Predtým ste sa pohádali, teraz je flegmatický. Nuž čo, život ide ďalej.
@hopsas vydávať sa nik nemusí... len môže. Manželstvo je rozhodnutie oboch (aspoň by malo byť), ale v dnešnej dobe nutné nie je a nie je zárukou ničoho. Ani toho že budú spolu do konca života, ani toho, že si jeden druhého budú vážiť a ani neznamená že má človek partnera istého a nemusí sa obávať nevery, rozchodu a pod. Ak považuje jeden z partnerov manželstvo ako dôkaz, že to s nimi partner myslí vážne, tak je to chybná úvaha.
@doriiis V pripade rozvodu alebo smrti partnera nie si na nule. Bez “papiera” nemas pravo na nic. Kolko zien sa takto ocitne zo dna na den bez penazi, ja sice ten pripad nie som, ale ilustruje to rozdiel medzi manzelkou a partnerkou.
@zuzanapjat chybná úvaha je tvoja sorry ..ak jeden z partnerov chce manželstvo a druhý nechce, nie je čo riešiť, toto je zásadné
Presne mi napadlo to čo píše @mamina7070 . Možno on deti chce a keďže ty nie, tak sa nechce zaviazať niekomu kto má úplne odlišný postoj.
@hopsas nooo ako keby tu nebolo dost tem, kde zeny, ktore su vydate, pisu, ze sa k nim ich manzel sprava ako k poslednej handre ci rohozke. Ked je raz niekto debil, tak ani papier mu k tomu nepomoze, aby sa zmenil.
Apropo, vydavat sa budem buduci rok. Ja som ta, ktora svadbu vobec nechcela. Nazor som zmenila az po nasom rozhovore. Bala som sa sklamania. To je ten dovod preco som bola proti svadbe. A nie, nie som ani sluzka ani matrac ani nic podobne co si vymenovala. My sa spolupodielame na chode domacnosti. Nie som na vsetko sama. Obaja chodime do prace. Ked som bola doma, tak vtedy ano. Domacnost bola moja parketa. A co sa tyka varenia, tak to ma velmi bavi. A pecenie tak isto, aj ked nie vzdy sa chce. A ked sa mi nechce, tak si proste objedname alebo zjeme to, co najdeme v chladnicke 😉
Autorka.....k tejto téme som sa vyjadrila už miliónkrát.V dnešnej dobe vieš vybaviť všetko tak,aby aj ,,nemanzelka" dedila všetko.V prípade rozvodu😄.Odporúčam ti zájsť napr.do skupiny právne poradenstvo tu na MK a pozri si ako skvele sa tam majú rozvedené ženy.Naozaj žijú svoj sen niektoré tie ženy.
@doriiis ja ti ani slovo ti neverím že ty manzelka nemusíš byť .ja ti to skrátka neverím...ako som už hovorila je rozdiel byť milenka celý život -lebo toto v podstate si- a je rozdiel byť manželka..toto nie je že sa povysujem ale že úprimne ľutujem všetky naivné baby čo sa nechajú chlapom presvedčiť že manželstvo je len kus papiera. Lebo nieje.
@doriiis A ruku na srdce, keby ta tvoj muz zajtra poziadal o ruku, povedala by si nie? Lebo jedna vec je byt vyslovene proti manzelstvu, druha vec je ocitnut sa v situacii, v akej som prave ja a ticho sa s nou zmierit. A nahovarat si, ake je moje rozhodnutie vlastne moderne a emancipovane. Neviem, co je tvoj pripad, ale vela bab tu v diskusii ma asi to druhe. To ja odmietam.
@egonsk jaaaaaa 🙌neplánujem ale mám dve 🤣🤣🤣🤣🤣a po tridsiatke mám už pár rokov 🤣🤣🤣🤣
@autorka dnes už s vytriezvenou hlavou píšem za seba… svadba ti nezaručí stastny život… mala som romantické predstavy a podobne.. dnes už keď niekto povie svadba a ja - kľudne. Ale niekde na pláži; buďme druh a družka, volaj ma moja žena… ale možno je to tým, že som sa sklamala a vlastne .. popravde- pre mňa to niečo znamenalo. A keď 15rokov sudkyna behom 15minut ukončila.. asi tam moje romantické maniere skončili.
Stara nie fyzicky, mentalne, vizualne😡ale v tom zmysle, ze kazdym rokom sa zmensuje mnozina, "spotrebny kos😂) z ktoreho vyberas buduceho partnera. Uz komanci mali odsledovane, ze dievcat sa rodi 51% a chalosov 49.,co sa zda zanedbatelne, ale v 000 000 meritku to mas 505 000 : 495 000...uz z tohto pomeru su chlapi vo vyhode, teraz zober, ze maju nebezpecne prace, minuly tyzden minus 2 hasici, 2ja rusnovidici, stavbari, nejaki skokani... 4% daj dole🌈... Potom niektore nepochopili tvoje zavody za svadbou, ked deti nechces az neskor si napisala, ze on ich nemoze ani citit, lebo nebolo jasne, ze ich nechce tiez. Ale byva to tak, ze prva prijatelna zena zlizne smotanu a klofne aj jeho, aj decka. Lebo s nou si trufne ich mat. Poznam dievcatko,judr., 28.r.,panna,v rkc cirkvi. Mozno prave ona. Jej ridicia su na nervy, ze nema stastie na chlapov. 😅

on nebral ten vztah vazne
ja tipujem do roka je zenaty a manzelka bude tehotna
ty samozrejme mozes najst muza aky ti vyhovuje treba mysliet pozitivne ryb je plno v rybniku ak nemas teda preferenciu zeby nemal mat deti z oredchadzajucich vztahov alebo hladaj v IT