Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
autorka: nie nebude to kvoli peniazom 🙂 myslim, ze aj google by mu dal jednoduchu odpoved, ze cokolvek co vlastnil pred manzelstvom na to nemas narok - ani na jeho nehnutelnosti ani na jeho financny obnos
inak predmanzelska zmluva na slovensku neexistuje
kazdopadne podla mna to je velmi jednoduche - ak je svadba pre teba dolezita, tak sa proste na to vykasli a rozidte sa a verim, ze obaja najdete co hladate a potrebujete
@petamich nie sú. Chce privilégiá manžela, ale manželský záväzok nie. Radšej ju odkopne, akoby si ju mal vziať za ženu.
@doriiis Aha, ja ti poviem takto, ze kazdy ma referenciu vo svojej socialnej bubline. Ked tvoja socialna bublina pozostava z ludi, kde slobodni su len nenormalni, tak ano, chapem tvoj pohlad. Moja socialna bublina pozostava zo zien v biznise, ktore su vacsina starsie, ako ja a vela z nich naslo kvalitne vztahy po 40-tke. Na druhej strane su tam aj muzi, ktori su znova slobodni, lebo raz boli (podla tvojich slov) normalni a zenati, ale manelstvo nevyslo. Milion typov ludi v kazdom veku, mohla by som ti teraz menovat 10 v kazdej kategorii. To neznamena, ze mam teraz zaujem o niekoho konkretneho, ale tiez viem, ze neprezijem zivot s 20-timi mackami.
@really8 Ci normalny neviem, ale vodit niekoho za nos 3 roky mi pride od neho minimalne ako podraz. On vedel od zaciatku, co chcem, a ak zmenil casom nazor pre akykolvek dovod, mal mi to odkomunikovat a nie, ze to zistim po XY hadkach, ktore vyrobil vzdy z toho, co mal byt uplne normalny rozhovor dvoch dospelych ludi o tom, co dalej,.
Po troch rokoch nevies ci je normalny?
@zmrzlinka2021 to je ale tvoj pohlad a tvoje presvedcenie a je to uplne v poriadku, je x ludi, ktori to maju inak a roky funguju v stastnom partnerstve aj s privilegiami, ktore podla teba patria vyhradne do manzelstva
v tejto situacii on skratka evidetne nechce svadbu alebo chce ale nie teraz alebo chce ale nie s autorkou, v poriadku, tak je na case sa rozist, ak mi vztah nedava co chcem a potrebujem
Autorka.....veľmi ti držím palce,aby ti to tak vyšlo,ako máš naplánované.Netreba zabúdať,že v staršom veku už mnoho mužov ( a žien tiež) má už dospelé,veľké deti alebo deti z predchádzajúcich vzťahov.A má už čo to aj vybudované.A teda dajme ruku na srdce.Ziadna druhá,tretia žena nebude prvá žena a nebude nikdy matka detí.A v staršom veku sa mnoho mužov nechce zenit alebo znova zenit aby sa ich životný štandard nemusel znižovať,deliť a uberať deťom ak nejaké má.
Držím palce.💪🏻
@really8 Ach boze, fakt ma tu ides chytat za slovicka? Hovorim to v tomto kontexte.
@doriiis Preco by malo dospele dieta z predosleho vztahu byt pre mna problem? Rozhodne je to pre mna mensia prekazka ako muz, ktory chce prezit cely zivot nadivoko.
Autorka,pre teba deti nemusia byť problém, ale taký chlap si ťa nevezme. Lebo leby sa mu niečo stane,dedíš ty a ochudobní svoje deti.
Ale uprimne baby, prisla som si sem po trocha povzbudenia, a citim sa este 10x horsie. Neviem, cim som vam tak stupila na kurie oko, ze som si vysluzila takyto naklad, ale v inych diskusiach radite rozchod/rozvod za kazdu kravinu a teraz zrazu za ten svet neviete pochopit jedno, ze ja som od zaciatku vztahu nieco chcela a on sa tvaril, ze to chce tiez, az kym nevyslo najavo, ze to vlastne vobec nechce? Ok, v poriadku, ja som to vyhodnotila tak, ze nase hodnoty a ocakavania su nekompatibilne, takze rozchod.
Vypocula som si, ze som starat skatula, ktora si uz nikoho nenajde, ze si budem trieskat hlavu, ze co si o sebe vlastne myslim, ze sa opovazujem mat ocakavania, ze stastny ten moj ex, ktory si hrdinsky stal za svojim. Je mi velmi smutno, aby ste vedeli, a ak to bol ciel tak blahozelam, dosiahli ste ho.
@anajka266 Presne tak, lebo to sa vie, ze v historii ludstva si ziaden rozvedeny clovek s detmi uz nikdy nevzal nikoho ineho.
@petamich veď ok, ale preto má ona právo vzťah ukončiť, a možno stretne toho pravého a možno ostane single.
Spravila si správnu vec. Ak náhodou za tebou príde s tým, že vráť sa a vezmeme sa, tak na to nepristúp. Bude to mať trpkú príchuť, že si ho donútila do niečoho čo nechce... Je jedno všetko čo ti tu píšeme, ty to tak cítiš a bodka. Ostatné je nepodstatné. Nikdy nie je problém len v tom jednom, čo tu žena napíše......
Autorka. Vzal. Ale zas mal váčsinou deti s novou partnerkou. Ty deti nechces. Chlap ktory nechce deti, nechce ani svadbu. Maloktory chlap chce svadbu, ak neplanuje mat deti.
@really8 ....nevadí.Podla mojich pozorovaní z okolia takýto týpek nájde čoskoro ženu,ktorá nebude tak upata na svadbu a chlapec zmení názor.A zrazu budú aj deti.
Podľa statistik v roku 2030 bude každá 30 rocna 6.žena slobodná a bezdetná.
Niekedy dvaja muži naháňali 1 ženu.Doba sa mení tak že čochvíľa budú 3 ženy na 1 muža.
Môže sa aj stať, že do roka si vezme inú a dokonca s ňou hneď zamiesi na deti. Preferencie a predstavy ľudí do budúcna sa menia. Aj tebe sa to môže stať.... Človek nič nevie dopredu a väčšinou keď povie v niečom nikdy, tak život sa vyvinie inak.
Autorka, ja mám 40 a vôbec sa necítim stará, a je mi úplne jedno ak si to niekto o mne myslí. Síce ďalšia svadba nie je pre mňa prioritou už (po nevydarenom manželstve). Ale ak stretnem toho pravého, a budeme to obaja tak chcieť, tak sa tomu nebránim. I keď nezabudnem na slová bývalého priateľa, ako predo mnou povedal 2 x niekomu, že on sa už nikdy ženiť nebude (tiež bol rozvedený). Dosť to zamrzelo. Ale to je o inom. Mne vtedy dal pocítiť, že by som mu za to nestála 🤷🏼♀️
Takze na ti úplne rozumiem.
@zuzanapjat Nedá sa vedieť dopredu, akých nových partnerov stretne - môžu byť vo veku od 30 do 40 rokov a to sú mladí muži, nemusia byť ešte ani rozvedený.
Keď už tento vzťah takto skončil, treba to nechať za sebou.
@sheila121 Tebe by sa ako pacilo, keby si si vypocula, ze si v 33 rokoch prilis stara na to, aby si nasla stastie? To implikuje, ze mam teraz cely zivot prezit v nestasti, lebo mi asi nic ine nezostava.
Autorka: ste sa rozišli. Čo on na to? To si si reálne zbalila veci zo spoločného bývania a išla preč? Kam?
Autorka.Spytam sa inak.Okrem tohto problému so svadbou si s ním bola šťastná? Cítila si sa s ním dobre,v bezpečí? Bol spoľahlivý? Boli ste spolu ok?
@zltalienka Som este unho, ale v priebehu buduceho tyzdna idem ku kamaratke, a na obhliadky bytov. Ako na to reagoval - nijak. Stylom ze ok, tak si rob co chces.
Autorka ja ti fandim. Je mi az smutno z toho ako ti tu naznacili, ze uz mas 33 a mozno si normalneho nenajdes. To je uplne strasidelny nazor. Ako velmi sa dnesne zeny podcenuju. Ziadne sebavedomie. Si este mlada, zivot mas pred sebou. Dobre si urobila. Verim, ze najdes svoje stastie a nemusis sa uspokojovat s chlapom, ktory nevie byt k tebe ani uprimny.
@zuzanapjat čo je toto za blbý argument? Akože sa teraz nikto nemá vydávať lebo tu na MK píšu baby že majú za manželov truľov? Ach...

Autorka,tak čo riešiš?Rozisli ste sa už.Posun sa ďalej a teda hľadaj svojho princa s prsteňom vo vačku.
Veľa šťastia.Podla mňa si budeš hlavu trieskať lebo v tvojom veku je už každý normálny chlap dávno zadany.Ale tak,ako chces