Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
@cacianka Ide o to, ze nase firmy generuju zisk a ja mam predikovany celkom dobry rast, co uz by boli majetky nadobudnute pocas manzelstva. Nehnutelnosti napriklad nie.
On na druhej strane vie, ze ambicie som mala a firmu som budovala pocas PhD este predtym, ako sme sa spoznali, takze aj keby, nesedi mi to proste. Skor si myslim, ze ma proste nelubi tak, ako ja jeho a nestojim mu za to. To sa stava.
Áno autorka....tento tvoj názor na to,že ja som v skutočnosti úplne nešťastná a môj muž si ma isto nechce vziať som tu čítala od žien na moju osobu už miliónkrát.
A ako vravím,prajem každej aby bola taká šťastná ako som ja.
Nikdy som sa nechcela vydávať.Ja som v živote upata na iné veci,ktoré sa mi už splnili a plnia.Svadba to nieje.
@lolita555 Tak ano, samozrejme mi to nebude jedno. Ale nebudem sa drzat nefunkcneho vztahu len preto, lebo on si casom moze najst inu. To je nezmysel.
No u nás žiaľ podobne...6 rokov spolu, 3 roky spolu bývame, byt vlastny,obaja fajn práca...reaguje podobne :( trvalo mi to veľmi dlho spracovať :( keby to chcel urobil by to už dávno (od prvého dňa vzťahu vedel ze toto je pre mňa priorita)
@doriiis Nikde som nepovedala, ze si nestastna, ked si si to do mojich slov premietla, hovori to nieco o tebe.
Ja len ze tu tak intenzivne bojujes za to, ze manzelstvo je kravina, a kazdeho presviedcas o tom, ze bez manzelstva je vsetko lepsie, tak to vyzera, ze sa skor snazis o niecom presvedcit samu seba. A vidis, asi ti to povedali aj ostatne. To je vsetko.
@dajda_01 No, mas to presne ako ja, Nejdem ti radit, co mas robit, ale si stastna? Ja nie som a ani ty sa mi tak nezdas. A ma zmysel zostavat, ked sme nestastne?
Autorka.....ja ťa o ničom nepresviedcam.Ja len tvrdím,že zahodiť vzťah kvôli manželstvu je blbosť a podľa mňa ti to bude ľúto.Podla mňa si sa nerozhodla spravne
To,že ty tu naháňas nejakú empatiu od cudzích skôr značí to,že si si není istá tým,či si sa rozhodla správne.
Keby si si bola istá,nepotrebovala by si schvaľovanie tvojho rozhodnutia .To je cele.
@doriiis Tak v momente rozchodu si asi nikto nie je na 100000% isty, ze ano. Ja som ale zvyknuta mysliet analyticky do blizkej buducnosti a viem, ze takto, ako je vztah teraz, by som bola len viac a viac nestastna. Nie, nebude mi to luto. S odstupom casu mi to bude luto stale menej a menej.
@doriiis prečo by jej malo byt ľúto zahodiť vzťah v ktorom ju niekto vodí za nos? Nechápem. A je úplne jedno či sa to týka svadby alebo niečoho iného.
No tak potom,aké rozveselenie čakáš?Vybrala si si,rozhodla si sa.Ano je šanca,že nikoho už nenájdeš a taká istá šanca je,že si niekoho nájdeš.Co chces počuť?
Dostal všetky výhody manželského života, tak načo by sa mal viazať...
@doriiis Ty kokos, ja mam 33 rokov. 33. Nie 73, nie 83, a ty tu tocis o tom, ze si mozno uz nikoho nenajdem?
Co chcem pocut? Vsetko mozno okrem debilnych zvastov, ze si uz nikoho nenajdem.
@mell27 Presne tak, a oklamal ma tym, ze si ma vezme potom, ked mu ich dam. Ja som mu ich dala a vidis.
@bonboniera ....lebo nejde o vec,ktorá je nemenná.Nazor na svadbu sa môže zmeniť a svadba môže byť kedykoľvek.
Vieš,keby to bolo opačne a chlap odkopne ženu kvôli tomu,že nechce svadbu alebo deti tak je to necitlivý chuj.Ale žena keď odkopne muža,kvôli tomu,že nechce svadbu tak je tu blahorečena pomaly.Zaujimave to tu je
Autorka chytila si sa tých osobných dôvodov - tvojich pre svadbu.
Na konci svojho príspevku som sa pýtala, čo on bude zo svadby mať?
Čo on týmto získa?
Ty píšeš že získaš socioekonomicku stabilitu. On teda získa čo? Ty sama nie si socioekonomický stabilná, keď to získaš manželstvom?
Ako ja som tradičná v tomto ohľade. Ale ja som asi až príliš na tvoj vkus (žena čo je doma, má na starosti deti..). Nerozumiem teda tvojim pohnutkam o čo ti tou svadbou ide a čo ponúkaš?
Skús na toto druhé hlavne odpovedať. Prečo by si ťa mal vziať?
@doriiis Ty vo svojej zaslepenosti si absolutne nepochopila, o co tu ide. Ja som mu od zaciatku jasne komunikovala, ze svadbu raz budem chciet. Mal niekolko sanci to ukoncit. Ak zmenil nazor, mal mi to rovnako odkomunikovat pre rokom, pre dvomi rokmi, alebo hned. Neurobil to, lebo mu vyhovoval vztah a chcel to natahovat tak dlho, ako bude mozne bez svadby, lebo to on mozno nikdy nechcel. Daval mi "milniky" ako ze ked sa spolu nastahujeme, potom ked dokoncim PhD, no nic z toho. Ja to beriem ako podraz.
@lenkakravcova Na rozdiel od tvojho islamu my zijeme v rovnocenne nastavenej spolocnosti, takze on svadbou z citoveho, socioekonomickeho a spolocenskeho hladiska ziska presne to, co ziskam ja. Rovnako by mal oficialny zavazok, rovnako by v pripade mojej smrti dedil, v pripade choroby mal narok na informacie o mojom zdravotnom stave, na novu nehnutelnost by mal vyhodne podmienky, v pripade, ze budem zarabat viac by profitoval zo zdielania mojich informacii, rovnako by som mu ja vedela vybavovat uradne zalezitosti. Zodpoveda to tvoju otazku?
Však ale keď máš pocit,že tvoje rozhodnutie bolo správne,tak dobre.Tak potom správne bolo.
A dobre však môžeme ti tu vypisovať ako je rýb plno v rybníkoch a určite si niekoho nájdeš.Ale vestecku guľu nemáme .🤷🏻♀️
Mám trošku pocit,že touto posadnutosťou svadbou si škodis sama sebe.
No dobre,tak ťa podrazil podľa teba a kopla si ho zadku.Ok,hlavu hore a posun sa dalej
Autorka mozno preto ze je bohaty muz si mysli ze kedze ma majetok nejaka zena sa vzdy najde, ochotna poskytnut servis aky poskytuje manzelka,aj bez officialneho statutu. Priemerny alebo chudobny muz by mal ovela mensie moznosti volby a vyberu zien a viac by zvazoval stratu partnerky.
Uff autorka....podľa tvojho posledného komentu
@lenkakravcova ti želám fakt veľa šťastia.
Tvrdá žena,čo sa pozerá na manželstvo a život cez profit,biznis a peniaze je určite snom každého muža.
@doriiis Ja neviem, robi ti dobre neustale do mna vyryvat? Tu nejde o nejaku moju posadnutost svadbou ale o to, ze sa nemal tvarit, ze mame spolocnu buducnost, ked sme ju mozno od zaciatku nemali. Nemusis mat vestecku gulu na to, aby si vedela, ze je kravina rozpravat, ze jedna sebestacna osoba, ktora nema este ani len pred 40-tkou si uz mozno v zivote nikoho nenajde.
@doriiis No tak tebe keby za absolutne nechapanie pisaneho textu niekto platil, mala by si 3x tolko penazi ako ja.
Ja si myslím,že keď autorka išla do vzťahu otvorené s tým,že svadbu chce a má nejakú predstavu o živote a bola klamania...tak sa môže cítiť ukrivdene.
Je nepodstatné,prečo chce svadbu a už úplne irelevantna je otázka,čo chcú ponúknuť.
Svadba je z lásky.
Ak láska chýba,ok ..ideme ďalej. S bolestivym srdcom,ale ideme ďalej.
Autorka,s kľudom to ukonc a chod svojou cestou.
Nerieš to už.
@doriiis ale veď samozrejme že môže názor zmeniť, ale opakujem, on ju stále vodí za nos a uráža autorkinu inteligenciu vymýšľaním si trápnych výhovoriek namiesto toho aby sa tomu postavil celom a povedal vieš čo, ja si ta asi zobrať nechcem nikdy, naloz s touto informáciou ako uvazis za vhodne. S tým že to tu je zaujímavé suhlasim, lebo drvivá väčšina žien dobre že nepraska pýchou že sa na ne niekto ulakomil a navliekol im prsteň a napriek tomu tu dostáva autorka samé hejty.
Ked poviem, ze chcem citovy zavazok tak zle, spusti sa na mna vlna hejtu ze manzelstvo nic negarantuje. Ked poviem, ze chcem socioekonomicke vyhody, tak som zlatokopka, co sa pozera na svadbu cez biznis a peniaze. Proste neexistuje prijatelny dovod, pre ktory by som mala chciet svadbu.
Na druhej strane si vsimam, ze vela zien tu pretriasa slovicko "biznis" a zacina mi to byt jasne. Mala som napisat, ze som uradnicka v statnej sprave a muz sofer kamiona, a hned by boli reakcie empatickejsie.
@bonboniera ....myslím si,že po troch rokoch povedat',či si chces alebo nechceš niekoho zobrať je príliš skoro.A mužom trvá všetko trošku dlhšie.Ale to je iba môj názor.🤷🏻♀️

Teba nie len ta potom pichne v boku ,nevrav že nie