Necítim sa dobre v dave spoločnosti

9. máj 2024

Ahojte. Zajtra je piatok, víkend začína a ľudia si radi asi povyrazia. Ide o to, že nikdy som sa necítila dobre v dave spoločnosti. Zajtra som pozvaná von a tvárim sa, že v pohode, no mám akýsi stres. Keď idem so svojimi priateľmi, ktorí už poznajú moju osobnosť nie je to také zlé. No i tak prežívam v dave akési nepohodlie, mám sklopné oči a v podstate akoby sa hanbím. Nedokážem sa uvoľniť. Viem, že si ma nikto ani nevšimne a snažím sa si to pripomínať. Čaká ma stretnutie s novými ľuďmi a s mojim kamarátom (terajším priateľom) . Zvykne sa aj v mojej spoločnosti pozerať na iné ženy, a myslím, že tomu ani teraz inak nebude. Ti noví ľudia sú jeho známi. Trošku mám strach, neprídem si ničím zaujímavá, a navyše mám strach zo špiny, tak sa občas správam divne. Potom mi napadá, čo ak padne otázka smerom k nám a ja vlastne ani nebudem vedieť ako reagovať, alebo sa jednoducho nebudem ako väčšinou zapojiť do debaty a budem ticho. Neviem, prežívate to niekto v spoločnosti rovnako?

domkakvet
9. máj 2024

Na co ti je priatel, ktory sa pozera po inych zenach, ano chlap sa pozrie, ale nie tak okato, ze aj jeho priatelka si to vsimne u neho ako beznu vec.

dzulli1980
9. máj 2024

"Neprídem si ničím zaujímavá a mám strach zo špiny" ... treba navštíviť odborníka ... v dobrom to myslím ... a čo, keď sa partner pozrie na iné ženy? ... aj môj sa pozrie, aj ja sa pozriem na pekného muža ... je to úplne prirodzené.

mikadooo
9. máj 2024

Ahoj, ak nie si úplne extrovert, tak je normálne, že sa necítiš dobre v spoločnosti úplne cudzích ľudí, ktorých pozná iba priateľ. Plus to, že priateľ bude pokukávať po iných ženách, by mi na pohode určite nepridávalo (mne by to napríklad vadilo, ak by to robil môj chlap v mojej prítomnosti). K tej špine sa vyjadriť neviem, nakoľko to mi problém nerobí, množstvo ľudí už vekom trošku hej 😁. Každopádne, asi by som tomu dala šancu, ak sú to kamaráti tvojho priateľa, čím skôr sa zoznámiš, tým skôr už pre teba nebudú "neznámi" 🤷. Čiže nabudúce to snáď bude lepšie...

janinka007
9. máj 2024

Správ priatelovi a sebe sluzbu... Chodte od seba, inak to bude utrprnie pre oboch z dlhodobeho hladiska.

danica2711
10. máj 2024

kvôli "priateľovi", čo sa rád pozerá po iných ženách aj v tvojej spoločnosti by som určite nešla niekam, kam sa mi bytostne nechce ísť. Ale odhliadnuc od priateľa, asi by som nejako popracovala na tých tvojich fóbiách, dosť ti to limituje život