Nedokážem komunikovať s niektorými ľuďmi
Ja viem že chýba je na mojej strane som si toho vedoma, Ale zaujímalo by ma či sa nájde ešte niekto kto to má podobne ako ja. Pri niektorých ľuďoch proste nedokážem komunikovať , cítim sa za to úplne hrozne ako nejaký mimozemšťan čo nedokáže nič povedať ale ja neviem, proste mne osobne strašne vadí keď sa stretnem s nejakým človekom a on sa má na nič neopýta a keď už ja naberiem tú odvahu že niečo poviem tak väcsinou nepríde žiadna odpoveď. Napríklad poviem že aký som mala deň a druha osoba mlčí nič na to nepovie, pritom mne by stačilo aj prikyvnutie alebo nejaký signál že ho to zaujma, ak chápete čo myslím. Nemám to tak pri všetkých ľudí u niektorých mi to tak nevadí keď neodpovedia (lebo tak je jasné že nie na všetko sa odpovedať dá) ale už som sa stretla s viacerými ľuďmi ktorí akoby vôbec nemali záujem sa so mnou rozprávať a ja mám potom pocit že hocičo poviem ich otravuje alebo nezaujíma alebo im príde divné. Najhoršie je že potom mi povedia niečo na štýl: Veď ty skoro vôbec nič nehovoris to si vždy taká? Napríklad ja keď sa s niekým stretnem vždy sa ho opýtam aspoň nejakú otázku ktorá má zaujíma alebo keď mi dotyčný hovorí nejaký príbeh tak dávam najavo že počúvam a keď odpovie tak aspoň prikyvnem alebo niečo. Príde mi to strašne zvláštne že niektorí ľudia toto vnímajú asi úplne inak a čakajú že ja začnem sama od seba rozprávať o niečom a nebudem čakať ani odpoveď, ja mám potom vždy taký pocit že hovorím úplne nezmysly a že ten človek si v hlave o mne hovorí že ako som divná. O tomto som sa už rozprávala s ostatnými a každý to vníma trošku inak niektorí mi povedali že to si ja len namyslam. Tak ako to máte vy?
@anonym_autor možno si v texte aj sama dávaš odpoved..ze sa cítiš ze tých ľudí nezaujimas proste nemajú záujem s tebou viesť debatu a to teraz nerypem, nemyslím to vôbec v zlom ale jednoducho takto to je 😃 niekomu sme sympatickí a niekomu zas nie, niekoho náš život zaujima a iného zas nie alebo niekto aj môže mať proste na prd den a nemá sa chuť toľko rozprávať ale napríklad ja poznám par ludi ktorí rozprávajú veľa ale len hovadiny co by som bola radšej keby boli ticho 😅 pre niekoho to ale môžu byť zaujímaví ľudia 🤷♀️
Ja sa pustím do reči len s tým človekom, pri ktorom sa cítim dobre, poznám ho. Nemám problém aj prvá nadviazať konverzáciu. Ale ak sa stretnem s človekom ktorého vidím len sem tam, alebo s niekým koho až tak nepoznám tak som ticho. Pozdravím sa a ak sa má niečo opýta odpoviem, ak je ticho a nemá záujem sa rozprávať tak ja tiež nič nehovorím na čo. Ja napríklad som človek ktorý ak sa má baviť o hovne alebo o nejakej blbosti tak radšej som ticho. Tiež som si vypočula na moju adresu hocijaké názory vďaka tomu môjmu NE/rozpravaniu ale mňa to vôbec nezaujíma kto čo hovorí. Ale samozrejme ešte pred časom sa ma to dokazalo dotknúť keď mi niekto povedal že som skupa na slovo. Teraz už asi vekom je mi to jedno, bohužiaľ u mňa človek s veľkou papuľou nepochodi.
@anonym_autor Je to úplne normálny jav. Neanalyzuj to zbytočne, nie každý má dobrý deň, nie každému sa akurát vtedy chce hovoriť a pod. Chyba nie je ani v Tebe ani v tom druhom. Nie s každým si sadneš.
Ja si uz dlhsie chcem kupit tuto knihu, skuste ju precitat.. je to o tom, ze preco niektorym ludom nerozumieme
@sweet20 mne v tom pomohla aj taka ta haluz ze "eneagram", na internete iba som si precitala. rozobera to 9 typov povah, respektove v podstate 18 typov.
aki velmi odlisni mozu teda dvaja byt, a mat uplne ine ciele a priania.
A si dospela? ;D Lebo toto riešiť a nerozumieť.. nejak nechápem. A kde tých ľudí toľko stretávaš?! ;D
@ivangeline a si dospela ty? ked nechapes, ze preco niektori dospeli toto riesia? ze nie kazdy mal rovnake detstvo a vzdelanie ako ty, a nenaucil sa to, co ty?
Ja to mám presne rovnako 🙂

Ja mám z teba pocit že sa moc snažíš zapadnúť, byť obľúbená. Mozno nemas taký ten prirodzený zmysel zaujať a začať konverzáciu s hocikým, mozno to pôsobí neprirodzene alebo tak nemastno-neslano,preto sa na to každý nechytí. Ťažko povedať, trebalo by popísať konkrétne situácie. Napr. Keby sa mňa niekto koho ledva poznám opýta aký som mala deň, tak rozmyslam čo chce akože počuť. Podľa mňa skôr treba vychádzať zo situácie v ktorej sa daná osoba nachádza, čo práve robi...a zas naozaj si nerobiť hlavu z toho že niekoho povedzme nezaujímas, no a čo?