Nedorozumenia s manželom
Dobrý deň, neviem ako pomenovať tuto diskusiu ale chcela by som názor nestranných ľudí. S manželom sme spolu 9 rokov, z toho manželia 7 rokov. Mame dve deti 2 a 4 roky. Pre predstavu. Myslela som, že je ten pravý, ten ktorý mi rozumie, že sme na jednej vlne ako sa povie. Ale po case možno po príchode deti sa naše názory na iste veci začali rozchádzať. Najmä čo sa jedna jeho rodičov a kamarátov. Jeho rodičia sa somnou vôbec nebavia. Nemám s nimi žiadny vzťah. Ignorujú ma. Viem, že spravil chybu, že to mal riešiť hneď na začiatku. Ale človek to nerieši hlavne nie keď chodí do práce a mysli si, ze keď prídu deti všetko sa zmení na dobré ale nestalo sa tak. Nemajú vzťah ani s našimi deťmi. On to vidí. V slabej chvíli mi to priznal. Ale k rodičom stále preferuje vzťah keď prídu k nám, že prosím bavme sa sa s nimi normálne. Rozprávajme sa. Neupozornuj na nič. Zahryzni si do jazyka. Len ono sa to nedá. Ja som si hryzla pár rokov ale keď sa pohár naplní človek vybuchne. A posledne som ich chytala za slovíčka opravovala ich a pýtala sa k tomu čo rozprávali. Začal ma krotiť a povedal že som využívala každú situáciu aby som si do nich rypla. Uľavilo sa mi vtedy. Veľmi. Že som nebola ticho citila som sa sebavedomejšie. Jemu sa to nepáčilo. Nechcem sa veľa rozpisovať ono je toho strašne veľa. V práci robí s bratom a kamarátom (dosť mladším od nás) keď prídu mne sa nepozdravia ja po nich nebudem vykrikovať som žena a nemám prečo sa im zdraviť prvá ale zvyknem sa (odvrknú). Najnovšie každý sa ma boji aj jeho rodičia aj brat aj kamaráti lebo vraj na každého vyletim. Ale ja taká nie som. Vždy o mne hovorili že som tichá, neviem sa voziť na niekom alebo urážať niekoho. Obrátili sa mi chrbtom a manžel tvrdí že sa s nikým neznesiem. Ale ja som typ človeka, ktorý ma rad ľudí ale nenútim sa nikomu. Nerada si vynucujem pozornosť alebo nie som človek ktorý sa vtiera iným aby zaujal alebo mal kamarátov. Nic z toho sa na mna nepodobá. Som usmiata a ľudia mi vždy povedali že som dobre naladená. Viem môže to znieť divne keď to píšem o sebe. Ale taká som. Neviem ako riešiť situáciu. Strašne sa vzdialujeme. Hovorí o mne akoby ma nepoznal. Tlači ma aby som sa stretávala s ľudmi ktorý sa mi nevedia ani pozdraviť a ktorí sa somnou nebavia (nebaví ma počúvať čo sa stalo na chate v roku x na ktorej som nebola a bol tam ešte s bývalou bývalou) pre neho sú všetci kamaráti aj ked tie časy dávno prešli. A všetko mi vyčíta. Že ja s nikým nevychádzam a že sa s kazdym len rozhádam. Ale ja som sa s nikým nepohadala a problém je v tom, že kým ti ľudia urážajú mna a ja si nechám a snažím sa to nebrať vážne, tak keď si neskôr otvorím usta som najhoršia. Ja neviem co mám robiť.
@tulipanik12 teraz ide byt on ten chudáčik?? Áno veľa pracuje a moze si za to sám.
@patricia_11111 ja som sa pýtala či on nikam nechodieva, nespomínala som, že je chudáčik, lebo veľa pracuje
@patricia_11111 ja som sa pýtala či on nikam nechodieva, nespomínala som, že je chudáčik, lebo veľa pracuje
@tulipanik12 prepáč. Nikam okrem pracovných veci.
@tulipanik12 prepáč. Nikam okrem pracovných veci.
@patricia_11111 nuž, tak si naplánujte niečo spolu a keď prídu zas raz neohlásene svokrovci, tak ich vypoklonkuj, že momentálne ste ich nečakali a idete tam a tam a nemáte na nich čas
Inak, ja by som sa fakt nestretávala s niekým kto ma ignoruje byť to aj sám kráľ
Iba ja som to pochopila tak ze si bola dlho ticho... a tak ta aj brali ze si mozu dovolit. A zrazu ticho nie si a je zle....
@maryetta áno, aj ja som to takto pochopila...
@patricia_11111 nuž, tak si naplánujte niečo spolu a keď prídu zas raz neohlásene svokrovci, tak ich vypoklonkuj, že momentálne ste ich nečakali a idete tam a tam a nemáte na nich čas
Inak, ja by som sa fakt nestretávala s niekým kto ma ignoruje byť to aj sám kráľ
@tulipanik12 ja viem. Niekdy by sa to dalo. Ale posledne sa naučili v nedeľu ráno. Ja varím obed a nemôžem sa vyhovoriť že niekam ideme
@tulipanik12 ja viem. Niekdy by sa to dalo. Ale posledne sa naučili v nedeľu ráno. Ja varím obed a nemôžem sa vyhovoriť že niekam ideme
@patricia_11111 tak ich slušne aj neslušne vypoklonkuj, moji svokrovci tiež vždy tak chodievali, samozrejme neohlásene, okolo 11-12 a oni vraj neprišli nikdy na obed, im stačí aj niečo suché, no vždy ho zjedli. A im som aj hovorila, že by sa patrilo aspoň ohlásiť, keď už sa k niekomu trepem na obed, no nepomohlo.
Júj, aká som ja len rada, že už u mňa 10 rokov neboli, keď si na nich spomeniem.🙃
@patricia_11111 zostávajú aj na obed?
@patricia_11111 Moja babka vravievali, že mlčať je zlato.Vo Vašom pripade to znamená dve veci:1.nesnazim sa zapájať do rozhovoru,keď o to iní nestoja...2.nemusim svoj názor na inych dávať okate najavo, lebo tí dotyční sa nezmenia, ale Vám to môže pokaziť manželstvo.Kamarati manžela pravdepodobne ostanú zahanbeni, ak ich pozdravite ako prvá a aj keď sú "pniaci,,Vy ich slušne privitate.Velmi by ste sa čudovali,ze ako zaberá aj na pubertiakov,ak sa im učiteľ v rokoch pekne nahlas ako prvý pozdraví štýlom: Aj ja vás zdravím mládež/aj keď sa mládež zabudla pozdraviť/Priemerne inteligentný človek ostane zahanbeny a pri ďalšej príležitosti už nezabudne na slušnosť a ak náhodou áno, tak nestojí za to,aby Vás takí ľudia iritovali
@patricia_11111 Vyhovoriť sa síce pri príprave obeda nemáte možnosť, ale máte možnosť svokrovcov aj s manželom usadiť v obývačke a zároveň mať dôvod, že sa k nim nepridate, lebo musíte variť.Mimochodom,pre nepozvanu návštevu obed mať nemusíte/Vy neporušujete zásady slušnosti, robí to návšteva, ktorá prichádza v čase obeda,aj keď naň nebola pozvaná.Samozrejme,nie je zakázané, ak máte dostatok jedla, preukázať pohostinnosť a pozvať svokrovcov na obed,aj keď ste ich nečakali
@patricia_11111 ty máš ale problém v prvom rade s manželom, až potom so svokrou. On mal už dávno urobiť s ňou poriadok. Ak neakceptujete moju ženu, človeka, ktorého som si vybral pre život, tak ubližujete v prvom rade mne. Nemusíte ju zbožňovať, ale nedovolím, aby ste ju ignorvali. A ty navar obed a nedeľu v sobotu alebo v nedeľu ráno vypadnite na výlet a najete sa vonku
@patricia_11111 mala som partnera podobného ako ty, stále ma chytal za slovíčka , opravoval, mudroval,,,ale jedného dňa ma prešla trpezlivosť a som mu to isté robila, ako on mne,, a veruže som mala pohodu...uvedomil si, čo je za trúúúbu...už sme sa síce rozišli, ale nie kvôli týmto nedorozumeniam...
A ja Ti celkom rozumiem, co si chcela napisat. Ja neviem, aka si povaha, ci si naozaj len nepochopena, ci si rypalka, to sa cez pismenka neda odhadnut, ci si sa prikradlila, ci nie. To je teraz jedno. Nepoznam Ta osobne.
Nie je prijemne byt tam na tom uplnom konci. Staras sa, chcela si sa zapojit, ale oni Ta neberu. Nic moc vizia pre dalsie roky, tiez by sa mi tak nechcelo zit. Problem je v vasom manzelstve, upracte si v nom, muz musi pochopit, ze si jeho sucast. Ak nie, tak sa takto budete trapit obaja do konca
Spomenul som si na jednu rozprávku, ktorú som kedysi čítaval mojim deťom.
Bolo v nej, že na jednej úzkej lavičke nad potokom sa stretli cap a baran. Obaja si o sebe namýšľali a od toho druhého žiadali, aby ustúpil späť, uvoľnil mu miesto a úctivo ho pozdravil. Kvôli tomu sa potom začali pretláčať rohami a nakoniec spadli obaja do studenej vody. Žiadali sovu, aby rozsúdila, ktorý z nich mal ustúpiť a pozdraviť ako prvý.
Sova im povedala: "Pamätajte si, že keď sa dvaja stretnú na lávke nad potokom a nevedia, kto by mal ustúpiť, tak ustúpi vždy..."
Oni obaja nedočkavo: "...ten druhý."
Sova: " Nie. Pamätajte si, že prvý pozdraví ten múdrejší. Múdrejší nečaká, kým ho niekto prvý pozdraví."
@patricia_11111 prečítala som si túto aj tu predošlú tvoju tému. Bohužiaľ ten vývoj vo vzťahu za tie 2 roky s takym manzelom sa dal čakať. On je slaboch. Oni ho evidentne ovplyvňujú. Nenastavil im vtedy hranice, lebo nema gule to urobiť. Neprekvapilo by ma, keď na teba svokrovci ci iná jeho rodina kyda, že sa On k nim ešte pridá a pospini ta. Bohužiaľ, bude to len horšie, ak niečo nevymyslis. Myslím ze niektoré baby tu dobre píšu, odstrihni sa od nich nenápadne, akože máš pokazde inú robotu. Ako ťa oni ignorujú, rob to iste.
Podľa mňa by sa mal manžel postaviť za svoju manželku a nie sa postaviť proti nej. Ja si myslím, že to je hlavný dôvod,prečo ťa ostatní nerešpektujú. Nemyslím si, že si zlá alebo hľadis len na seba.... skôr už pretiekol pohár trpezlivosti a hlavne si zistila, že vlastne nik nestojí pri tebe. Hodila by som reč s manželom, ak to nepomôže, stretávala by som sa len s mojimi kamarátmi.....proste niekdy si jednoducho človek s ľuďmi "nesadne"
@patricia_11111 ...a ešte ma zarazilo, že ľudia prídu do tvojho domu a nepozdravia sa ?????? Tak to už svedčí o tom, že máš dočinenia s nevychovanymi hulvatmi. To je proste vrchol ľadovca, takéto chovanie. Úprimne mi ťa je ľúto, že musíš toto znášať 🤔🥺
@patricia_11111 ja by som sa s tymi ludmi nestretavala. Chapem o com pises. Kludne nebud doma, ked nemaju zaujem o teba a vnucatka. Nech posedia so synom a hotovo.
@patricia_11111 dokým tvoj muž nedá jasne najavo že stojí pri tebe nebudú tá rešpektovať. On nevie dať hranice tvojim rodičom pokiaľ môžu a pokiaľ nie? Ja by som s nimi úplne prerušila kontakt aj svokrovcov aj všetci tí ktori sa nevedia chovať. A v starej diskusii píšeš že svokra ti chodí do domu.no koniec tak toto by som ani vlastnej mame nedovolila a nie to svokre niektorí fakt si myslia že môžu čo len chcú..
@patricia_11111 tak ich slušne aj neslušne vypoklonkuj, moji svokrovci tiež vždy tak chodievali, samozrejme neohlásene, okolo 11-12 a oni vraj neprišli nikdy na obed, im stačí aj niečo suché, no vždy ho zjedli. A im som aj hovorila, že by sa patrilo aspoň ohlásiť, keď už sa k niekomu trepem na obed, no nepomohlo.
Júj, aká som ja len rada, že už u mňa 10 rokov neboli, keď si na nich spomeniem.🙃
@tulipanik12 tak to vidim,ze mate svokrovxov na pohladanie...moni rodicia by nikdy neprisli len tak neohlasene a nenasačkovali by sa do domu bez opytania. Keby aj ano tak co sa mam posrat ked som nachystany ist prec? Ty si s manzelom lebo dobre zaraba? Nechapem naco ste spolu ked stale pracuje a ty si s nikym nerozumies. Najdi si sama novych ludi(svojich). Ty nemozes ist von lebo on vela pracuje. Takze ked bide platit vyzivne a nebudes tiez chodit von alebo sa budes moct stretavat s ludmi a pokecat bude ti lepsie. Ked sedis doma dlhodobo tak budes zadubena a antisocialna. A spytala si sa svokrovcov co im na tebe vadi? A ak im to vadi tak nech nad tym rozmyslaju u seba doma. K nim domov tiez nechodia ludia co ich nemaju radi. S manzelom sa troska pohadas a bude pokoj. Aj tak nakoniec ti ustupi kedze nechce byt zazle s nikym....

@doriiis ??? Robia?? Za 10 rokov ma nepoznajú. Zakyvam v jednej dedine neodzdravia ani jeden. Prídu sem nebavia sa somnou ani keď sa snažím nadviazať daku konverzaciu nula bodov. Myslia si, že nerobím nič popri tom všetka starostlivosť o deti a domácnosť je len na mne. Mna sa neopýtajú na deti len jeho keď stretnú. Neodzdravia sa ani mojej rodine. Prídu neohlásene. Vždy. Vždy keď jeden deň mame byt spolu my 4 ako rodina oride niekto od nich
@patricia_11111 a stále sú len oni. Stále musí robiť to čo mu povedia. Keď treba to hento. Ja môžem byt doma aj údržbár aj záhradník aj všetko.