icon

Nefunkčné manželstvo

16. mar 2026

Ahojte. Idem po radu, ženy kt žijú v nefunkčných manželstvách, alebo pred rozvodom v spoločnej domácnosti, ako to zvládate? Ako ste sa nastavili do režimu, ze si druhú "polovičku" nevsimate? Alebo žijete ako kamaráti? Neni unas možné nateraz bývať oddelene a ja to psychicky nezvládam. Stále mam chuť donho rýpať a vyhadzovať mu na oči, ako mi ublížil.

anonym_10524d
16. mar 2026

Vzdy je mozne oddelene byvanie - len je to nie vzdy jednoduche ci komfortne. Takze ak je Tvoja-vasa volba neriesit najma samostatne byvania, jednoducho sa musis odosobnit aby si doma nerobila este vacsie peklo ako mate. Najma ak mate deti.

anonym_f9902d
16. mar 2026

Lexaurin 😀

motylik2559
16. mar 2026

@anonym_autor Ahoj a z akeho dovodu nemate moznost zit oddelene? Byt je vas spolocny, jeho ci tvoj? Si zamestnana?- pytam sa kvoli moznosti ist napr. do prenajmu. Pokial to psychicky nedavas, co je viac ako zdravie? Ked nebudes mat zdravie, nebudes mat nic. A vies dobre,ze psychika je spustacom roznych chorob. Takze velmi silno prehodnot, ci ti nebude lepsie samostatne byvanie.

katkazatka
16. mar 2026

Tak do neho neryp. Ignoruj a dbaj radsej na svoje psychicke zdravie. Ignoraciou si udrzis aspon nejaku uroven a sebauctu.

anonym_dc28a5
16. mar 2026

@anonym_autor fuha, ja som zila s exmanzelom narcisom po rozvode rok a pol !!!. Nevedeli sme predat byt tak dlho v ktorom sme zili a ja som nemala kam inde ist, ex mohol ale nesiel lebo....bol to luxusny byt. pokial ho budes mat na ociach neodpustis nezabudnes nebudes mat klud lebo on bude stale rovnaky a to preco ste sa rozviedli este narastie. Ignorovat sa to neda. Fakt iba ten xanax a modlit sa aby si prezila.

anonym_8a980e
16. mar 2026

Nedá sa ti ist podnájmu? Stojí ti to za to podlomené psychické zdravie? Pozor na psychosomaticke choroby

anonym_c84a3d
16. mar 2026

my sa tu tiež obchádzame...ale dobrovoľne. Po rozchode v lete sme sa dohodli, že kvôli deťom bude jeho odchod pozvoľný, nie že zabuchne dvere. Byt už má, ale cca polovicu týždňa trávi tu. Vychádzame realtívne dobre, ale od ideálu to má samozrejme ďaleko. Ale deti sú pre nás oboch priorita, snažíme sa im to nekomplikovať ešte viac🙏 Rozvod zatiaľ nie je na programe, nie je pre nás ani dôležitý...

martin96321
16. mar 2026

@anonym_autor Tak najvacsia lutost je sebalutost. Nepomoze to nikomu....

reanda
16. mar 2026

no musis sa ovladnut.. ved co z toho mas, ze donho rypes? ja som takto zila niekolko rokov, bolo to tazke, ale postupne sa to zlepsovalo v tom, ze mi uz na nom vobec nezalezalo.. potom bol aj ten definitivny rozchod uz vlastne psychicky uplne lahky

anonym_286657
16. mar 2026

Co znamena táto veta? Stále mam chuť donho rýpať a vyhadzovať mu na oči, ako mi ublížil. Takymto sposobom nedocielis toho nevsimat si ho. Mate deti? Udrzujete vztah len kvoli detom? Preco nejdete od seba hned?

beata_k
16. mar 2026

@anonym_autor Nepresla si si vsetkymi fazami hnevu. Skus si o tom precitat.

jogy1984
16. mar 2026

Asi spoločne bývanie nie ani tak problém ako nevyriešený vzťah k nemu

anonym_2f7905
16. mar 2026

Je mi uplne ukradnuty. On Moze ist inde ale nejde z trucu. Cakam kym sa preda nehnutelnost. Ja Nedam tisicku za podnajom, tak sa obchadzame. Vobec nic mu nehovorim ani sa ho nic nepytam, neriesim kde bol, kam ide, aky ma program, co bude jest, nic. Zijem akoby tam nebol.

anonym_844e16
16. mar 2026

neviem aky dlhy cas presiel odkedy ti ublizil, ale moja skusenost po zrade je taka a to sa zatial nerozvadzame, ze moze trvat aj pol roka kym sa clovek ukludni, mozes nieco rozbit, ten hnev musi prec a najdi si nejake videa, alebo psychologicku, kde sa naucis ako sa emocne odpojit

anonym_8e6b54
17. mar 2026

Ja som si uvedomila, že ho nelúbim, že mi je ukradnutý, že je to koniec a úplne som ožila, on bol málo doma, ja tiež a keď sme boli pre seba vzduch podala som o rozvod.
Neboli už žiadne hádky, so všetkým pri rozvode súhlasil, už nešlo o nič.
Pokiaľ máte ešte k sebe nejaké city a nádej vtedy to iskrí..

maxxim
17. mar 2026

@anonym_autor ajoj, a ako sa správa on ku tebe? Je si toho vedomy? Snaží sa dať veci do poriadku?

anonym_29393d
17. mar 2026

@anonym_autor žila som tak roky, žili sme ako priatelia, kôli deťom a ja som sa bála spraviť ten prvý krok aby sme všetko ukončili. Toto spolužitie bolo pre ex výhodou, pre mňa nekonečným utrpením. Vedieť že všetko bude ok a všetko zvládnem sama s deťmi, nenatahovala by som to.

alenka58
17. mar 2026
@anonym_c84a3d

my sa tu tiež obchádzame...ale dobrovoľne. Po rozchode v lete sme sa dohodli, že kvôli deťom bude jeho odchod pozvoľný, nie že zabuchne dvere. Byt už má, ale cca polovicu týždňa trávi tu. Vychádzame realtívne dobre, ale od ideálu to má samozrejme ďaleko. Ale deti sú pre nás oboch priorita, snažíme sa im to nekomplikovať ešte viac🙏 Rozvod zatiaľ nie je na programe, nie je pre nás ani dôležitý...

@anonym_c84a3d ste úžasní, bodaj by takýchto rodičov bolo viac

anonym_c84a3d
17. mar 2026

Díky...🙏 ale môžem ti zodpovedne povedať, že toto by ustál len málokto. Je to na palicu. Drží nás v mantineloch slušnosti a rešpektu viac-menej iba úcta voči tým viac než 20 krásnym rokom, ktoré sme spolu prežili. Resp. mňa voči nemu. On nemá dôvod čokoľvek mi vytýkať, sám mi to povedal, že chyba nie je vo mne, ale v ňom... 🙄 Občas som ako papiňák, vtedy si v hlave prehrávam dokola deti-deti-deti😅🙉

anonym_93b5e0
17. mar 2026
@anonym_29393d

@anonym_autor žila som tak roky, žili sme ako priatelia, kôli deťom a ja som sa bála spraviť ten prvý krok aby sme všetko ukončili. Toto spolužitie bolo pre ex výhodou, pre mňa nekonečným utrpením. Vedieť že všetko bude ok a všetko zvládnem sama s deťmi, nenatahovala by som to.

@anonym_29393d No vsak ked bolo navarene, oprate a upratane a o deti postarane, tak kam by siel😏

anonym_604b41
21. mar 2026

@anonym_autor vela sil ti prajem
Poznam pripady, ze si este aj oddelene chladnicky museli kupot a zamykat
Horne poschodie si zena musela zabezpecit kovovou branou, bolo to sialene
Ja ked som toto videla rovno som povedala, ze si zoberiem aj obycajnu garsonku alebo nech mi rodina pomoze ak su tam deti a odchadzam, toto ze by jedna inteligentna zena znasala, fuj ved to je hrozne
Ja by som to nezvladla psychicky
Vidim expartnera 1x za 3mes ked pride na hodinu pozriet nase dieta a mam co robit aby som sa mu nevyzvracala do tvare z toho hnusu len co ho vidim
Ale za ten cas som sa naucila ho ignorovat, nepozeram sa na neho, nekomunikujem, neodpovedam
( pri stretnuti s dietatom som pritomna, musim kedze je dieta nepozna a nevie co s nim ma robit )