Negatívne reakcie okolia na to, že ideme na all inclusive dovolenku
Dobry den,
stretli ste sa aj vy s velmi negativnymi reakciami, ak niekomu poviete, ze idete na All inclusive dovolenku a este aj do Turecka? My sme na leto vybrali Turecko a teda trosku som zaskocena. To mam len ja naokolo takych zvlastnych ludi?😂😅
Neries, jedini spokojni musite byt vy. Ale zase na druhej strane neviem, ci je to zhadzovanie, alebo len komentar. Sama som z tabora : Turecko AI - najpekelnejsia dovolenka. Raz a stacilo. A to je len konstatovanie, nie je za tym nic, alebo ze by som chcela niekomu znechutit. Je mi to ukradnute kto kde chodi. To len na dokreslenie, ze su aj taki aj taki.
@viera27 preco je to pre teba najpekelnejsia dovolenka?
Pre maličké deti je all inclusive TOP, všetky druhy ovocia od rana do večera, koláčiky, torticky, zmrzliny…a samozrejme rezorty zabezpečujú aj rôzne výlety s delegátmi a výkladom 🥳
@autorka a prečo máš potrebu niekomu hovoriť, že ideš na AI dovolenku do Turecka??? Prepáč, ale mne to príde až trápne.
@tiezjedna jasne, chodim s transparentom 😂Pisala som, grilovacka, rec sa zvrtla na dovolenky.. pytali sa ci niekam ideme a kam… ci som nemala odpovedat? Ze vies co, nepoviem ti to. Lebo to bude trapne?
A samozrejme, ze som nevypichla, ze AI… ideme do Turecka….
Kam? Do Lari… do rezortu? Ano… a uz to islo. Snad kazdemu pricetnemu je jasne, ze je to AI
Dovolenka pre mna je relax a vypnutie (nemusiet byt zavrety s 10000 ludmi niekde odkial neviem utiect) . Sloboda od nevyziadanych zvukov reprodukovanej hudby. Plus outsourcovanie urcitych ukonov ale so zachovanim mojich pravidiel a pod podmienkov ze zazijem nieco lepsie ako si viem urobit sam (jedlo) . Spoznat nieco nove a rozvijat sa pri tom bud telesne alebo mentalne, vzdy tam musi byt posun dopredu.
@martinmmartin kks chcela som hneď napísať ze co za vymyslenú temu, ze snáď neexistuje taký primitív ktorý ma potrebu sa vyjadrovať negatívne o tom, ako druhý človek trávi svoj voľný vas a hla, koľko sa vás našlo 😅 a ešte ten opis tvojej ideálnej dovolenky, jak sa to snažis uhrať na inteligenta, wow …
Bola som na kope takých aj minulý rok aj tento rok ideme znovu - v živote som sa s tým nestretla že by niekto negatívne reagoval. A čo akože negatívne ti na to povedia nerozumiem? Dnes je All inclusive dovolenka bežná nie ako pred 20 rokmi. Každý preferujeme niečo iné. Mne vyhovujú aj AI aj také kde si je človek ,,sám sebe pánom" času
@nin12345 napr.zacali, ako tu. Ze no to by oni nesli, za tie prachy (nepovedala som sumu, ani nemienim niekomu vraviet kolko stala moja dovolenka), fuj sami ozrani, smrad v jedalni, grcacky, to ako mozme chodit AI, medzi tolkych ludi… atd dalej. Pridal sa aj druhy sused… ja som naskor bola ticho. A potom mu vravim, ze ved ok… ze ved vam to vyhovuje, je to v poriadku… ja vas so sebou neberiem 😂 a potom to este niekolko krat tak posmesne spomenul. Ono su zostala som zaskocena. Lebo je pravda, ze su tu novi, ale ze je takyto “dilino” som veru netusila… predtym mi prisiel normalny 😂 vlastne jeden aj druhy (s tym druhym sa pozname dlhsie, takze tiez som trosku nepochopila… )… ja som sa potom spytala, ze kam teda idu oni. Viac menej zo slusnosti. Odpoved bola, ze este nevedia… oni tak rozne.. taka celkovo vyhybava odpoved. A viac som na tuto temu naladu nemala.
Tak som sa len zamyslela, ze preco hned take uplne negativne reakcie
@viera27 preco je to pre teba najpekelnejsia dovolenka?
@belllinka koncept AI mi vadi kvoli plytvaniu. A najvypuklejsie je to prave v Turecku. Normalne nas natahovalo z tych ludi hrabajucich sa v jedle, pohadzane na zemi nespratnymi detmi, nedozrate (to sa ani neda inak povedat) taniere a utekaju po dalsi. A tie kvanta neskor vyhodeneho jedla a jednorazovych plastov a odpadu. Ceresnickou na torte su turisti ovesany fake kabelkami a fake handrami. Taka vykladna skrina najhorsieho konzumu. Krajina sama o sebe tiez pre mna nema nejake highlighty, ktore by som potrebovala vidiet druhy krat. Co tam jedine kvitujem je rozsah sluzieb hotelov pre deti a celkovo spravanie k detom a detske atrakcie. Tie sa tam veru nenudia.
Autorka, ak sú ako priemer MK, tak nepôjdu nikam, im stačí zostať doma lebo majú iné hodnoty (a pri slove hodnoty sa treba tváriť dôležito a s opovrhnutím v hlase voči človeku ktorému to hovoria) 🙂
@belllinka koncept AI mi vadi kvoli plytvaniu. A najvypuklejsie je to prave v Turecku. Normalne nas natahovalo z tych ludi hrabajucich sa v jedle, pohadzane na zemi nespratnymi detmi, nedozrate (to sa ani neda inak povedat) taniere a utekaju po dalsi. A tie kvanta neskor vyhodeneho jedla a jednorazovych plastov a odpadu. Ceresnickou na torte su turisti ovesany fake kabelkami a fake handrami. Taka vykladna skrina najhorsieho konzumu. Krajina sama o sebe tiez pre mna nema nejake highlighty, ktore by som potrebovala vidiet druhy krat. Co tam jedine kvitujem je rozsah sluzieb hotelov pre deti a celkovo spravanie k detom a detske atrakcie. Tie sa tam veru nenudia.
@viera27 a to ste v akom hotely boli? My teda chodime AI, ake toto sme nikde nezazili… zeby sa niekto hrabal v jedle, jedlo po zemi atd…
Autorka, podla popisu si skor myslim, ze je to len zavist od susedov.
Jo , Tu. AI dovolenka v Turecku je definicia mojho pekla na zemi. Musiet sa kukat na tisice spoludovolenkujucich, picuvat ich zvuky, pozerat sa ako jedia a mysliet na to ze maju neobmedzeny pristup k alkoholu a najnovsim hitom.
Co potrebujes vediet?
@martinmmartin mňa by zaujímala, aká konkretna dovolenka je pre teba top .... nie ten kvetnaty nič nehovoriaci opis 😃 ale normálne aká konkretna destinácia, ubytovanie a pod. ...
Autorka, podla popisu si skor myslim, ze je to len zavist od susedov.
@guudy neviem ci zavist. Oni mozno pojdu na Bora Bora 😅
Celkovo si zas nemyslim, ze dovolenka v TR je na zavist. Ale mozno je… fakt neviem. Proste len som bola zaskocena z takej reakcie. A potom som sa preluskavala temami tu a bolo toho aj tu hojne… napr.ja by som nesla do HR do apartmanu varit a atd… ale mam mnoho znamych, ktori tak chodia. A nikdy nikdy som sa nevysmievala, nemala dvojzmyselne poznamky…. Proste mi to pride take dost odveci 😂 a ano bola som dost zaskocena… ze aj taketo nieco banalne dokaze v ludoch vyvolat tolko negativity
Ale no tak autorka, ze si to este nevidela…. Zase nerobme sa, ze detom veci nepadaju z taniera. Akurat ze tu ta to nestve, lebo to nemusis upratovat a je to “zadarmo”. A tych ludi na jednom mieste s jedlom zdarma naraz su stovky 🤣. Nazov hotela si nepamatam, to nedrzim v hlave. Ale bolo to nieco 5* v Bodrume. Lokalitu si pamatam, lebo sme vyberali naschval tuto oblast
Ale no tak autorka, ze si to este nevidela…. Zase nerobme sa, ze detom veci nepadaju z taniera. Akurat ze tu ta to nestve, lebo to nemusis upratovat a je to “zadarmo”. A tych ludi na jednom mieste s jedlom zdarma naraz su stovky 🤣. Nazov hotela si nepamatam, to nedrzim v hlave. Ale bolo to nieco 5* v Bodrume. Lokalitu si pamatam, lebo sme vyberali naschval tuto oblast
@viera27 samozrejme, ze padaju. Ale vzdy to personal upratal. A teda prehrabovat sa v jedle som nikoho nevidela. Nikdy. Co si ini nakladaju na tanier mi je fakt jedno. My sa stravujeme rovnako ako doma napr.
A naozaj som to co ty popisujes nezazila ani v Grecku ani na Cypre… ak nieco padlo, rozbilo sa, tak prisiel personal a upratal to 🤷♀️
vieš, to sú tie drísty, čo sa opakujú z generácie na generáciu. Lebo možno pred 30-timi rokmi, keď sa začalo chodiť na také dovolenky, to tak bolo, ľudia sa nevedeli vpratať do kože. My sme do Turecka začali chodiť asi 8 rokov dozadu, zvlášť si všímam, či niekto takéto niečo robí v reštaurácii, ale nikde som nevidela prasce, čo sa prehrabujú v jedle, alebo kvantami nedožratého jedla na stole. A takisto ani plytvanie s plastami. Všade boli buď sklenené poháre alebo tie z plastu na viac použití, ktoré umývali.
Asi si obklopená trápnymi ľuďmi 🙂
My nie sme nejakí veľmi cestovatelia, máme za sebou len také klasické destinácie (Španielsko, Grécko, Bulharsko, Turecko) a čuduj sa svete aj tento rok sme si vybrali Turecko, lebo ich služby (keď dobre vyberieš hotel) sú naozaj dobré.
Co som si všimla, tak často majú blbé reči práve tí, ktorí závidia, pripadne tí, ktorí nikde neboli 10 rokov 👌🫣😄
Uzite si dovolenku 🙂
Mne príde že to All inclusive je nakoniec s jedlom lacnejšie než keď si to človek platí sám.
Lebo potom ak chce šetriť, tak si musí to buď poznať (aby vedel kde sa dá najest dobre a lacno), variť (čas) alebo byť na pastekach (to je fakt "úžas") alebo skončí ochutnávka mi v turistických reštauráciach a tam zaplatí asi aj viac za jedlo než v hoteli 😃
Čiže len k tomu že AI je drahšie - nemusí to tak byť.
Pozri, uzi si dovolenku, urcite ti vyjde dobre podla tvojich predstav, prajem ti ❤️. Ja som len odpovedala na otazku, preco to nie je dovolenka pre mna a je to jeden z uhlov pohladu. Tak ako nemam rada fast fashion, tak ani tento koncept. Proste nieco co je akoze lacne, ale dopady na prirodu v cene pre mna nie su zapocitane. A sama som spotrebitel, aj jednu dovolenku v roku mame v AI rezortoch, len proste v Turecku je to pre mna ta spotreba cez ciaru.
@tiezjedna otazka “kam ides na dovolenku?” Je snad uplne bezna, nie?
@belllinka @autorka čítate čo píšem, či si len idete svoje? Tak ešte raz a po lopate - nikdy som sa nestretla s tým (a ani ja som sa nikdy nepýtala), či ide niekto na ALL INCLUSIVE dovolenku🙄 Ak padne otázka na dovolenku, tak presne max "chystáte sa na dovolenku?", a ak už moc má byť moc vlezlá, tak "kam sa chystáte tento rok na dovolenku?" Či si niekto bude grilovať pstruha v zátoke alebo vyjedať švédske stoly, naozaj netrápi ani nás, ani naše okolie. Preto ma prekvapuje, že to niekde príde na pretras. Už chápeme?
Pozri, uzi si dovolenku, urcite ti vyjde dobre podla tvojich predstav, prajem ti ❤️. Ja som len odpovedala na otazku, preco to nie je dovolenka pre mna a je to jeden z uhlov pohladu. Tak ako nemam rada fast fashion, tak ani tento koncept. Proste nieco co je akoze lacne, ale dopady na prirodu v cene pre mna nie su zapocitane. A sama som spotrebitel, aj jednu dovolenku v roku mame v AI rezortoch, len proste v Turecku je to pre mna ta spotreba cez ciaru.
@viera27 jasne. Rozumiem 😊 ved ja beriem, ze to nie je pre kazdeho
Máš okolo seba retardov.
Napríklad ja by som na takú dovolenku nešla, lebo je to presne to čo mi nevyhovuje, ale to je len môj subjektívny pocit, pre milión ľudí je to ideálna dovolenka, a hlavne by som v živote do toho niekomu nemudrovala a odsudzovala
@belllinka @autorka čítate čo píšem, či si len idete svoje? Tak ešte raz a po lopate - nikdy som sa nestretla s tým (a ani ja som sa nikdy nepýtala), či ide niekto na ALL INCLUSIVE dovolenku🙄 Ak padne otázka na dovolenku, tak presne max "chystáte sa na dovolenku?", a ak už moc má byť moc vlezlá, tak "kam sa chystáte tento rok na dovolenku?" Či si niekto bude grilovať pstruha v zátoke alebo vyjedať švédske stoly, naozaj netrápi ani nás, ani naše okolie. Preto ma prekvapuje, že to niekde príde na pretras. Už chápeme?
@tiezjedna Ty si úplne mimo? V mojom okolí padne obyčajne otázka, "kam sa chystáte na dovolenku?" A nie iba, či sa chystáme. A keby aj padla otázka, či sa iba chystáme, tak potom príde otázka, že kam. Poviem do Turecka, tak je asi každému jasné, že ideme do ALL, aj keď to nevyslovím.
@tiezjedna tak samozrejme, ze ani ja som to otvorene nepovedala… iba destinaciu a ze rezort.. dokonca ani pocet hviezd a nazov a sumu uz vobec nie-lebo ano, to by bolo trapne a odveci uplne (dokonca sa ma minuly rok pytala kamoska, ze kolko nas to vyslo, tak som len povedala, ze na moj vkus dost a ze uz v tych cestovkach sibe. Sumy nehovorim nikdy… iba rodicom asi… lebo to mi pride presne take trapne, aj ked sa niekto opyta priamo), ale proste to z debaty vyplynulo. A uz sa spustilo vyssie popisane. Mne je tiez jedno kto kde ako … vzdy som si myslela, ze vsetkym. Ale presvedcila som sa, ze evidentne nie (a ako som spominala uz tu par dni luskam diskusie kvoli info a je toho aj tu dost vela, takeho dehonestovania a vysmechu)
Áno len ty. Nikdy nikto nereagoval na nás výber dovolenky negatívne.
My chodíme vždy ALL ale ozratych ľudí som tam teda nikdy nevidela 😯
My chodíme vždy ALL ale ozratych ľudí som tam teda nikdy nevidela 😯
@ismarela ani ja nie 😅 ale ono sa to asi berie z toho, ze ludia maju alkohol “zadarmo”… neviem no, bud sme mali stastie, alebo neviem.
Podľa mňa máš okolo seba divných ľudí :D Akože ja mám predstavu o Turecku cca takú, že je to hotel s tisíc izbami a všade mrte ľudí a dunčiaca hudba. Teda pre mňa grc, ale žeby som to niekedy niekomu povedala, alebo mu tlačila inú dovolenku, to neexistuje :D
Najlepšia kamarátka s deťmi chodia každý rok do Turecka, vyhovuje im to lebo že už neminú žiadne extra peniaze a majú tam atrakcie pre deti, tak im poprajem šťastnú cenu a bezpečný návrat a vypúšťam to z hlavy.

Na dovolenke si variť? Bleee ved to sa ani nedá nazvať dovolenkou. To ako minule keď jedna napísala že si kupuje veci iba Calvin Klein, všetci jej tu písali že o ničom značka pritom oni sami nakupujú v sekacoch 😀